رسپی
۵ مدل غذای خوش طعم با تمبر هندی + دستور تهیه (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه 5 نوع غذای ترش خوشمزه با تمر هندی
تمر هندی یکی از موادی است که ایرانیها به ندرت از آن استفاده میکنند، در حالی که این ماده برای سلامتی و درمان برخی بیماریها بسیار مفید است.
دستور تهیه انواع غذاهای خوشمزه با تمر هندی
1. ماهی شوریده با تمر هندی
قلب یکی از مهمترین اعضای بدن است. تحقیقات جدید نشان میدهند که خوردن مرتب ماهی میتواند به پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک کند.
به همین دلیل امروز غذایی را پیشنهاد میدهیم که در آن ماهی نقش اصلی را دارد.
مواد لازم جهت تهیه ماهی شوریده با تمر هندی
- ماهی شوریده ۱ عدد
- تمر هندی ۱ بسته کوچک
- تره، گشنیز، نعناع، جعفری و ریحان خرد شده ۱ پیمانه بزرگ
- آرد ذرت یا گندم ۱ قاشق غذاخوری
- کره ۵۰ گرم
- سیر رنده شده ۳ حبه
- گوجه فرنگی خرد شده ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد
- نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم
دستور تهیه ماهی شوریده با تمر هندی
- ماهی را خوب میشوییم و از قسمت کمر آن را باز میکنیم تا به شکم برسیم. شکم ماهی را خالی کرده و تمیز میکنیم.
- تمر هندی را با نصف لیوان آب خوب مخلوط و صافی میکنیم تا یک مایه ترش و غلیظ به دست آید.
- پیاز و سیر را با کره سرخ میکنیم. سپس سبزیها را اضافه کرده و وقتی که نرم شدند، آرد را میافزاییم و خوب مخلوط میکنیم. در نهایت مایع تمر هندی را همراه با نمک و فلفل اضافه میکنیم.
- میگذاریم مواد کمی غلیظ شوند. سپس آنها را در شکم ماهی ریخته و با نخ و سوزن ماهی را میدوزیم و با کاغذ آلومینیوم میپیچیم.
- ماهی را به مدت یک ساعت و ده دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد در فر میپزیم.
2. تمبر هندی پلو
مواد لازم :
- تمر هندی یک بسته کوچک
- تن ماهی یک قوطی
- سبزی پلویی به مقدار دلخواه (حدود نیم کیلو)
- برنج ۴ پیمانه
دستور تهیه تمبر هندی پلو
- اول برنج را خیس میکنیم. بعد تمر هندی را به مدت نیم ساعت در یک کاسه میریزیم و روی آن حدود یک لیوان آب داغ میریزیم.
- سبزی را در ماهیتابه کمی تفت میدهیم. تن ماهی را با چنگال ریشریش کرده و به سبزی اضافه میکنیم.
- بعد از نیم ساعت، تمر هندی را به خوبی چنگ میزنیم تا هستهها جدا شوند و آن را از صافی رد میکنیم.
- این مایع را به مخلوط سبزی و تن ماهی اضافه میکنیم و میگذاریم یک مدت بجوشد.
- برنج را صاف کرده و حتی اگر مواد کمی آب دارند، باید برنج را کمی دون از آب برداریم تا خمیر نشود. بعد از اینکه آب مواد خوب گرفته شد، آنها را لابهلای برنج میریزیم.
- بهتر است که کف قابلمه نان نگذارید و از همین برنج و مواد استفاده کنید. تهدیگ بسیار خوشمزه میشود. سپس برنج را مثل همیشه دم میکنیم.
- غذای جنوبی اصلی معمولاً با سیر و سبزیسیر درست میشود و به جای تن ماهی میتوان از میگو استفاده کرد. البته میتوانید در کنار آن میگوسوخاری هم بخورید.
3. سالاد با تمبر هندی
مواد لازم:
- تخم مرغ: 4 عدد
- کاهو: چند برگ درسته
- روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
- شکر قهوه ای: 25 گرم
- سویاسس: 4 قاشق مربا خوری
- آب: یک چهارم پیمانه
- شیره ی تمبر هندی: 5 قاشق غذا خوری
- شکر: 5 قاشق غذا خوری
- سیر: یک حبه ،له شده
- فلفل قرمز: یک عدد ریز خرد شده
- روغن زیتون: 2 قاشق مربا خوری
- پیازچه:
“““html- تخم مرغ: 4 عدد
- گشنیز: مقداری ،برای تزیین
دستور تهیه سالاد با تمبر هندی
- ابتدا تخممرغها را آبپز کنید (ده دقیقه کافی است). سپس برگهای کاهو را شسته و خشک کنید و به شکل درسته در ظرف زیبایی بچینید و کنار بگذارید.
- بعد از پخته شدن تخممرغها، پوست آنها را بکنید و در روغن داغ سرخ کنید تا کاملاً طلایی شوند.
- برای تهیه سس تمبر هندی، در یک ظرف شکر قهوهای و سویا سس را با هم مخلوط کرده و هم بزنید تا شکر حل شود.
- یک چهارم پیمانه آب را با نیمی از بسته تمبر هندی مخلوط کرده و از صافی رد کنید تا شیره آن جدا شود. سپس 5 قاشق غذاخوری شکر به آن افزوده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آمده و کمی غلیظ شود. در این مرحله سیر و فلفل را نیز اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.
- پس از خنک شدن سس، روغن زیتون را اضافه کرده و کنار بگذارید. پیازچهها را کمی تفت دهید. تخممرغها را به چهار قسمت تقسیم کرده و روی کاهوها بچینید و اطراف آنها را با پیازچههای تفت داده شده بپوشانید.
- سس تمبر هندی را روی سالاد بریزید و با برگهای گشنیز تزیین کنید. اگر تمایل دارید میتوانید مقدار روغن زیتون سس را هم افزایش دهید.
4. میگو و قارچ با سس تمبر هندی
مواد لازم:
- میگو: یک کیلو گرم
- نشاسته ذرت: 3 قاشق غذاخوری
- آب لیموترش: به مقدار لازم
- سویا سس: 3 قاشق غذاخوری
- پیازچه: نیم پیمانه، خرد شده
- فلفل دلمهای: نیم پیمانه، خلالی
- سیر خرد شده: 3 حبه
- روغن مایع: به میزان لازم
- نمک و ادویه مخلوط: به مقدار لازم (زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه، گرد لیمو، فلفل قرمز)
- قارچ: 300 گرم
- تمبر هندی خیسانده در آب ولرم و صاف: نیم پیمانه
دستور تهیه میگو و قارچ با سس تمبر هندی
- میگو را با نشاسته ذرت، آب لیموترش، نمک و سس سویا مخلوط کنید. سپس پیازچه، فلفل دلمهای و سیر را با کمی روغن تفت دهید و میگو و نیمی از ادویه را اضافه کنید.
- زمانی که آب میگو کشیده شد، قارچ را اضافه کرده و کمی تفت دهید، سپس بقیه ادویه را اضافه کنید.
- تمبر هندی را اضافه کرده و روی آن را بپوشانید تا سس آن غلیظ شود.
5. خوراک مرغ با تمرهندی
مواد لازم:
- مرغ (ترجیحاً کتف): 750 گرم
- زعفران دم کرده: 2 قاشق سوپخوری
- روغن: 4 قاشق سوپخوری
- فلفل دلمهای رنگی: 1 عدد
- پیاز رنده شده: 1 عدد
- سیر رنده شده: 1 عدد
- زیره سیاه: 1 قاشق چایخوری
- گرم ماسالا: 1 قاشق چایخوری
- پودر کاری: 1 قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل: 1 قاشق چایخوری
- تخم گشنیز: 1 قاشق چایخوری
- فلفل تند خشک: 3 عدد
- پودر هل: نیم قاشق چایخوری
- تمبر هندی: نیم بسته
- آب: 3 پیمانه
- قرص عصاره مرغ: 1 عدد
- جعفری، گشنیز، شنبلیله
- ماست خامهای زده شده
دستور تهیه خوراک مرغ با تمبر هندی
- ابتدا ساقهای مرغ را با محلول زعفران آغشته کنید تا مزهدار شود. سپس اطراف ساقها را در روغن تفت دهید. بعد به ترتیب فلفل دلمهای نگینی شده و پیاز و سیر رنده شده را اضافه کنید.
- ادویهها شامل زیره، گرم ماسالا، پودر کاری، پودر زنجبیل، بذر گشنیز و فلفل خشک را بیفزایید و در قابلمه را بگذارید تا مرغ کمی پخته شود. تمرهندی را نیز با یک پیمانه آب مخلوط کنید.
- بگذارید شیرهای غلیظ به دست آید. شیره را در صافی بریزید تا هستهها جدا شود. حالا یک عدد قرص عصاره مرغ را به شیره تمرهندی اضافه کنید. در این مرحله سبزیهای خرد شده را بدون تفت دادن بیفزایید.
- بگذارید غذا کم آب شود و جا بیفتد. غذا را بچشید و اگر نمک آن کم بود، مقداری نمک اضافه کنید. در نهایت ماست زده شده را به غذا اضافه کنید و غذا را در ظرف دلخواه سرو کنید.
تمر هندی و نکات مربوط به استفاده از تمر هندی
- تمر هندی که از Tamaria Hindi مشتق شده و به معنای میوه…
“““html- تمبر هندی یک درخت بلنده که اصلیت آن از هند و شمال آفریقاست، اما امروزه در بسیاری از مناطق گرمسیر دنیا رشد میکند.
- برگهای این درخت به صورت متناوب و مرکب هستند و شامل ۱۰ تا ۲۰ جفت برگچه نزدیک به هم میباشند. گلهای آن به رنگ زرد مایل به قرمز و به شکل خوشه در انتهای ساقهها به وجود میآید.
- میوه آن شبیه باقلاست و به شکل غلاف با کمی خمیدگی به طول حدود ۱۰ سانتیمتر است. درون این غلاف ۳ تا ۱۰ دانه موجود است.
- برای تهیه تمبر هندی، میوهها را باز کرده و قسمت گوشتدار آن را با هسته خارج کرده و خشک میکنند.
- خشک کردن تمبر هندی روشهای مختلفی دارد و در هر منطقه متفاوت است. برای مثال، در جزایر آنتیل، گوشت میوه را در ظرفی بزرگ با شربت غلیظ در حال جوش میگذارند تا شربت به داخل میوه نفوذ کند.
- قسمت گوشتدار میوه کمی قند، پکتین و همچنین اسیدهای مختلفی از جمله اسید سیتریک و اسید مالیک دارد. در پوست درخت تمبر هندی مقداری تانن وجود دارد. سرشاخههای جوان این درخت حامل مقدار زیادی ویتامینهای گروه B هستند.
بیشتر بخوانید :
۱۰ مورد از جدیترین عوارض تمر هندی برای سلامتی
خاصیتهای تمر هندی (خرمای هندی)
خواص دارویی تمبر هندی
در طب قدیم ایران، تمبر هندی به عنوان مادهای سرد و خشک شناخته میشود.
- خوردن تمبر هندی موجب پایین آمدن تب میشود.
- به هضم غذا کمک میکند.
- تمبر هندی خنک کننده بدن است.
- برای رفع تشنگی مفید است.
- دلدرد و تهوع را بهبود میبخشد.
- پوست تمبر هندی باعث کاهش اسهال میشود.
- بهترین روش استفاده از تمبر هندی این است که آن را در آب خیس کنید، سپس صاف کرده و با نبات مصرف کنید.
- دمکرده تمبر هندی نیز اثر ملین دارد. برای تهیه آن، یک قاشق غذاخوری تمبر هندی را با نیم لیتر آب جوش مخلوط کرده و به مدت یک ساعت بگذارید بماند؛ سپس این دمکرده را در طول روز مصرف کنید.
- تمبر هندی را بپزید و ضماد تهیه شده را روی ورم و نواحی دردناک بدن بگذارید.
مبر هندی برای ریه و طحال مناسب نیست و ممکن است در افرادی که ریه و طحال ضعیف دارند مشکلساز شود. این افراد بهتر است تمبر هندی را با کتیرا مصرف کنند.