مواد لازم و آموزش رول دارچینی خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش رول دارچینی
رول دارچینی، نوعی نان نرم و خوشمزه با ترکیب دارچین، کره و شکر است. این نان به خاطر بوی دلپذیر دارچین و طعم خوبش، طرفداران زیادی دارد. با توجه به اینکه این نان به شکل رول در میآید، ظاهر زیبایی نیز دارد و میتوان آن را بهعنوان صبحانه یا عصرانه و در کنار چای یا قهوه سرو کرد. این رولها در کنار هم در قالب قرار میگیرند و به کمک خمیر مایه آماده میشوند. به همین دلیل، هضم آنها سریعتر است.
مواد لازم رول دارچینی | |
شیر ولرم | ۲ پیمانه |
مایه خمیر فوری | دو و نیم قاشق چای خوری |
شکر | یک سوم پیمانه |
روغن مایع | یک سوم پیمانه |
آرد | ۵ پیمانه |
نمک | نصف قاشق چای خوری |
شکر قهوه ای | ۲ قاشق غذا خوری |
شکر سفید | ۲ قاشق غذا خوری |
دارچین | ۳ قاشق چای خوری |
کره | ۱۰۰ گرم |
تخم مرغ برای رومال | ۱ عدد |
شیر برای رومال | ۲ قاشق غذا خوری |
دستور پخت رول دارچینی
مرحله اول
برای تهیه رول دارچینی خوشمزه، ابتدا یک کاسه مناسب انتخاب کرده و شکر و مایه خمیر را در آن اضافه میکنیم. سپس شیر ولرم و روغن مایع را نیز به آن اضافه کرده و کمی هم میزنیم. بعد از آن درب کاسه را میبندیم تا استراحت کند.
مرحله دوم
این مخلوط را حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه کنار میگذاریم تا مایه خمیر عمل آید. در این حین، در یک کاسه دیگر نمک و آرد را با هم مخلوط کرده و الک میکنیم. سپس کمکم این مخلوط را به مایه خمیر اضافه میکنیم.
مرحله سوم
مواد را مرتب هم میزنیم تا خمیری یکدست و نرم به دست بیاید که به دست نچسبد. اگر آرد زیاد اضافه کنیم، خمیر سفت میشود. بنابراین آرد را به آرامی اضافه میکنیم و خمیر را حدود ۱۵ دقیقه ورز میدهیم.
مرحله چهارم
پس از آن کف یک کاسه را با روغن چرب کرده و خمیر را در آن قرار میدهیم. سپس روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و…
“““html
میپوشانیم و در جای گرمی برای استراحت میگذاریم. زمان لازم برای استراحت حدود ۲ ساعت است تا حجم خمیر دو برابر شود.
مرحله پنجم
در یک کاسه دیگر، کره را کنار میگذاریم تا نرم شود. سپس دارچین، شکر سفید و شکر قهوهای را به آن اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا همه چیز مخلوط و یکدست شود. بعد از اینکه خمیر دو ساعت استراحت کرد، آن را با دست ورز میزنیم تا پف آن گرفته شود.
مرحله ششم
حال روی سطح کار را آرد میپاشیم. خمیر را به دو قسمت تقسیم میکنیم و یکی از آنها را روی سطح کار با وردنه باز میکنیم. سپس روی خمیر باز شده از مخلوط دارچینی که درست کردهایم میمالیم. بعد خمیر را به آرامی رول میکنیم.
مرحله هفتم
سپس با نخ دندان یا چاقوی ارهای، رولها را به ضخامت ۲ سانت برش میزنیم و کنار میگذاریم. برای خمیر دوم هم همین کار را انجام میدهیم: باز میکنیم، دارچین و کره و شکر روی آن میمالیم، بعد رول میکنیم و برش میزنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله میتوانیم رولها را به شکل گیس بافت برش بزنیم، اما این به سلیقه شما بستگی دارد. یک قالب برمیداریم. کف آن را با کاغذ روغنی میپوشانیم و کمی هم روی کاغذ را چرب میکنیم. سپس رولها را داخل قالب میچینیم.
مرحله نهم
روی قالب را میپوشانیم و به مدت نیم ساعت برای استراحت میگذاریم. یک کاسه کوچک برمیداریم و تخممرغ و شیر را داخل آن میریزیم. سپس با چنگال هم میزنیم تا خوب مخلوط شود. با یک فرچه، این مخلوط را روی رولها میمالیم.
مرحله دهم
در این مرحله فر را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا گرم شود. بعد قالب را داخل فر به مدت ۲۰ دقیقه در همان دما قرار میدهیم تا پخته شود.
مرحله یازدهم
توجه داشته باشید که اگر از سولاردوم استفاده میکنید، دما را ۱۸۰ درجه سانتیگراد انتخاب کنید. وقتی دستگاه گرم شد، قالب را داخل آن میگذاریم و با تنظیم کانوکشن و دما روی ۱۶۵ درجه سانتیگراد برای ۲۰ دقیقه میپزیم.
مرحله دوازدهم
اگر سطح کار طلایی نشد، میتوانیم از گریل استفاده کنیم. زمان گریل ۳ دقیقه است. وقتی پخت تمام شد، قالب را از فر خارج کرده و در گوشهای میگذاریم تا خنک شود. وقتی از حرارت افتاد، آن را از قالب خارج کرده و در ظرف مناسبی سرو میکنیم.