مواد لازم و آموزش حلوا نثار برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش حلوا نثار
حلوا نثار یکی از حلواهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف با روشهای گوناگون تهیه میشود. این حلوا اصالتاً به ارومیه تعلق دارد و یکی از معروفترین حلواهای این شهر به شمار میآید. حلوا نثار مانند دیگر انواع حلواها تهیه نمیشود و به نوعی شبیه به شیرینی است. بیشتر در مراسمهای مذهبی و برای خیرات و نذری استفاده میشود. نام «نثار» به این دلیل بر روی آن گذاشته شده که در ارومیه به پودر قند نثار گفته میشود و به همین دلیل این حلوا را با این نام میشناسند. برای آموزش تهیه این حلوای خوشمزه، با ما در سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم حلوای نثار | |
آرد سفید | 2 کیلوگرم |
پودر قند | 1 کیلوگرم |
روغن جامد | 1 کیلوگرم |
عسل | 1 استکان |
گلاب و زعفران | به مقدار دلخواه |
کره | 100 گرم |
دستور پخت حلوا نثار
مرحله اول
برای درست کردن حلوا نثار، ابتدا گلاب و زعفران را در یک ظرف کوچک میریزیم و روی حرارت کتری قرار میدهیم تا عطر آن به خوبی بیرون بیاید. سپس روغن را در یک قابلمه میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا داغ شود.
مرحله دوم
آرد را سه بار الک کرده و به روغن اضافه میکنیم. مواد را به آرامی و به مدت تقریباً 30 دقیقه تفت میدهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود (بدون اینکه رنگ آن عوض شود). سپس شعله را خاموش کرده و پودر قند (نثار) را هم مانند آرد سه بار الک میکنیم.
مرحله سوم
حالا پودر قند را به مخلوط قبلی اضافه کرده و با دست خوب ورز میدهیم؛ چون این مرحله در کیفیت حلوا بسیار اهمیت دارد. سپس کره را اضافه کرده و کمی دیگر تفت میدهیم تا کره ذوب شود. بعد مخلوط گلاب و زعفران را به آن اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله دوباره مواد را با دست ورز میدهیم. اگر حلوا به خوبی منسجم شده باشد و زمانیکه کمی از آن را برمیداریم، از هم نریزد و بافت یکنواختی داشته باشد، یعنی مقدار گلاب مناسب بوده است.
مرحله پنجم
اگر حلوا منسجم نبود، کمکم کمی گلاب به آن اضافه کنید و با پشت قاشق (به دلیل داغ بودن خمیر) مواد را مخلوط کنید تا به هم بچسبند. توجه داشته باشید که زیاد ورز دادن باعث میشود حلوا به روغن بیفتد.
مرحله ششم
سپس عسل را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم. حالا مخلوط را در یک سینی میریزیم و سطح آن را با پشت قاشق صاف میکنیم. با چاقو میتوانیم آن را به شکل دلخواه برش دهیم.
مرحله هفتم
در این مرحله، حلواهای برش خورده را در ظرف دلخواه خود قرار میدهیم و با انواع مغزهای پودر شده روی آنها را تزئین میکنیم. برای زیباتر شدن حلوا، میتوانیم آن را با کاترهای طرحدار قالب بزنیم. نوش جان!