رسپی
۲ روش کارآمد جهت تهیه ترشی غوره غوره در منزل (مرحله به مرحله)

“`html
طرز تهیه ترشی غوره در خانه
در این فصل، وقت غوره و تهیه آبغوره و ترشی غوره است. در اینجا دو روش برای تهیه ترشی غوره و سه روش دیگر برای استفاده از غوره معرفی میشود. امیدواریم برای شما مفید باشد.
طرز تهیه ترشی غوره مرحله به مرحله
روش اول: مواد لازم برای ترشی غوره عسگری
- غوره عسگری ۲ کیلو
- آب لیمو تازه ۱ لیوان
- پالپ (تفاله) لیمو ترش
- نمک به میزان لازم
- آب به میزان لازم
طرز تهیه ترشی غوره خانگی
- غورهها را تمیز کنید، یا میتوانید آنها را به صورت درسته استفاده کنید.
- آب را با نمک مخلوط کنید، طوری که نه خیلی شور باشد و نه بی نمک. سپس آن را بجوشانید.
- بعد از جوشیدن، شعله را خاموش کنید و بگذارید سرد شود. سپس آب لیمو و تفاله لیمو را اضافه کنید و غورهها را داخل یک ظرف بریزید. مخلوط آماده را روی آنها بریزید، درب ظرف را محکم ببندید و در جای خنک نگهداری کنید.
- این ترشی برای خورشتها و غذاهای مختلف بسیار خوشمزه خواهد بود.
روش دوم: مواد لازم برای ترشی غوره ساده
- غوره ۵۰۰ گرم
- سرکه ۵۰۰ گرم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی غوره ساده
این ترشی را فراموش نکنید؛ خیلی خوشمزه است و با غذاهای گوشتدار به خصوص مرغ خیلی خوب میشود!
- ابتدا دُم غورهها را میزنیم و سپس خوب میشوییم. سرکه سفید را پنج دقیقه بجوشانید و بگذارید سرد شود.
- یک ظرف شیشهای مناسب برای ترشی را خوب بشویید طوری که خیس نباشد.
- غورهها را داخل ظرف بریزید و سرکه و نمک را روی آنها بریزید. در ظرف را ببندید، بعد از ۱۰ روز ترشی آماده است.
طرز تهیه آبغوره در خانه
- غورهها را پاک کنید، دُم آنها را بزنید و بشویید. سپس آنها را در آبمیوهگیری بریزید و آب آنها را بگیرید.
- با مخلوطکن هم میتوانید این کار را انجام دهید. غورههای له شده را در تنظیف یا صافی بریزید و آب آن را صاف کنید.
- توجه داشته باشید که نوع غوره بسیار مهم نیست، اما غوره عسگری بهتر است. اگر آبغوره خیلی ترش نبود، میتوانید آن را چند دقیقه بجوشانید تا غلیظتر شود. این کار مدت نگهداری آبغوره را هم افزایش میدهد.
- آبغوره را در بطری بریزید و درب آن را محکم ببندید تا هوا به داخل آن نرود.
- اگر میخواهید آبغوره را برای مدت طولانی نگهداری کنید، از مخلوط آب و آرد برای پوشاندن درب استفاده کنید یا درب را با نوار چسب محکم ببندید.
“““html
دستور تهیه رب غوره خوشمزه و ترش
- غورهها را بشویید و نمک به آنها بزنید (به مقدار دلخواه) و روی حرارت ملایم بگذارید.
- درب ظرف را بگذارید تا غورهها کاملاً پخته و نرم شوند.
- سپس آنها را از صافی رد کنید.
- اگر رقیق بود، کمی بیشتر بجوشانید تا غلظت آن به اندازه رب گوجهفرنگی برسد.
- سپس آن را در یک ظرف بسته در یخچال نگهداری کنید.
- نکته مهم این است که وقتی میخواهید رب غلیظتر شود، شعله باید خیلی ملایم باشد، زیرا در این مرحله رب غوره سریع میسوزد.
- به عبارت دیگر برای درست کردن یک رب خوب باید زمان زیادی صرف کنید.
- همچنین اگر رب را در ظرف لعابی تهیه کنید، رنگ و کیفیت بهتری خواهد داشت.
- اگر از ظرف فلزی استفاده میکنید، باید دقت کنید که هیچ خراش و زدگی در ظرف وجود نداشته باشد،
- چون در حین تهیه رب، ممکن است از فلز ظرف کنده شده و وارد رب شود که برای سلامتی مضر است.
دستور تهیه گرد غوره خانگی
مواد اولیه :
غوره (تازه و بیدانه) به میزان لازم
دستور تهیه :
- غورهها را بشویید و در آبکش بگذارید.
- حالا یا غورهها را از خوشه جدا کرده و یا با خوشه روی پارچه تمیزی که روی سینی پهن شده، قرار دهید و در جای گرمی بگذارید تا کمکم خشک شود.
- توجه داشته باشید که روی غورهها را هم بپوشانید تا خاک نگیرد.
- وقتی غورهها خشک شدند، با استفاده از آسیاب برقی آنها را به صورت پودر درآورید.
- گرد غوره را طبق دستور غذایی که در دست دارید، استفاده کنید.
- بهتر است که غورهها را در زیر آفتاب خشک کنید و در مکان خشک نگهداری کنید.
- برای افزایش ماندگاری به آن کمی نمک بزنید.
- اگر غورهها را با خوشه خشک کنید، در پایان باید چوب آن را جدا کنید.
- توجه داشته باشید که هنگام آسیاب کردن، غورهها کاملاً خشک باشند.
روشهایی برای جلوگیری از کپک زدن آبلیمو و آبغوره
- آبلیمو و آبغوره از آن دسته خوراکیهایی هستند که اگر درست نگهداری نشوند، خیلی زود کپک میزنند و غیرقابل استفاده میشوند.
- کارشناسان میگویند بعد از اینکه آبلیمو و آبغوره را داخل شیشه ریختید، بهتر است شیشه را در آب جوش بگذارید تا آنزیمها و باکتریهای موجود در آن از بین بروند.
بیشتر بخوانید :
خواص دارویی و درمانی آبغوره
غوره و فواید بینظیر آبغوره
۴ روش طلایی برای نگهداری و فریز کردن غوره
خواص غوره و آب غوره برای بدن
- برای دفع کرم روده و تقویت معده میتوانید به مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیرهسیاه مصرف کنید. در این مدت از خوردن غذاهای سنگین خودداری کنید.
- آب غوره برای درمان درد پا و کمر مفید است. برای معالجه میتوانید به مدت ده روز آش آبغوره مصرف کنید و در این مدت هم از غذاهای سنگین بپرهیزید.
- غوره برای افرادی که چربی خون دارند، بسیار سودمند و ضدعفونیکننده بدن است.
- همچنین اگر با سالاد استفاده شود، به کاهش وزن کمک میکند.
- هرگز غوره را با معده خالی نخورید، زیرا روی معده تأثیر منفی میگذارد.
- خانمهای باردار نیز باید از خوردن زیاد غوره خودداری کنند، چون ادرارآور است و ممکن است باعث سقط جنین شود.