رسپی

۳ رسپی سرکه بالزامیک خانگی؛ با انگور و خرما

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

سرکه بالزامیک یک نوع سرکه مخصوص است که برای تهیه آن از انگور سفید و شیرین استفاده می‌شود. شما می‌توانید این سرکه را در خانه درست کنید و آن را برای طعم دادن به سالاد و غذاها استفاده کنید. در این مقاله از مجله رضیم می‌توانید با دستور تهیه سرکه بالزامیک خانگی آشنا شوید.

دستور تهیه سرکه بالزامیک خالص در منزل

آماده کردن مواد اولیه برای این سرکه حدود ۱ ساعت زمان می‌برد، اما برای اینکه سرکه به طور کامل آماده شود باید چندین سال صبر کنید.

مواد لازم برای تهیه سرکه بالزامیک

مواد لازم برای تهیه این سرکه به شرح زیر است:

انگور سفید ۵۰۰ گرم

مراحل تهیه سرکه بالزامیک

در این قسمت می‌توانید با مراحل درست کردن سرکه بالزامیک آشنا شوید.

مرحله اول: شستن و خشک کردن انگورها

برای شروع، انگورهای تازه و رسیده را بشویید و آن‌ها را از خوشه جدا کنید. سپس انگورها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و به مدت ۲۴ ساعت در فضای آشپزخانه بگذارید تا خشک شوند.

مرحله دوم: له کردن انگورها

انگورها را در یک ظرف بریزید و با استفاده از گوشت‌کوب آن‌ها را به خوبی فشار دهید تا آب آن‌ها خارج شود. بهتر است از دستگاه‌های آبمیوه‌گیری یا میکسر استفاده نکنید، چرا که ممکن است پوست انگور له شود و طعم سرکه را تحت تاثیر قرار دهد.

مرحله سوم: صاف کردن انگورها

آب انگورهای له شده را از صافی رد کنید تا هسته‌ها و پوست‌ها جدا شوند. بهتر است آب را چند بار از صافی رد کنید تا کاملاً صاف و یکنواخت شود.

بیشتر بخوانید: دستور تهیه سرکه سیب با آب سیب

مرحله چهارم: جوشاندن آب انگور

آب انگور را در یک قابلمه بریزید و بر روی شعله ملایم قرار دهید تا بجوشد. باید آب انگور به اندازه‌ای جوش بخورد که حجم آن کاهش یابد. در واقع بعد از حرارت دادن، ۵۰۰ گرم آب انگور باید حدود ۳۵۰ گرم باقی بماند. این کار باکتری‌ها را نیز از بین می‌برد.

مراحل تهیه سرکه بالزامیک خانگی

مرحله پنجم: ریختن سرکه در ظرف مناسب

پس از جوشیدن سرکه، روی آن گلوله‌هایی به نام بچه سرکه شکل می‌گیرد. حال باید سرکه را در ظرف‌های چوبی مخصوص بریزید و به هر ظرف مقداری بچه سرکه اضافه کنید تا طعم آن ترش و تند شود.

مرحله ششم: صبر برای آماده شدن سرکه

سرکه را در ظرف بریزید و آن را در یک مکان مناسب قرار دهید تا به آرامی آماده شود. در این زمان نباید به سرکه دست بزنید یا درب آن را باز کنید. این پروسه بین ۳ تا ۱۲ سال طول می‌کشد تا سرکه بالزامیک خانگی شما آماده شود.

بیشتر بخوانید: دستور تهیه سرکه شیره

دستور تهیه سرکه بالزامیک خرما در منزل

آماده کردن مواد اولیه برای این نوع سرکه حدود نیم ساعت طول می‌کشد.

۳ رسپی سرکه بالزامیک خانگی؛ با انگور و خرما

مواد لازم برای تهیه سرکه بالزامیک خرما خانگی

مواد لازم برای تهیه سرکه بالزامیک خرما خانگی به شرح زیر است:

خرمای تازه ۲ کیلوگرم
“““html
سرکه بالزامیک اصل ۰/۵ لیتر
مخمر ۱ قاشق مرباخوری

رسپی سرکه بالزامیک خرما

برای درست کردن سرکه بالزامیک خرما، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. در ابتدا، خرماها را خوب بشویید و روی یک پارچه بگذارید تا چند ساعت خشک شوند. سپس هسته‌های خرما را با نی یا سیخ چوبی درآورید.
  2. خرماها را در چرخ گوشت یا میکسر بریزید و خوب له کنید تا پوره شوند. حالا مقداری سرکه بالزامیک را با آب جوش ترکیب کرده و هم بزنید. سپس مایه مخمر، نمک و خرمای چرخ شده را اضافه کنید.
  3. مواد را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید، درب شیشه را ببندید و آن را به خوبی تکان دهید. شیشه را به مدت ۲ ماه در یک مکان تاریک قرار دهید و هر هفته درب آن را باز کرده و با یک قاشق چوبی مواد را به آرامی هم بزنید.
  4. بعد از ۲ ماه، مواد را از صافی پارچه‌ای رد کنید و عصاره به دست آمده را در یک شیشه تمیز بریزید. این عصاره، سرکه بالزامیک خرما است و می‌توانید از آن برای طعم‌دار کردن انواع سالاد و غذا استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی سرکه خرما خانگی

رسپی سرکه بالزامیک خرما در منزل

رسپی سرکه بالزامیک ایرانی

برای آماده کردن مواد اولیه این سرکه، حدود ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارید. معمولاً برای تهیه بالزامیک ایرانی از سبزیجات و طعم‌دهنده‌های مختلف استفاده می‌شود.

مواد لازم برای طعم دار کردن سرکه بالزامیک

مواد لازم برای طعم دار کردن سرکه بالزامیک به این شکل است:

روغن زیتون خالص ۳/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
سرکه بالزامیک خانگی ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پودر خردل ۱ قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
سبزیجات تازه و معطر ۱ قاشق غذاخوری
سبزیجات خشک ۱ قاشق غذاخوری
شکر قهوه‌ای یا عسل ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم

رسپی سرکه بالزامیک ایرانی طعم دار شده

برای طعم دار کردن سرکه بالزامیک خانگی، باید سرکه را در یک ظرف بزرگ بریزید و سپس روغن زیتون را به آن اضافه کنید. با یک قاشق چوبی مواد را هم بزنید. سپس پودر خردل، پیاز خرد شده، سبزیجات تازه و خشک و شکر قهوه‌ای را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند.

“““html

دوباره مواد را با قاشق چوبی هم بزنید و سپس آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید. درب شیشه را ببندید و آن را برای ۲ ماه در یخچال بگذارید. بعد از ۲ ماه، سرکه طعم‌دار شما آماده است و می‌توانید از آن استفاده کنید. فراموش نکنید قبل از هر بار استفاده از سرکه بالزامیک طعم‌دار، شیشه را تکان دهید و سپس آن را روی سالاد یا غذای خود بریزید.

بیشتر بخوانید: رسپی سرکه انگور سفید خانگی

نکات و فوت و فن‌های رسپی سرکه بالزامیک خانگی

نکات و فوت و فن‌های رسپی سرکه بالزامیک خانگی

در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه سرکه بالزامیک خانگی اشاره خواهیم کرد. با ما باشید.

  • از هر ۱۰۰ لیتر آب انگور می‌توانید ۶۰ لیتر سرکه بالزامیک تهیه کنید.
  • برای مزه‌دار کردن سرکه بالزامیک می‌توانید از سبزیجات معطر، پیاز قرمز و سیر استفاده کنید.
  • در برخی دستورها به جای شکر معمولی، می‌توانید از عسل یا شکر قهوه‌ای برای طعم‌دار کردن استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید سرکه بالزامیک سریع‌تر آماده شود، می‌توانید مقداری مخمر اضافه کنید.
  • یادآوری می‌شود که نباید بیش از ۲ قاشق غذاخوری از این سرکه در روز مصرف کنید.
  • افرادی که مشکلات گوارشی دارند یا به انگور حساسیت دارند، باید از مصرف سرکه بالزامیک خودداری کنند.
  • برای تهیه سرکه بالزامیک بهتر است از ظرف چوبی مناسب استفاده کنید. درست کردن این سرکه در ظرف چوب گیلاس باعث شیرینی بیشتر آن و استفاده از ظرف چوب توت باعث عطر بهتر سرکه می‌شود.
  • سرکه بالزامیک را می‌توانید برای طعم‌دار کردن سالادها، غذاهای گوشتی و پاستا استفاده کنید.
  • فرق اصلی سرکه بالزامیک با سرکه معمولی این است که برای تهیه آن از آب انگور غلیظ شده استفاده می‌شود.

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به طرز تهیه سرکه بالزامیک خانگی و روش‌های طعم‌دار کردن آن پرداخته شد. اگر شما هم تجربه درست کردن سرکه بالزامیک دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا