رسپی

۲ روش پخت برنج نیم دانه خوشمزه شمالی!

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

برنج نیم دانه نوعی برنج است که طعم و کیفیتش مثل بقیه برنج‌هاست، ولی در فرآوری شکسته می‌شود و بنابراین اندازه‌اش حدود یک سوم برنج کامل است. برای پخت برنج نیم دانه یا شکسته باید آب کمتری استفاده کنید و زمان کمتری آن را بجوشانید تا نرم نشود.

در این مقاله از بخش آشپزی در رضیم بلاگ می‌توانید با روش پخت برنج نیم دانه آشنا شوید.

رسپی برنج نیم دانه آبکش

آماده کردن برنج نیم دانه برای پخت تقریباً نیم ساعت زمان می‌برد و همچنین پخت آن حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. چون برنج نیم دانه کوچک‌تر است، بعد از پخت کمی نرم می‌شود.

مواد لازم برای تهیه برنج نیم دانه

برنج نیم دانه ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
روغن  به مقدار لازم

رسپی برنج نیم دانه شمال به روش آبکش

در ادامه می‌توانید با روش پخت برنج نیم دانه آبکش آشنا شوید.

مرحله اول: برنج را برای نیم ساعت بخیسانید

ابتدا برنج را بشویید و چند بار آبکشی کنید تا کاملاً تمیز شود. سپس آن را در یک ظرف بریزید و برای حدود نیم ساعت بخیسانید. چون برنج نیم دانه شکسته است، بهتر است خیلی هم زیاد خیس نشود تا بعد از پخت نرم نشود.

مرحله دوم: برنج را بجوشانید

یک قابلمه آب روی حرارت بگذارید و منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید. وقتی آب جوشید، می‌توانید برنج نیم دانه شمالی را با کمی نمک به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز پخت برنج هندی خوشمزه و مجلسی

مرحله سوم: برنج را آبکش کنید

صبر کنید تا برنج چند دقیقه بجوشد و نیم پز شود. بعد از ۵ دقیقه یک دانه برنج را بردارید و بین دو انگشت فشار دهید. اگر سطح برنج نرم شده و داخل آن کمی سفت است، یعنی وقت آبکش کردن برنج است. بعد از آبکش کردن برنج کمی آب سرد روی آن بریزید تا پخت متوقف شود.

مرحله چهارم: برنج را دم کنید

مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. برای ته‌دیگ می‌توانید از برنج زعفرانی یا چند تکه نان استفاده کنید. سپس برنج را در قابلمه بریزید. کمی روغن به برنج اضافه کنید و اجازه دهید برنج با حرارت ملایم دم بکشد تا آماده شود.

بیشتر بخوانید: تفاوت مهم برنج تایلندی و ایرانی؛ کدام بهتر است؟

رسپی برنج نیم دانه دمی

آماده کردن و پخت این برنج حدود ۴۰ دقیقه زمان می‌برد.

مواد لازم برای پخت برنج نیم دانه کته

برنج ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
روغن به مقدار لازم
“““html
نمک
به مقدار لازم
آب به مقدار لازم

مراحل رسپی برنج نیم دانه کته

در این بخش می‌توانید مراحل تهیه برنج نیم دانه کته را پیدا کنید.

مرحله اول: خیساندن برنج

برای شروع، برنج را خوب بشویید تا آب آن کاملا زلال شود. سپس آن را در یک ظرف آب بریزید و کمی نمک اضافه کنید. بگذارید برنج حدود نیم ساعت تا یک ساعت در آب بماند.

مرحله دوم: ریختن برنج در قابلمه

حالا برنج را در قابلمه بریزید. مقداری آب اضافه کنید تا کمی کمتر از یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. سپس کمی نمک به برنج اضافه کنید.

۲ روش پخت برنج نیم دانه خوشمزه شمالی!

بیشتر بخوانید: ۹ دلیل چسبیدن برنج در پلوپز

مرحله سوم: جوشاندن برنج

قابلمه را روی حرارت قرار دهید و شعله را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید. سپس می‌توانید کمی روغن هم به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا آب آن به طور کامل تبخیر شود.

مرحله چهارم: دم کردن برنج

وقتی برنج نیم پز شد و آب آن تبخیر شد، درب قابلمه را بگذارید. شعله را کم کنید و بگذارید برنج حدود ۳۰ دقیقه دم بکشد تا آماده شود.

بیشتر بخوانید: نحوه نگهداری برنج هاشمی؛ با حفظ عطر و طعم

رسپی برنج نیم دانه دمی

نکات و فوت و فن‌های رسپی برنج نیم دانه

  • بهتر است هنگام دم کردن برنج، درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید تا برنج بهتر دم بکشد.
  • در ابتدا شعله را زیاد کنید تا بخار ایجاد شود و سپس حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی دم بکشد.
  • برنج نیم دانه برای بدن راحت‌تر هضم می‌شود، از این رو افراد با مشکلات گوارشی می‌توانند از آن استفاده کنند.
  • برای خوش‌عطر کردن برنج نیم دانه، می‌توانید در زمان پخت کمی کره یا روغن حیوانی به آن اضافه کنید.
  • اگر برنج را آبکش می‌کنید، بهتر است از نمک بیشتری استفاده کنید تا طعم آن حفظ شود.
  • برخی افراد به برنج در حین پخت، کمی سرکه یا آب لیمو ترش اضافه می‌کنند تا رنگش سفیدتر شود.
  • برای تهیه برنج نیم دانه کته، بهتر است آب کمتری اضافه کنید. به طور معمول، آب باید یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد، اما برای برنج نیم دانه می‌توانید از مقدار کمتری استفاده کنید.
  • مهم است که این نوع برنج را خیسانده نکنید، زیرا خیساندن آن باعث له شدنش می‌شود.
  • برای معطر کردن برنج در حین پخت، می‌توانید کمی شوید، زعفران یا هل اضافه کنید.
  • اگر بعد از تبخیر آب برنج، متوجه شدید که برنج هنوز خشک است، می‌توانید از آب سرد بیشتری استفاده کنید تا برنج نرم نشود.

برنج کته انواع مختلفی دارد و هر چه کیفیت برنج بهتر باشد، طعم و مزه آن نیز بهتر خواهد بود. برای تهیه برنج نیم دانه، سعی کنید از برنج نیم دانه ایرانی که عطر و طعم بهتری دارد استفاده کنید. بسیاری افراد برای بهتر شدن ظاهر برنج، آن را با برنج کامل مخلوط می‌کنند یا از این برنج تنها برای تهیه آش و شله زرد استفاده می‌کنند. شما چه روشی برای تهیه برنج نیم دانه دارید؟ می‌توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به آشپزی در میان بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا