رسپی
۶ روش خانگی برای تهیه چیپس سالم و خوشمزه! (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه چیپس خانگی ترد و خوشمزه با دو روش
چیپس یکی از میانوعدههای محبوب برای بچههاست. در اینجا شیوه تهیه چیپس خانگی را برایتان آوردهایم. با ما همراه باشید.
دستور تهیه چیپس خانگی ترد خوشمزه مرحله به مرحله
1 – دستور تهیه چیپس خانگی به روش سرخ کردن
مواد لازم :
- سیبزمینی: ۱ کیلو
- بیکینگ پودر: ۱ قاشق سوپخوری
- نمک: ۱ قاشق سوپخوری
- روغن جامد: به مقدار لازم (که سیبزمینی را بپوشاند)
دستور تهیه :
- اول، سیبزمینیها را با رنده مخصوص چیپس به صورت نازک برش دهید.
- سپس برشهای سیبزمینی را بشویید تا نشاستهشان از بین برود.
- سیبزمینیها را در ظرف آب بریزید تا کاملا زیر آب بروند.
- بیکینگ پودر و مقداری نمک به آب اضافه کنید و یک تکه یخ هم به آن بزنید. بگذارید ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بماند.
- سپس سیبزمینیها را آبکش کنید و بگذارید خوب خشک شوند.
- در یک قابلمه، نصف روغن بریزید و بگذارید تا داغ شود. سیبزمینیها را در روغن داغ بیندازید تا طلایی شوند.
- چیپسها را از روغن بیرون بیاورید و روی کاغذ مخصوص بگذارید تا روغن اضافیشان کشیده شود.
2 – دستور تهیه چیپس سیبزمینی در فر
- اول، دمای فر را تا ۲۶۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سیبزمینیها را برش زده و روی دستمال بگذارید تا آب آنها گرفته شود.
- سیبزمینیهای خشک شده را روی سینی وسط فر قرار دهید و با قلممو روغن زیتون یا کره ذوب شده روی آنها بمالید.
- سینی را دوباره در فر بگذارید و به مدت ۱۵ دقیقه بپزید تا لبههای سیبزمینیها طلایی شود.
- چیپسها را از فر بیرون بیاورید و روی آنها نمک دریا بپاشید.
3 – دستور تهیه چیپس سرکه نمکی
اگر میخواهید چیپس سرکه نمکی درست کنید یا طعمهای مختلف اضافه کنید، این مراحل را دنبال کنید:
- سیبزمینیها را در آبی که با سرکه مخلوط کردهاید (میتوانید کمی جوهر لیمو یا جوهر غوره هم اضافه کنید) بریزید تا طعم بگیرد، سپس سرخ کنید.
- اگر میخواهید ادویه خاصی به چیپس اضافه کنید، میتوانید آنها را به روغن اضافه کنید و سپس سیبزمینیها را سرخ کنید.
- بهعنوان مثال میتوانید از فلفل، پودر کچاپ، پودر سیر، جعفری خشک یا هر طعم دیگری که دوست دارید استفاده کنید.
- از اسانسهای لیمو یا پرتقال و حتی پوست خشک شده آنها هم میتوانید استفاده کنید.
مثلا اگر دوست دارید چیپس کچاپ تهیه کنید، میتوانید گوجه خشک شده پودر شده را به روغن اضافه کنید.
4 – دستور تهیه چیپس خانگی در سرخکن
- برای تهیه چیپس خانگی در دستگاه سرخکن، ابتدا ۴ عدد
“““html - سیبزمینی متوسط را پوست بگیرید.
- با استفاده از غذاساز و سری مخصوص برش چیپس، سیبزمینیها را ورقه کنید.
- داخل یک ظرف بزرگ، مقداری آب سرد بریزید و ورقههای نازک سیبزمینی را داخل آب سرد بریزید تا تیره نشوند.
- بعد از آن، سیبزمینیها را آبکشی کنید و دوبار ظرف را پر از آب کنید.
- حدود 3 قاشق غذاخوری نمک داخل آب بریزید و ورقههای شستهشده را داخل این ظرف آب نمک قرار دهید.
- اجازه دهید سیبزمینیها حدود نیم ساعت در آب نمک خیس بخورند.
- حالا آنها را آبکشی کرده و دوباره بشویید. این کار را چندین بار انجام دهید تا نشاسته اضافه سیبزمینی تا حد امکان گرفته شود.
- حالا با استفاده از یک دستمال تمیز، آب اضافه سیبزمینیها را بگیرید و آنها را خشک کنید.
- سرخ کن را با دمای 180 روشن کنید.
- برای سرخکردن سیبزمینیها میتوانید از روغن بادام زمینی استفاده کنید که عطر فوق العادهای دارد ولی اگر در دسترس نبود از روغن کنجد، روغن آفتاب گردان یا روغن ذرت نیز میتوانید استفاده کنید.
- سیبزمینیها را کمکم داخل سرخ کن ریخته و سرخ کنید.
- سیبزمینیهای سرخشده را خارج کرده و روی یک دستمال حولهای تمیز قرار دهید تا روغن اضافه آنها گرفته شود.
- داخل سینی فر، یک کاغذ روغنی قرار دهید و سیبزمینیهای سرخشدهای که آماده شدهاند را داخل سینی فر قرار دهید و سینی را با دمای 130 درجه سانتیگراد داخل فر بگذارید تا وقتی که بقیه سیبزمینیها سرخ میشوند، قبلیها ترد باقی بمانند.
- قبل از سرو چیپس خانگی به آنها نمک بزنید و بعد نوش جان کنید
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه خشک کردن میوه + دستور تهیه ی چیپس میوه ای
آشنایی با دستور تهیه ی چیپس خرمالو سالم و مقوی + روش نگهداری
چیپس و پنیر : دستور تهیه چیپس و پنیر ویژه در منزل
دستور تهیه چیپس هویج ترد و عالی
5 – مواد لازم برای تهیه چیپس رژیمی خانگی
- سیب زمینی :هر تعداد که بخواهید
- روغن زیتون به ازای هر عدد سیب زمینی :1 قاشق غذاخوری
- نمک و ادویه های دلخواه :به میزان کافی
- سرکه سفید :در صورت تمایل
دستور تهیه چیپس رژیمی خانگی
- سیب زمینی ها را تمیز بشویید و پوست بگیرید.
- سپس آنها را با یک چاقوی تیز و یا رنده مخصوص ورقه کردن به صورت ورقه های نازک ببرید.
- بعد از خرد کردن آنها را دوباره بشویید تا نشاسته اضافه آن گرفته شود.
- سیب زمینی ها را برای نیم ساعت در آب سرد غوطه ور کنید.
- بعد از سپری شدن این زمان سیب زمینی های ورقه شده را از آب خارج کنید و آن ها را خشک کنید.
- اگر بخواهید چیپس سرکه ای درست کنید باید هنگام گذاشتن سیب زمینی ها در آب سرد ، نصف آب را با سرکه سفید پر کنید.
- فر را با دمای 170 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.
- بعد از خشک کردن سیب زمینی ها آنها را با نمک ، فلفل و ادویه های مورد نظرتان مخلوط کنید و روی توری فر بچینید تا به مدت 10 تا 20 دقیقه سیب زمینی ها ترد و خشک شوند و رنگشان تیره تر شود.
- بعد آنها را از فر خارج کنید تا نسوزند و با یک کاسه ماست نوش جان کنید.
6 – دستور تهیه چیپس خانگی با پوست
- برای تهیه چیپس خانگی نیاز به دستگاه ورقهکن دارید.
- از آنجا که برای تهیه این چیپس پوست سیب زمینی گرفته نمیشود، اول سیبزمینیها را حسابی با اسکاچ بشویید.
- بعد با دستگاه ورقهکن، سیبزمینیها را به صورت
“““html - ورقههای نازک برش بزنید.
- سیبزمینی های ورقهشده را داخل یک کاسه بزرگ ریخته و روی آنها آب یخ و تکههای یخ بریزید.
- مقدار کمی بیکینگ پودر داخل آب یخ بریزید و اجازه دهید حدود ده تا بیست دقیقه، سیبزمینیها داخل آب باقی بمانند.
- سپس سیبزمینی ها را آبکش کنید و روی حوله تمیزی پهن کنید تا آب اضافه آنها کاملا گرفته بشود.
- حالا نوبت سرخکردن سیبزمینی هاست. ورقههای سیب زمینی را کمکم در روغن داغ سرخ کنید و بعد از سرخکردن، روی آنها نمک بریزید و خالی یا همراه با ماست و موسیر یا سس کچاب میل کنید.
فوت و فن درست کردن چیپس
- اگر سیب زمینی به مدت زیادی قبل از سرخ کردن بیرون بماند به علت داشتن بکینگ پودر سیاه می شود.
- وقتی چیپس ها را از روغن خارج می کنید کنار هم بچینید و روی هم نگذارید تا به هم نچسبد.