رضیم
شماره دستور پخت: 298
رضیم
استانبولی پلو

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه استانبولی پلو

متن ویدئو طرز تهیه استانبولی پلو

خوب یک سلام دوباره عرض کنم خدمت دوستان عزیزم. برنامه‌های ما شبیه سریال‌های تلویزیونی شده، و هرشب سعی می‌کنیم یک فیلم بگذاریم ولی واقعا این روزها استرالیا خیلی شلوغه، وقت آزاد پیدا کردن کار سختیه، تا الان با فیلمی‌که دارم می‌گذارم صد و پنجاه تا فیلم من درست کردم و داخل یوتیوب گذاشتم و این کار را هم تقریبا از پنج الی شش سال پیش پیج فیس بوکم شروع کردم. خوب به این جا ختم شد، شد نتیجه اش صد و پنجاه تا فیلم.

و این که ما تا حالا تو این فیلم‌ها هیچ کاتی نداشتیم که بخوایم فیلم را کات کنیم چون واقعا یه رئالیتی شو است ، و چیزی که توی توانمون بوده را به کار بردیم، برای این که بتونیم رضایت شما را جلب کنیم و هدفم اینه که توی یوتیوب من پانصد تا فیلم بگذاریم و تاریخچه غذای ایرانی کلا توش باشه. بعضی مواقع من خونه دوستام می‌رم توی استرالیا می‌بینم خوب سال‌هاست این جا زندگی کردند و اصلا از فرهنگ غذایی خودمون هیچی نمی‌دونن.

این مهمه که من کل غذاهای این جا را آموزش بدم وداخل یوتیوب بگذارم، شاید به یک کتاب آشپزی شما مراجعه کنید با غذاهای سنتی مون بالغ به هزارتا ما غذا داشته باشیم و من سعی می‌کنم که تک و توک از غذاهای سنتی بیارم این جا بگنجونم وداخل این آموزش‌ها بگذارم. و برای این که بتونم ادامه بدم من صد و پنجاه تا تقریبا انجام دادم، و باقیش به کمک شما بستگی داره که بتونید به من کمک کنید اگه علاقه دارید به آشپزی من دارم این کار را می‌کنم و به هرحال این ثبت می‌شه و برای تمام زندگی من داخل یوتیوب می‌مونه و آدم‌هایی که بعد من هم باشن می‌تونن این فیلم‌ها را استفاده کنن. خوب نیازه که کمک شما این باشه، یکی این که دوستانتون رو دعوت کنید چنل ما رو ببینن و این که ما را فالو کنند ما رو به دوستای دیگه تون پیشنهاد کنید فیلم‌های ما رو بعد دیدن الان یوتیوب یک سری گزینه‌های خیلی جالب گذاشته وقتی میری تو قسمت اشتراک گذاری می‌تونید فیلم‌ها را اس ام اس کنید به دوستاتون می‌تونید توی آپشن‌های دیگه توی تلگرام می‌تونید بگذارید با ایمیل می‌تونید بفرستید و تمام لینک‌ها را بهتون میده.

کاری که شما می‌کنید فیلم‌ها را فقط بعد دیدن به اشتراک بگذارید تا به دست آدم‌های بیشتری برسه. خوب امروز می‌خوام یه غذای خیلی ساده بهتون پیشنهاد بدم ببخشید که من زیاد صحبت کردم قبلش، فقط خواستم که پیرامون کارمون شما هم اطلاع داشته باشید. غذا می‌خوام استامبولی آموزش بدم، ولی استامبولی اورجینال ایرانی را می‌خوام آموزش بدم. استامبولی دو جور درست می‌شه، استامبولی یکی با خورده گوجه فرنگی درست میشه ویک مدلش هم هست که با رب درست میشه، ما این دو مدل استامبولی داریم. من چند سال ترکیه خودم زندگی کردم و این که با غذاهای آن‌ها آشنا هستم اونا را هم بهتون آموزش می‌دم یک غذای دیگه هم داریم که واقعا استامبولیه، تو استامبولی من اون غذا رو خوردم. اون که یک مدل غذایی که داخلش گوشت چرخ کرده داره، هویج خورد شده داره، و سبزی جعفری ساطوری شده داخلش هست و این که نخودفرنگی داره، حتما اون رو هم بهتون آموزش میدم اون هم غذای خوشمزه ایه.

خوب مواد لازم را من بهتون بگم. سیصد گرم گوشت چرخ کرده داریم. گوشت چرخ کرده که من همیشه استفاده می‌کنم می‌دونید مخلوط گوساله و گوسفند، فلفل سیاه داریم، یک مقدار ادویه کاری اگه دوست داشتید بزنید اگه دوست نداشتید نزنید ولی زردچوبه حتما توش وجود داره، نمک، رب، دو تا دونه پیاز و سه تا سیب زمینی. اما حالا مطلبی که مهمه اگه می‌خواین که یک استامبولی خوشمزه داشته باشید خورد کردنش خیلی مهمه من خورد کردنش هم دو تا تیکه اش را ساده بهتون یاد میدم و می‌رم پای گاز، اگه بتونید از نمای نزدیک برامون بگیرید ممنون می‌شم. ببینید این یک دونه پیاز متوسط که توی دست جا می‌شه به این شکل، این را از وسط دو نصفش می‌کنیم ونیم بند می‌زنیم. این پیاز باید داخل این استامبولی دیده شه، زیاد هم نازکش نکنید. از اون اندازه نازکی که همیشه استفاده می‌کنید سعی کنید کمی‌درشت تر بزنید و حتما موقع سرخ کردن هم بهتون می‌گم که چه اندازه سرخ کنید که طعم این استامبولیتون خوب بشه.

خوب این از پیازهای ما،ییازها را کنار می‌گذارم و میایم سراغ سیب زمینی، سیب زمینی‌هامون هم ضخامتش اگر می‌خواین قشنگ باشه، به اندازه یک بند انگشت باشه، بند انگشت کوچیک، نه بند انگشت بزرگ، ولی دقت کنید که این خیلی مهمه، همه را یک اندازه خورد کنید برای این که موقع پختن همش هم اندازه یک زمان بپزه. اگه یکی درشت باشه یکی کوچیک ، خوب درنمیادش. خوب این هم از سیب زمینی‌هامون به صورت حبه قندی خوردش می‌کنیم .این از حبه قندی، این هم باز به اندازه یک بند انگشت، شروع به خورد کردنش می‌کنیم که همشون یک دست حبه قندی دربیاد به این صورت، میریم پای گاز و من بهتون می‌گم، که برای درست کردن مواد اولیه استامبولی باید چیکار کرد.

خوب پیازها را ببینید من سعی کردم تفت بدم، تقریبا پنج شش دقیقه شد که داره تفت می‌خوره و رنگش طلایی شده تو این مرحله، گوشت چرخ کره را بهش اضافه می‌کنم. گوشت چرخ کرده را من سعی نمی‌کنم زیاد لهش بکنم، به تیکه‌های کوچیک کوچیک تقسیمش کردم وقتی کهیک تفت بخوره، دیگه ریز نمیشه، این رو با گوشت گوسفندی هم درستش می‌کنند، و مدل‌های دیگه هم داره، چند مدل داره استامبولی، و من چند تا مدل مختلف را بهتون آموزش می‌دم، گوشتمون را هم نمی‌خوایم زیاد آنچنانی بپزه، تقریبا شصت درصد هفتاد درصد که بپزه کفایت می‌کنه.

خوب توی این مرحله که رنگ گوشت چرخ کرده داره عوض میشه. من سعی می‌کنم که سیب زمینی را هم بهش اضافه کنم. چرا الان اضافه می‌کنم، من چون سیب زمینی‌ها را به تیکه‌های حبه قندی خوردش کردم، تیکه‌های درشتی کردم، چون اورجینال این غذا سیب زمینیش بیشتر از هرچیز دیگه ای خودش را نشون می‌ده و من سعی کردم به شکل قدیم براتون درست کنم، با تیکه‌های بزرگ سیب زمینی. چون تیکه‌ها بزرگن ما می‌گذاریم که یک تفت هم با مواد اولیه مون بخورن. خوب حالا توی این مرحله من ادویه هم بهش اضافه می‌کنم، نمک، چون برنج هم چهار پیمونه گذاشتم، نمک یک قاشق چایخوری فلفل، دو سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه، زردچوبه یک سوم، زردچوبه را هم حتما بزنید چون زهم گوشت چرخ کرده را می‌گیره، اگر دوست داشتید می‌تونید ادویه کاری بزنید و اگه دوست نداشتید می‌تونید نزنید، ولی من یک مقدار کم بهش می‌زنم. این هم به اندازه یک پنجم قاشق چایخوری. خوب، سعی می‌کنم که این موادم رو یک دست کنم.

ببینید گوشت‌ها را هم ببینید گوشت چرخ کرده‌ها به صورت تکه‌های کوچیک درآمده سعی کنید که گوشت چرخ کردتون توی غذا صاف بشه، خیلی‌ها گوشت چرخ کرده را صاف می‌کنن و پیدا کردنش داخل استامبولی کار خیلی سختیه. خوب، و حالا می‌ریم سراغ مرحله آخرمرحله آخر هم ربه. رب هم که می‌دونید ما همیشه گفتیم باید حتما سرخ بشه. سعی کنید برای استامبولی یک مقدار میزان رب رو بیشتر بگیرید یعنی بیشتر از حد معمول بگیرید. چون هر مقداری که این غذا رنگش قرمزتر بشه، قشنگ تر میشه، دیزاینش بهتر میشه و این که تو طعمش هم تاثیر بسزایی داره.

خوب تقریبا سس این بیسیکش شبیه مواد ماکارونی شده، ولی با این تفاوت که طعم‌هاش متفاوته، خوب حالا من با شعله کم می‌گذارم تقریبا چهار پنج دقیقه بمونه، کمی‌رب‌هامون سرخ بشه، و سیب زمینی نرم تر بشه اون وقت وقت اضافه کردن برنجه، برنج هم از قبل من دوبار شستمش ، و این که برنجم هم یک نیم ساعت من گذاشتم خیس کردم ولی من می‌خوام کته اش کنم، کته ساده ترین راهه. من موادم رو به خاطر این که سیب زمینی راحت بپزه موادم رو من کاملا تفت دادم هم رنگش رنگ خوشرنگیه، هم عطر خوبی ازش بلند شد، برنجم رو من صاف کردم آبش را گرفتم و توی این مرحله، برنجم اضافه می‌کنم. حالا چرا آب رو اضافه نمی‌کنم، وقتی که داریم این کار را می‌کنیم این یکی از فوت‌های کوزه گریه، وقتی که این کار را می‌کنیم، برنجمون یک هم کوچیک می‌خوره رب کاملا جذبش می‌شه ربی که هنوز رقیق نشده به خاطر همین من این کار را می‌کنم برای این که برنجم قرمز قرمز و خوش رنگ و سرخ دربیاد.

حالا تو این مرحله، من چون می‌خواد این رو کته استامبولیش بکنم آب هم بهش اضافه می‌کنم. حالا ممکنه براتون سوال پیش بیادکه خوب چقدر باید بهش آب اضافه کنیم، اندازه آبش هم من بهتون می‌گم باید دقیقا یک بند انگشت روی سطحش، آب باشه، اگر برنجتون رو خیس نکردید خیلی‌ها هم برنجشون رو خیس نمی‌کنند، اگر برنجتون رو خیس نکردید سعی کنید یک بند و نیم آب بریزید چون زمان بیشتری می‌بره که این برنج دم بکشه خوب من در این را می‌بندم تا چه زمانی تا زمانی که کاملا جوش بخوره وقتی که جوش خورد این در را نیم بسته می‌کنم.

آبش که بخار شد بهتون نشون می‌دم دورش را جمع می‌کنم و بعد دم کنی را براش می‌گذارم. من در ظرف را به اندازه ای گذاشتم که کاملا جوشید و آبش خورد شد، بعد این دوره‌ها را تمیز کنید برای این که بخار و هوا بتونه کاملا توش گردش پیدا کنه. خیلی تاثیر بسزایی داره توی دم کنی کردن و این را هم خوب خودتون می‌دونید کته است. کته ای خوشمزه است که دون باشه و شفته نشه  و به همدیگه نچسبه، الان آبش کاملا خشک شده و وقت اینه که من دم کنی را بگذارم و در ظرف را ببندم و دم کنی را بگذارم . خوب غذام که کاملا آماده شد تو ظرف می‌کشم و بهتون نشون می‌دم که این رسپی چطوری دراومده.

غذای من خیلی سریع آماده شد و یک چیز جالب بهتون بگم که قبلا توی تهران، مد بود وقتی که استامبولی می‌آوردن کنارش هم یک گوجه فرنگی خورد می‌کردند و روش نمک می‌زدند با برنج مخلوط می‌کردند البته نپخته و خامش رو و من هم از این اصل قدیمی‌تبعیت کردم و با یک نصف گوحه و کمی‌جعفری استامبولی را سروش کردم.کسانی که بچه تهرون هستند خاطرشون هستند که همیشه استامبولی با گوجه فرنگی میومدش، خونه ما هم همیشه دعوا بود سر این گوجه فرنگی. امیدوارم که هرجای دنیای هستید همیشه موفق و پیروز باشید و فراموش نکیند که از چنل خودتون حمایت کنید و فیلم‌های ما رو توی اپلیکیشن‌های دیگه به اشتراک بگذارید.  

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “استانبولی پلو”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.