ترفند های آشپزی

چه کنیم اکبر جوجه خشک نشود ؟ (2 نکته ساده)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

اکبر جوجه یکی از معروف‌ترین غذاهای ایرانی و به‌ویژه گیلانی است که به خاطر طعم خوشمزه، برشته و آب‌دار بودنش محبوبیت زیادی دارد. این غذا معمولا با جوجه‌ی سرخ‌شده در روغن یا کره و سس مخصوص (ترکیبی از رب انار و ادویه‌ها) سرو می‌شود. اما مشکلی که خیلی‌ها هنگام پخت در خانه با آن مواجه می‌شوند، خشک شدن گوشت جوجه است. اگر جوجه بیش از حد سرخ شود یا روش پخت اصولی رعایت نگردد، بافت گوشت سفت و خشک می‌شود و دیگر طعم اصیل اکبر جوجه را نخواهد داشت.

در این مطلب به شما توضیح می‌دهیم که چگونه اکبر جوجه را طوری بپزید که هم برشته و خوش‌رنگ باشد و هم آبدار و نرم بماند. همچنین نکاتی درباره انتخاب مرغ، مزه‌دار کردن، دمای پخت و زمان مناسب ارائه می‌دهیم تا نتیجه کار یک غذای خوشمزه و مجلسی شود.


انتخاب مرغ مناسب برای اکبر جوجه

انتخاب مرغ یکی از مهم‌ترین عوامل در جلوگیری از خشک شدن جوجه است.

  • مرغ جوان و تازه: مرغ‌های کوچک‌تر (حدود ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ گرم) گوشت لطیف‌تر و آبدارتری دارند.
  • مرغ منجمد نشده: مرغ تازه همیشه بهتر از مرغ یخ‌زده است، زیرا یخ‌زدگی باعث از بین رفتن رطوبت گوشت می‌شود.
  • تکه‌بندی درست: معمولا اکبر جوجه با مرغ کامل سرخ می‌شود، اما اگر از مرغ درسته استفاده می‌کنید، حتما با چاقو روی ران و سینه برش‌های کوچکی بزنید تا مغزپخت شود.

راز مزه‌دار کردن برای جلوگیری از خشکی

مرینیت کردن (مزه‌دار کردن) مرغ، کلید اصلی برای نرم و خوش‌طعم ماندن گوشت است.

مواد پیشنهادی برای مزه‌دار کردن:

  • پیاز رنده‌شده یا ورقه‌ای
  • زعفران دم‌کرده غلیظ
  • آبلیمو یا آب نارنج تازه
  • نمک و فلفل سیاه تازه‌کوب
  • کمی روغن زیتون یا کره ذوب‌شده

نکته‌های مهم:

  1. مرغ را حداقل ۳ تا ۴ ساعت در مواد بخوابانید. بهترین حالت یک شب قبل است.
  2. اضافه کردن مقدار کمی ماست چکیده یا سس مایونز باعث می‌شود گوشت نرم‌تر شود.
  3. از ادویه زیاد استفاده نکنید؛ چون طعم اصلی اکبر جوجه باید ساده و ملایم باقی بماند.

تکنیک‌های پخت برای آبدار ماندن جوجه

۱. دمای مناسب روغن

  • روغن باید کاملا داغ شود، اما نه آن‌قدر زیاد که مرغ سریع بسوزد.
  • دمای حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بهترین گزینه است.

۲. زمان پخت

  • جوجه کامل حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارد.
  • اگر مرغ را نصف یا تکه کرده‌اید، مدت پخت کمتر خواهد بود.
  • زیاد سرخ کردن، رطوبت داخل گوشت را از بین می‌برد.

۳. استفاده از درب قابلمه

  • اگر مرغ را در قابلمه یا تابه‌ی گود سرخ می‌کنید، بهتر است گاهی درب آن را ببندید تا بخار باعث نرم شدن گوشت شود.

۴. استفاده از کره یا روغن حیوانی

  • برای داشتن عطر و طعم اصیل، ترکیب کره و روغن مایع پیشنهاد می‌شود.
  • کره باعث خوش‌رنگ شدن پوست مرغ و آبدار ماندن آن می‌شود.

نکات تکمیلی برای سرو اکبر جوجه آبدار

  • پس از سرخ شدن، مرغ را بلافاصله سرو کنید تا خشک نشود.
  • اگر مجبورید غذا را نگه دارید، آن را در ظرف دربسته قرار دهید تا بخار داخل ظرف رطوبت مرغ را حفظ کند.
  • سرو اکبر جوجه معمولا همراه با برنج زعفرانی، سس رب انار، ترشی یا ماست محلی است که طعم آن را کامل می‌کند.

جدول خلاصه نکات جلوگیری از خشک شدن اکبر جوجه

عامل نکته مهم نتیجه
انتخاب مرغ مرغ کوچک و تازه گوشت نرم و آبدار
مزه‌دار کردن پیاز، زعفران، آبلیمو حفظ رطوبت و طعم بهتر
دمای روغن ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه برشته شدن بدون خشکی
زمان پخت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه مغزپخت و آبدار ماندن
روش سرو سرو سریع بعد از پخت جلوگیری از خشک شدن

بهترین روش‌ها برای داشتن اکبر جوجه خوشمزه و آبدار

اگر می‌خواهید اکبر جوجه شما درست مثل رستوران‌های شمالی خوشمزه و آبدار باشد، حتما به انتخاب مرغ تازه، مزه‌دار کردن کافی، تنظیم دمای روغن و زمان پخت دقت کنید. همچنین فراموش نکنید که اکبر جوجه باید بلافاصله پس از آماده شدن سرو شود تا عطر و بافت لذیذش حفظ گردد.

با رعایت این نکات ساده، می‌توانید در خانه یک اکبر جوجه اصیل، برشته و در عین حال آبدار تهیه کنید و سفره‌ای متفاوت و خوشمزه برای خانواده یا مهمانان خود بچینید.


آیا می‌خواهید برای این مقاله یک بخش دستور پخت کامل اکبر جوجه مرحله به مرحله هم اضافه کنم تا کاربردی‌تر شود؟

چه کنیم اکبر جوجه خشک نشود؟

اکبر جوجه از غذاهای معروف شهرستان گلوگاه در استان مازندران است. امروزه به خاطر طعم خاص و لذیذ اش در اقصی نقاط کشور سرو می شود.

مواد لازم برای تهیه اکبرجوجه

مرغ زیر 1 کیلو

رب انار 2 قاشق غذاخوری

پیاز 1 عدد

آلو 20 عدد

سیر 3 حبه

آب مرغ 1 لیوان

کره 100 گرم

چه کنیم اکبر جوجه خشک نشود ؟ (2 نکته ساده)

روغن، نمک و فلفل سیاه

زعفران دم کرده 5 قاشق غذاخوری

طرز تهیه‌ی اکبر جوجه

طبخ این غذا کار راحتی است فقط نیاز به رعایت چندین فوت و فن آشپزی دارد. ابتدا باید آب نمک درست کنیم و مقدار شوری آن باید متوسط باشد سپس آب لیمو را به آن اضافه می کنیم  بعد پیاز را خورد کرده و با دست فشارش میدهیم تا آب بیندازد و به ترکیبات قبلی اضافه می کنیم. دو تکه مرغمان را داخل این ترکیبات می گذاریم و برای 12 الی 24 ساعت آن را داخل یخچال می گذاریم. بعد از گذشت 24 ساعت یک پیاز را خلالی خرد کرده و به مرغ ها اضافه می کنیم. سیرها را ریز خرد کرده و همراه با ادویه ها و زعفران به مرغ اضافه می کنیم و آن ها را خوب مخلوط می کنیم. بعد از 2 ساعت پیاز ها را از مرغ جدا کرده.آنها را درون ظرفی عمق دار قرار می دهیم و یک لیوان آب، مقدار زیادی روغن و نصف کره را به آن اضافه می کنیم. در قابلمه را می گذاریم تا 2 ساعت آرام بپزد. اکنون نوبت سس اکبر جوجه است.

وقتی آب جوجه ها تبخیر شد و شروع به سرخ شدن کردند مقداری از همان روغن جوجه ها را درون تابه می ریزیم و به همراه کره، رب انار، گردو، آلو و درنهایت آب مرغ میگذاریم بپزد. زمانی که مرغ ها طلایی شدند اکبر جوجه‌ی شما آماده‌ی سرو است.

نکاتی که باید در زمان پخت اکبر جوجه رعایت کرد

یکی از بارزترین مشکلاتی که حین پخت خانگی این غذا با آن مواجه می‌ ‌شوید سفت و خشک شدن آن است. برای جلوگیری از این اتفاق توصیه می‌ شود مرغ هایی با سایز کوچک که ترجیحا وزن آنها زیر 1 کیلو است تهیه کنید. پوست مرغ نیز گرفته نشود. همچنین بهتر است مرغ را به دو قسمت تقسیم کنید. نکته‌ی دیگر مزه دار کردن مرغ با پیاز، آب و نمک است که باعث نرم شدن جوجه ها می شود.

 

6 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا