چگونه خطر آرتروز را کم کنیم؟ (2 نکته مهم)

“`html
چگونه خطر آرتروز را کم کنیم؟
بیشتر اوقات آرتروز به دلیل کمبود برخی مواد مغذی در بدن ایجاد میشود. این کمبودها شامل ویتامینها و مواد معدنی مهم هستند. برای جلوگیری از آسیب به غضروف مفاصل، حتماً به اندازه کافی مواد معدنی مصرف کنید.
بدنتان را با ریزمغذیهای مورد نیاز پر کنید
سلنیوم یک آنتیاکسیدان قوی است که از پیری سلولها بهخصوص در بافتهای مفاصل جلوگیری میکند. همچنین، ویتامین E کمک میکند تا سلنیوم بهتر عمل کند. باید مراقب باشید که کمبود ویتامین D نداشته باشید.
متأسفانه در دنیای امروز به دلایل مختلفی مثل نوع زندگی شهری، پوشش، و آلودگی هوا، کمبود ویتامین D به یکی از مشکلات رایج تبدیل شده است. جالب است بدانید که اکثر افرادی که از آرتروز رنج میبرند، دچار کمبود ویتامین D هستند.
روزانه 6000 قدم پیادهروی کنید
در کل، انسانها به شدت دچار افراط و تفریط میشوند. برخی بسیار ورزش میکنند به طوری که آسیب به غضروفهایشان وارد میشود. اما عدهای دیگر کاملاً بیتحرک هستند و از جایشان تکان نمیخورند.
یکی از دلایل آسیب به غضروفها، عدم تحرک است. بنابراین برای مقابله با آرتروز، بهخصوص آرتروز زانو، باید از نشستن طولانی مدت پرهیز کنید. محققان دانشگاه بوستون
متوجه شدهاند که افرادی که روزانه 6000 قدم راه میروند، خطر ابتلا به آرتروز را کم میکنند. سعی کنید ماشین را در پارکینگ بگذارید و مسیر کوتاهی را پیاده طی کنید.
این کار به کاهش ترافیک شهری و کاهش خطر ابتلا به آرتروز کمک میکند. محققان به افرادی که اکنون آرتروز دارند نیز توصیه میکنند که ابتدا با 3000 قدم شروع کنند و به تدریج به 6000 قدم در روز برسند.
هفتهای دو تا سه بار کلم بخورید
بروکلی و کلم بروکسل ترکیباتی دارند که مانع تولید آنزیمهای آسیبزننده به غضروف میشوند. این ترکیبات به نام گلوکوزینولات شناخته میشوند.
بوی خاص کلمها به دلیل همین ترکیبات گوگردی است که ممکن است بینی شما را تحریک کند.
“““html
ترکیباتی که بو تولید میکنند، خواص ضدالتهابی عالی دارند که به حفظ سلامت غضروفها کمک میکنند.
ما به شما توصیه میکنیم هر هفته دو تا سه بار انواع کلمها بهویژه کلم بروکلی را نوش جان کنید. توجه داشته باشید که پخت طولانی این مواد غذایی میتواند باعث کاهش ارزش غذایی آنها شود.
زردچوبه را فراموش نکنید
زردچوبه را به همهی غذاهای خود اضافه کنید. این ادویه حاوی مادهای مهم به نام کورکومین است که خواص آنتیاکسیدانی فوقالعادهای دارد و به عنوان یک ضدالتهاب طبیعی برای کاهش دردهای آرتروز موثر است.
کورکومین در بدن مانند یک محافظ عمل میکند و از آسیب دیدن غضروفها جلوگیری میکند. همچنین فلفل سیاه، زنجبیل و روغنزیتون نیز خواص مشابهی دارند.
لطفاً کمی وزن کم کنید
بعضیها (از جمله خودم) ممکن است به خود چاق بگویند. در عوض، برخی دیگر با وجود اضافهوزن هنوز خود را لاغر تصور میکنند. هر دو این دیدگاه اشتباه و مضر است. باید بدانید این وزن اضافه بار زیادی بر روی مفاصل بهویژه زانوها میگذارد. به خاطر داشته باشید وقتی راه میروید، زانوهایتان تا سه برابر وزنتان را تحمل میکنند. بنابراین باید سعی کنید فشار کمتری به زانوهایتان وارد کنید.
شاید کاهش 5 کیلوگرم از وزن به نظر ناچیز باشد، ولی این کار باعث میشود 15 کیلوگرم از فشار روی زانوها کم شود. بنابراین وزنتان را کاهش دهید و روزانه به اندازه 6000 قدم راه بروید.
هر روز شیر بنوشید
نتایج یک تحقیق در امریکا نشان میدهد که شیر کمچرب برای مقابله با آرتروز، بخصوص در خانمها، بسیار موثر است. با افزایش تدریجی مصرف شیر در هفته میتوانید به بهبود استحکام و ضخامت غضروفها کمک کنید.
اگر به لبنیات و شیر عادت ندارید، از هفتهای سه لیوان شروع کنید و سپس این میزان را به 4 تا 6 لیوان در هفته افزایش دهید. به تدریج میتوانید به 7 لیوان یا بیشتر در هفته برسید. توجه داشته باشید که غضروفها خیلی زود نازک شده و از بین میروند، پس سعی کنید این اتفاق برایتان نیفتد.
“`
علائم آرتروز
آرتروز علائم گوناگونی دارد، اما سه علامت آن بیشتر شناختهشده و رایج هستند. اولی احساس خشکی پس از استراحت است. این یعنی اگر مفصل برای مدت طولانی بیحرکت بماند، هنگام شروع حرکت ممکن است درد احساس کند. شما ممکن است دیده باشید که افرادی که به آرتروز زانو مبتلا هستند، صبحها پس از بیدار شدن، با زحمت قدم میزنند، ولی بعد از مدتی به تدریج راه رفتنشان بهتر میشود.
این خشکی پس از فعالیت نکردن برای مدتی، خیلی رایج است. اما غالباً بیشتر از نیم ساعت طول نمیکشد. علامت دومی که شایع است، کاهش انعطافپذیری مفاصل است. به همین خاطر، افراد مبتلا به آرتروز نمیتوانند به راحتی مفاصل خود را خم کنند. و علامت سوم، درد در مفصل است. بهتر است افرادی که بیشتر از دو هفته چنین علائمی را در مفاصل خود بهخوبی احساس میکنند، به پزشک مراجعه کنند.
عوامل ابتلا به آرتروز
– سن:
با افزایش سن، خطر ابتلا به آرتروز بیشتر میشود. در واقع، ساییدگی مفصل بخشی طبیعی از چرخه پیری است که در همه افراد با بالا رفتن سن به وقوع میپیوندد، اما زمان شروع آن در افراد مختلف متفاوت است. این بیماری عمدتاً در افراد بالای 40 سال ظاهر میشود.
– ژنتیک:
در برخی افراد، به صورت ارثی و خانوادگی، احتمال بروز آرتروز زیادتر است.
– چاقی:
در افراد چاق، ساییدگی مفاصل زانو و ران بیشتر و زودتر شروع میشود، زیرا وزن بالای این افراد باعث ایجاد فشار بیشتری به مفاصل میشود و این موضوع میتواند منجر به آسیب زودهنگام آنها شود.
به طور کلی، هر چه وزن بالاتر باشد، مفاصل بزرگ مانند زانوها باید فشار بیشتری را تحمل کنند و در نتیجه، خطر مبتلا شدن به آرتروز در آنها بیشتر میشود.چاقی حتی احتمال بروز آرتروز در دستها را نیز افزایش میدهد.
– جنسیت:
آرتروز در خانمها بیشتر از آقایان رخ میدهد، ولی هنوز دلیل واضحی برای این مسئله پیدا نشده است.
آرتروز چگونه ایجاد میشود؟
در طول روز، بهدلیل فعالیتهای بدنی، مفاصل بدن به طور مکرر در معرض فشار قرار دارند و این فشارها به تدریج میتوانند آسیبهایی به مفاصل، بهویژه غضروف آنها وارد کنند.بدن ما،
تلاش میکند این آسیبها را ترمیم کند. بنابراین، مفاصل ما در طول زندگی همیشه در حال آسیب و ترمیم هستند.گاهی اوقات، آسیبها به اندازهای شدید هستند که بدن نمیتواند آنها را بهخوبی ترمیم کند
یا به علتی، قدرت ترمیم بدن کاهش پیدا میکند و در نتیجه نمیتواند آسیبهای معمول را به درستی برطرف کند. در چنین شرایطی، غضروف مفصل به آرامی خراب میشود و اینجاست که آرتروز شروع میشود.در ابتدا، سطح غضروف دچار ساییدگی میشود
و این سطح به تدریج نازکتر میشود. هر بار که آسیب به غضروف وارد میشود، مقدار کمی از آن از بین میرود، تا جایی که به تدریج ضخامت غضروف کمتر میشود. این کاهش ضخامت غضروف که در تصاویر رادیوگرافی بهصورت کم شدن فاصله مفصلی مشاهده میشود، یکی از نشانههای اولیه آغاز ساییدگی مفصل است.
گردآوری: مجله اینترنتی رضیم