7 غذای معروف کشور مالزی (مرحله به مرحله)

“`html
غذاهای معروف مالزی
یکی از جذابترین و جالبترین بخشهای سفر، چشیدن غذاهای محلی است، بهخصوص وقتی مقصدتان مالزی باشد. حالا که به فصل پاییز رسیدهایم، بهترین زمان برای سفر به مالزی است. بیایید نگاهی به غذاهای مشهور این کشور بیندازیم. آیا تا به حال غذاهایی را در سفر امتحان کردهاید که طعم آنها شما را شگفتزده کرده باشد و بخواهید طرز تهیهشان را یاد بگیرید؟
لذیذترین غذاهای مالزی
1. ناسی داگانگ، غذایی بینظیر و خوشمزه
ناسی داگانگ یکی از غذاهای معروف و خوشمزه مالزی است که به خاطر طعم فوقالعادهاش شناخته میشود. این غذا شامل برنج بخارپز شده در شیر نارگیل و زردچوبه است که با تکههای سرخ شده نارگیل، جو سرخ شده، تخممرغ آبپز و ترشی سبزیجات سرو میشود.
مالزیاییها معمولاً ناسی داگانگ را به عنوان صبحانه، بهویژه در مناطق ترنگانو و کلانتان سرو میکنند. اگر میخواهید این غذا را امتحان کنید، بدانید که مشهورترین نوع آن از ناحیه کامپونگ لدانگ در ترنگانو تهیه میشود.
مواد لازم برای پخت این غذا:
سینه مرغ نگینی شده
نارگیل (روغن نارگیل + تکههای نارگیل)
گل کلم یا کلم پیچ
ذرت
سیر
پیاز
آبلیمو
برنج
تخممرغ
برای تهیه این غذا، مواد را جداگانه تفت دهید و در گوشهای از بشقاب قرار دهید. سپس برنجی که با ادویههای زیادی پختهاید را کنار مواد تفتخورده بگذارید و با ترشی یا تخممرغ سرو کنید. به همین سادگی! فقط فراموش نکنید که این غذا معمولاً تند است، پس اگر دوست دارید میتوانید فلفل بیشتری به آن اضافه کنید.
2. کباب ساتای، یکی از غذاهای معروف مالزی
ساتای یکی دیگر از غذاهای محبوب مالزی است که شامل تکههای گوشت کبابی است که در سس مخصوص قرار گرفتهاند. این غذا معمولاً از تکههای گوشت که در زردچوبه و شیر نارگیل خوابانده میشوند، درست میشود و سپس به آرامی کباب میشود. معمولاً این غذا را با یک سس خوشمزه سرو میکنند.
ساتای شبیه به غذایی به نام یاکیتوری در ژاپن و همچنین شیشلیک در ترکیه است و طعم آنها مشابه است. گوشت کبابی روی سیخ همیشه یک غذای ساده ولی خوشمزه برای مردم در سراسر جهان بوده و اگر گیاهخوار نباشید، قطعاً طرفدار این غذا خواهید شد.
سس مخصوص این کباب بهخاطر ترکیب زیادی از زردچوبه و بادامزمینی رنگ زردی دارد و میتوانید ساتای را همراه با سس یا آبگوشت بادامزمینی، پیاز و کیک برنجی سرو کنید. تکههای گوشت استفاده شده در ساتای معمولاً از گوشت مرغ، گوشت گاو و یا خوراکیهای دریایی است که روی سیخهای چوبی قرار میگیرد.
مواد لازم برای پخت این غذا:
عسل
فلفل قرمز
زنجبیل
شکر قهوهای
سیر
سس سویا
مرغ یا گوشت
روغن نباتی
کره بادامزمینی
سرکه سفید
روغن کنجد
برای شروع، سیخها را ۱۰ دقیقه در آب بخیسانید تا مواد به آنها نچسبد. سپس در یک کاسه، عسل، فلفل قرمز، زنجبیل، شکر قهوهای، سیر، سس سویا، کره بادامزمینی، سرکه سفید و روغن کنجد را با هم مخلوط کنید و تکههای گوشت یا مرغ را در آن خوابانده و سپس به سیخ بکشید.
“““html
را بر رویشان بریزید و به مدت ۲ الی ۸ ساعت و نه بیشتر و نه کمتر در یخچال بگذارید تا مواد به خوبی به خورد بافت گوشتی برود.
برای درست کردن سس کنار کباب نیز بادام زمینی، عسل و باقی سسی که به کباب زدیم را بر روی شعله با هم ترکیب می کنیم تا سسی غلیظ به دست بیاید. می توانید سیخ های حاوی گوشت و یا مرغ خود را داخل فر با ۱۹۰ درجه ی سانتی گراد قرار دهید و به مدت ۲۰ دقیقه آن ها را بپزید. ساتای شما آماده است!
3. باکوته یک غذای خاص کشور مالزی
باکوته یکی از غذاهای محبوب چینیهاست که در کشورهای همسایه مانند تایوان، سنگاپور و تایلند هم پخته میشود، اما باید گفت که مالزیاییها بهترین نوع آن را تهیه میکنند. حتی چینیها هم به کیفیت باکوته مالزیها غبطه میخورند و به همین دلیل این غذا یکی از غذاهای معروف مالزی محسوب میشود.
نام این غذا از سه کلمه تشکیل شده: باک به معنی گوشت، کوت به معنی استخوان و ته به معنی چای است. این خوراکی از پخت دنده همراه با سبزیجات و ادویههای معطر به دست میآید. باکوته غذایی پرچرب و بسیار لذیذ است که با مخلوطی از ادویههای مختلف مانند بادیان، دارچین، میخک، دانهی رازیانه و سیر به آرامی پخته میشود.
در سفر به مالزی یادتان باشد که بعد از خوردن این غذا معمولاً یک لیوان چای مینوشند تا به هضم این خوراک چرب کمک کند. به همین خاطر کلمه «ته» به معنی چای در نام این غذا اشارهای به نوشیدن چای پس از غذا دارد.
به نظر من این غذاهای بسیار خوشمزه و معروف مالزیایی را باید از نزدیک در مالزی امتحان کرد. بدانید که به این خوراک معمولاً مواد دیگری مانند توفوی خشک، قارچ شیتاکی، کلم چوی سام و ادویههای خاص چینی مانند یوژو نیز اضافه میشود.
مواد لازم برای پخت این غذا:
گوشت گوسفند یا مرغ
خمیر توفو
روغن کنجد
فلفل
سبزیجات
قارچ
کلم
ادویههایی مانند: بادیان، دارچین، میخک، دانهی رازیانه
سس سویا
سیر
توفو را جداگانه و گوشت را جداگانه به آرامی با ادویهها و سبزیجات به مدت ۱۰ ساعت بپزید تا کاملاً مغزپخت شوند. البته میتوانید توفو را سرخ کنید و با این غذا میل نمایید.
4. نودل سرخ شده
مالزیاییها به این غذا گورنگ میگویند و اگر از خودشان هم بپرسید، نودل سرخ شده را به عنوان یکی از غذاهای معروف مالزی معرفی میکنند. این غذای اصلی مالزیاییها واقعاً نودل سرخشدهای با طعمی تند است که از ترکیب موسیر یا پیاز و کمی سیر با تکههای گوشت، معمولاً مرغ یا میگو، درست میشود.
مواد لازم برای پخت این غذا:
رشتهی نودل
مرغ و یا میگو
فلفل تازهی قرمز
سبزیجات
ادویههایی همچون: نمک، فلفل، زردچوبه
جوانهی گندم
برای پخت این غذا، همهی مواد را یکی یکی تفت داده و با هم ترکیب میکنیم و در نهایت با مقداری سبزیجات تزئین میکنیم.
5. آیام پرچیک یکی از بهترین غذاهای مالزی
“““html
آیام پرچیک یکی از غذاهای خوشمزه و معروف در مالزی است که به دلیل طعم عالی آن، به گردشگران پیشنهاد میشود تا حتماً امتحان کنند.
مواد لازم برای تهیه این غذا:
مرغ
نارگیل
پیاز
سیر
زنجبیل
لیمو
فلفل
برنج
ادویههایی مثل: نمک، فلفل و زردچوبه
در واقع، این غذا شامل مرغی است که در شیر نارگیل، پیاز، سیر، زنجبیل، لیمو و فلفل مزهدار میشود. بعد از این که مواد خوب مخلوط شدند، مرغ کباب یا سرخ میشود. یکی از دلایل خوشمزگی این غذا، گوشت آبدار و خوش طعم آن است که همراه برنج و کمی سالاد، طعم فوقالعادهای ایجاد میکند.
6. پلو مرغ هاینانی
این غذا یکی از محبوبترین غذاهای مالزی است که در واقع ریشه در منطقهای به نام “هاینان” دارد. به مرور زمان، این غذا برای سازگاری با ذائقه محلی تغییراتی پیدا کرده است. مرغها در ابتدا آبپز میشوند و با برنجی که در آب مرغ تهیه شده، همراه با سس خاصی سرو میشوند. نویسنده معروف مالزیایی “هلن اونگ” درباره این غذا میگوید: “این غذا با آنچه در جزیره هاینان تهیه میشود، متفاوت است چون ما به آن زنجبیل و فلفل اضافه کردهایم و دوست داریم غذایمان طعم دار باشد.” اگر به مالزی سفر میکنید، حتماً آن را امتحان کنید.
7. می گورنگ
می گورنگ یک غذای خوشمزه دیگر است که از نودلهای سرخشده تهیه میشود. شما احتمالاً در رستورانها نودلهای زرد را میبینید که با سویا، سیر، موسیر و فلفل سرخ میشوند. این نودلها ممکن است به همراه میگو، مرغ، گوشت گاو یا سبزیجات سرو شوند که طعم غذا را عالی میکند.
مواد لازم برای تهیه این غذا:
5 بسته پیاز خلال شده
2 عدد متوسط جوانه گندم
1 مشت هویج خلال شده
2 عدد تخممرغ
2 تا 3 عدد کلم سفید خرد شده
نصف یک عدد بین کورد
4 تا 5 عدد سویا سس
3 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
1 قاشق غذاخوری نمک، فلفل و زردچوبه
به مقدار لازم سبزی ساوی 3 تا 4 شاخه
دستور تهیه: ابتدا پیازها را خلال کرده و در ماهیتابه با کمی روغن تفت میدهیم. سپس زردچوبه را اضافه میکنیم و بعد هویجهای خلال شده و سبزیجات را به آن اضافه میکنیم. همه مواد را کمی تفت میدهیم و بعد سویا سس و رب را اضافه میکنیم.
نودلها را در آب جوش ریخته و 2 دقیقه میپزیم، سپس آبکش میکنیم. مخلوط سبزیجات را کنار میزنیم و تخممرغها را در گوشه ماهیتابه میشکنیم و میگذاریم بپزد. بعد از آن نودلها را اضافه میکنیم و همه مواد را با هم مخلوط کرده و در ظرف سرو میریزیم.
همچنین بخوانید:
ناسی لماک خوشمزه ترین غذای خیابانی مالزی
هزینههای سفر به مالزی و جاذبههای توریستی این کشور