دارو های گیاهی

۹ خاصیت اسرار آمیز یونجه برای درمان بیماری ها (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

یونجه را به عنوان “پدر همه غذاها” می‌شناسند و حقیقتاً این عنوان به این گیاه بسیار می‌خورد. یونجه سرشار از ویتامین‌های مهم، مواد معدنی و پروتئین است. ریشه‌های یونجه می‌توانند تا عمق 10 متر در زمین پیش بروند تا مواد معدنی لازم برای رشد خود را به دست آورند. از یونجه برای درمان آرتروز، مشکلات گوارشی و کاهش فشار خون استفاده می‌شود. یونجه منبعی عالی از مواد مغذی و قابل هضم است. این گیاه دارای بتا کاروتن زیادی است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است. همچنین، یونجه شامل کلروفیل است که به کاهش بوی بد دهان و بدن کمک می‌کند.

نام علمی: Medicago sativa (به معنی علف مادها)

نام‌های رایج: چمن بوفالو – شبدر شیلیایی – لوسرن

خانواده: باقلاییان

قسمت‌های مورد استفاده: برگ – ساقه – جوانه

زیستگاه: یونجه، به طور طبیعی در جنوب غربی آسیا و جنوب شرقی اروپا رشد می‌کند و همچنین در آمریکای شمالی و شمال آفریقا هم یافت می‌شود.

هشدار! خانم‌های باردار نباید دانه‌های یونجه را مصرف کنند زیرا ممکن است باعث پریود و سقط جنین شود. به طور کلی، هیچ کسی نباید دانه یونجه را بخورد زیرا دارای مقادیر زیادی آمینو اسیدهای سمی است. همچنین، یونجه غنی از ویتامین K است که می‌تواند خاصیت ضد لختگی در خون ایجاد کند و بنابراین افرادی که داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند، باید از آن پرهیز کنند.

پیشنهاد می‌کنم حتماً با ادامه این مقاله به مجله اینترنتی رضیم بپیوندید.

یونجه ، خواص یونجه ، فواید یونجه برای درمان بیماری ها ، alfalfa

فواید یونجه

کاهش سطح کلسترول

یونجه دارای مقدار قابل توجهی فیبر است که در کاهش کلسترول نقش مهمی دارد. این فیبر می‌تواند به کلسترول متصل شود و از چسبیدن آن به دیواره‌های شریان جلوگیری کند. این کار می‌تواند به کنترل میزان کلسترول خوب کمک کند و از ایجاد پلاک و بیمار‌های قلبی، مانند سکته مغزی و حملات قلبی جلوگیری کند.

کاهش التهاب

یونجه معمولاً برای درمان آرتروز و دیگر مشکلات التهابی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه سرشار از ویتامین C و B و همچنین ترکیبات کلسیم و آنتی اکسیدانی است که می‌تواند درد و التهاب مفاصل را کاهش دهد و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند تا از بیماری‌های خاص و استرس جلوگیری شود.

بهبود حرکات روده

فیبر در یونجه به کنترل سیستم گوارشی و هضم کمک می‌کند. این فیبر نه تنها به تسهیل حرکات روده کمک می‌کند بلکه می‌تواند التهاب روده را نیز کاهش دهد و بنابراین به بهبود مشکلاتی چون سوء هاضمه، التهاب، گرفتگی، اسهال، یبوست و عدم تعادل باکتری‌های مفید در روده کمک می‌کند.

سرعت در التیام زخم‌ها

یکی از کاربردهای قدیمی یونجه استفاده از جوانه‌های یونجه برای تسریع در بهبودی زخم‌ها و جلوگیری از عفونت آنها است. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی موجود در یونجه از زخم‌ها محافظت می‌کند و به جریان خون و مواد مغذی کمک می‌کند تا به منطقه آسیب‌دیده برسند و به فرایند بهبودی سرعت ببخشد.

سرعت بهبودی افزایش می‌یابد. با مصرف یونجه، پروتئین‌های موجود در آن به بدن وارد شده و در نتیجه، به بازسازی و تسهیل رشد کمک می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی

به دلیل داشتن ویتامین C بالا، جوانه این گیاه برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مناسب است. ویتامین C علاوه بر این که تولید گلبول‌های سفید خون را افزایش می‌دهد، به عنوان یک آنتی‌اکسیدان نیز عمل کرده و استرس را کاهش می‌دهد. همچنین، ویتامین B و ویتامین E هم به عنوان تنظیم‌کننده‌های متابولیسم و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی در بدن عمل می‌کنند و هر دو این ویتامین‌ها در جوانه این گیاه وجود دارند.

۹ خاصیت اسرار آمیز یونجه برای درمان بیماری ها (2 نکته مهم)

دانه یونجه,جوانه یونجه

رفع سموم بدن

یونجه همچنین برای درمان مشکلات کلیوی مورد استفاده قرار می‌گیرد، و به دلیل خاصیت ادرارآوری که دارد، می‌تواند به سم‌زدایی بدن کمک کند و نمک‌ها و چربی‌های اضافی را از بین ببرد.

جلوگیری از سرطان

فیتواستروژن‌ها ترکیبات مفیدی هستند که به مبارزه با بیماری‌های مزمن مانند سرطان و بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند. این هورمون‌ها به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل کرده و از جهش سلول‌های سالم جلوگیری می‌کنند، که این کار خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. در واقع، این گیاه باعث می‌شود مواد مضر قبل از اینکه آسیب برسانند، از بدن خارج شوند.

سلامت سیستم تنفسی

در گذشته، یونجه برای درمان مشکلات تنفسی مانند برونشیت، آنفولانزا و سرماخوردگی و همچنین عفونت‌های دیگر استفاده می‌شد. این گیاه دارای خاصیت ضد التهابی است که در رفع مشکلات تنفسی مانند آسم مؤثر است و با تقویت سیستم ایمنی بدن، عفونت‌های سیستم تنفسی را از بین می‌برد.

محافظت از قلب

یونجه غنی از پتاسیم و آهن است که تأثیر مثبتی بر قلب دارد. پتاسیم باعث گشاد شدن رگ‌ها می‌شود و این کار فشار خون را کاهش می‌دهد. همچنین، آهن موجود در این گیاه تولید گلبول‌های قرمز را افزایش داده و گردش خون را بهبود می‌بخشد، که به اکسیژن‌رسانی بهتر به اعضای بدن کمک می‌کند و فشار کمتری به قلب برای اکسیژن‌رسانی به اندام‌ها وارد می‌شود.


اگر این مطلب برای شما مفید بود، با لایک و به اشتراک‌گذاری آن، از ما حمایت کنید. نظرات، پیشنهادات و موضوعات موردنظرتان را از طریق قسمت دیدگاه‌ها برای ما ارسال کنید.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا