
موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه ديزی سنگی قهوه خانه ای
متن ویدئو طرز تهیه ديزی سنگی قهوه خانه ای
خب یک سلام دوباره عرض میکنیم خدمتتون و برنامهای که قول دادم. آبگوشت قهوهخونهای رو میخوام آموزش بهتون بدم و کسایی که این آبگوشت و درست میکنن کار سادهای نیستش بنده خداها پنج صبح بیدار میشن و میرن مغازه پنج صبح دیزیهاشون و بار میکنن و اینکه ساعت دوازده میتونن به مردم سرویس بدن. جالب اینجاست قدیما آبگوشت بود اونموقع که من یادم میاد فکر کنم گرونترین آبگوشتی که من خوردم ششصدتومن یا هفتصد تومن بودش که خوردم و اینکه گوشتم قیمت گرونی نداشت چیزی که تو دیزی سنگی بیرون میریزن چیزی که تو دیزی سنگی حالا یا روحیش یا سنگیش کاری نداریم دیزیهایی که یک پرسه یا دو پرسه میریزن برای هر نفر قدیما 100 گرم گوشت مینداختن و 50 گرمم چربی مینداختن و دو تا تیکه استخون دنده مینداختن یعنی اگه گوشت کیلو پنج هزار تومن بود میشدش مثلا صد گرمش در میومد مثلا پونصد تومن ولی الان نمیدونم میگن ایران گوشت سی هزار تومنه یک نفر بخواد صد گرم گوشت بنداره یعنی یک آبگوشت فقط سه هزار تومن برای اون طرف در میاد. حالا کاری نداریم ولی میریم سراغ مواد اولیهش
فکر میکنم آبگوشت دیگه از چلوبرگ گرونتر شده باشه. چیزایی که لازم داریم و من بهتون میگم و توضیحشم میدم. .
رب نیاز داریم یه رب خوب ربی که سرخ باشه رنگش و کاملا سفت باشه یک رب با quality بالا من از ربهای ترکیهای استفاده میکنم کیفیت خوبی داره. نخود دارم گذاشتم از روز قبل ببینید خیس خورده و کاملا باد کرده خب اگه این و خیس نذارید بخوره زمان پختش خیلی بالا میره و صد در صد هم نمیتونه بپزه. اینارم به همین شکل از یک روز قبل من ریختم نخوده لوبیائه و لوبیا قرمز. لوبیا قرمز سلیقهایه ولی کسایی که بیرون آبگوشت درست میکنن لوبیا قرمزم میریزن برای اینکه رنگی بشه و زیباتر نشون بده. هم لوبیا سفید ریختم هم نخود و هم لوبیا قرمز.
خب حالا مواد لازمی که نیاز داریم یدونه دیزی سنگی نیاز داریم. دیزی سنکیهای اینجا اینجوریه. این ومن از فروشگاه ویتنامی خریدم و ویتنامیها و chinees توش غذا درست میکنن تا تقریبا ششصد درجه سانتی گراد هم میتونه روی حرارت بمونه ولی دقیقا کاری که دیزی سنگی خودمون میکنه اینم میکنه. دیزی سنگشهامون لعابدار بوده و این هم لعاب داره. خورشت ها و غذا هارم میتونه به همون شکل دربیاره. خب چهارتا دونه سیب زمینی نیازداریم یک دونه گوجه فرنگی حتما. شما دیزی سنگش که بیرون خورده باشین حتما یک برش روش گوجه فرنگی هست. حالا میریم سراغ ادویههاش. ادویههاش چیزایی که هست فلفل سیاه، زرد چوبه، فلفل قرمز و نمک حالا میایم اینور سراغ پیازش. دوتا دونه پیاز نیاز داریم من میذارم کنار این گوشتی که گرفتم این گوشت number one این چربیرم بهش میگن شله. حدوده این و من دارم برای چهار نفر درست میکنم. حدود صد گرم شله دارم زیادم نمیخوام پرچرب باشه یادته بهتون میگفتم دوتا تیکه هم استخون مینداختم.
استخونی که مینداختن استخون قلوهگاه یا همون RIBS ببینید این الان یک قلوهگاه کامله من از وسط نصفش کردم بازم من یک تیکش و نصف میکنم بهتون میگم. چاقو رو میندازین تو بنداش به این شکل راحت میتونین CUT کنید و ببرید خیلی راحته بریدنش. خب من یدونه RIB کامل یک RIBS کامل داشتم حالا یگ چیز جالب بهتون بگم این والان به این شکل بکشید و گوشت و از استخون جدا بکنید بهترین گوشت گوسفندی که به کباب کوبیده میتونید بزنید اینه هیچوقت فراموش نکنید بهتون گفتم قلوهگاه این قلوهگاه گوسفندیه که بهترین کیفیت و داره خب این از قسمت استخونم و این گوشت لذیذش و میخوام از استخونم روغنش تو آبگوشت در بیاد. میایم اینجا اینم مغز رونه. مغز رون گوسفندی گرفتم من خودم گوشتش و انتخاب کردم قصابش یکی از دوستای صمیمیمه.
گوشتهارم به تیکه هایی که ببینید به این اندازه سه انگشت میبرینش و داخل دیزی سنگیمون میخوایم بریزیم. خب گوشت ما الان یک گوشت خامه این گوشت باید درست بشه باید ساخته و پرداخته شه تا اینکه ما بتونیم داخل آبگوشت بریزیمش. من از این کیف آشپزیم اینم ساطور فقط میخوام این استخونا چون داخل دیزی سنگی جا نمیشه استخونارو حتما کوچیکش بکنید ببینید استخونامو یک ذره کوچیکتر میکنم من چون اینارو با یک ضربه ساطور خرد میکنم گوشت خرده استخون خرده توش نمیریزه ولی اگر با چاقو خرد کردینش چندتا ضربه زدین بهش حتما بشورینش خب.
این الان گوشتمون آمادهست این گوشت باید کمی تفت داده بشه و اینکه آماده بشه برای اینکه درستش بکنیم وقتی که گوشت و تفت میدید توی روغن خودش با همین چربی خودش من تفت میدم بهتون نشون میدم چندتا خاصیت داره یکی اینکه آنچنان وقتی که پخت کف نمیکنه و زمانی هم که پخته شد تو آب جوش ولو نمیشه باز نمیشه و گوشتتون خمیری شکل در نمیاد یادتون باشه حتما اینو تفتش بدید. رستورانا یا قهوه خونه ها که اینو درستش میکنن اول تفتش میدن زهم گوشت و میگیرن و بعد SHAIR میکنن تو دیزیهای یک نفره یا دونفره حالا هر مقداری که میخوان درست کنن. خب حالا منم بهتون نشون میدم تو اون مرحله باید چیکار بکنید و باقی مراحل.
وقتی که گوشت و ما شروع میکنیم با روغن خودش سرخ کردن تو اصطلاح آشپزی عوامم همین و بهش میگن میگن قورمه درست کردن قدیما گوشت و با چربی خودش تفت میدادن بهش نمک اضافه میکردن نمک سوزش میکردن و توی آب انبار و یا نمیدونم یخدونه بهش میگفتن قدیما نگه میداشتن و میتونستن تمام زمستون ازش استفاده کنن وقتی که یخچال نبود. قورمه کردن گوشت واقعا یک طعم خوبی میده حتی خارجی هام دارن این کار و تو سبک پختن و دارن با یک مقداری تفت میدن و بعد میذارن خشک بشه و نمک سودش میکنن.
حالا نگاه کنید الان گوشت من تفت خورده و رنگ قرمزی رفته ولی نمیخوام من برشته برشتهش کنم اینم چربی خود گوشتمه من هیچ چربی به این اضافی نکردم و آروم گذاشتم تفت خورده. خب حالا وقتی که مطمئن شدم رنگ گوشتم کاملا عوض شده خب میام سراغ پیازم. پیازامم نیم بند خلالی ببینید این خلالی درشته و پیازمو به چهار قسمت تقسیم کردم و برش دادم تو این مرحله پیازمم اضافه میکنم بهش. خب حالا دیگه وقت این رسیده که ادویههامو اضافه کنم ما تمام ادویههامون و بهش میزنیم الا نمک چون نمک باعث سفت شدنش میشه نمک و تو مرحله آخر اضافه میکنیم البته این و بهتون بگم دیگه این آبگوشت اصلا هیچ بوی زهمی نداره یک چهارم قاشق چای خوری بهش زرد چوبه اضافه میکنیم فلفل سیاه فقط برای اینکه خوش عطرش بکنه فلفل سیاه هم زیاد بهش نمیرنیم که میخوایم رنگش روشن روشن باشه آبگوشتمون یک مقداری هم فلفل قرمز نه خیلی ریاد به انداره ذائقهتون خب ادویهها که میکس شد دیگه نوبت مهمترین قسمت این آبگوشته این آبگوشت و امیدوارم که میل بکنید و بتونید کاملا احساس بکنید که به چه شکل این آبگوشت طعمش میتونه متفاوت باشه
خب میریم سراغ ربش. رب هم صد در صد من رب خوش کیفیتی دارم ولی با این حال بازم بهش اعتماد نمیکنم و باز سرخش میکنم. رب هم برای این مقدار چون میخوایم بهش آب اضافه کنیم سه تا قاشق پر ما بهش رب میزنیم و رب هم شروع میکنیم همراه گوشت تفت دادن این وکاملا تفتش میدیم و زمانی که تمام جاهاش تفت خورد و رنگش و ول کرد من دوباره فیلم میگیرم براتون و نشنونش میدم.
من گوشتمو تو ورغن تفت دادم و قورمه م رو درست کردم ببینید کاملا الان وقتی که من بعضیها سوال میکنن چجوری آبگوشت قهو خونهها سرخ سرخ میشه رمگش اینجوریه که تو روغن خودش سرخش میکنن و تفتش میدن و یچیز در مورد این ظرف بهتون بگم هیچوقت این و اول روی حرارات نذارینش و اینکه اول بذارینش اینجا کنار داخلش مواد و اضافه کنید بعد آب جوش و اضافه کنید بعد حتما ببریدش روی گاز خب.
من آبمو گذاشتم از قبل جوش اومده و اینها رو خالی میکنم داخل ظرفم بعضی ها بعضی از مغازهها حالا جای گله گذاری نیست بعضیا آشپزی و با عشق انجام میدن و بعضیا فقط میخوان انجام وظیفه کنن همه اینا رو ورمیدارن میریزن تو دیزی سنگی نه تفت میدن نه کاری میکنن و اون آبگوشت واقعی و طعم واقعی که باید داشته باشه و نداره ولی خب اون کسایی که خونگی درست میکنن این غذا رو با عشق درست میکنن معلومه که به طبع طعم خیلی بهتری خواهد داشت
ببینید این الان داخل ظرف منه آبمم کاملا صد در صد جوش جوشه آبمو تو این مرحله اضافه میکنم حالا براتون سوال پیش میادش که خب برای هر پرس ما باید چقدر آب اضافه کنیم، دیزی سنگی یک نفره که مشخصه ولی برای هر پرس اگر بخواید میتونید دو ملاقه آب گوشت اضافه کنید و خیلی راحته خب من اینو پر پرش نکردم چون قراره نخود لوبیام بهش اضافه بشه من برای اینکه حرارت ظرفم دوباره بالا بیاد میذارمش روی گاز و زمانی که یک مقداری قل خورد و جوشید زمانیکه یک مقداری قل خورد و جوشید نخود لوبیامو بهش اضافه میکنم و بهتون نشون میدم و در مرحله آخر هم تقریبا بیست دقیقه زمان مونده که بپزه سیب زمینی هام ور به این شکل از وسط دو نصف میکنم و گوجه فرنگیمم به همین شکل از وسط دو نصفش میکنم و داخل ظرف میذارم تو مرحله بعدی بهتون نشون میدم چجوری
زمانی که آبگوشتم جوشید اولین کاری که میکنم چرا من همرو همزمان نریختم اول آب و ریختم با گوشت و که قبلا با سس تفت داده بودم و زمانی که اولین قل و خورد شروع میکنم بهش نخود و لوبیا و باقی چیزایی روکه قراره بهش اضافه کنم اضافه میکنم. این هم از نخود و لوبیاش
خب حالا در این و میبندم این قراره به صورت آرامپز عمل کنه درش و میبندم و اجازه میدم که کاملا بپزه و بعدا زمانی که پخت نخود و لوبیام احساس کردم که داره میپزه اولین کاری که میکنم اینه که سیب زمینی رو بهش اضافه میکنم یعنی دقیقا احساس کردم که بیست دقیقه مونده که غذا چون سیب زمینی ماکسیمومش بیست دقیقهست احساس کردم که غذام داره آماده میشه من بیست دقیقه قبلش سیب زمینیم رو اضافه میکنم و توی پنج شش دقیقه آخر دو تا تیکه گوجه فرنگیمو اضافه میکنم و بعد چربی هایی رو که به صورت درسته و قالبی انداختم در میارم و اونها رو له میکنم و دوباره برش میگردونم به آبگوشتم . بهتون نشون میدم چیکار باید کرد.
خب نخود لوبیامم ریختم و با گوشتم داره میپزه تقریبا داره قل میخوره الان زمانیه که سیب زمینی ها رو ما پوست همیشه مینداریم الان زمانیه که باید سیب زمینی ها رو من بهش آروم اضافه کنم همیشه توجه داشته باشید سیب زمینی رو اضافه میکنید یک مقدار حجم آبتون بیشتر میشه باید اون هم در نظر بگیرید
خب سیب زمینی هم میره برای آماده شدن ده دقیقه مونده که آماده بشه گوجه فرنگی رو روش میندازم و دوباره براتون فیلم میگیرم
خب من منتظرم تا اینجا جوش بیاد آبم و البته این آب جوشه ظرفم یک مقداری سرده این ظرف حرارت و تو خودش میتونه نگه داره فقط میخوام بهتون یک چیز بگم شما همیشه سوال میکنید چجوری میشه یک آبگوشت سرخ داشت؟ ببینید این آبگوشت تازه آماده نشده و نجوشیده وقتی که بجوشه چندین برابر بیشتر رنگ ول میکنه و من رب زیادی هم بهش نزدم سه تا قاشق بهش رب زدم ولی تنها کاری که کردم رب و تفت دادم تا به اینکه به یک جایی برسه که یعنی نزدیک ته گرفتن باشه نزدیک سوختن باشه ولی هیچوقت نذارین ربتون بسوزه تا جایی که جا داره سرخش کنید و بعد به هر موادی که اضافهش کنید ببینید یک رنگ خیلی قشنگی میگیره من برای قیمه هم همین کار و میکنم همیشه قیمههام سرخه سرخه
خب وقتی هم که جوشید بهتون نشون میدم نخود و لوبیا رو بهش اضافه میکنم و درش و میبندم همزمان نخود و لوبیا با گوشتم بپزه. تقریبا ده دقیقه دیگه غذای من آمادهست همه چی و بهش اضافه کردم و این دوتا گوجه فرنگیرم به زسم آبگوشت قهوه خونهای میندازم داخل دیزیم و زمانی که یک مقداری میپزه و خودش میاد رو وایمیسته و این دنبهای هم که من داخلش انداختم ما بهش میگیم شله این یک تیکه دنبهای هم که انداختم به این صورت میتونی برام از نزدیک بگیری به این صورت خردش میکنم و کاملا لهش میکنم نه زیاد زیاد و میندازم روی آبگوشتم برای اینکه قل بخوره و اون روغن انتهاش روش وایسته
کلا ده دقیقه دیگه غذای من آمادهست وقتی که آماده شد قسمت آخر بهتون نشون میدم که دیزیم به چه شکلی در اومده
خب غذای ما آماده شده و من پرده برداری میکنم از آبگوشت اولش بهتون بگم چیا کنارش میاد، ترشی میاد پیاز میاد لیمو میاد و سبزی خوردن. خب بریم سراغ آبگوشتمون این هم از آبگوشتمون ما روغن سرش نریختیم این روغن خودشه کاملا جوشیده و پخته خب حالا قبل سرو کردنش چیزی که تو آبگوشت قهوه خونهای رسمه یک مقداری فقط خیلی کم یک مقدار خیلی کم دقیقا به همین اندازه گرده دارچین روش میریزیم و این غذا رو سروش میکنیم حالا میتونید برای من ار نمای نزدیک بگیرید؟
خب حالا ببینید اگه میخواید ببینید این آبگوشت خوب شده یا نشده زیادی رنگ زیر و روش تفاوتی نداره کاملا صاف و یکدست و گوجه فرنگیهام بهتون گفتم وقتی بپزه میاد رو وای میسته گوشتمونم کاملا تمامش پخته. خب فقط این غذا رو من درست کردم بهتون بگم که من به نظرات شما احترام میذارم و اینکه باورتون نمیشه اینکه شما لبخند بزنید موقع خوردن غذا و اینکه از غذاتون لذت ببرید همین برای من کافیه یک فیلم زحمتهای زیادی داره من و همسرم با هم دیگه داریم این کار و انجام میدیم و ایشالله به امید اونروزی که همه آشپز حرفهای بشن همه با عشق کار بکنن . اینکه امیدوارم تمام شما آشپزی رو بتونید به راحتی یاد بگیرید فقط تنها خواهشی که ازتون دارم و درخواستی که ازتون دارم اینه که فیلمهای ما رو تو اپلیکیشنهای دیگه به اشتراک بذارین و اینکه Persian cooking post و follow کنید. این هم که میبینید صدایی که میاد یک popy کوچیک گرفتم و صدای اینه که میاد توی فیلم دیگه نمیتونم کاریش بکنم امیدوارم که شاد و خرم باشد خدانگهدار.
طرز تهیه ديزی هیوا
ديزی هیوا" width="1080" height="1350" srcset="https://rezim.ir/wp-content/uploads/2022/03/49664410_788843151482022_211960078289887327_n-1.jpg 1080w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2022/03/49664410_788843151482022_211960078289887327_n-1-240x300.jpg 240w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2022/03/49664410_788843151482022_211960078289887327_n-1-819x1024.jpg 819w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2022/03/49664410_788843151482022_211960078289887327_n-1-768x960.jpg 768w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2022/03/49664410_788843151482022_211960078289887327_n-1-600x750.jpg 600w" sizes="(max-width: 1080px) 100vw, 1080px" />
جمعه و ديزيش💪🏻 قبول داريد؟ تازه اونم با يه عالمه سير ترشي و سبزي خوردن و نون سنگك تازه و دوغ😋👌🏻
جاي همتون خاالي عزيزاي دلم
ديزي
گوشت قلوه گاه با سر دست گوسفندي نيم كيلو با استخوان و چربي
نخود و لوبيا سفيد ١ ليوان
گوجه ٤ عدد
سيب زميني ٢ تا
پياز ٢ عدد
فلفل سبز ٢ تا
رب گوجه ٢ قاشق غذاخوري
ادويه آبگوشتي ١ قاشق غذاخوري(تو استوري ببينيد)
سير ١ حبه
نمك به ميزان لازم
طرز تهيه:ابتدا لوبيا و نخود را از شب قبل خيس كرده و چند بار آبش را عوض كنيد تا نفخش گرفته بشه سپس گوشت شسته شده، نخود لوبياي خيس خورده ،سيب زميني، پياز ،سير و ادويه و رب گوجه و گوجه را همه در قابلمه ريخته يا مثه من تو اين كوزه ها بريزيد بعد آب را تا حدي كه روي مواد را پر كنه بريزيد و سپس شعله را زياد تا آب به جوش بياد بعد از جوش آمدن شعله را كم كنيد و اجازه بديد آروم واسه خودش جا بيفته،نوش جان👌🏻😊 پ ن:من تو اين كوزه ها موادمون ريختم و حدودا ٧ ساعت احازه دادم روي شعله پخش كن تا كاملا پخت..
نیکروی –
کسی درست کرده نظرشو بگه ؟🥰
خسرو (خریدار محصول) –
مرسی خیلی رسپی های خوبی رو قرار میدین🙏🏻🤩
بهارگل –
من اینو درست کردم محشرههههههه🙏🏻🤩