ترفند ها و نکات شیرینی پزی

برای ترش شدن آبگوشت چه کنیم ؟ (2 نکته ساده)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

برای ترش شدن آبگوشت (دوست‌داشتنی برای خیلی‌ها 😋)، می‌تونی از مواد طبیعی و سنتی استفاده کنی که طعم ترش و خوش‌عطر به غذا بدن، بدون اینکه بافت یا طعم اصلی آبگوشت خراب بشه.

در ادامه روش‌های ترش کردن آبگوشت رو برات نوشتم:


✅ روش‌های ترش کردن آبگوشت:

1. 🍋 استفاده از لیموعمانی (خشک)

  • یکی از بهترین و سنتی‌ترین روش‌ها
  • ۲ تا ۳ عدد لیموعمانی سوراخ‌شده یا نصف‌شده به آبگوشت اضافه کن (اواسط پخت)

📌 نکته: قبل از استفاده، لیموها رو کمی در آب گرم بخیسان تا تلخی‌شون گرفته بشه.


2. 🍅 رب انار یا آب انار

  • برای آبگوشت مجلسی و ترش‌مزه
  • ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری رب انار ملس یا ترش به آبگوشت در نیمه دوم پخت اضافه کن.

3. 🫐 آلو بخارا (آلو سیاه خشک)

  • هم ترش می‌کنه، هم طعم خاص و دلپذیری می‌ده.
  • حدود ۵ تا ۱۰ عدد آلو بخارا در اواسط پخت اضافه کن.

4. 🍋 آبلیمو طبیعی (در آخر پخت)

  • اگر چیز دیگه‌ای نداشتی، آبلیمو هم گزینه خوبیه
  • در ۱۰ دقیقه آخر پخت اضافه کن تا طعم تازه بمونه.

5. 🍇 تمر هندی یا آب غوره

  • اگر سبک جنوبی یا ترش‌تر دوست داری:
    • تمر هندی خیس‌خورده و صاف‌شده (۲ قاشق غذاخوری) یا
    • ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری آب‌غوره در اواخر پخت اضافه کن.

⛔️ مراقب این موارد باش:

مورد نتیجه منفی
لیموعمانی زیاد طعم تلخ می‌ده
آبلیمو زود اضافه بشه باعث تلخی یا از بین رفتن عطر می‌شه
ترشی زیاد طعم گوشت رو می‌پوشونه یا غذا رو بی‌تعادل می‌کنه

اگر نوع خاصی از آبگوشت مدنظرته (مثلاً آبگوشت بزباش، آبگوشت گندم، یا آبگوشت جنوبی)، بگو تا دقیق‌تر راهنماییت کنم 😊

 برای ترش شدن آبگوشت چه کنیم ؟

بسیاری از افراد به آبگوشت ترش علاقه دارند. بر همین اساس باید روش ‌های پخت این غذا را یاد بگیرند. شما برای پخت غذای ترش باید از مواد مخصوص استفاده کنید. هر یک از موادی که جهت پخت غذا استفاده می شوند باید به میزان مشخص شده درون غذا ریخته شوند. برخی از مهمترین موادی که برای پخت آبگوشت ترش نیاز دارید شامل سیب زمینی، نخود لوبیا، گوجه فرنگی، نعناع، غوره، آب جوش، نمک، پیاز متوسط، سیر خرد شده و … می‌ باشند. با سایت آموزش آشپزی رضیم همراه باشید.

پخت غذای ترش

چند ساعت قبل از پخت غذای آبگوشت باید حبوبات را خیس کنید و چندین بار آب آنها را عوض نمایید. در این صورت نفخ حبوبات کاهش پیدا می‌ کند. پس از آن داخل قابلمه گوشت را همراه با زردچوبه، نخود و لوبیا بگذارید بپزد. سپس پیاز خرد شده و مقداری آب را روی حرارت بالا بگذارید تا آب به جوش بیاید. زمانی که آب جوش آمد حرارت را کم نمایید تا با حبوبات و گوشت به خوبی در کنار یکدیگر پخته شوند. سیب زمینی ها را پوست بگیرید و پس از پخته شدن گوشت و حبوبات، سیب زمینی ها را همراه با فلفل سیاه و نمک درون آب گوشت بریزید. پس از آن گوجه فرنگی های خرد شده را می توانید همراه با غوره یا آبغوره درون قابلمه بریزید.

آماده سازی مواد آبگوشت ترش

تابه کوچکی را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن درون آن بریزید. سپس سیر را درون روغن تفت دهید تا به خوبی سرخ شود. پس از آن نعناع خشک را درون سیر سرخ شده بریزید و هر یک از مواد را در کنار یکدیگر تفت دهید و سپس درون قابلمه بریزید. در آخر مزه آبگوشت را بچشید و پس از اینکه لعاب دار شد، غذا را از روی حرارت بردارید. در این غذا به جای گوجه فرنگی هم می توانید از رب گوجه استفاده نمایید. بسیاری از افراد برای خوشرنگ تر کردن غذا، رب را درون کمی روغن تفت می دهند تا غذا رنگ خوبی داشته باشد. زمان آماده سازی این غذا حدود ۳۰ دقیقه می باشد. این غذا را شما می توانید در وعده شام و ناهار سرو نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا