چگونه روی گاز کباب کوبیده درست کنیم ( 2 نکته ساده)

کباب کوبیده یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است که معمولا با استفاده از منقل یا زغال تهیه میشود. اما گاهی به دلایل مختلف ممکن است امکان استفاده از منقل یا باربیکیو وجود نداشته باشد و بخواهیم کباب کوبیده را روی گاز و در خانه درست کنیم.
تهیه کباب کوبیده روی گاز چالشهایی دارد؛ از جمله کنترل حرارت، جلوگیری از خشک شدن و حفظ طعم و عطر بینظیر کباب. در این مقاله به صورت جامع و مرحله به مرحله توضیح میدهیم که چگونه روی گاز کباب کوبیده درست کنیم تا نتیجهای خوشمزه و حرفهای به دست آورید.
آمادهسازی مواد اولیه برای کباب کوبیده
انتخاب گوشت مناسب
- بهترین گوشت برای کباب کوبیده مخلوط گوشت گوسفند و گوشت گوساله چرخکرده با درصد چربی حدود ۲۰ تا ۳۰٪ است.
- چربی کافی باعث نرمی و لطافت کباب میشود و مانع خشک شدن آن میگردد.
افزودنیها و طعمدهندهها
- پیاز رنده شده (آب گرفته) برای لطافت و عطر
- نمک، فلفل سیاه و ادویههای دلخواه (زردچوبه، دارچین، زعفران)
- برای مایه کباب بهتر است پیاز رنده شده را خوب با گوشت مخلوط کنید و مایه را چند ساعت در یخچال استراحت دهید.
آماده کردن کباب کوبیده برای طبخ روی گاز
شکل دادن به کباب روی سیخ
- مایه کباب را به آرامی و با دست خیس روی سیخهای فلزی پهن و صاف فرم دهید.
- ضخامت کباب باید حدود ۱.۵ تا ۲ سانتیمتر باشد.
- سعی کنید سطح کباب صاف و یکدست باشد تا هنگام پخت بهتر بپزد و از سیخ جدا نشود.
پیشگرم کردن ماهیتابه یا تابه
- از تابه چدنی یا گریل استیک استفاده کنید تا گرمای یکنواخت و کافی ایجاد شود.
- ماهیتابه را به مدت ۵ دقیقه روی حرارت متوسط گرم کنید.
نکات کلیدی پخت کباب کوبیده روی گاز
استفاده از حرارت متوسط
- حرارت زیاد باعث سوختن بیرون کباب و خام ماندن داخل آن میشود.
- حرارت کم نیز کباب را خشک و بیطعم میکند.
- بهترین گزینه حرارت متوسط رو به پایین است.
روش پخت مرحلهای
- ابتدا کبابها را به مدت ۴ تا ۵ دقیقه روی هر طرف در ماهیتابه بپزید تا سطح آنها طلایی شود.
- سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید به آرامی داخل کباب نیز بپزد (حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه).
- در این مرحله درب ماهیتابه را بگذارید تا حرارت یکنواختتر شود و کباب خشک نشود.
اضافه کردن کمی آب یا کره
- اگر احساس کردید کباب در حال خشک شدن است، میتوانید کمی آب یا کره روی کباب یا ته ماهیتابه اضافه کنید.
- این کار به حفظ رطوبت و نرم شدن کباب کمک میکند.
نکات مهم برای طعم بهتر و جلوگیری از خشک شدن کباب
- پیاز رنده شده را حتما آبگیری کنید تا مایه آبکی نشود و چسبندگی خوبی داشته باشد.
- گوشت و ادویهها را خوب با هم ورز دهید تا مایه یکدست شود.
- قبل از پخت، کبابها را حداقل نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.
- هنگام پخت از فشار دادن کباب با کفگیر خودداری کنید تا آب و عصاره داخل آن خارج نشود.
راهنمای استفاده از سیخ و روش سرو
- سیخهای کباب باید فلزی و صاف باشند تا کباب به راحتی روی آن بچسبد و نچرخد.
- بعد از پخت، اجازه دهید کباب چند دقیقه استراحت کند تا آب داخل آن تثبیت شود.
- کباب کوبیده را میتوانید همراه با برنج زعفرانی، نان تازه، گوجه کبابی و سبزیجات سرو کنید.
جدول خلاصه مراحل تهیه کباب کوبیده روی گاز
مرحله | نکته کلیدی | توضیح مختصر |
---|---|---|
انتخاب گوشت | گوشت مخلوط با چربی ۲۰-۳۰٪ | نرمی و طعم مناسب |
آمادهسازی مایه | ورز دادن و استراحت در یخچال | چسبندگی و پخت بهتر |
شکل دادن روی سیخ | ضخامت ۱.۵-۲ سانتیمتر | پخت یکنواخت |
پیشگرم کردن ماهیتابه | استفاده از تابه چدنی یا گریل | گرمای یکنواخت |
پخت اولیه | حرارت متوسط، ۴-۵ دقیقه هر طرف | طلایی شدن سطح کباب |
پخت نهایی | حرارت کم، درب بسته، ۸-۱۰ دقیقه | پخت کامل و حفظ رطوبت |
سرو | استراحت چند دقیقه قبل از سرو | تثبیت آب داخل کباب |
نکات نهایی برای تهیه کباب کوبیده عالی روی گاز
تهیه کباب کوبیده روی گاز با رعایت چند نکته ساده ولی مهم امکانپذیر است. کنترل حرارت، آمادهسازی مناسب مایه کباب و صبر در طول پخت، رازهای داشتن کبابی خوشمزه و نرم روی گاز هستند. حتی بدون منقل و زغال میتوانید طعمی نزدیک به کبابهای رستورانی در خانه خود تجربه کنید.
چگونه روی گاز کباب کوبیده درست کنیم
در صورتی که تجهیزات منقل و ذغال را نداشتید، می توانید از دستور پخت کباب کوبیده به روی گاز استفاده کنید. به راحتی می توان کوبیده را با شعله گاز درست کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا برای شما دستور پخت کوبیده را به روی گاز، به صورت کامل توضیح دهیم.همراه سایت آموزش آشپزی رضیم باشید.
مواد لازم برا تهیه پخت کباب کوبیده توسط شعله گاز
گوشت چرخ کرده ۱ کیلوگرم
زعفران دم کرده ۱ قاشق سوپ خوری
لیموترش ۱ عدد
پیاز متوسط ۳ عدد
نمک ۳ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه پخت کباب کوبیده به روی گاز
ابتدا پیاز ها را رنده کنید و خوب آب پیاز ها را بگیرید، سپس پیاز ها را به همراه گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و زعفران دم کرده داخل یک کاسه بزرگ بریزید.
تمامی مواد را به مدت 15 دقیقه خوب ورز دهید تا مواد خوب با هم ترکیب شوند و انسجام لازم بین مواد شکل بگیرد.
در این قسمت به روی کاسه سلفون بکشید و مواد را به مدت 1 الی 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید.
بعد از اینکه مواد را از داخل یخچال بیرون آوردید، به مدت 2 الی 3 دقیقه مواد را ورز دهید.
سپس مقداری از مواد را بردارید و به روی سیخ کباب کوبیده قرار دهید. با فشار دادن انگشت ها به مواد شکل دهید و آن ها را به روی سیخ پخش کنید.
سیخ های کوبیده را داخل یخچال قرار دهید.
در این قسمت به روی بزرگترین شعله گاز خود دو عدد پایه که به یک اندازه باشند، قرار دهید. سپس دو عدد از سیخ های کباب کوبیده را از داخل یخچال بردارید و به روی شعله گاز قرار دهید.
توجه کنید برای اینکه مواد کوبیده در حین پخت نریزد، ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا در همان دقایق اولیه مواد جمع شوند، سپس شعله را کم کنید تا کوبیده ها به دل پخته شوند.
سخن آخر
بسیاری از افراد در منزل خود منقل ندارند، بنابراین می توانند با استفاده از شعله گاز کباب کوبیده های خود را آماده کنند. تمامی نکات و مراحل پخت کوبیده توسط شعله گاز را مرحله به مرحله توضیح داده ایم، می توانید کوبیده های بسیار خوشمزه و لذیذ را درست کنید و نوش جان کنید.
عالیست سپاسگزارم