مواد لازم و آموزش شیرینی شستی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش شیرینی شستی
شیرینی شستی یکی از شیرینیهای سنتی ایران است که با دستورها و طعمهای مختلف تهیه میشود. برای یادگیری نحوه درست کردن آن به صورت مرحله به مرحله، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم شیرینی شستی | |
آرد سفید | ۱۲۰ گرم |
آرد برنج | ۵۰ گرم |
روغن جامد یا روغن حیوانی | ۱۰۰ گرم |
کره | ۲۵ گرم |
پودر قند | ۹۵ گرم |
پودر هل | ۱ قاشق مرباخوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
زعفران دم کرده | به مقدار کافی |
آموزش شیرینی شستی
مرحله اول
برای شروع تهیه شیرینی شستی، کره و روغن جامد یا روغن حیوانی را ۳۰ دقیقه قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای اتاق برسند.
مرحله دوم
حالا آرد سفید، آرد برنج و پودر قند را در سه ظرف جداگانه بریزید و هر کدام را سه بار الک کنید. سپس، کره و روغن را در یک کاسه مناسب بریزید.
مرحله سوم
پودر قند الک شده را به مخلوط کره اضافه کنید و با همزن برقی به مدت ۴ تا ۵ دقیقه هم بزنید تا مخلوط سبک و کرم مانند شود. بعد، آرد سفید الک شده را به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم
مواد را خوب ترکیب کنید و بعد آرد برنج و پودر هل را به آن بیفزایید. خمیر را با نوک انگشتان ورز دهید، اما زیاد ورز ندهید چون خمیر خیلی نرم و چسبناک میشود.
مرحله پنجم
مراقب باشید که زیاد ورز ندهید؛ این کار سبب چسبیدن خمیر به روغن میشود. خمیر را درون یک نایلون قرار داده و یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
مرحله ششم
فر را روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و بگذارید تا گرم شود. یک سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر را از یخچال خارج کنید.
مرحله هفتم
مقداری از خمیر را برداشته و به شکل دلخواه فرم دهید. سپس، با انگشت وسط شیرینی را کمی فشار دهید تا حفره ایجاد شود. در یک کاسه زرده تخم مرغ را بریزید.
مرحله هشتم
زعفران دم کرده غلیظ را به زرده تخم مرغ اضافه کنید و با چنگال هم بزنید تا بافت تخممرغ باز شود. سپس، مقداری از این مخلوط را در حفرههای شیرینیها بریزید.
مرحله نهم
شیرینیها را روی سینی فر قرار داده و سینی را در فر بگذارید. بگذارید شیرینیها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزند. هر ۵ دقیقه یک بار شیرینیها را چک کنید تا نسوزند.
مرحله دهم
وقتی شیرینیها کاملاً پختند، سینی را از فر خارج کرده و بگذارید شیرینیها کاملاً خنک شوند. سپس آنها را در ظرف مورد نظر بگذارید و همراه چای سرو کنید. نوش جان!