موارد لازم + طرز تهیه
یکی از غذاهای پر طرفدار و محبوب استانهای مازنداران و گیلان جوجه ترش است. در ادامه میتوانید این آموزش آشپزی شمالی را در سایت رضیم مشاهده کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
سینه مرغ ۶۰۰ گرم
رب انار ترش ۲ قاشق غذاخوری
ماست پر چرب ۲ قاشق غذاخوری
مغز گردو ۸ عدد
پیاز ۱ عدد بزرگ
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
دستور پخت جوجه ترش
مرحله اول
به منظور تهیه جوجه ترش، پس از آنکه سینههای مرغ را شستید، آنها را روی تخته آشپزخانه قرار داده و به صورت تکههای مستطیلی یا مربعی متوسط برش بزنید؛ مانند آنچه که برای جوجه کباب انجام میدهید. تکههای مرغ را درون یک ظرف مناسب بریزید.
مرحله دوم
در این مرحله پیازی را که به صورت خلالهای درشت خرد کردهاید به ظرف حاوی تکههای مرغ اضافه کرده و ماست چکیده پر چرب و زعفران دم کرده را نیز به آن بیافزایید. پس از آن گردوهای آسیاب شده را نیز به مواد اضافه کنید.
مرحله سوم
در ادامه رب انار و دو قاشق غذاخوری روغن مایع را به ظرف حاوی مواد اضافه کرده کمی فلفل سیاه و نمک را نیز به آن بیافزایید. مواد را خوب با دست زیر و رو کنید تا کاملا طعمدار شوند.
مرحله چهارم
پس از آنکه مواد را خوب با گوشت مرغ ترکیب کردید، با استفاده از سلفون روی ظرف را بپوشانید و ظرف را یک شب در یخچال نگه دارید تا تکههای مرغ به خوبی طعمدار شوند. پس از آن تکههای مرغ طعمدار شده را از یخچال خارج کنید.
مرحله پنجم
اکنون تکههای گوشت موغ را به سیخ بزنید؛ منقل زغال را بهطور یک دست روشن کنید و سیخهای مرغ را به ترتیب بر روی آن بچینید. برای یکدست کباب شدن گوشت، سیخها را به طور مداوم و در فواصل زمانی مشخص بچرخانید.
مرحله ششم
با توجه به اینکه از موادی مانند رب انار در تهیه جوجه ترش استفاده شده است، پختن آن با حرارت زیاد سبب سوختن روی کباب و خام ماندن درون کباب میشود، از این رو در حین کباب کردن نیاز نیست زغالها را باد بزنید و بایستی صبور باشید.
مرحله هفتم
در مرحلهای که جوجهها نیمپز شدهاند، میتوانید تعدادی فلفل سبز و گوجه فرنگی را نیز سیخ کرده و بر روی منقل قرار دهید و سپس همراه کباب سرو کنید. سرانجام جوجه ترشها را همراه با فلفل سبز و گوجه فرنگی کبابی در ظرف مناسب کشیده و با کته سرو کنید.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.