رسپی

دستور تهیه خورشت اسپناساک مازندرانی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه خورش اسپناساک خوشمزه و مخصوص به روش مازندرانی

خورش اسپناساک : این غذای خوشمزه یکی از اصیل ترین خورش های استان مازندران است که با اسفناج تهیه می‌شود و به همین دلیل کاملا سالم و مغذی است. افراد غیر محلی این خورش را با نام خورش اسفناج هم می‌شناسند، اما در استان مازندران به آن اسپناساک می‌گویند.

این غذای خوشمزه معمولاً با گوشت گوسفندی تهیه می‌شود، اما اگر دوست ندارید از گوشت گوسفندی استفاده کنید، می‌توانید این خورش را با گوشت مرغ یا غاز هم درست کنید. خورش گوجه فرنگی یکی از انواع خورش‌های خوشمزه ایرانی است که روش‌های متنوعی برای تهیه آن وجود دارد.

مواد لازم برای تهیه خورشت اسپناساک

مواد لازم برای 4 نفر
گوشت گوسفندی 300 گرم
اسفناج 1 کیلوگرم
سبزیجات معطر 300 گرم
سیر 3 حبه
پیاز 2 عدد متوسط
هویج 1 عدد
تخم مرغ 3 عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور تهیه خورش اسپناساک

مرحله اول :

برای تهیه خورش اسپناساک مازندرانی، ابتدا اسفناج‌ها را پاک کرده و در ظرفی ریخته و تا سطح روی آن‌ها آب می‌ریزیم و کنار می‌گذاریم تا به مدت 30 دقیقه خیس بخورند و گل‌ولای آن‌ها خارج شود.

مرحله دوم :

سپس آن‌ها را آبکش کرده و کنار می‌گذاریم تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. جعفری، نعناع و تره را نیز پاک کرده و می‌شوییم و در آبکش می‌گذاریم تا آب اضافی آن‌ها نیز خارج شود. سپس اسفناج‌ها را روی تخته آشپزخانه قرار داده و ریز خرد می کنیم.

مرحله سوم :

گوشت گوسفندی را نیز روی تخته آشپزخانه گذاشته و به صورت مکعب‌هایی به اندازه 2 سانتیمتر خرد می‌کنیم. سپس پیازها و سیرها را پوست کنده و می‌شوییم و آنها را به صورت نگینی خرد می‌کنیم.

مرحله چهارم :

قابلمه‌ای را روی حرارت قرار داده و کمی روغن داخل آن می‌ریزیم. پیازها و سیرهای خرد شده را داخل قابلمه ریخته و تفت می‌دهیم تا سبک شوند. سپس گوشت خرد شده را اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم :

مقداری زردچوبه و فلفل روی گوشت می‌پاشیم و به طور مداوم تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس اسفناج‌ها را اضافه کرده و بلافاصله کمی نمک می‌زنیم و حرارت را زیاد می‌کنیم.

مرحله ششم :

به طور مداوم تفت می‌دهیم تا اسفناج‌ها آب نیندازند. سبزیجات معطر را اضافه کرده و خوب تفت می‌دهیم. سپس آب گرم روی مواد می‌ریزیم، درب قابلمه را می‌گذاریم و حرارت را بسیار ملایم می‌کنیم تا گوشت خوب پخته شود.

دستور تهیه خورشت اسپناساک مازندرانی (مرحله به مرحله)

مرحله هفتم :

بعد از حدود 1 ساعت و 30 دقیقه، هویج را با پوست‌کنی تمیز کرده، می‌شوییم و به صورت نگینی خرد می‌کنیم و به غذا اضافه می‌کنیم. همچنین تخم‌مرغ‌ها را در کاسه‌ای می‌شکنیم.

مرحله هشتم :

با چنگال خوب هم می‌زنیم و به خورشت اضافه می‌کنیم تا با آن مخلوط شود (می‌توانید نکنید). سپس صبر می‌کنیم تا خورشت کاملاً جا بیفتد و موادش بپزد.

مرحله نهم :

بعد از پخت، گوشت‌ها باید کاملاً پخته باشند. چنانچه میل دارید، می‌توانید ۱ قاشق غذاخوری رب انار یا نصف قاشق غذاخوری رب نارنج به خورشت اضافه کنید. خورشت اسپناساک را در کاسه‌ای کشیده و با پلو یا نان سنگک نوش جان کنید.

همچنین بخوانید:

خواص عجیب و باور نکردنی اسفناج، چه زمانی خوردنش مضر است؟

کالری اسفناج: 100 گرم اسفناج پخته و خام چقدر کالری دارد؟

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا