رضیم
رضیم
خواص موسیر (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص موسیر (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص موسیر

نکات درمانی موسیر

نکات درمانی موسیر

موسیر سبزی با کالری کم است در هر یکصد گرم از موسیر تازه ۲۰ کیلو کالری انرژی ترکیبات ،فلاونوئید فیبر مواد معدنی و ویتامینها وجود دارد آلیسین موجود در موسیر که سبب ایجاد بوی تند در این سبزی می شود خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و تولید کلسترول را با مهارکننده های HMG-COA در سلولهای کبدی کاهش میدهد. آلیسین خاصیت ضد باکتریایی ضد ویروسی و ضد قارچی بالایی دارد. آلیسین با انتشار اکسید نیتریک (NO) سفتی رگهای خونی را کاهش داده و همین امر سبب کاهش فشارخون در بدن می.شود. آلیسین سبب کاهش لخته شدن پلاکتها در خون شده و میزان بروز بیماری عروق کرونر (CAD) بیماریهای عروق محیطی (PVD) و سکته مغزی را کاهش میدهد ویتامین A موجود در موسیر نسبت به سایر سبزیجات خانواده  سیر در بالاترین میزان خود بوده و در هر یکصد گرم از موسیر بیش از ۴۳۵۳ واحد ویتامین A وجود دارد که این میزان ۵۰٪ بیشتر از نیاز روزانه بدن به این ویتامین میباشد مصرف موسیر از بدن در برابر بیماریهای ریه و سرطان حنجره محافظت می مصرف آن به افراد سیگاری و یا کسانی که در مناطقی با آلودگی بالا زندگی می کنند توصیه می.شود موسیر منبعی عالی از ویتامین K محسوب میشود و میزان ویتامین K موجود در این سبزی ۲۱۲.۷ میکروگرم در هر یکصد گرم میباشد که این میزان ۷۷٪ از نیاز روزانه بدن بیشتر است. این ویتامین نقش زیادی در حفظ سلامتی استخوانها داشته و سبب افزایش رشد استخوانها میشود وجود مقادیر کافی ویتامین K در بدن از بروز آسیبهای عصبی در مغز پیشگیری نموده و نقشی اساسی در درمان آلزایمر دارد.

موسیر تازه منبعی غنی از فولات است که میزان آن در هر یکصد گرم ۱۰۵ میلی گرم میباشد اسید فولیک برای سنتز DNA و تقسیم های سلولی مورد نیاز بدن است سطح کافی فولات در بانوان باردار از بروز نقصهای عصبی در نوزادان جلوگیری میکند.

نکات غذایی موسیر

نکات غذایی موسیر

از موسیر برای طعم بخشی به انواع غذاهای حاوی ،ماست انواع سسهای سالاد و انواع سوپ ها می توانید استفاده کنید میتوانید موسیر را پس از خرد کردن در ظرف محتوی روغن تفت داده و به انواع خورشتها و یا خوراک ها اضافه نمایید.

دانستنی های موسیر موسیر

منشاء موسیر ارتفاعات سیبری در روسیه است. امروزه سه نوع موسیر در سطح جهان به شکل گسترده ای تکثیر میشود که عبارت از موسیر غول سیبری (Allium ledebourianum)، موسیر چینی و موسیر سیبری (Allium nutans) گیاه شناسی می باشند.

موسیر با طعمی شیرین و ملایم گیاهی از تیره سیر است. برگ هایی گرد و توخالی شبیه به پیاز دارد. گیاهی پایا است و قسمت زیر زمینی متورمی دارد که ریشک ها از آن بیرون آمده و این تورم را پوششی سفید رنگ یا صورتی پوشانده است. برگهای آن تواری به رنگ سبز تیره گلها کوچک صورتی یا مایل به سبز که به صورت یک چتر در انتهای ساقه استوانه ای گل دهنده به ارتفاع ۵۰ تا ۶۰ سانتیمتر ظاهر شده و دانه هایی سیاه رنگ دارد.

کاشت موسیر

موسیر گیاهی مقاوم به سرما است و برای ادامه حیات باید یک دوره زمستان گذرانی را سپری نماید و از لحاظ فنولوژی موسیر گیاهی است که در اوایل فروردین ماه جوانه و برگ دار شده و در اوایل خرداد ماه به گل مینشیند و اواسط خرداد ماه بذر میدهد و در اوایل تیر ماه زمان برداشت آن فرا میرسد. موسیر گیاهی پیازی است و بندرت بذر تولید میکند و پیازهای کوچکی در بهار تولید میکند؛ به ترتیبی که از هر پیاز چندین پیاز کوچک جدید حاصل میشود در واقع هر پیاز یک دسته پیاز مشابه خود را تولید می کند؛ و تکثیر گیاه توسط پیازهای کوچک صورت میگیرد ،موسیر در هر آب و هوایی می روید و محصول خوب میدهد؛ رطوبت زیاد و کود تازه حیوانی سبب پوسیدگی و از بین رفتن محصول می گردد؛ این گیاه را به صورت خطی کشت می کنند؛ فاصله بین خطوط ۲۰ سانتیمتر و فاصله بوته ها روی خطوط ۱۵ سانتیمتر توصیه می.شود برای کشت باید زمین را آماده نموده و پیازهای کوچک را در خاک فرو کرد به ترتیبی که در عمق حدود دو سانتیمتر زیر خاک قرار گیرند.

مواد موثره موسیر

مواد موثره موسیر

در هر یک صد گرم از موسیر تازه ۳۰ کیلوکالری انرژی ۴۳۵ گرم کربوهیدرات ۲.۲۷ گرم پروتئین ۰۷۳ گرم ،چربی ۲.۵ گرم فیبر ۱۰۵ میکروگرم فولات ۰.۶۵ میلی گرم تیاسین ۳۲ میلی گرم اسید پانتوتنیک ۰.۱۳۸ میلی گرم پیریدوکسین، ۰.۱۱۵ میلی گرم ریبوفلاوین، ۰.۰۷۸ میلی گرم تیامین ۴۳۵۳ واحد ویتامین ۸.۱ میلی گرم ویتامین ۰.۲ میلی گرم ویتامین ۲۱۲۰۷ میکروگرم ویتامین K سه میلی گرم سدیم ۲۹۶ میلی گرم پتاسیم ۹۲ میلی گرم کلسیم ۰.۱۵ میلی گرم ،مس، ۱۶ میلی گرم آهن، ۴۲ میلی گرم ،منیزیم ۳۴ میلی گرم ،منگنز ۵۸ میلی گرم ،فسفر ۰.۹ میکروگرم ،سلنیوم ۰.۵۶ میلی گرم ،روی ۲۶۱۲ میکروگرم بتاکاروتن و ۲۲۳ میکروگرم لوتئین زئاکسانتین می باشد.

تیره نرگس Amaryllidaceae

دارای گیاهانی چند ساله و پیاز ،دار دارای برگهای قاعده،ای باریک و خطی تا کشیده داشته گل آذین چتری یا منفرد ،بوده گلها به شکل دو جنسی و منظم گاهی اوقات گلپوش ها به یکدیگر اتصال یافته و تاجی را تشکیل میدهد پرچم ها شش عدد تخمدان ،تحتانی سه خانه و کلاله مرکب از سه لوب کوتاه تخمکها واژگون و تمکن محوری و میوه به شکل کپسول ،است دانه ها دارای آندوسپرم گوشتی بوده و گیاهان این تیره در مناطق استوایی و نیمه استوایی پراکنش یافته اند؛ این تیره دارای ۷۵ جنس و بیش از ۱۶۰۰ گونه گیاهی است.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

نظر خود را بیان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بهترین اپلیکیشن آموزش آشپزی و شیرینی پزی
بیش از 5000 کاربر فعال آکادمی رضیم
0 تا 100 رسپی ها ویدئویی