ترفند ها و نکات شیرینی پزی

اگر خمیر نان برنجی شل شد چه کنیم؟ (2 نکته ساده)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

اگر خمیر نان برنجی شل شد، چند روش ساده هست که می‌تونی باهاش خمیر رو اصلاح کنی و به حالت مطلوب برسونی:


راهکارهای رفع شل بودن خمیر نان برنجی:

  1. اضافه کردن آرد برنج یا آرد سفید:
    • کم‌کم (قاشق‌قاشق) مقداری آرد برنج یا آرد سفید به خمیر اضافه کن و ورز بده تا خمیر سفت‌تر و قابل فرم گرفتن بشه.
    • مراقب باش زیاد آرد اضافه نکنی که خمیر خشک و سفت نشه.
  2. خنک کردن خمیر:
    • خمیر رو داخل کیسه پلاستیکی یا ظرف دربسته بذار و برای ۲۰–۳۰ دقیقه در یخچال استراحت بده. سرد شدن خمیر باعث سفت‌تر شدنش میشه.
  3. ورز دادن درست:
    • گاهی ورز دادن بیشتر باعث جذب بهتر آرد و یکدست شدن خمیر میشه.
  4. کنترل میزان مایعات:
    • دفعه بعد در تهیه خمیر، مایعات (مثل آب، شیر، یا روغن) رو کم‌تر بریز تا خمیر شل نشه.

نکته:

خمیر نان برنجی باید نرم و لطیف باشه اما نه خیلی شل یا چسبناک، که بتونی راحت باهاش کار کنی و شکل بدی.


اگر دوست داری، می‌تونم دستور دقیق نان برنجی با نکات مهم برای خمیر ایده‌آل برات بفرستم!

با وجود این که پخت نان برنجی بسیار ساده و راحت بوده و مواد مورد نیاز برای تهیه آن در دسترس همه است، با این حال گاهی با مشکل شل شدن خمیر نان برنجی مواجه می شویم. شل شدن خمیر این شیرینی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. گاهی ممکن است به این خاطر باشد که فر از قبل به خوبی گرم نشده است. از سوی دیگر افزودن مقدار زیادی گلاب می تواند موجب شل شدن خمیر شیرینی برنجی شود. حال این سؤال مطرح می شود که اگر خمیر نان برنجی شل شد چه کنیم؟

در ادامه مطلب همراه ما باشید تا به بررسی راهکارهایی برای رفع مشکل شل شدن خمیر نان برنجی بپردازیم.

اگر خمیر نان برنجی شل شد چه کنیم؟

اگرچه در بسیاری موارد احتمال شل شدن خمیر نان برنجی وجود دارد، اما شما می توانید با به کارگیری چند راهکار ساده از شل شدن خمیر این شیرینی جلوگیری کنید. این راهکارها عبارتند از:

از مصرف بیش از اندازه گلاب اجتناب کنید

بهتر است گلاب را کم کم به مواد خود اضافه کنید. افزودن مقدار کم گلاب موجب خشکی خمیر شده و استفاده بیش از حد از آن به شل شدن خمیر نان برنجی منجر می شود. سعی کنید مواد را به خوبی با دست خود ورز دهید تا خمیر یکنواختی به دست آید. با این حال اگر خمیر شما در اثر افزودن بیش از حد گلاب شل بود، با اضافه کردن مقداری آرد برنج می توانید خمیری یکدست و لطیف داشته باشید.

مدت زمان استراحت خمیر شیرینی نان برنجی در یخچال

یکی از دلایل اصلی شل شدن خمیر نان برنجی، گرم شدن آن در دمای محیط می باشد. اجازه دهید خمیر شیرینی حداقل به مدت 1 ساعت در یخچال استراحت کند. توصیه می شود قالب ها و سینی خود را نیز سرد کنید و سپس خمیرها را به آن منتقل کنید.

از اضافه کردن بیش از حد مواد خودداری کنید

اگر مقدار کره یا روغن شما بیش از اندازه باشد، موجب شل شدن خمیر نان برنجی می شود. هم چنین استفاده غیر اصولی از جوش شیرینی و بکینگ پودر، شیرینی های شما را پس از پخت شل و وا رفته می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا