برای آش رشته از چه سبزی استفاده کنیم؟ ( 2 نکته ساده)

آش رشته یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که طعم و عطر آن به طور زیادی وابسته به سبزیهای بهکار رفته در آن است. انتخاب سبزیهای مناسب و تازه، نه تنها کیفیت آش را بهتر میکند بلکه باعث ایجاد ترکیبی دلپذیر و خوشمزه میشود که میتواند هر ذائقهای را راضی کند. اما سوال اینجاست که برای آش رشته از چه سبزی استفاده کنیم تا طعم و عطر آش بهترین حالت خود را داشته باشد؟
در این مقاله، بهطور کامل و مفصل به معرفی سبزیهای اصلی و فرعی آش رشته، نکات مهم در انتخاب و آمادهسازی آنها و همچنین راهنماییهایی برای بهبود طعم نهایی آش میپردازیم.
سبزیهای اصلی آش رشته
۱. جعفری تازه
جعفری یکی از مهمترین و پرکاربردترین سبزیها در آش رشته است. این سبزی با عطر تازه و طعم ملایم خود به آش طعم دلنشینی میبخشد و باعث تازه شدن طعم کلی غذا میشود.
۲. تره
تره نیز به دلیل طعم ملایم و خاص خود، جایگاه ویژهای در آش رشته دارد. تره سبزی است که عطر خوبی دارد و با سایر سبزیها به خوبی ترکیب میشود.
۳. گشنیز
گشنیز بهخصوص در آشهای ایرانی بسیار کاربرد دارد. طعم خاص و کمی تلخ این سبزی باعث میشود که طعم آش متعادل و دلچسب شود. گشنیز تازه به آش طعمی گیاهی و خوشبو میبخشد.
۴. اسفناج
اگرچه اسفناج جز سبزیهای سنتی آش رشته نیست، اما در برخی مناطق و نسخههای آش رشته به عنوان مکمل استفاده میشود. اسفناج باعث غلظت و خوشمزگی بیشتر آش میشود.
سبزیهای فرعی و جایگزین
۱. شوید
شیرینی و عطر خاص شوید میتواند گزینهای جایگزین یا مکمل برای گشنیز یا جعفری باشد.
۲. برگ چغندر
برگ چغندر تازه، سبزی دیگری است که به آش رشته اضافه میشود و باعث افزایش مواد مغذی و رنگ زیبا میشود.
۳. نعناع خشک
نعناع خشک برای تزئین و افزودن عطر نهایی آش استفاده میشود. سرخ کردن نعناع خشک در روغن و افزودن آن روی آش، رایجترین روش است.
نسبت سبزیها در آش رشته
برای داشتن یک آش رشته خوشمزه و متعادل، بهتر است نسبت سبزیها را رعایت کنید. نسبت پیشنهادی سبزیها در آش رشته به شرح زیر است:
نوع سبزی | مقدار پیشنهادی (به وزن کل سبزیها) |
---|---|
جعفری | 40% |
تره | 30% |
گشنیز | 20% |
اسفناج یا سبزیهای جانبی | 10% |
برای آش رشته از چه سبزی استفاده کنیم؟
آش رشته غذای سنتی و محبوب ایرانی ها است. همیشه در سفره های افطار ماه رمضان جای دارد. همه ما این غذا را با دست پخت مادر بزرگمان دوست داشتیم. ممکن است تا به حال قصد پخت این غذا را کرده باشید ولی ندانید باید چه سبزی هایی به آن اضافه کنید تا همان طعم آش مادربزرگ را بدهد. در ادامه این مطلب سبزی های مورد نیاز برای آش به همراه خواص آن ها را به شما خواهیم گفت.همراه سایت آموزش آشپزی رضیم باشید.
سبزی آش رشته
در بعضی شهر ها سبزی هایی که به آش رشته اضافه می کنند کمی متفاوت است. ما در این مطلب سبزی هایی که معمولا در تمام شهر ها یکسان است را به شما میگوییم.
برای تعداد 10 نفر به یک کیلو سبزی آش نیاز داریم که بهتر است این مقدار را به صورت زیر تقسیم کنید:
- اسفناج یا برگ چغندر 200 گرم
- تره 200 گرم
- گشنیز 200 گرم
- شوید 200 گرم
- جعفری 200 گرم
بعضی افراد از ترخون یا سبزی های کوهی نیز استفاده می کنند.
خواص سبزی های آش
اسفناج، این سبزی دارای خواص بسیاری است. از خواص آن میتوان موارد زیر را نام برد: دارای پروتئین و انواع ویتامین ها، مواد مغذی و آهن است. از فشار بالا و کم خونی جلوگیری می کند. باعث لعاب دادن به آش نیز می شود.
تره، از خواص تره میتوان به سرشار از آهن بودن، کاهنده فشار خون و درمان یبوست آن نام برد.
گشنیز، این سبزی دارای عطر و طعم بسیار خوبی است. ضد التهاب است. دارای آهن، فیبر و انواع ویتامین است. به درمان دیابت و معده کمک می کند. ضد نفخ است. از عفونت های ادراری جلوگیری و درد صفرا را درمان می کند.
از خواص شوید میتوان ضد نفخ بودن، هضم زودتر غذا، چربی سوزی بدن، درمان اسهال و… نام برد.
جعفری، عطر بسیار خوبی به آش رشته می دهد. دارای خواصی از جمله کنترل قند خون، دفع سموم بدن، تقویت سیستم ایمنی بدن و غیره است.
سخن آخر
در این مقاله انواع سبزی های داخل آش رشته را نام بردیم و خواص آن ها را به شما گفتیم. امیدوارم از این مطلب استفاده کرده باشید.