آیا مویز و کشمش با هم فرق دارند؟ (2 نکته مهم)

تفاوت کشمش و مویز چیست؟
به حبه های بزرگ خشک شده ی انگور سیاه، “مویز” میگویند. این نوع خشکبار همان کشمش است، اما از نظر شکل و رنگ با کشمش متفاوت است، هرچند که خواص آنها زیاد مشابه است. معمولاً مویزهایی که از انگور قرمز مجلسی یا انگور شاهانی تهیه میشوند بهتر هستند.
برای تهیه مویز بیشتر از انگورهای رقم رازقی استفاده میشود. در این فرآیند، انگور را بعد از برداشت در مکانی تمیز و بدون آلودگی پهن کرده و بعد از خشک شدن، آن را جمعآوری و در سبدهای بزرگ نگهداری میکنند.
مویز نوعی خشکبار است که از خشک کردن انگور به دست میآید. مویز معمولاً از انگور شاهانی درست میشود. کشمش بیشتر از انگورهای کوچک تهیه میشود، در حالی که مویز از انگورهای بزرگ تهیه میگردد.
خواص مویز
مویز منبعی غنی از ویتامینهای B، A، E و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و پتاسیم است.
مویز دارای اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا 6 نیز میباشد. همچنین باید اشاره کرد که بهترین نوع آن، مویز پر گوشت و کم دانه یا بیدانه است.
مویز به پیشگیری از بیماریهایی مانند آلزایمر، سرطان و دیابت کمک میکند.
ترکیبات آنتوسیانینی و پلی فنولی موجود در مویز دارای خواص ضد سرطان و ضد آلزایمر هستند. مقدار زیاد آنتوسیانین در مویز، باعث میشود که ارزش آن در مقایسه با انگورهای سبز و کشمش بالاتر باشد.
این ترکیبات همچنین تأثیر قوی در جلوگیری از بروز اختلالات مربوط به آلزایمر دارند. هر چه میزان آنتوسیانین (عامل رنگ سیاه مویز) بیشتر باشد، قدرت مویز در جلوگیری از آلزایمر بیشتر خواهد بود.
همچنین ترکیبات موجود در مویز میتوانند از سخت شدن رگها و چسبندگی پلاکتها جلوگیری کنند. مصرف مویز میتواند غلظت خون را کاهش دهد، رگهای خونی را باز کند و خون با سرعت بیشتری در بدن جریان یابد، که این موضوع به پیشگیری از لخته شدن خون کمک میکند.
به طور کلی مویز مفید برای درمان بیماریهای قلبی و کاهش فشار خون است و برای افراد دیابتی بسیار مناسب میباشد.
مویز به تقویت معده کمک کرده و برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند، مفید است. از دیگر خواص مهم مویز میتوان به اثرات ضد درد، ضد باکتری و حفاظت از کبد، قلب و سیستم ایمنی اشاره کرد.
مصرف مویز همچنین میتواند از سردردهای میگرنی پیشگیری کند و شدت درد آن را کاهش دهد.