ترفند ها و نکات شیرینی پزی

برای کیک اسفنجی از چه قالبی استفاده کنیم؟ ( 2 نکته ساده)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

برای تهیه‌ی کیک اسفنجی موفق و خوب پف‌کرده، انتخاب قالب مناسب نقش خیلی مهمی داره. قالب باید طوری باشه که حرارت رو خوب پخش کنه، باعث پف بهتر بشه، و مانع از خیس شدن یا خفگی کیک نشه.

در ادامه برات توضیح دادم که چه قالبی برای کیک اسفنجی مناسب‌تره و چرا:


✅ بهترین نوع قالب برای کیک اسفنجی:

1. 🧁 قالب فلزی آلومینیومی ساده (بدون تفلون)

  • بهترین گزینه برای پخت کیک اسفنجی
  • گرما رو به‌صورت یکنواخت منتقل می‌کنه
  • چون سطح نچسب نیست، کیک به دیواره می‌چسبه و بالا می‌ره → پف بهتر

ویژگی‌ها:

  • رنگ روشن یا نقره‌ای (قالب تیره یا تفلون پف رو کمتر می‌کنه)
  • بدون پوشش نچسب
  • ترجیحاً کف جدا نباشه (تا هوا وارد نشه)

2. 🎂 قالب شیفون (Shiffon Pan) – ایده‌آل برای اسفنجی‌های سبک

  • مخصوص کیک‌های اسفنجی سبک و بلند
  • وسطش لوله‌داره (tube) که باعث می‌شه حرارت تا مرکز پخش بشه
  • اغلب پایه‌دار هست تا کیک بعد از پخت وارونه بشه

اگر دنبال یه کیک خیلی بلند، نرم و بدون ریزش هستی، این قالب عالیه.


🚫 قالب‌هایی که برای کیک اسفنجی مناسب نیستند:

قالب مشکل
قالب تفلون نچسب کیک از دیواره جدا می‌شه → خوب پف نمی‌کنه
قالب سیلیکونی گرما رو خوب منتقل نمی‌کنه → پف ناقص
قالب با کف جدا ممکنه مواد نشت کنه یا بخار باعث نرمی ته کیک بشه

🧁 نکات مهم استفاده از قالب برای کیک اسفنجی:

  1. قالب رو چرب نکن!
    برای کیک اسفنجی، قالب نباید چرب یا آردپاشی بشه (مگر کف قالب با کاغذ روغنی). چون کیک باید به دیواره بچسبه تا بالا بره.
  2. کف قالب = کاغذ روغنی بذار (فقط کف)
    ولی دیواره‌ها نباید چرب باشه.
  3. قالب رو تا نیمه یا ⅔ پر کن
    چون کیک اسفنجی حسابی پف می‌کنه.

اگر خواستی، می‌تونم دقیق برات بنویسم که برای چه اندازه کیک، چه سایز قالبی لازمه (مثلاً برای ۴ تخم‌مرغ چه قالبی مناسب‌تره). فقط بگو چند نفره یا چند تخم‌مرغی می‌خوای درست کنی 😊

برای کیک اسفنجی از چه قالبی استفاده کنیم؟

یکی از مهم ترین وسایلی که در کیفیت کیک اسفنجی تاثیر زیادی دارد، اندازه و جنس قالب مورد استفاده است. ممکن است مواد کیک شما بسیار عالی و خوب شده باشد اما اگر اندازه و جنس قالبی که مواد را در آن ریخته اید، خوب نباشد، ممکن است کیک شما به قالب بچسبد یا بسوزد. حتما در انتخاب قالب برای کیک دقت کافی به خرج دهید.

حال این سوال به وجود می آید که چه قالبی مناسب کیک است؟ اندازه قالب بستگی به مقدار مواد کیک دارد. در حالت عادی مواد باید نیمی از قالب را پر کند و بیشتر از آن نباشد. قالب ها جنس های متفاوتی مثل: چدن، تفلون، سیلیکونی یا ژله ای، آلومینیومی و گالوانیزه دارند. که با توجه به نوع کیک باید آن ها را انتخاب کرد.

در ادامه این مطلب میخواهیم قالب مناسب برای تهیه کیک اسفنجی را به شما معرفی کنیم.همراه سایت آموزش آشپزی رضیم باشید.

قالب مناسب برای پخت کیک اسفنجی

برای پخت کیک اسفنجی قالب گالوانیزه بهترین نوع است. این جنس قالب تمام حرارت را در کل قالب پخش میکند و به دلیل داشتن سطح براق حرارت را داخل فر منعکس می کند و باعث پخت بهتر کیک می شود.

از قالب های تفلون و نچسب نیز میتوانید برای این کیک استفاده کنید. کیک به راحتی از این نوع قالب ها جدا خواهد شد. اما مزیت بهتری که قالب گالوانیزه نسبت به تفلون دارد این است که بافت کیک در آن بسیار خوب خواهد شد.

آیا رنگ قالب تاثیری در بافت کیک دارد؟

بله، برای مثال قالب های تیره حرارت بیشتری را به خود جذب می کنند و باعث می شود رویه کیک برشته تر شود. قالب های آلومینیومی که رنگ روشنی دارند و باعث هدایت حرارت می شود و سطح براق حرارت را برگشت می دهد.

حال این سوال به وجود می آید که برای کیک اسفنجی از چه رنگ قالبی استفاده کنیم؟ رنگ روشن برای این نوع کیک بهتر خواهد بود. به دلیل اینکه کیک اسفنجی را بیشتر برای درست کردن کیک خامه ای استفاده می کنند و هر چه نرم تر و اسفنجی تر باشد بهتر است. قالب تیره کیک را برشته می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا