رسپی

۴ رسپی سیر ترشی به روش خانگی؛ فوری و خوشمزه

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

سیر ترشی یکی از ترشی‌های خوشمزه و محبوب است که می‌توانید آن را با بیشتر غذاها میل کنید. برای ساختن این ترشی بهتر است از سیر تازه و جوان استفاده کنید تا بتوانید آن را مدت بیشتری نگه دارید. در ادامه با رضیم بلاگ همراه باشید تا به شما روش‌های تهیه سیر ترشی را به طور کامل توضیح دهیم.

مواد لازم جهت تهیه سیر ترشی (روش اول)

برای تهیه سیر ترشی به روش سریع به مواد زیر احتیاج دارید:

سیر ۲ کیلوگرم
سرکه بالزامیک ۸ پیمانه
سرکه خرما ۸ پیمانه
سس سویا ۵ قاشق غذاخوری

 مراحل تهیه ترشی سیر (روش اول)

مراحل تهیه سیر ترشی سریع به شرح زیر است:

مرحله اول: آماده سازی سیرها

ابتدا لایه اول پوست سیر را جدا کنید، ولی بوته سیر را کامل نگه دارید. سیرها را در صافی قرار داده و به آرامی بشویید. سپس یک پارچه تمیز بردارید و سیرها را روی آن بچینید تا آب آنها گرفته شود. حدود سه تا چهار روز صبر کنید تا سیرها کاملاً خشک شوند.

مرحله دوم: افزودن سرکه بالزامیک و خرما

حالا سرکه بالزامیک و سرکه خرما را در یک ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید. بوته سیرها را در ظرف بگذارید و مخلوط سرکه را روی آن بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و درب آن را بگذارید تا سیرها به مدت ۲۰ دقیقه بجوشند و کمی نرم شوند.

نکته: مراقب باشید سیرها خیلی پخته نشوند، زیرا در این صورت له می‌شوند.

نکته: اگر سرکه بالزامیک و سرکه خرما در دسترس ندارید، می‌توانید به جای آنها از سرکه قرمز و عسل استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: معرفی ۸ زیتون طعم‌ دار جدید؛ تنوعی در طعم زیتون

مرحله سوم: افزودن سس سویا

وقتی سیرها کمی حرارت دیدند و نرم شدند، سس سویا را اضافه کنید و سپس گاز را خاموش کنید. بگذارید سیرها سرد شوند.

نکته: سس سویا باعث تخمیر ترشی می‌شود؛ به همین دلیل می‌توانید ترشی هفت ساله را در عرض چهل روز میل کنید.

مرحله چهارم: انتقال سیرها به شیشه

در مرحله بعد، سیرها را به آرامی در شیشه بچینید و سرکه را روی آنها بریزید تا تمام سیرها پوشانده شوند. درب شیشه را ببندید و آن را در یک مکان خشک، خنک و تاریک به مدت یک ماه بگذارید تا ترشی شما آماده شود.

بیشتر بخوانید: رسپی ترشی مخلوط

مواد لازم جهت تهیه سیر ترشی (روش دوم)

برای تهیه سیر ترشی به مواد زیر احتیاج دارید:

۴ رسپی سیر ترشی به روش خانگی؛ فوری و خوشمزه
“““html
رب انار ۲ پیمانه
شیره خرما ۲ پیمانه
سیر خشک ۲ کیلوگرم
سرکه به اندازه لازم

مراحل تهیه سیر ترشی (روش دوم)

مراحل تهیه سیر ترشی به شکل زیر است:

  1. اول سیرها را جدا کنید، اما پوست آن‌ها را نکنید. سپس آن‌ها را بشویید و روی یک پارچه تمیز بگذارید تا خشک شوند.
  2. وقتی چند روز بعد خشک شدند، سیرها را در یک ظرف بریزید. شیره خرما و رب انار را با هم مخلوط کنید و روی سیرها بریزید.
  3. سرکه را اضافه کنید. ظرف را روی حرارت قرار دهید تا حدود ۴ دقیقه بجوشد.
  4. وقتی سیرها نرم شدند، حرارت را خاموش کنید. بعد از سرد شدن، داخل شیشه‌ها بریزید.
  5. سرکه‌ای که در ظرف جوشیده را داخل شیشه‌ها بریزید تا روی سیرها را بپوشاند. درب شیشه‌ها را بگذارید و در جای خشک، خنک و تاریک نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: نکات مهم برای تهیه ترشی‌های خوش طعم

رسپی سیر ترشی؛ چاشنی انواع غذاها

رسپی ترشی سیر (روش سوم)

مراحل تهیه سیر ترشی به روش سوم به شکل زیر است:

  1. در این روش، تمام سیرهای خشک را پوست بکنید، بشویید و بعد از خشک شدن داخل شیشه قرار بدهید. سپس کمی نمک و سرکه طبیعی سیب به سیرها اضافه کنید. خیلی از سرکه بالزامیک استفاده نکنید چون باعث شیرینی ترشی می‌شود.
  2. بعد می‌توانید به اندازه نوک قاشق چای‌خوری مقداری نمک، فلفل قرمز، دانه خردل و دانه رازیانه به سیر ترشی اضافه کنید. سپس درب شیشه را ببندید و بگذارید چهل روز در یک جای خشک و خنک بماند.

بیشتر بخوانید: روش‌های کاربردی برای نگهداری سیر تازه در خانه

رسپی‌ سیر ترشی (روش چهارم)

مراحل تهیه ترشی به روش چهارم به شرح زیر است:

  1. اول ساقه و ریشه‌ی سیرها را جدا کنید. سپس آن‌ها را به صورت حبه‌ای یا بوته‌ای داخل ظرف شیشه‌ای بگذارید و سرکه انگور را تا لبه‌ی ظرف بریزید.
  2. سپس نمک را درون ظروف بریزید و درب آن‌ها را خوب ببندید و در جای تاریک و خنک و بهتر است خارج از منزل نگه دارید.
  3. زمان لازم برای آماده شدن سیر ترشی بین ۱ تا ۷ سال است. هر چه بیشتر صبر کنید، سیرها رنگ تیره‌تری خواهند گرفت و طعم بهتری پیدا خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: رسپی ترشی گیلاس

نکات و فوت و فن‌های تهیه سیر ترشی

بیشتر بخوانید: رسپی ترشی چغاله بادام

“““html
نکات و فوت و فن‌های تهیه سیر ترشی

در اینجا چند نکته مهم برای تهیه سیر ترشی داریم. با ما باشید.

  • برای تهیه سیر ترشی می‌توانید به جای سرکه انگور، از سرکه سیب هم استفاده کنید.
  • اگر سیر‌ها کمی سبز شوند، نگران نباشید. با گذشت زمان این مشکل حل می‌شود.
  • بهتر است از ظرف‌های شیشه‌ای درب‌دار برای تهیه سیر ترشی استفاده کنید. اگر ظرف شیشه‌ای ندارید، می‌توانید از ظرف‌های پلاستیکی شفاف و بدون بو نیز استفاده کنید.
  • در شمال کشور، برای تهیه سیر ترشی، کمی نبات به ظرف‌ها اضافه می‌کنند.
  • اگر دوست داشته باشید، می‌توانید مقداری رب انار هم به ترشی اضافه کنید.
  • هرچه بیشتر سیر ترشی را نگهدارید، سیر نرم‌تر و شیرین‌تر می‌شود.
  • می‌توانید برای عطر بهتر، از سبزی‌های معطر نیز در سیر ترشی استفاده کنید.
  • به طور کلی ترشی‌ها برای ماندگاری به دو ماه زمان نیاز دارند. اما اگر بیشتر صبر کنید، سیر ترشی بهتری خواهید داشت.
  • اگر سیر ترشی را در مقابل آفتاب قرار دهید، به تدریج نرم و شیرین می‌شود.
  • اگر سیر ترشی را در مکان تاریک و خنک نگهدارید، سفت و تند خواهد شد.
  • در پایان، زمانی که سرکه را روی سیرها ریختید، می‌توانید یک تکه نبات روی سیرها بگذارید. نبات در سرکه حل می‌شود و تندی سرکه را کاهش می‌دهد و آن را کمی شیرین‌تر می‌کند.

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، ۴ رسپی مختلف برای تهیه سیر ترشی را با شما به اشتراک گذاشتیم. امیدواریم که این دستورات برای شما مفید باشد و بتوانید سیر ترشی‌های خوشمزه‌ای را تهیه کرده و در کنار غذاهایتان لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا