خوراکهایی ساده ولی خوشمزه با سیب زمینی (مرحله به مرحله)

“`html
خوراکهای ساده با سیبزمینی
سیبزمینی یکی از سبزیجات محبوب در سراسر جهان است و خواص زیادی دارد. با سیبزمینی میتوانید در زمانی کوتاه، انواع غذاهای ساده و خوشمزه درست کنید.
در این مطلب چند نوع غذای جدید نیز معرفی میکنیم که ارزش امتحان کردن را دارند.
کُبه سیبزمینی
کُبه سیبزمینی یک نوع کیک سیبزمینی است که درون آن با گوشت چرخکرده پر شده و میتوانید آن را مانند کیک برش بزنید و سرو کنید.
- مناسب برای : 7 نفر
- زمان آمادهسازی : کمتر از 1 ساعت
پخت این غذا راحت است و تنها نیاز به حداکثر 1 ساعت زمان دارید. با این غذا هم پروتئین و ویتامین به بدنتان میرسانید و هم با طعم غذاهای عربی آشنا میشوید.
مواد لازم برای تهیه کُبه سیبزمینی:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سیبزمینی | 1500 گرم |
فلفل سیاه | ¼ قاشق مرباخوری |
ادویه مخلوط | 1 قاشق مرباخوری |
نمک | ½1 قاشق مرباخوری |
روغن مایع گیاهی | 2 قاشق غذاخوری |
گردو خرد شده و تفت داده شده | 2 قاشق غذاخوری |
پودر سوخاری | 4 قاشق غذاخوری |
کره آب شده | 4 قاشق غذاخوری |
تخممرغ | 1 عدد |
قرص عصاره مرغ | 2 عدد |
پیاز متوسط | 2 عدد |
گوشت چرخکرده | 400 گرم |
دستور تهیه کُبه سیبزمینی
- یک ظرف مناسب که بتوانید در فر قرار دهید انتخاب کنید و با 2 قاشق غذاخوری کره آب شده چرب کنید و روی آن 2 قاشق غذاخوری پودر سوخاری بپاشید تا سطح ظرف کاملاً پوشیده شود.
- سیبزمینیها را آبپز کنید، سپس پوست آنها را بگیرید و له کنید.
- سیبزمینیهای له شده را با نمک، فلفل و تخممرغ مخلوط کنید.
- در یک تابه، روغن مایع را گرم کنید و پیازها را به مدت 2 دقیقه تفت دهید.
- گوشت چرخکرده را اضافه کنید و حدود 5 دقیقه دیگر تفت دهید.
- قرصهای عصاره را خرد کنید و به همراه گردو خرد شده و ادویه به گوشت اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. (در این مرحله به غذا نمک نزنید؛ زیرا عصارهها شور هستند).
- نیمی از مخلوط سیبزمینی له شده را کف ظرف ریخته و صاف کنید، سپس تمام مخلوط گوشت را روی آن ریخته و یکنواخت پخش کنید.
- باقیمانده پوره سیبزمینی را روی گوشت بریزید و صاف کنید.
- روی آن را با بقایای پودر سوخاری و سپس باقیمانده کره آب شده بپوشانید.
- ظرف را در فر که قبلاً با دمای 220 درجه سانتیگراد گرم کردهاید به مدت 25 تا 30 دقیقه قرار دهید تا روی آن طلایی شود.
غذا با سیبزمینی و پنیر پیتزا
سیبزمینی، سیر و رزماری
این وعده خوشمزه در کمترین زمان آماده میشود و طرفداران زیادی دارد.
- مناسب برای :4 نفر
- زمان آمادهسازی : کمتر از 15 دقیقه
در این وعده میتوانید از سیبزمینی استانبولی یا سیبزمینی معمولی استفاده کنید. این ترکیب عالی در کنار انواع غذاهای گوشتی، مرغی و ماهی بسیار مناسب است. در مدت 15 دقیقه آماده میشود و برای سرو به تعداد 4 نفر کافی است.
مواد لازم برای تهیه سیبزمینی، سیر و رزماری
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
سیر خرد شده | 2 حبه |
رزماری تازه | 2 برگ |
سیب زمینی خرد شده | 700 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور تهیه سیب زمینی، سیر و رزماری
- در یک ظرف مناسب برای ماکروویو، روغن زیتون، سیر و رزماری را میریزیم و درب آن را میبندیم. سپس ظرف را به مدت 1 دقیقه در ماکروویو با قدرت بالا میگذاریم تا سیر عطر خوبی بگیرد.
- بعد سیبزمینیها را به مواد اضافه کرده و مخلوط میکنیم. درب ظرف را میپوشانیم و آن را به مدت 13 تا 15 دقیقه در ماکروویو با درجه بالا قرار میدهیم تا سیبزمینی نرم و ترد شود. در انتها آن را بیرون آورده و با نمک و فلفل سیاه مزهدار کرده و سرو میکنیم.
غذا با سیب زمینی و قارچ
سیب زمینی شکم پُر با سس پیازچه
با سادهترین مواد موجود در خانه، میتوانید این میانوعده گیاهی و خوشمزه را تهیه کنید.
- مناسب برای :4 نفر
- زمان آماده سازی :بیش از 1 ساعت
سیبزمینی شکمپر یک غذای خوشمزه و آسان است که میتوان آن را در هر زمان تهیه کرد. شما میتوانید این غذا را به راحتی برای خود و دوستانتان آماده کنید. این غذا در مدت 2 ساعت آماده میشود و برای 4 نفر مناسب است.
مواد لازم برای تهیه سیب زمینی شکم پُر با سس پیازچه:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سیب زمینی | 2 عدد بزرگ |
شیر | ½ پیمانه |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
پنیر خامهای | 2 قاشق غذاخوری |
پنیر چدار یا گودا رنده شده | ½ پیمانه |
نمک درشت و فلفل آسیابشده | به مقدار لازم |
پیازچه خردشده | برای تزئین |
دستور تهیه سیب زمینی شکم پُر با سس پیازچه
- فر را به درجه 190 سانتیگراد گرم میکنیم. سپس سیبزمینیها را خوب میشوییم و پوست آنها را برنمیداریم. با چنگال چند سوراخ در آنها ایجاد کرده و روی سینی فر میگذاریم. آنها را برای 1 ساعت و نیم میپزیم تا نرم شوند.
- سپس 10 دقیقه اجازه میدهیم کمی خنک شوند. (اگر میخواهید غذایتان سریعتر آماده شود، میتوانید سیبزمینیها را به مدت 9 دقیقه در ماکروویو روی درجه بالا بپزید و سپس در فر با حرارت 190 درجه به مدت 20 دقیقه دیگر بپزید.)
- پس از پخته شدن سیبزمینیها، آنها را از وسط نصف کرده و داخل آن را خالی میکنیم تا دیواره نازکی باقی بماند. سپس محتوای خالی شده را در یک کاسه میریزیم و شیر، کره، پنیر خامهای و ¼ پیمانه از پنیر رنده شده چدار یا گودا را اضافه میکنیم. نمک و فلفل زده و پیازچه را اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم.
- این مخلوط را داخل پوست سیبزمینیها میریزیم و در ظرف فر میچینیم. باقی مانده پنیر را روی آنها میریزیم. حدود 15 تا 20 دقیقه در فر میپزیم تا کاملاً گرم شوند. در انتها پس از بیرون آوردن از فر، میتوانید آنها را با پیازچه تزئین کنید.
“““html
غذا با سیب زمینی سرخ کرده
گراتن مرغ و سیب زمینی
این غذا بسیار خوشمزه و پرطرفدار است و همه از آن خوششان میآید.
- مناسب برای :6 نفر
- زمان آمادهسازی : بیش از 1 ساعت
این یک غذای ایتالیایی معروف است که به روشهای مختلف سرو میشود. این مقدار برای 6 نفر کافی است و در حدود 2 ساعت و 20 دقیقه آماده میشود.
مواد لازم برای تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
خرده نان گندم کامل | 1 پیمانه |
کره | 2 قاشق چایخوری |
پنیر رومانو یا پارمزان رنده شده | 2 قاشق چایخوری |
آب لیموی تازه | 2 قاشق چایخوری |
فلفل | 2 قاشق چایخوری |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
سیب زمینی نازک ورقه شده | ¼ قاشق چایخوری |
خردل | 4 عدد |
فلفل دلمهای خرد شده | 3 قاشق چایخوری |
پیاز ریز خرد شده | 1 عدد کوچک |
شیر بدون چربی | ¾ پیمانه |
خامه ترش یا پنیر خامهای | ¾ پیمانه |
سیر نصف شده | 1 حبه |
آب مرغ | ½ پیمانه |
مرغ | 1 عدد |
دستور تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی
- در ابتدا، پوست مرغ را میگیریم و آن را میپزیم. بعد از پخت، گوشت مرغ را تکهتکه میکنیم و آب مرغ را با آن مخلوط میکنیم.
- یک ظرف کمعمق مناسب فر با ظرفیت 2 لیتر آماده میکنیم و روغن گیاهی روی آن اسپری میکنیم. تکههای سیر را به ظرف میمالیم، سپس سیر خرد شده را در یک کاسه کوچک قرار میدهیم. خامه ترش یا پنیر خامهای، ¼ پیمانه شیر، پیاز، فلفل دلمهای و خردل را به سیر اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. سپس روی سیبزمینیها نمک و فلفل میپاشیم. ⅓ از سیبزمینیها را در ظرف آماده شده قرار میدهیم و نیمی از مرغها و نیمی از مخلوط خامهای را روی آن میریزیم.
- این لایه را دوباره تکرار میکنیم و سپس ⅓ باقی مانده سیبزمینیها را روی آن میچینیم.
- ½ پیمانه شیر باقیمانده را روی مواد میریزیم. سپس آب لیمو و پنیر Romano یا پارمزان را روی آن میپاشیم.
- کره را با خرده نانها مخلوط کرده و بر روی سطح مواد پخش میکنیم. سپس ظرف را در فر با دمای 190 درجه سانتیگراد قرار میدهیم و حدود یک ساعت میپزیم تا سیبزمینیها نرم شوند. سپس آن را داغ سرو میکنیم.
انواع غذا با سیب زمینی تنوری
تهیه نوعی جدید از سیب زمینی سرخ شده
مواد لازم برای تهیه سیب زمینی سرخ شده:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سیب زمینی | ۵ عدد |
سیخ چوبی | ۵ عدد |
نمک و روغن | به میزان لازم |
“““html
دستور تهیه نوعی جدید از سیب زمینی سرخ شده
- روی سیب زمینی شیار ایجاد میکنیم.
- سیب زمینی را حلقه حلقه میکنیم.
- حلقه ها را به سیخ میکشیم.
- در روغن زیاد سرخ میکنیم.
غذا با سیب زمینی و قارچ
توپک سیبزمینی با گوشت
تهیه دومین غذای خوشمزه با سیبزمینی فقط ۴۵ دقیقه وقت شما را میگیرد.
مواد لازم برای تهیه توپک ۱۶ عدد سیبزمینی
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
روغن مایع برای سرخ کردن | به میزان لازم |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
پونه کوهی خشک شده | ۲ قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | ۴ قاشق غذاخوری |
گوشت چرخکره مخلوط | ۴۵۰ گرم |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
آرد ذرت | ۴ قاشق چایخوری |
کره | ۳ قاشق غذاخوری |
تخممرغ | ۲ عدد |
سیبزمینی پخته و له شده | ۱ کیلوگرم |
دستور تهیه توپک سیبزمینی با گوشت
ابتدا سیبزمینیهای رنده شده یا له شده داغ، کره و تخممرغها را با هم مخلوط کنید و ۲ قاشق چایخوری آرد ذرت هم به آن اضافه کنید و باز هم بزنید. مواد فوق را کنار بگذارید تا سرد شود.
در یک ماهیتابه ۲ قاشق غذاخوری زیتون را گرم کنید و گوشت چرخکرده را در آن تفت دهید. گوشت چرخکرده را مرتب هم بزنید تا رنگ صورتی آن به قهوهای برگردد.
پونه خشک کوهی و رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید. مخلوط فوق را روی شعله ملایم گاز نگه دارید تا خوب سرخ شود و طعم خامی رب گرفته شود. بعد از آماده شدن مایه گوشت آن را کنار بگذارید تا سرد شود.
برای درست کردن توپکهای سیبزمینی به اندازه یک توپ کوچک از مایه سیبزمینی بردارید، آن را گرد کنید و وسطش یک حفره ایجاد کنید. مقداری مایه گوشت داخل حفره بریزید، حفره را ببندید و توپک سیبزمینی را در ۲ قاشق چایخوری باقی مانده آرد ذرت کمی بغلتانید. بعد از اینکه تمام توپکها را به این ترتیب آماده کردید در یک ماهیتابه گود مقداری روغن مایع بریزید و آن را داغ کنید.
مقدار روغن باید به قدری باشد که توپکها در آن غوطهور شوند. دو دقیقه زمان برای سرخ شدن توپکها تا زمانی که طلایی شوند کافی است.
غذا با سیب زمینی در فر
سیبزمینی تنوری با پنیر خامهای و پیازچه
یک غذای خوشمزه دیگر با سیبزمینی که برای درست کردن آن باید کمی زمان بگذارید تا سیبزمینیها حسابی تنوری شوند و یک غذای ساده و مقوی تحویل بگیرید.
مواد لازم برای ۴ نفر
- سیبزمینی تنوری بزرگ: ۴ عدد
- پنیر خامهای: ۱ بسته
- پیازچه: ۱ قاشق چایخوری
- کره: ۳ قاشق غذاخوری
- پنیر پارمزان رنده شده: ½ پیمانه
- خامه ترش: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه تازه و خرد شده: به مقدار دلخواه
- فلفل پاپریکا: به مقدار دلخواه
- تخممرغ: ۱ عدد بزرگ
- هر ماده دیگری از کلم بروکلی گرفته تا بیکن گوساله را میتوانید به مخلفات این غذای خوشمزه اضافه کنید.
“““html
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
تخممرغ | ۱ عدد بزرگ |
فلفل پاپریکا | به مقدار دلخواه |
نمک و فلفل سیاه تازه و خرد شده | به مقدار دلخواه |
خامه ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
پنیر پارمزان رنده شده | ½ پیمانه |
کره | ۳ قاشق غذاخوری |
پیازچه | ۱ قاشق چایخوری |
پنیر خامهای | ۱ بسته |
سیبزمینی تنوری بزرگ | ۴ عدد |
هر ماده دیگری از کلم بروکلی گرفته تا بیکن گوساله را میتوانید به مخلفات این غذای خوشمزه اضافه کنید. |
دستور تهیه سیبزمینی تنوری با پنیر خامهای و پیازچه
1. اول از همه، فر را به دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سیبزمینیها را خوب بشورید و پوست آنها را تمیز کنید. سپس آنها را با کمی روغن زیتون بپوشانید. سیبزمینیها را به مدت ۱ ساعت در فر بگذارید تا خوب بپزند و تنوری شوند. بعد از یک ساعت، سیبزمینیها را از فر بیرون آورده و دما را به ۱۹۰ درجه سانتیگراد یا ۳۷۵ درجه فارنهایت کاهش دهید. بگذارید سیبزمینیها کمی سرد شوند و بعد آنها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید و داخل آنها را به آرامی خالی کنید.
2. حالا پنیر خامهای، پیازچه، کره، پنیر پارمزان رنده شده و خامه ترش را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا یک مایه یکنواخت به دست بیاید. سپس یک تخممرغ را هم بزنید و به مایه اضافه کنید و دوباره هم بزنید. به دلخواه نمک و فلفل سیاه هم اضافه کنید.
3. مایه پنیر را داخل سیبزمینیها بریزید و روی آنها را با کمی پنیر پارمزان، پیازچه و فلفل پاپریکا بپوشانید. سیبزمینیهای پر شده را در فر بگذارید و زمانی که روی آنها طلایی شد، از فر بیرون آورده و گرم سرو کنید. این غذای خوشمزه را میتوانید با نان یا بدون نان میل کنید.
غذا با سیب زمینی و خامه
بیشتر بخوانید :
غذای ساده با برنج : دستور تهیه ۸ نوع غذای پلویی و چلویی ساده