ترفند ها و نکات شیرینی پزی

برای زولبیا از چه ماستی استفاده کنیم ( 2 نکته ساده)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

برای تهیه‌ی زولبیا، نوع ماستی که استفاده می‌کنی خیلی مهمه چون مستقیماً روی پف، بافت، تردی و تخمیر سبک مایه تأثیر داره.

در ادامه دقیق می‌گم که چه نوع ماستی برای زولبیا ایده‌آله و چرا:


✅ بهترین نوع ماست برای زولبیا:

🔸 ماست ترش و سفت (ماست خانگی یا ماست چکیده ملایم)

  • ترشی ملایم باعث می‌شه مایه کمی تخمیر شه و حباب‌دار و پف‌دار بشه.
  • سفتی ماست باعث می‌شه مایه بیش از حد شل نشه و شکل زولبیا حفظ بشه.

❌ چه نوع ماستی مناسب نیست:

نوع ماست چرا مناسب نیست؟
ماست شیرین چون تخمیر نمی‌ده و به پف کمک نمی‌کنه
ماست رقیق یا آب‌دار مایه زولبیا رو خیلی شل می‌کنه، باعث ته‌نشینی و چسبندگی می‌شه
ماست طعم‌دار یا صنعتی با افزودنی طعم و بافت زولبیا رو خراب می‌کنه و مواد نگهدارنده مانع تخمیر می‌شن

💡 نکته طلایی:

اگر فقط ماست شیرین معمولی داری، می‌تونی با اضافه کردن کمی آب‌لیمو یا دوغ ترش، اون رو ترش‌تر و مناسب‌تر کنی.


✳️ نسبت معمول ماست در مایه زولبیا:

در دستور سنتی، برای هر ۱ پیمانه آرد + ۲ پیمانه نشاسته، حدود
۳ تا ۴ قاشق غذاخوری ماست ترش اضافه می‌شه.


اگر خواستی، می‌تونم دستور کامل زولبیا + بامیه با اندازه‌گیری دقیق و نکات حرفه‌ای برات بنویسم 😊

برای زولبیا از چه ماستی استفاده کنیم

زولبیا شیرینی است که در ماه رمضان پایه ثابت سفره افطار مان است. ممکن است تصمیم به درست کردن این شیرینی گرفته باشید اما ندانید باید چه نکاتی را نظیر نوع ماست رعایت کنید. ما در این مطلب سعی کرده ایم که نکات لازم را برای تان بازگو کنیم.همراه سایت آموزش آشپزی رضیم باشید.

طرز طبخ زولبیا خانگی

مواد لازم

نشاسته گل 1 لیوان

ماست 1 لیوان

آرد سفید 1 قاشق غذا خوری

بکینگ پودر نصف قاشق چای خوری

زعفران دم کرده 1 قاشق چای خوری

 

مواد لازم برای شهد

آب 2 لیوان

برای زولبیا از چه ماستی استفاده کنیم ( 2 نکته ساده)

شکر 3 لیوان

گلاب 4/1 پیمانه

گلوکز 1 قاشق مربا خوری

زعفران دم کرده به میزان دلخواه

آب لیمو 1 قاشق مربا خوری

 

روش طبخ شربت:ابتدا آب را به همراه شکر درون قابلمه می ریزیم و آن را هم می زنیم تا شکر حل شود سپس روی شعله ملایم قرار می دهیم و کمی هم می زنیم تا بجوشد. در مرحله بعد زعفران و آب لیمو را اضافه می کنیم. در مرحله آخر گلوکز را به شهد افزوده و هم می زنیم.

روش طبخ زولبیا: ابتدا نشاسته را به خوبی درون ماست حل می کنیم. در مرحله بعد باید بکینگ پودر را به همراه آرد سفید به مواد درون ظرف اضافه کنیم و هم بزنیم اکنون نوبت اضافه کردن زعفران دم کرده غلیظ مان است مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. روی ظرف را با سلفون و یا پارچه بپوشانید و آن را به مدت 1 الی 2 ساعت در فضای خانه قرار دهید تا روی مواد حباب تشکیل شود. مواد را بار دیگر هم زده و درون قیف بریزید.

روغن باید به خوبی داغ شود. می توانید مقدار خیلی کمی از مواد را درون روغن بریزید اگر سریع پف کرد و بالا آمد یعنی روغن آماده است. مواد را دایره ای بریزید و دو طرف را تا مرز طلایی شدن سرخ کنید.

زولبیای داغ را به سرعت درون شربت داغ انداخته و 3 الی 5 دقیقه صبر کنید تا جذب شود سپس آن را بیرون بیاورید.

ماست مناسب طبخ شیرینی

ماست زولبیا نباید نه سفت و نه شل باشد.

اگر ماست تازه نباشد و مزه ترش داشته باشد بهتر است. ماستی که شیرین مزه باشد هم مناسب است.

ماست پر چرب اولویت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا