۳ روش پرطرفدار جهت تهیه دسر بانوفی پای (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه دسر بانوفی پای مرحله به مرحله
بنافی پای یا بانوفی پای (به انگلیسی Banoffee , Banoffi) یک دسر خوشمزه انگلیسی تهیه شده از خامه، موز و تافی و شیر پرچرب است. در برخی از این دسرها، به جای مواد دیگر، بیسکوییت خردشده و یا کره و قهوه و شکلات هم اضافه میشود. نام آن ترکیبی از واژههای موز (banana) و تافی (Toffee) است.
این دسر به دو سرآشپز مشهور رستوران مجارستانی جوینگتون، ایان دویینگ و نیگل مکنزی برمیگردد که آن را در سال ۱۹۷۲ اختراع کردند. ایده اولیه از یک شیرینی آمریکایی گرفته شده است.
بلافاصله بعد از اینکه این دسر در رستوران معروف شد، بسیاری از مشتریان آن را پسندیدند. در ابتدا، بنافی پای فقط با لایهای از موز و تافی درست میشد، ولی کمکم خامه و شیر پرچرب هم به آن اضافه گردید. برای یادگیری طرز تهیه این دسر خوشمزه، با ما همراه باشید.
دستور تهیه بانوفی پای؛ یک دسر انگلیسی خوشمزه
این دسر به سرعت در منوی رستورانهای دیگر نیز جا گرفت و بعداً در رستورانهای استرالیا و آمریکا هم دیده شد. در سال ۱۹۹۴، بسیاری از فروشگاههای زنجیرهای آمریکا با عنوان شیرینی آمریکایی (American Pie) شروع به فروش بانوفی پای کردند و فروش خوبی هم داشت.
این دسر همچنین در هند بسیار محبوب است و مردم این کشور معمولاً بعد از غذای اصلی، بانوفی پای را میخورند. همچنین، در بسیاری از رستورانهای استانبول ترکیه هم بنافی پای سرو میشود.
نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که اگر میخواهید این پای خوشمزه را بخورید، حتماً بعد از آن یک پیادهروی حسابی انجام دهید، وگرنه ممکن است با مشکل روبرو شوید؛ زیرا کالری این پای بسیار بالا است.
روش اول جهت تهیه دسر بانوفی پای
مواد لازم جهت تهیه بانوفی پای نسکافه ای
- بیسکویت دیجستیو ۲۵۰ گرم (ساقه طلایی)
- کره ۱۲۰ گرم
- شکر قهوهای ۱ قاشق سوپخوری
- شیر عسلی ۱ قوطی
- موز ۳ عدد بزرگ
- خامه فرمگرفته ۲ پیمانه
- پودر نسکافه ۱ قاشق چایخوری
دستور تهیه بانوفی پای نسکافه ای در خانه
ابتدا بیسکویتها را کاملاً آسیاب کرده و با ۱۰۰ گرم از کره ذوب شده مخلوط کنید. سپس این مخلوط را در کف قالب پای بریزید و با پشت قاشق صاف کنید و در یخچال قرار دهید.
شیر عسلی را در ظرفی ریخته و با ۲۰ گرم کره باقیمانده و شکر قهوهای و ۱ فنجان آب ولرم مخلوط کنید. این مخلوط را روی حرارت قرار دهید و شعله را کم کنید. توجه داشته باشید که شیر عسلی کف میکند، پس مراقب باشید. به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت کم بگذارید و گاهی هم بزنید.
سپس شعله را خاموش کرده و اجازه دهید مواد سرد شوند. بعد از آن، قالب پای را از یخچال خارج کرده و مقداری از کارامل سرد شده را روی بیسکویتها بریزید و صاف کنید. موزها را حلقه حلقه کنید و روی کارامل بچینید. سپس خامه فرمگرفته را روی موزها قرار دهید و کمی پودر نسکافه روی آن بپاشید.
این دسر را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در یخچال بگذارید و بعد میل کنید. امیدوارم از تهیه این دسر خوشمزه لذت ببرید.
روش دوم جهت تهیه دسر بانوفی پای
مواد لازم برای تهیه بانوفی پای موز
- بیسکویت دیجستیو پودر شده ۳۰۰ گرم
- کره ۲۰۰ گرم
- شکر قهوهای ۱۰۰ گرم
- شیر ۴۰۰ میلیلیتر
- موز حلقه شده ۴ عدد
- خامه فرمگرفته به مقدار لازم (ترجیحاً دو پیمانه)
- شکلات خرده شده یا رنده شده به مقدار لازم
دستور تهیه بانوفی پای موز
این پای نیز مانند بیشتر پایها یک کراست دارد که برای تهیهاش باید بیسکویتهای دیجستیو را پودر کنید. البته میتوانید از بیسکویتهای دیگر که مورد پسندتان است برای تهیه کراست بانوفی پای استفاده کنید.
برای پودر کردن بیسکویتها میتوانید از غذاساز استفاده کنید یا اینکه آنها را در یک پلاستیک زیپلاک بریزید و با گوشتکوب خرد کنید.
سپس ۱۵۰ گرم از کره ذوب شده را به بیسکویتهای پودر شده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یکنواخت شود. (توجه داشته باشید که …)
“““html
که اگر نوع بیسکوییتتان را عوض کردید، باید مقدار کره را هم تغییر دهید. شما باید کره را به مقداری اضافه کنید که بتوانید یک خمیر یکنواخت برای کراست دسر درست کنید.)
حالا این خمیر را باید داخل قالب تارت یا ظرفتان بریزید و به صورت یکدست کف ظرف پخش کنید. برای این کار میتوانید از ته لیوان یا پشت قاشق استفاده کنید.
در این مرحله میتوانید خمیر را به دیوارههای ظرف هم فشار دهید تا دسر شما بیشتر شبیه یک «پای» شود! بعد از این کار آن را در یخچال بگذارید تا کراست شما خودش را بگیرد.
حالا نوبت به فیلینگ میرسد. برای تهیه این فیلینگ باید ۵۰ گرم کره و شکر قهوهای را در ظرفی روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شکر ذوب شود. وقتی شکر ذوب شد، باید شیر را به این مخلوط اضافه کنید.
حواستان باشد که بعد از اضافه کردن شیر، باید مستمر هم بزنید تا شیر به جوش بیاید و غلیظ شود. اگر از هم زدن غافل شوید، کارامل شما ته میگیرد. وقتی کارامل به غلظت کامل رسید، ظرف را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
وقتی کارامل کاملاً خنک شد، ظرف تارت که در یخچال گذاشته بودید را درآورده و کارامل را به آرامی داخل آن بریزید. دقت داشته باشید که کارامل به طور یکنواخت روی کراست پخش شود. سپس ظرف را دوباره به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.
بعد از یک ساعت، شما میتوانید ظرف را از یخچال درآورده و روی فیلینگ کاراملیتان موزهای خرد شده یا حلقه شده را بچینید. بعد نوبت به زدن خامه فرم گرفته میرسد. اگر قیف و ماسوره دارید، خامه فرم گرفته را در قیف بریزید و روی موزها را با خامه بپوشانید.
برای تزیین بانوفی پای میتوانید شکلات تختهای خرد شده یا رنده شده را روی خامه بریزید یا اینکه کمی پودر قهوه یا کاکائو روی خامهها الک کنید.
پس از این، بانوفی پای را در یخچال بگذارید تا همه لایهها خوب با هم ترکیب شوند. اگر اجزای بانوفی پای شما به خوبی آماده شده باشند، بعد از ۳ یا ۴ ساعت میتوانید آن را بدون هیچ مشکلی از قالبتان خارج کنید.
روش سوم جهت تهیه دسر بانوفی پای
دستور تهیه بانوفی پای لیوانی با شیر عسلی
اگر دوست دارید دسرتان را در لیوان سرو کنید، میتوانید از همین دستور استفاده کنید. فقط در اینجا چون قرار نیست دسر را از قالبش خارج کنید، نیازی به استحکام کراست نیست. شما میتوانید بیسکویت را خرد (و نه پودر) کنید و حتی کره را حذف یا میزانش را کم کنید.
شما همچنین میتوانید تعداد لایههای دسرتان را بیشتر کنید (بسته به ارتفاع لیوان) و مثلاً دو لایه موز و کارامل اضافهتر داشته باشید.
برای تهیه فیلینگ بانوفی پای میتوانید از شیر عسلی استفاده کنید.
برای تهیه این فیلینگ کافی است ۱ قوطی شیر عسلی را با ۲۰ گرم کره و ۱ قاشق سوپخوری شکر قهوهای و یک فنجان آب ولرم مخلوط کنید و آن را روی حرارت بگذارید.
با استفاده از شیر عسلی دیگر نیازی به استفاده از شیر در مواد اولیهتان نیست. میزان شکر قهوهای که باید اضافه کنید هم کمتر میشود، زیرا شیر عسلی خودش خیلی شیرین است و غلظت مناسبی به کارامل شما میدهد.
این مخلوط باید حدود یک ربع تا بیست دقیقه بجوشد و شما باید مدام مراقب آن باشید، چون شیر عسلی به راحتی سر میرود!
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه ی ساندا دسر آمریکایی خوشمزه و پر طرفدار
۲ روش مناسب برای تهیه فرنی پرتقالی دسر مناسب ماه رمضان + خواص
دستور تهیه دسر ماست و نارنگی خوشمزه و دوست داشتنی برای کودکان