رسپی
۳ روش جهت تهیه لواشک خوشمزه و آسان در فر + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه لواشک خانگی در فر
اگر دستور تهیه لواشک در فر را یاد بگیرید، میتوانید به راحتی و با سرعت یک لواشک خوشمزه و سالم در خانه درست کنید. شما میتوانید از میوههای مختلف مانند لواشک آلو، لواشک انار و لواشک هلو استفاده کنید. با ما همراه باشید.
دستور تهیه مرحله به مرحله لواشک در فر
1 – دستور تهیه لواشک آلو در فر
مواد لازم :
- آلو ۱ کیلوگرم
- آب ۱ پیمانه
- نمک به مقدار لازم
زمان لازم برای تهیه لواشک ۳ ساعت
دستور تهیه :
- آلوها را به خوبی بشویید و آنها را از وسط نصف کنید.
- آلوهای شسته شده را در یک قابلمه بریزید و آب را به آن اضافه کنید.
- قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آلوها پخته و له شوند.
- زمانی که آلوها نرم شدند، حرارت را خاموش کنید و بگذارید کمی خنک شوند.
- سپس آنها را آرام آرام در یک صافی بریزید تا هستهها جدا شوند. اگر دوست دارید لواشک شما ترشتر شود، پوست آلو را هم به مواد صافشده اضافه کنید چون ترشی آنها به پوست است.
- مواد صاف شده را در مخلوطکن بریزید تا یکدست و پوره شوند.
- مواد پوره شده را دوباره به قابلمه برگردانید و کمی نمک به آن اضافه کنید. مراقب باشید زیاد نمک نریزید چون هنوز آب دارد که باید تبخیر شود و ممکن است بعد از تبخیر شور شود.
- حالا قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا آب اضافی آن تبخیر شود و مواد غلیظ شوند. گاهی آنها را هم بزنید که ته نگیرد.
- کف سینی فر را اول با کاغذ روغنی بپوشانید و روی آن یک پارچه نسوز مخصوص فر بگذارید. سپس مایه لواشک را به ضخامت نیم سانتیمتر روی پارچه بریزید. (پارچه نسوز مخصوص فر را میتوانید از فروشگاههای قنادی تهیه کنید.)
- فر را روشن کرده و روی کمترین درجه بگذارید.
- سپس سینی را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در طبقه بالای فر قرار دهید.
- اگر دیدید که لبههای لواشک تیره شده و در حال سوختن است، اما هنوز نرم است، میتوانید فر را خاموش کنید و سینی را بیرون بیاورید. بعد از یک یا دو ساعت دوباره فر را روشن کرده و سینی را برگردانید.
- وقتی لواشک کاملاً سفت شد، آن را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شود. سپس آن را از پارچه جدا کنید.
- لواشک را با چاقو یا کاتر به تکههای کوچک برش بزنید.
- لواشک شما آماده سرو است… برای ماندگاری بیشتر میتوانید آن را در یخچال نگهداری کنید.
نوش جان …
2 – دستور تهیه لواشک انار و به در فر
مواد لازم :
- آب انار ۲ لیوان
- دانهی انار ۲ لیوان
- به یک عدد بزرگ
- نمک یک قاشق مرباخوری
دستور تهیه :
- دانههای انار را جدا کرده و به آنها کمی نمک بزنید و برای دو ساعت کنار بگذارید.
- بعد از دو ساعت، آنها را اول در مخلوط کن بریزید و سپس به یک قابلمه منتقل کنید.
- به را خوب بشویید، پوست بکنید و به قطعات کوچک برش بزنید. سپس آن را به همراه آب انار به قابلمه اضافه کنید.
- قابلمه را روی حرارت بگذارید …
“““html - تا نیم ساعت بجوشد.
- پس از نیم ساعت، اگر غلیظ شده بود، حرارت را خاموش کنید و بگذارید خنک شود.
- مواد را از صافی عبور دهید تا هستههای انار و مواد درشت گرفته شود.
- کف سینی فر یک کاغذ آلومینیوم بگذارید و مواد صاف شده را روی آن بریزید.
- فر را روشن کنید و روی حرارت ۱۲۰ درجهی سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود.
- سینی را به مدت یک تا دو ساعت در فر بگذارید تا لواشک سفت شود.
- سپس آن را از فر بیرون بیاورید. اگر بعضی قسمتهای لواشک هنوز نرم است، سینی را بیرون بگذارید و پس از یک یا دو ساعت دوباره فر را روشن کنید و سینی را در فر قرار دهید.
- روی لواشک یک کاغذ روغنی بچسبانید و سپس به کمک یک کاتر آن را برش بزنید.
- لواشک شما آماده سرو است… میتوانید برای ماندگاری بیشتر آنها را در یخچال نگهداری کنید…
۳ – دستور تهیه لواشک هلو و شلیل در فر
مواد لازم :
- هلو ۱۰ عدد
- آب یک پیمانه
- شلیل (دلخواه) ۳ عدد
دستور تهیه :
- هلوها را خوب بشویید و هسته و پوست آنها را جدا کنید.
- اگر از شلیل هم استفاده میکنید، آن را بشویید و هسته و پوستش را بگیرید.
- هلو و شلیل را خرد کرده و همراه آب در یک قابلمه بریزید.
- قابلمه را روی حرارت بگذارید تا بجوشد و آب آن تمام شود.
- بعد از اینکه میوهها پختند و نرم شدند، آنها را در غذاساز یا مخلوطکن بریزید تا به حالت پوره درآیند.
- کف سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید و یک لایه نازک از پوره هلو را روی آن بریزید.
- فر را روشن کنید و روی حرارت ۱۲۰ درجهی سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود.
- سپس سینی را به مدت یک تا دو ساعت در فر بگذارید تا لواشک سفت شود.
- اگر قسمتهایی از لواشک هنوز نرم بود، سینی را بیرون بگذارید و بعد از یک یا دو ساعت دوباره فر را روشن کرده و سینی را در فر قرار دهید.
- لواشک شما آماده سرو است… میتوانید برای ماندگاری بیشتر آنها را در یخچال نگهداری کنید.
چند نکته جهت تهیه لواشک خانگی
- در لواشک هلو میتوانید کمی نمک، تمبر هندی، جوهر لیمو و… اضافه کنید.
- اگر برای تهیه لواشک از میوههای ترش مثل آلوچه استفاده کردید ولی شما لواشک شیرین دوست دارید، میتوانید کمی عسل به مواد پوره شده اضافه کنید.
- در آخر کار میتوانید کمی گلپر به لواشک بپاشید.
- در این روش، علاوه بر سریع آماده شدن لواشک، مشکل نشستن گرد و غبار روی لواشک که در روش سنتی وجود دارد، وجود ندارد.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه لواشک کیوی ترش و ملس
دستور تهیه لواشک انار و به خانگی
آشنایی با خواص لواشک