رسپی

۳ روش پخت برنج دودی؛ آبکش، کته و ترکیبی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

برنج دودی از نوعی برنج شمالی است که با دود چوب معطر می‌شود. این برنج می‌تواند به تنهایی یا در ترکیب با دیگر برنج‌ها تهیه شود. در این مقاله از رضیم بلاگ شما می‌توانید با ۳ روش پخت برنج دودی به طور کامل آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه برنج دودی کته

برای تهیه برنج دودی به روش کته به مواد زیر نیاز دارید:

برنج دودی ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک به مقدار لازم
کره یا روغن پخت و پز به مقدار لازم

روش پخت برنج دودی کته

پخت برنج دودی مشابه دیگر انواع برنج است اما این برنج سریع‌تر پخته می‌شود. پخت برنج دودی حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. حالا به مراحل پخت برنج دودی می‌پردازیم.

مرحله اول: برنج را بشویید

ابتدا باید برنج را با آب زیاد بشویید و چند بار آبکشی کنید تا کاملا تمیز شود. برنج باید به اندازه‌ای شسته شود که آب آن زلال باشد.

مرحله دوم: برنج را بخیسانید

برنج را در یک ظرف آب بریزید و کمی نمک اضافه کنید. بگذارید برنج برای ۲ تا ۳ ساعت در آب بماند. خیساندن برنج به پخت بهتر آن کمک می‌کند، اما هر چه بیشتر خیسانده شود، بوی دودی آن کمتر می‌شود.

مرحله سوم: برنج، آب و نمک را در قابلمه بریزید

برنج را به همراه آب و نمک در قابلمه بریزید. مقدار آبی که برای پخت برنج اضافه می‌شود باید حدود ۱ بند انگشت از سطح برنج بالاتر باشد.

بیشتر بخوانید: طرز پخت برنج هندی

مرحله چهارم: برنج را بپزید

قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب جوش بیاید. سپس حرارت را متوسط کنید. بگذارید آب برنج کمی تبخیر شود. این مرحله حدود ۷ تا ۸ دقیقه طول می‌کشد. سپس شعله گاز را کم کنید و کمی روغن یا کره روی برنج بریزید.

مرحله پنجم: برنج را دم کنید

درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و روی قابلمه قرار دهید. حالا بگذارید برنج به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد. به خاطر داشته باشید که برنج دودی زودتر از برنج سفید پخته می‌شود، بنابراین باید زمان کمتری دم کنید و مواظب باشید که برنج نرسد.

رسپی پخت برنج دودی به صورت کته

مواد لازم برای تهیه برنج دودی آبکش

برای تهیه برنج دودی به روش آبکش به مواد زیر نیاز دارید:

“““html

برنج دودی ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب ۶ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک به مقدار لازم
کره یا روغن پخت و پز به مقدار لازم

مراحل تهیه برنج دودی آبکش

برای درست کردن برنج دودی به روش آبکش، چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارید. در این بخش، می‌توانید با مراحل تهیه این نوع برنج آشنا شوید.

۳ روش پخت برنج دودی؛ آبکش، کته و ترکیبی

مرحله اول: شستن و خیساندن برنج

اولین کار این است که برنج را با آب زیاد بشویید. بعد آن را در یک ظرف پر از آب بگذارید و اجازه دهید حدود ۲ تا ۳ ساعت بماند.

مرحله دوم: جوشاندن برنج

یک قابلمه بزرگ بردارید و در آن ۶ لیوان آب بریزید. کمی نمک به آب اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید. سپس برنج خیسانده شده را آبکش کنید و به آب جوش بیفزایید.

بیشتر بخوانید: روش پخت برنج نیم دانه خوشمزه شمالی!

مرحله سوم: آبکش کردن برنج

حدود ۷ دقیقه صبر کنید تا برنج در آب بجوشد و قد بکشد. وقتی برنج نرم شد و وسط آن کمی سفت بود، یعنی کاملاً آماده آبکش کردن است. برنج را در آبکش بریزید و کمی آب سرد روی آن بریزید تا پخت آن متوقف شود.

مراحل تهیه برنج دودی آبکش

مرحله چهارم: دم کردن برنج

در این مرحله، مقداری روغن در قابلمه بریزید و کمی برنج یا نان در کف آن بگذارید تا ته‌دیگ درست شود. سپس باقی‌مانده برنج را اضافه کنید. کمی روغن یا کره روی برنج بزنید و درب قابلمه را بپوشانید. اجازه دهید برنج برای حدود ۳۰ دقیقه دم بکشد.

رسپی برنج دودی و ساده به صورت ترکیبی

برنج دودی بسیار خوشبو است و معمولاً آن را با برنج سفید مخلوط می‌کنند. برای تهیه این نوع برنج، نسبت برنج دودی به برنج معمولی به سلیقه شما بستگی دارد. در این روش معمولاً از هر دو نوع برنج به مقدار مساوی استفاده می‌کنید.

اگر دوست دارید بوی دودی بیشتری حس کنید، می‌توانید از برنج دودی بیشتری استفاده کنید و اگر می‌خواهید بوی کمتری بگیرد، نسبت آن را کاهش دهید. شما می‌توانید این برنج را به روش آبکش و یا کته هم تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز پخت برنج باسماتی خوش‌عطر

برنج دودی چیست؟

برنج دودی نوعی برنج است که چند ساعت در معرض دود چوب قرار می‌گیرد تا طعم و عطر خاصی بگیرد. رنگ آن معمولاً قهوه‌ای تیره است و مزه‌اش شبیه به فندق و گردو می‌باشد. برای دودی کردن این برنج معمولاً از چوب درختان مثل بلوط، گردو یا کاج استفاده می‌شود.

برنج دودی سرشار از فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی است و از گذشته‌ها به عنوان یک روش سنتی برای نگهداری برنج به کار می‌رفته است. در زمان‌های قدیم، برای خشک کردن برنج از دودی کردن استفاده می‌کردند که این کار نه‌تنها ماندگاری برنج را بیشتر می‌کند بلکه مانع از رشد باکتری‌ها و خراب شدن آن می‌شود.

“““html
نکات و فوت و فن‌های روش پخت برنج دودی

نکات و فوت و فن‌های تهیه برنج دودی

در ادامه به چند نکته مهم برای درست کردن برنج دودی اشاره می‌کنیم. با ما باشید.

  • زمان پخت برنج دودی کمی کمتر از برنج سفید است. بنابراین وقتی که حس کردید برنجتان پخته شده، می‌توانید شعله را خاموش کنید.
  • برنج دودی با کیفیت‌های متفاوتی موجود است. اگر برای درست کردن برنج از چوب‌های رنگی استفاده شود، کیفیت برنج پایین می‌آید و دود آن ممکن است مضر باشد.
  • در روش آبکش کردن برنج، پس از جوشاندن، یک دانه را بردارید و با دو انگشت فشار دهید. اگر سطح آن نرم و وسطش سفت بود، یعنی آماده آبکشی است.
  • برای خوشمزه‌تر کردن برنج دودی، می‌توانید کمی زعفران به آن اضافه کنید.

برنج دودی یک برنج خاص با عطر متفاوت است و روش پخت آن زیاد با برنج معمولی فرق ندارد. عطر این برنج برای اکثر ایرانی‌ها خوشایند است. اگر شما هم تجربه درست کردن این برنج را دارید، خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات‌تان را با ما و دوستان دیگر در مجله آشپزی رضیم به اشتراک بگذارید.

سؤالات متداول

در این بخش به برخی از رایج‌ترین سوالات شما در مورد روش پخت برنج دودی پاسخ می‌دهیم.

برنج دودی را با چه خورشتی درست کنم؟

برای این سوال که برنج دودی را با چه چیزی بخوریم، باید بگوییم که می‌توانید آن را با انواع خورش، ماهی، مرغ و هر غذای دیگری که دوست دارید سرو کنید.

چگونه بوی برنج دودی را از بین ببریم؟

برای از بین بردن بوی برنج دودی، می‌توانید آن را برای مدت بیشتری در آب بخیسانید تا بویش کمتر شود. همچنین افزودن مقداری سبزی خشک، زیره، هل و دارچین به برنج می‌تواند به کاهش بوی آن کمک کند.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا