گوشت گاو یا گوساله ، کدام سالم تر است ؟ (2 نکته مهم)

گوشت گاو بهتر است یا گوساله؟
ویتامین B12، روی، آهن قابل جذب و اسیدآمینههای ضروری از جمله مواد مغذی هستند که در سبزیجات، میوهها، شیرینیها، چربیها و غلات به مقدار خیلی کم وجود دارند و این باعث میشود که اگر کسی فقط از غذاهای گیاهی استفاده کند، ممکن است دچار مشکلات جدی مانند اختلال در رشد قدی، ضعف در قوای جنسی، سقط جنین، ناباروری، کمخونی و مشکلات عصبی شود. این عوارض به سختی قابل درمان و جبران هستند. بنابراین، مصرف متعادل و منطقی انواع گوشت واقعا ضروری است.
اول از همه باید بگوییم که گوشت از بافتهای عضلانی، یعنی ماهیچهها و بافتهای چربی تشکیل شده است. همچنین، احشای داخلی مانند دل، جگر و زبان را نیز به عنوان اعضای گوشتی میشناسند. هر دو نوع گوشت حاوی پروتئین هستند، اما گوشت قرمز حیوانات از لحاظ ارزش غذایی بهتر است.
گوشت قرمز انواع مختلفی دارد، از جمله گوشت گاو، گوسفند، گوساله، بوفالو، بره، شتر و حتی گوشت حیوانات شکاری. اما سوال اینجاست که چه تفاوتهای تغذیهای بین این گوشتها وجود دارد؟
گوشت گوسفند سالمتر است یا گوساله؟
خیلی از خانوادهها فکر میکنند که گوشت گوسفند نسبت به گوشت گوساله ارزش غذایی بیشتری دارد. آنها گوشت گوسفند را به خاطر لطافت و طعم خوبش ترجیح میدهند و به کنارهگذاری گوشتهای دیگر فکر نمیکنند.
واقعیت این است که گوشت گوسفند سریعتر هضم میشود و بافت نرم و طعم دلچسبی دارد، اما باید بدانید که از نظر ارزش غذایی، گوشت گوسفند و گوساله تقریبا برابر هستند و میزان روی، آهن و ویتامین B12 در آنها یکسان است. ولی گوشت گوسفند معمولاً چربتر است و میتواند کلسترول و تریگلیسیرید خون را افزایش دهد، در حالی که گوشت گوساله چربی کمتری دارد و از این لحاظ بهتر است. برای افرادی که چربی خون بالا، مشکلات قلبی یا دیابت دارند، بهتر است که از مصرف گوشت گوسفند اجتناب کنند.
تحقیقات نشان میدهد که گوشت گوساله گزینه مناسبی برای بدنسازان است و میتواند به افزایش تستسترون کمک کند. البته اگر دام بهطور طبیعی پرورش یابد و از غذاهای طبیعی تغذیه کند، این نوع گوشت ارزش غذایی بیشتری خواهد داشت و طعمی شبیه به گوشت گوسفند خواهد داشت. همچنین، گوشت گوساله نسبت به گوشت گوسفند، پروتئین بیشتری دارد و به افزایش قدرت و حجم عضلانی بدنسازان کمک میکند. اما باید توجه داشت که مصرف بیش از حد گوشت گوساله میتواند باعث تجمع چربی در ناحیه شکم و افزایش چربی خون شود.
همچنین، باید بدانید که گوشت گاو از نظر چاقکننده بودن و دیرهضم بودن نسبت به گوساله وضعیت بدتری دارد.
منبع : جام جم