رضیم
رضیم
خواص کاهو (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص کاهو (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص کاهو

نکات درمانی کاهو

نکات درمانی کاهو

کاهو منبعی خوب از ویتامین A و پتاسیم محسوب میشود؛ از عصاره کاهو در تهیه کرم و لوسیونهای ضد آفتاب و درمان کننده پوستهای زیر استفاده می شود کاهو دارای ارزش تغذیه ای کمی با محتوای آب بالا (۹۰ تا ۹۵٪)، این گیاه سرشار از آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین B . . . . . . . . . . . و مواد معدنی فسفر ،آهن، کلسیم، پتاسیم و اسیدهای آمینه است؛ مردم در گذشته معتقد بودند مصرف کاهو سبب افزایش نیروی جنسی بدن میشود طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۶ بر روی کاهو انجام پذیرفت مشخص شد به مقدار کمی این خاصیت در کاهو وجود دارد.

اما خاصیت اصلی مصرف کاهو کاهش اضطراب میباشد و کاهو گیاهی ضد اضطراب ،است در هنگام مصرف کاهو باید دقت لازم انجام گیرد زیرا کاهو به راحتی عامل بیماریهایی مانند: حصبه و با و مسمومیت را منتقل میکند به همین علت توصیه میشود کاهو را کاملا شسته و به کمک مواد ضد عفونی کننده پاکسازی و ضد عفونی کنید؛ مصرف کاهو در کنار غذای اصلی به شکل سالاد سبب کاهش خستگی ،افسردگی گیجی و گسترش عفونت ها می شود و کاهو به دلیل داشتن بتاکاروتن از گسترش سرطان ریه و توسعه سرطان روده بزرگ پیشگیری میکند؛ کاهو سرشار از ماده ای با نام نیترات است که هنگامی که کاهو مصرف میشود در دهان بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی باکتریها و بزاق دهان این ماده به نیتریت تبدیل شده و پس از جذب توسط بدن سبب نازک شدن رگهای خون و تاخیر در جریان خون شاهرگ میشود.

این عمل سبب بهبود جریان خون در مغز شده و سبب افزایش سلامتی مغز و جلوگیری از زوال شناختی و دمانس مغز می شود؛ کاهو یک سبزی و غذای سالم و بسیار کم کالری محسوب میشود و فاقد چربی کلسترول و سدیم است و سبب افزایش سلامتی بدن پاکسازی کامل رودهها و معده و کاهش وزن می شود؛ در کاهو مقادیری از زئاکسانتین وجود دارد که مصرف آن از بروز بیماری شبکیه ماکولا (AMD) که مربوط به افزایش سن در سالمندان است جلوگیری می کند؛ کاهو منبعی غنی از ویتامین K محسوب میشود که این ویتامین سبب افزایش توده استخوانی بدن و افزایش استخوان سازی در بدن میشود این ویتامین از بروز و افزایش آسیب های مغزی در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر جلوگیری میکند؛ کاهو منبعی غنی از پتاسیم ،منگنز، مس و آهن محسوب میشود پتاسیم سبب تعادل مایعات در داخل سلولهای بدن شده و به تنظیم ضربان قلب و فشار خون کمک میکند منگنز در بدن به عنوان یک آنتی اکسیدان و یک آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز محسوب شده و مس برای تولید گلبولهای قرمز خون ضروری میباشد آهن موجود در کاهو سبب افزایش گلبولهای قرمز خون می.شود کاهو در بدن خاصیت قلیایی داشته و سبب کاهش اسیدیته ناشی از غذاهای سنگین و اسیدهای بدن میشود مصرف کاهو به بدن در تصفیه خون کمک کرده و سطح هوشیاری ذهن و سلامت عمومی بدن را افزایش میدهد.

محتوی غنی سلولز موجود در کاهو سبب افزایش حرکات دودی شکل در روده ها شده و یبوست را رفع میکند، کاهو محتوی مادهای شیمیایی با نام لکتو کاریوم است که این ماده سبب خواب می،شود بدین علت مصرف کاهو سبب درمان بی خوابی شده و سردرد را تسکین میدهد؛ اگر مخلوطی از آب کاهو و روغن گل سرخ را بر روی پیشانی و شقیقه ها ماساژ داده شود، سبب تسکین سردرد و بی خوابی می شود؛ کاهو حاوی آهن است و این ماده سبب افزایش هموگلوبین خون و درمان کم خونی می شود؛ کاهو حاوی اسید فولیک است که کمک میکند تا در پیشگیری از کم خونی همه را از طریق بارداری است؛ کاهو از سقط جنین پیشگیری می کند.

نکات تغذیه ای کاهو

نکات تغذیه ای کاهو

از کاهو در تهیه انواع سالادها در سراسر جهان استفاده میشود از این سبزی در تهیه انواع ساندویچ ها و انواع سوپها در سراسر جهان بهره برده میشود؛ در چین کاهو را به شکل پخته یا خام مصرف میکنند و از کاهو در تهیه انواع غذاهای گوشتی سوپ ها و در تهیه انواع ساندویچ ها بهره می برند؛ از ذخیره سازی کاهو در کنار میوه هایی مانند سیب گلابی و یا موز خودداری کنید.

زیرا این میوهها با انتشار گاز اتیلن سبب قهوه ای شدن برگهای کاهو میشوند؛ برای شست و شوی کاهو میتوانید از نمک بهره ببرید بدین منظور کافی است برگهای کاهو را پس از جدا کردن به مدت نیم ساعت در محلول آب و نمک قرار دهید تا تخمهای انگل و کرمها از بین رفته و شن و ماسه خارج شود؛ سپس این کاهو را در زیر آب سرد کاملا آبکشی نموده و میل کنید؛ از کاهو در تهیه انواع سالادها در سراسر جهان استفاده میشود در چین کاهو را به شکل پخته یا خام مصرف میکنند و از کاهو در تهیه انواع غذاهای گوشتی بهره می برند.

تاریخچه کاهو

تاریخچه کاهو

کاهو اولین بار توسط مصریان باستان در سال ۲۶۸۰ قبل از میلاد برای استخراج روغن از دانه های گیاه کشت و پرورش یافته است و کشت این سبزی توسط مصریان باستان به یونان باستان منتقل شده است تولید کاهو سالیانه به بیش از ۲۳ میلیون تن بالغ می شود که نیمی از این عدد در چین تولید میشود طبق بررسیهای انجام شده منشاء کاهوی خوراکی علف هرزی مهاجم با نام serriola است و منشاء اولیه این سبزی در جنوب غربی آسیا می باشد؛ نام علمی کاهو Lactuca sativaمی باشد که Lactuca ا زبان لاتین به معنی شیر بوده و اشاره به ماده سفید خارج شده از کاهو در هنگام برش دارد کلمه Sativa نیز به معنی مشترک بوده و اشاره به گونه گیاه دارد؛ در نوشتههای قرون وسطی در اروپا از کاهو به عنوان یک گیاه دارویی یاد شده است؛ کاهو توسط کریستف کلمب به قاره آمریکا منتقل شده است و کشت کاهو در اروپا در قرن هجدهم و نوزدهم میلادی به خصوص در کشور هلند بسیار متداول بوده است.

طبق گزارشات منتشر شده از سازمان خوار و بار جهانی تولید سالیانه کاهو در سطح جهان به بیش از ۲۳ میلیون تن بالغ میشود که از این مقدار چین با تولید بیش از ۵۳ در جایگاه اول قرار دارد پس از آن کشورهای آمریکا ،(۱۷) هند (۴) و اسپانیا (۳) میباشد رومیان باستان قبل از آغاز مصرف غذای اصلی برگهای کاهو را به منظور افزایش اشتها و استراحت دادن به دستگاه گوارش مصرف میکردند؛ کاهو سبزی یک ساله و مقاوم از تیره کاسنی است در نوشتههای قرون وسطی در اروپا از کاهو به عنوان یک گیاه دارویی یاد شده است.

گیاه شناسی کاهو

کاهو سبزی یک ساله و مقاوم از تیره کاسنی است کاهو گیاهی بوته ای و یک ساله است که کشت این سبزی در سراسر جهان برای مصارف غذایی انجام می پذیرد؛ ریشه عمودی گیاه به طول ۲۵ سانتیمتر و به شکل عمودی در خاک قرار دارد، برگ های گیاه در اطراف ساقه مرکزی قرار داشته و با رشد گیاه بزرگ تر میشود بسته به رقم گیاه لبه برگها ممکن است موج دار یا ساده باشند.

نیازهای اکولوژیکی کاهو

کاهو به آب و هوای معتدل مایل به سرما نیاز دارد؛ در ،مازندران در شهریور و مهر ماه کشت می شود؛ محصول آن از اوایل بهمن ماه تا اواخر فروردین ماه به دست می آید؛ در نواحی سرد که دارای تابستان ملایمی ،باشد میتوان کاهو را در اسفندماه کاشت ولی اگر کشت کاهو با گرما مصادف گردد ساقههای میانی آن بلند شده به گل می نشینند؛ کاهو گیاهی پر توقع است و باید قبل از کاشت حداقل در هر هکتار ۲۰ تن کود حیوانی پوسیده و ۲۰۰ کیلوگرم فسفات آمونیم و ۱۰۰ کیلوگرم پتاس افزوده شود.

کاشت کاهو

این گیاه به دو روش کشت میشود

  1. خزانه کردن که این روش به دو صورت انجام می گیرد:

القه بذر کاهو را روی خطوطی به فاصله ۱۰ سانتیمتر در زمین اصلی میکارند و پس از جوانه زدن و زمانی که گیاه سه برگه شد؛ آن را به خزانه دوم که فاصله ردیفها از یکدیگر ۲۰ سانتیمتر می باشد منتقل و به فواصل ۱۰ سانتیمتر از یکدیگر نشاء می کنند. زمانی که بوته ها پنج تا شش برگه شدند آنها را به زمین اصلی که فاصله ردیفها از یکدیگر ۵۰ تا ۶۰ سانتیمتر می باشد منتقل و به فاصله ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر از یکدیگر می کارند.

به در این روش پس از آن که بوته های جوان در خزانه اول سه برگه شدند آنها را مستقیما به زمین اصلی منتقل نموده و با فاصله ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر از یکدیگر روی ردیف هایی به فاصله ۵۰ تا ۶۰ سانتیمتر از هم می کارند.

  1. کاشت کاهو در زمین اصلی بهترین روش کاشت در زمین ،اصلی روش ردیف کار است و در کشتهای وسیع این عمل را با ماشین بذر افشان انجام میدهند؛ کاهو به وسیله بذر کشت و تکثیر میشود؛ بذر آن دارای برجستگی و به دو رنگ سیاه و سفید است و در یک کیلو گرم حدود یک میلیون دانه یافت میشود؛ برای آن که بذر کاهو متراکم کاشته نشود بهتر است که بذر را با پنج برابر حجم خود خاک ترم و یا ماسه مخلوط نموده و در زمین بپاشند.

مواد موثره کاهو

در هر یکصد گرم از کاهوی تازه ۱۳ کیلو کالری انرژی ۲.۲ گرم کربوهیدرات ۱۰۱ فیبر غذایی ۰.۲ گرم چربی ۱۴ گرم ،پروتئین ۹۶ گرم ،آب ۱۶۶ میکروگرم ویتامین ۷۳ میکروگرم ویتامین B فولات) ۱.۲ میلی گرم آهن و ۲۳۸ میلی گرم پتاسیم موجود است، محتوی ویتامین A در کاهوی دارای برگهای تیره تر بالاتر است همچنین کاهو منبعی غنی از فیبر محسوب می شود.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

نظر خود را بیان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بهترین اپلیکیشن آموزش آشپزی و شیرینی پزی
بیش از 5000 کاربر فعال آکادمی رضیم
0 تا 100 رسپی ها ویدئویی