تغذیه سالم

خامه صبحانه واقعا خامه است ؟ تفاوت خامه ی صبحانه با خامه ی قنادی (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

تفاوت خامه ی صبحانه با خامه ی قنادی

بسیاری از افراد هنگام صبحانه از خامه صبحانه استفاده می‌کنند.

این ماده خوراکی مزیت‌هایی دارد، اما برای افرادی که اضافه وزن دارند، مناسب نیست زیرا حاوی 30 درصد چربی است.


«سرشیر» نوعی خامه است که از شیر خامی جدا شده که هنوز پاستوریزه نشده است.

در تولید صنعتی خامه، چربی را از شیر کامل با استفاده از دستگاهی به نام سپراتور جدا می‌کنند.

سپس، این چربی جمع‌آوری شده را با مقدار مشخصی از شیر مخلوط کرده و خامه تولید می‌شود. در واقع، فرایند تهیه خامه خیلی پیچیده نیست.

خامه ساده حداقل ۳۰ درصد چربی، آب و مواد لبنی دارد.

به زبان ساده، ابتدا چربی شیر را جدا کرده و سپس مقدار چربی خامه را با توجه به نیاز، کمتر یا بیشتر کرده و آن را با شیر پس چرخ مخلوط می‌کنند.

چرا برخی خامه‌ها شل و برخی سفت هستند؟

شلی و سفتی خامه‌ها به بافت آن‌ها مربوط می‌شود و به ترکیب‌هایی که در خامه استفاده می‌شوند بستگی دارد.

برخی افراد فکر می‌کنند که هرچه خامه سفت‌تر باشد، ارزش تغذیه‌ای بیشتری دارد، اما اینطور نیست. به عنوان مثال، ممکن است از پایدارکننده‌ها که ترکیبات صمغی هستند در برخی خامه‌ها برای سفت‌تر کردن استفاده شده باشد.

عوامل مختلفی مانند هموژن کردن خامه، درصد چربی و پروتئین‌ها می‌توانند بر سفتی و شلی محصول نهایی تاثیر بگذارند.

احساس شل بودن یا سفت بودن خامه و نیز حس چرب بودن آن در دهان به عوامل مختلفی نظیر فرمولاسیون اولیه شیر، درصد چربی، وجود پایدارکننده‌ها و شیوه تولید بستگی دارد.


انتخاب خامه‌های شل یا سفت بستگی به سلیقه هر فرد دارد و از نظر ارزش غذایی نمی‌توان یکی را برتر از دیگری دانست.

تفاوت خامه‌های فرادما با خامه‌های معمولی چیست؟

خامه صبحانه واقعا خامه است ؟ تفاوت خامه ی صبحانه با خامه ی قنادی (2 نکته مهم)

خامه‌های فرادما همان خامه‌های استریل هستند که در دماهای بالا (بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ درجه) و برای مدت زمان کم (مثلاً ۳ تا ۵ ثانیه) استریل شده و تمام میکروب‌ها از بین رفته‌اند.

فایده این کار چیست؟

خامه‌های فرادما را می‌توان تا قبل از باز کردن، در دمای اتاق نگهداری کرد و نگرانی از فاسد شدن آنها نداشت.

البته با باز کردن بسته، میکروب‌ها می‌توانند به داخل خامه وارد شوند و شرایط فاسد شدن فراهم می‌شود.

با این حال، توصیه می‌شود حتی خامه‌های فرادما را هم بعد از باز شدن در یخچال نگهدارید و به تاریخ مصرف آن‌ها توجه کنید.

آیا خامه ی فرادما فقط برای پخت و پز استفاده می‌شود؟

خیر، این خامه‌ها با خامه‌های معمولی هیچ تفاوت مهمی ندارند و از نظر تغذیه‌ای هم چندان افتی نمی‌کنند، بنابراین می‌توان از این نوع خامه در پخت و نیز برای صبحانه استفاده کرد.

آیا شایعه استفاده از خامه‌های بی‌کیفیت برای تولید خامه‌های طعم‌دار صحت دارد؟

خیر، برای تنوع دادن به طعم‌ها از طعم‌دهنده‌های مختلف در تولید خامه استفاده می‌شود. اگر یک کارخانه از خامه بی‌کیفیت برای تولید خامه طعم‌دار استفاده کند، این تقلب بوده و نمی‌توان آن را به تمامی کارخانه‌های تولید خامه طعم‌دار نسبت داد. چنین تقلبی در کارخانه‌های معتبر لبنی کشور دیده نمی‌شود.

منظور از خامه ترش و کاربرد آن چیست؟

در تولید خامه ترش، عمل تخمیر مشابه ماست با باکتری‌هایی که اسید…

“`

ترش شدن خامه باعث تغییر طعم آن می‌شود و بسیاری از افراد این طعم را دوست دارند و معمولاً از خامه ترش در آشپزی استفاده می‌کنند. بعضی دیگر هم ترجیح می‌دهند طعم خامه ترش را به‌صورت جداگانه به عنوان خامه صبحانه مصرف کنند.

آیا خامه کم‌کالری برای کسانی که خامه را دوست دارند ولی نمی‌خواهند کالری بالایی مصرف کنند وجود دارد؟

بله، برخی انواع خامه چربی کمتری دارند و به همین دلیل کالری آنها هم پایین‌تر است. معمولاً خامه‌های صبحانه حدود ۳۰ درصد چربی دارند و اگر این مقدار به ۱۵ درصد کاهش یابد، به خامه‌ای رژیمی و کم‌کالری تبدیل می‌شود.

با خواندن برچسب روی بسته‌بندی خامه‌ها می‌توان به راحتی از میزان چربی آنها آگاه شد.

به نظر شما آیا عرضه خامه باز در فروشگاه‌های لبنیاتی مشکلی دارد؟

معمولاً لبنیاتی‌ها خامه‌های باز و فله‌ای را برای مصرف نیمه‌صنعتی در حجم‌های بالا (۲۵ یا ۵۰ کیلو) برای استفاده در رستوران‌ها و قنادی‌ها عرضه می‌کنند. اگر لبنیاتی مجوزهای بهداشتی لازم را داشته باشد و خامه را در دمای مناسب نگهداری کند، مصرف آن مشکل خاصی نخواهد داشت.

بهتر است برای مصارف خانگی، محصولات بسته‌بندی و پاستوریزه خریداری شود تا از سلامت و بهداشت خامه اطمینان حاصل شود.

بیشتر بخوانید :

تفاوت خامه‌های قنادی با خامه‌های صبحانه چیست؟

برخی افراد می‌گویند خامه‌های قنادی کاملاً از سفیده تخم‌مرغ تهیه شده‌اند و اصلاً شبیه خامه‌های صبحانه نیستند. آیا این ادعا درست است؟

خیر.

خامه‌های قنادی ویژگی کف‌کردن دارند. یعنی بافت این خامه‌ها به گونه‌ای است که اجازه می‌دهد کف کرده و قوام بگیرد.

خامه قنادی باید بتواند روی شیرینی و کیک قوام پیدا کند و آن‌ها را بپوشاند، بنابراین به بافت کفی نیاز دارد.

خامه صبحانه دارای مایع کفی است و مانند خامه قنادی کف نمی‌کند. همچنین، خامه صبحانه نرم‌تر است در حالی که خامه قنادی به شکل ریز ریز می‌شود.

در نهایت، می‌توان گفت که محصولی که بر پایه سفیده تخم‌مرغ تهیه شده به هیچ وجه خامه نامیده نمی‌شود زیرا خامه یکی از فرآورده‌های شیر است.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا