



موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی
متن ویدئو طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی
سلام دوستان و همراهان گرامی امروز براتون یک غذای بسیار ویژه و خوشمزه آوردیم به نام کوفته تبریزی. اگر شما کوفته تبریزی رو نخورده باشید مطمئنا اسمش رو بارها و بارها شنیدید.
سلام عزیزایدلم لطفا با ما همراه باشید.
کوفته تبریزی:
جوجه: 1 عدد
پیاز: 1 عدد
پیازخلالی: 2 عدد
زرشک: 2 مشت
گردو: به دلخواه
تخممرغ آبپز: 3 عدد
آلو: 15 عدد
لپه: 1 پیمانه
برنج: 1 پیمانه
گوجهفرنگی: 4 عدد
پیازنگینی: 2 عدد
رب: 4 قاشق غذاخوری
زردچوبه: 4 قاشق چایخوری
نمک: 3 قاشق مرباخوری
فلفل سیاه: 3 قاشق چایخوری
فلفل قرمز: نوک قاشق چایخوری
زعفران: به میزان لازم
گوشت چرخ کرده: 800 گرم
گشنیزخشک: 1 قاشق غذاخوری
ریحان خشک: 1 نیم قاشق غذاخوری
ترخون خشک: 2\1 قاشق غذاخوری
مرزه خشک: 1 نیم قاشق غذاخوری
تره خشک: 1 قاشق غذاخوری
جعفری خشک: 1 قاشق غذاخوری
ما برای کوفته تبریزی نیاز به نیاز به یک مرغ داریم یه جوجه البته چون زیر یک کیلوگرم میشه جوجه. نمک میزنیم تا مرغمون بی نمک نشه یه مقدار هم فلفل میزنیم.
درمدتی که داریم مرغ رو مرینیت میکنیم ما ابتدا باید لپه و برنجیرو که داریم رو باید بزاریم بپزه. لپهمون یک پیمانهست برنج هم یک پیمانه. دوستان عزیز اینهارو باید جدا بزاریم بپزه به دلیل اینکه برنج لعاب میده و مانع پخت لپهمون میشه.داخل هردوتاشون آب میریزیم و میزاریم که بپزه.
خب مرغ رو با نمک و فلفل مرینیت کردیم که توش یه طعمی داشته باشه و شکمش رو با تخممرغهایی که از قبل آبپز کردیم و آلوهایی که از قبل خیس کردیم حدود 10 الی 15 عدد آلو داریم و زرشک هایی که از قبل شستیم و خاکش رو گرفتیم آبکش کردیم و آوردیم که استفاده کنیم گردو به میزان لازم پیازهام که از قبل خلالی ریز کردیم اونم داخل جوجه میریزیم.
خب بعد از اینکه کاملا شکم مرغمون رو پر کردیم میایم و این رو میدوزیم با نخ و سوزن کاملا تمیز تا موادش ازش بیرون نیاد البته ناگفته نمونه ما یه نخ زخیم لازم داریم ولی هر نخی که تونستیم اینو میتونیم بدوزیم و بزاریم بپزه. بالهاشم میبندیم یا میدوزیم فرق نمیکنه و این همه جا فیکس میشه و با فیکس شدنش دیگه حرکت نمیکنه. ما همونطور که اینو بپزیم همون موقع میتونیم اینو باز کنیم. خب مرغمون رو که مرتبش کردیم میزاریم داخل قابلمه و یه مقداری آب بهش اضافه میکنیم یه مقدار زعفرون هم بهش میزنیم تا یه ذره تغییر رنگ هم داشته باشم این دیگه خیلی مهم نیست میتونیم این کارو انجام بدیم میتونیم ندیم. اینو میزاریم به مدت 10 الی 20 دقیقه بپزه. چون جوجهست زود میپزه این توی خود کوفته هم دوباره قراره پخته بشه.
دوستان در این فاصلهای که مرغ ما آبپز میشه ما سسش رو آماده میکنیم.
زردچوبه 1 و نیم قاشق چایخوری اضافه میکنیم و رب.
یه سری از دوستان سوال میکنن چرا من به روش شما رفتم اما باز هم رب من تیره شد، همین زمان مهمه ببینید وقتیکه ما داریم کاری رو انجام میدیم اگر یه ذره ما با تاخیر این کارو انجام بدیم حالت نیمه سوخته میگیره رب ما یعنی تیره میشه اون روشنی خودش رو ازدست میده ما تازمانی که این رو هممیزنیم بوی خامیش ازبین بره و اون رنگ روشن رو به روغن پس بده. باز هم کمی روغن اضافه میکنیم،
4 قاشق غذاخوری ما رب داشتیم که این رو برای سس کوفتهمون داریم آماده میکنیم، باید سس کوفته آماده باشه بجوشه و اگر ما اومدیم کوفتهرو بندازیم حتما باید در حال جوش باشه. وقتیکه رنگ ربمون پس داد و به این حالت رسید ما میتونیم مرحله بعدی کارمون رو انجام بدیم. حالا توی این مرحله ما زعفرون رو باید اضافه کنیم زیاد اضافه کنید که هم طعمش خوب باشه هم عطرش. 4 تا گوجهفرنگی داشتیم که اونارم خرد کردیم و اضافه میکنیم. 2 قاشق چایخوری هم نمک اضافه میکنیم پیاز داغ نگینیهم که از قبل آماده کردیم اونم اضافه میکنیم که 2 تا پیاز بزرگ بود و فلفل سیاه که 1 قاشق چایخوری داریم. خب عالی، این دیگه بهترین مرحلهشه. آبجوش رو اضافه میکنیم اگر تو مرحله رب دقت کنیم رنگ سسمون عالی میشه پس نوع تفت دادن رب خیلی اهمیت داره. اما چون وقتی کوفتهمون رو میندازیم باید تا نصفه تقریبا تو آب باشه وگرنه تمامش رو نباید بگیره بخاطر همین به مقدار لازم آبجوش اضافه میکنیم.کمی هم زرشک به سس اضافه میکنیم و میریم سراغ مرحله بعدی.
دوستان عزیز ما اینجا 800 گرم گوشتچرخ کرده داریم که 600 گرمش گوشت گوساله بدون چربی هیچ فرقی نمیکنه کدوم قسمت گوشت باشه و 200 گرم هم گوشت گوسفندی که اونم باید بدون چربی باشه هیچ فرقی ام نمیکنه کدوم قسمت باشه. این گوشت با برنج پخته شده و لپه پخته شده رو میریزیم داخلش و میخوایم باهمدیگه اینارو میکس کنیم. خب یه بخشی از موادمون رو میریزیم تو دستگاه مولینکسمون و با گوشت میکس میکنیم. باید اینها خوب باهم میکس بشن تا چیزی که مدنظرمون هست ازش بهدست بیاریم. سخت ترین مرحلهش همین مرحله میکسش هست.توی این مرحله همه اینهارو که چرخ کردیم باید باهم ورز بدیم وقتی که داریم ورز میدیم ادویههارو اضافه میکنیم که همزمان با ورز دادن ما اینها هم خوب ورز بخوره و به خورد گوشت بره. نمک،زرچوبه که طعم زخم گوشت رو میگیره 3 قاشق چایخوری اضافه میکنیم، فلفل سیاه 2 قاشق چایخوری و فلفل قرمز نوک قاشق چایخوری و تمامی سبزیها باید به صورت خشک باشه که استفاده کنیم اگر خشک باشه بهتره به دلیل اینکه اون سس آب داره و باعث میشه که کوفته ما آبدار بشه و باز بشه. تره کوهی 1 قاشق غذاخوری
جعفری 1 قاشق غذاخوری
گشنیز 1 قاشق غذاخوری
ترخون نصف قاشق غذاخوری
مرزه 1 و نیم قاشق غذاخوری
و 1 و نیم قاشق غذاخوری ریحان میریزیم
ما اینهارو باهمدیگه باید کاملا ورز بدیم و یکدستشون کنیم.
دوستان حالا مرغمون هم آمادهست و نخ پاها و بالهاش رو باز میکنیم.
این خمیر یا موادی که به عوان مواد کوفته درست کردیم بخشیش رو برمیداریم و برای زیر کوفتهمون درنظر میگیریم اینو آماده میکنیم برای زیر کوفتهمون میزاریم داخل کاسه و صافش میکنیم و مرغ رو میزاریم وسط مواد و با بقیه مواد کوفته شروع میکنیم به پوشوندن مرغ.
این کوفته رو لازم نیست حتما تو مجالس خاصمون که هست رو اینرو با مرغ و وضعیت درست کنیم وگرنه این رو میتونیم فقط کوچیک اونقدر ورزش بدیم که دیگه هیچ ترکی روش نباشه و با دستمون سوراخ کنیم لاش هرکدوم از موادو خواستیم بزاریم و دوباره اینو بپیچیم و دوباره ببندیم اینو برای تکنفری هم میشه درست کرد.
آلوهارو میریزیم توی آب سسمون مابقی زرشکهامون رو اضافه میکنیم، سبزی مرزه و ریحان خشک هم اضافه میکنیم.
خب ما کامل مرغمون رو با مواد کوفته میپوشونیم از دست استفاده میکنیم که نچسبه و راحت بتونیم شکلش بدیم، میگیریم دستمون و شروع میکنیم به کامل گرد کردن و بستن جاهایی که بازِ باید حتما جاهایی که بازه بسته بشه و ترکهاش گرفته بشه وگرنه از همونجاها باز میشه کوفتهمون برای اطمینان اینکه باز نشه از یک پارچه استفاده میکنیم که مخصوص کوفته است. اگر کوفته کوچیک درست کنید هیچ کدوم از این چیزارو ندارید اما اگر بخواید به این سطح و به این اندازه کاملش رو بخواین درست کنید تقریبا نیاز به پارچه داریم جنس پارچهمون نخی هست یه نوع تنظیف مشبک مشبک هست. پارچه رو میبندیم چون مرغ کاملا گرد نیست با پارچه خوب میبندیم و میزاریم داخل سسی که آماده کردیم و حدود 40 دقیقه با شعله متوسط
میزاریم که این آماده بشه. اولش درب رو نمیزاریم 10 دقیقه که گذشت میتونیم دربش رو بزاریم.
برای اینکه این سس داغ تمام کوفتهمون بگیره ما نیاز داریم که آب رو بدیم روی کوفته، ما چند دقیقه آب رو روی کوفته میریزیم که بیاد روی کوفتهمون رو بگیره و بعدش دیگه دربش رو میزاریم کاملا بپزه.
اینم از کوفته تبریزی مجلسیمون
دوستان عزیز همونطور که مشاهده میکنید غذای فوقالعاده خوشمزه و لذیذی هست امیدوارم که تهیه کنید و در کنار خانواده از اون لذت ببرید.
دیگه باید کوفتهمون رو برش بزنیم.
اینهم کوفته تبریزی که یکی از هنرنماییهای خانمهای تبریزی هست.
دوستان عزیز ممنون که با ما همراه بودید.
تالین –
خیلی خوشمزه میشهههههههه????