ترفند ها و نکات شیرینی پزی

برای شفاف شدن مسقطی چه کنیم ؟ (2 نکته ساده)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

برای اینکه مسقطی شفاف و زیبا بشه، چند نکته مهم در مراحل تهیه و پخت وجود داره که رعایتشون باعث ظاهر براق و شفافی میشه. این نکات رو برات خلاصه کردم:


نکات مهم برای شفاف شدن مسقطی:

1. 👌 استفاده از شکر صاف و بدون ناخالصی

  • شکر باید کاملاً حل شده و یکدست باشه.
  • استفاده از شکر دانه‌ریز و مرغوب باعث می‌شه شکر سریع‌تر و بهتر حل بشه و شفافیت بیشتر بشه.

2. 🔥 حرارت‌دهی مناسب و هم زدن مداوم

  • حرارت باید متوسط و یکنواخت باشه.
  • هنگام پخت، مداوم و آرام هم بزن تا شکر به‌خوبی در مایع حل بشه و کریستالیزه نشه.
  • از حرارت خیلی زیاد و جوش شدید خودداری کن که باعث کدر شدن می‌شه.

3. 💧 استفاده از آب مناسب و گلاب یا آب گل مرغوب

  • آبی که استفاده می‌کنی باید تصفیه شده یا جوشیده و سرد شده باشه.
  • گلاب تازه و با کیفیت هم در شفافیت و عطر مسقطی موثره.

4. 🧴 استفاده متعادل از روغن یا کره

  • مقدار روغن یا کره باعث لطافت و براق شدن مسقطی می‌شه.
  • زیاد بودن روغن باعث چرب شدن و کم بودنش باعث خشکی و کدری می‌شه.

5. 🕒 سرد کردن تدریجی در دمای محیط

  • بعد از پخت، اجازه بده مسقطی به آرامی در دمای محیط سرد بشه.
  • سرد کردن سریع یا در یخچال ممکنه باعث کدری یا ترک خوردگی بشه.

نکته طلایی:

اگر مسقطی در حین پخت شکر به صورت کریستال‌های ریز شکل بگیره (کریستالیزاسیون)، ظاهرش کدر می‌شه. برای جلوگیری از این اتفاق می‌تونی:

  • کمی آبلیمو یا کمی سرکه (خیلی کم) به شکر و آب اضافه کنی تا از کریستالیزه شدن جلوگیری کنه.

اگر بخوای، می‌تونم دستور تهیه مسقطی شفاف و حرفه‌ای رو مرحله‌به‌مرحله برات ارسال کنم.

مقدمه

در صورتی که می خواهید بدانید برای شفاف شدن مسقطی چه کنیم؟ باید به مدت زمان جوشیدن آن توجه کنید. به طور کلی مدت زمان جوشیدن و هم زدن دائمی ترکیب هم به سفت شدن و هم شفاف شدن مسقطی کمک می کند. در واقع اگر می خواهید یک مسقطی شیشه ای خوش عطر و بو داشته باشید باید حداقل 3 و حداکثر 5 ساعت ترکیب را بر روی شعله ملایم بگذارید. دقت کنید که باید دائما ترکیب را هم بزنید.

برای شفاف شدن مسقطی چه کنیم؟

این مدت زمان سبب می شود هم نشاسته خوب پخته شود و بوی بد و خامی ندهد و هم یک مسقطی شفاف و شیشه ای تهیه شود. بنابراین پاسخ این سوال که برای شفاف شدن مسقطی چه کنیم این است که ترکیب این شیرینی را آرام و آهسته بر روی شعله ملایم هم بزنید.

البته فاکتورهای دیگری هم بر روی شفافیت یا کدر شدن رنگ مسقطی تاثیر می گذارند . یکی از این فاکتورها نوع جنس ظرفی است که مسقطی داخل آن پخته می شود. معمولا ظرف های از جنس روی سبب می شوند رنگ مسقطی تیره شود. بنابراین اگر شیشه ای و شفاف بودن مسقطی برایتان مهم است برای پخت مسقطی از ظروف روی استفاده نکنید. ظروف چدنی و لعابی بهترین گزینه برای پخت مسقطی شفاف و شیشه ای است.

شفاف شدن مسقطی

برای شفاف شدن مسقطی چه کنیم؟

برای پخت یک مسقطی شفاف و شیشه ای بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

  • حتما از نشاسته تازه استفاده کنید.
  • آب مصرفی در ترکیب حتما سرد باشد.
  • حتما شعله گاز ملایم باشد.
  • ترکیب را دائما هم بزنید.
  • هرچه مدت زمان هم زدن ترکیب طولانی تر باشد مسقطی شفاف تر می شود.
  • برای یک مسقطی شفاف حتما باید به مدت 5 ساعت به صورت دائمی ترکیب را روی شعله ملایم هم بزنید.
  • حتما از جوهرلیمو استفاده کنید.
  • به مقدار گلاب دقت کنید و بیشتر یا کمتر از مقدار لازم نریزید.
  • حتما از زعفران غلیظ استفاده کنید.
  • به هیچ وجه به جای جوهرلیمو از آبلیمو استفاده نکنید.
  • به ظرفی که مسقطی در آن پخته می شود دقت کنید. بهتر است از ظروف چدنی و یا لعابی استفاده نید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا