رضیم
رضیم

خواص کدو سبز (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص کدو سبز

نکات درمانی کدو سبز

نکات درمانی <a data-ail=کدو سبز" width="1155" height="648" srcset="https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-pumpkin2.webp 1155w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-pumpkin2-300x168.webp 300w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-pumpkin2-1024x575.webp 1024w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-pumpkin2-768x431.webp 768w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-pumpkin2-600x337.webp 600w" sizes="(max-width: 1155px) 100vw, 1155px" />

طبق آخرین تحقیقات انجام پذیرفته مشخص شده است که کدو سبز منبعی غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی است کدو سبز به علت داشتن کاروتنوئیدهایی مانند آلفا و بتاکاروتین ،زناکسانتین، لوتئین و بتا کریپتوکسانتین منبعی عالی از آنتی اکسیدان های طبیعی محسوب میشود و مصرف کدوی سبز از بدن در برابر انواع سرطانها محافظت میکند مطالعات نشان داده است سطح ماده ای پلی ساکاریدی با نام هوموگالاکتورنان و پکتین در کدو مسمایی یا سبز بالاتر از سایر سبزیها بوده و این ماده سبب تنظیم میزان انسولین خون و محافظت از بدن در برابر دیابت میشود؛ کدو سبز منبعی غنی از ویتامینهای A و منگنز محسوب میشود که این مواد خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و از چشم در برابر در تراسیون ماکولای وابسته به سن و آب مروارید محافظت سوخت و ساز قند در بدن نیاز به حضور فراوان بسیاری از ویتامینهای B کمپلکس دارد و کدوی سبز منبعی غنی از این مواد شناخته شده است.

کدو سبز محتوی ویتامینهای گروه B شامل B ، ۲ ، ۱ و B۹ می باشد همچنین کدو سبز محتوی مواد معدنی شامل ،روی منیزم و اسیدهای چرب امگا ۳ است که میتواند به بدن در تنظیم قند خون و جلوگیری از بروز دیابت نوع دوم کمک کند؛ کدو سبز به علت داشتن ویتامینها و مواد معدنی و همچنین اسید چرب امگا ۳ خاصیت ضد التهابی بالایی داشته و از دستگاه گوارش در برابر زخم معده و زخم اثنی عشر محافظت میکند؛ دانهها و روغن استخراج شده از کدو سابقه ای طولانی در طب سنتی دارد دانههای کدو خاصیت ضد انگلی داشته و در برخی از کشورها برای درمان کرم کدو در روده و سایر انگل های روده ای به کار برده میشود دانههای کدو سبب درمان هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) یا همان بزرگ شدن خوش خیم غده پروستات میشود؛ مصرف دانههای کدو سبب کاهش تکرر ادرار میشود؛.

ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی موجود در کدوی سبز سبب پیشگیری از بروز استرس اکسیداتیو و بروز انواع سرطانها در بدن میشود کدوی سبز محتوی کاروتنوئیدهای لوتئین و ئاکسانتین چربیهای مفید شامل امگا ۳ اسید) (آلفالینولئیک اسید اولئیک اسید لوریک و میریستیک میباشد؛ کدوی سبز منبعی غنی از ویتامین ث ویتامین B که سبب بهبود عملکرد عصبی میشود ،پتاسیم ویتامین B و BY میباشد؛ کدو سبز همچنین منبعی غنی از فیبر است که سبب افزایش هضم و جلوگیری از بروز دیابت شده و به علت داشتن ویتامین K و منیزیم سبب افزایش سلامتی استخوانها میشود؛ کدوی سبز مانند برخی از سبزیجات محتوی اگزالات است که تجمع آن در بدن سبب بروز بیماریهای سنگهای کلیوی و صفراوی میشود به همین علت توصیه میشود افرادی که از بیماریهای کلیوی و صفراوی رنج می برند در مصرف کدو سبز امساک نموده و با پزشک خود مشورت کنند.

نکات غذایی کدو سبز

نکات غذایی کدو سبز

تمامی قسمتهای کدو سبز خاصیت خوراکی دارد برخلاف کدو تنبل کدوی سبز را برای مدتی طولانی نمی توان نگهداری کرد مگر این که کدوی سبز را در فریزر نگهداری نمایید بهترین روش پخت کدوی سبز استفاده از بخار می باشد زیرا با استفاده از این روش می توانید مواد مغذی کدو سبز را حفظ کرده و از مزایای سلامتی آن بهره مند شوید؛ حتی اگر کدو را پس از منجمد کردن به کمک بخار پخته و میل کنید میزان مواد مغذی آن تغییری نکرده و برای سلامتی مفید میباشد؛ برای سرخ کردن کدوهای سبز کافی است پس از گرم شدن ،روغن تنها سه دقیقه آنها را تفت بدهید با این روش هم طعم کدو حفظ شده و هم مواد مغذی آن سالم تر باقی می ماند؛ کدوی سبز گیاهی مفید و کم کالری است که قابلیت استفاده در انواع رژیم های غذایی را ارایه می دهد.

تاریخچه کدو سبز

تاریخچه کدو سبز

منشاء کدوی سبز مانند گیاهان هم خانواده آن به آمریکای جنوبی باز می گردد طبق مطالعات باستان شناسی دانه هایی از کدو در غارهای مکزیک یافت شده است که قدمت آنها به ده هزار سال پیش باز میگردد کدو سبز یکی از سبزیجات پر مصرف فصل تابستان در کشور آمریکا محسوب میشود؛ امروزه بزرگترین کشورهای تولید کننده کدو سبز آمریکا چین هند و روسیه میباشند؛ سرخپوستان آمریکایی از ذرت لوبیا و کدو به عنوان سه خواهر یاد میکنند و از این ترکیب غذایی در تهیه خوراک های خود بهره می برند.

گیاه شناسی کدو سبز

کدو سبز گیاهی از خانواده کدوئیان ۲۰ است که دارای شکلها و ارقام متفاوتی میباشد؛ کدو گیاهی یک ساله و خزنده است که برگهای آن به شکل قلب و پهن و پوشیده از کرک ریز میباشد؛ گلهای زرد رنگ است و گل تر و گل ماده آن روی یک پایه قرار دارد ریشه آن باریک و بلند و کمی شیرین است.

نیازهای اکولوژیکی کدو سبز

کدو سبز مانند سایر گیاهان خانواده کدوئیان به آب و هوای گرم نیاز دارد؛ بذور کدو در خاکهای سرد جوانه تمیزند و بوته کدو با کمی یخبندان از بین میرود؛ به همین علت زمان کاشت کدو پس از رفع خطر سرما و در شرایطی که درجه حرارت محیط به ۱۲ تا

۱۵ درجه سانتیگراد رسیده میباشد کدو به آب زیادی نیاز دارد به همین علت باید آن را در خاکی کشت کرد که قدرت ذخیره کردن رطوبت کافی داشته باشد؛ خاکهای رسی و رسی شنی مناسب کاشت کدو میباشد.

کاشت کدو سبز

برای تهیه زمین طبق معمول شخم پاییزه و در صورت امکان دادن کود حیوانی به میزان ۲۵ تا ۳۰ تن در هکتار ضروری است کدوها به ویژه کدو سبز به شکل جوی و پشته ای کاشته می شوند فواصل ردیفهای کاشت بستگی به رقم مورد کاشت دارد؛ در ارقامی که ساقه های طویل ایجاد میکنند فاصله ردیف ها را تا دو و نیم متر و در ارقامی که طول ساقه ها زیاد نیست فاصله ردیفها بین یک تا یک و نیم متر در نظر میگیرند؛ مقدار بذر لازم در هکتار بستگی به تعداد بوته در واحد سطح دارد؛ برای کدو سبز بین پنج تا هفت کیلوگرم بذر در هکتار لازم می باشد.

داشت کدو سبز

با توجه به این که ریشههای کدو در سطح ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتری خاک گسترش می یابند باید کود حیوانی را حداقل تا این عمق با خاک مخلوط کرد؛ با توجه به گسترش ریشه ها در خاک باید کود حیوانی را در سطح مزرعه پخش و با خاک مخلوط کرد؛ کدوها به دلیل رشد بسیار زیادی که دارند میتوانند مقدار قابل توجه ای کود شیمیائی را جذب و به مصرف ،رسانند مصرف مقدار ۷۵ تا ۱۰۰ کیلوگرم نیتروژن ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم اکسید فسفر و ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم اکسید پتاس در هکتار توصیه میشود.

برداشت کدو سبز

برداشت کدو سبز در مرحله نارسی و قبل از این که پوست میوه سفت شود صورت میگیرد؛ در زمان برداشت بهتر است از یک چاقوی تیز استفاده شود زیرا دم میوه محکم به بوته چسبیده است و در موقع برداشت قسمتی از بوته کنده شود.

مواد موثره کدو سبز

در هر یکصد گرم از کدو سبز خام ۱۶ کیلو کالری انرژی ۱۷ میلی گرم ویتامین ث ۱۲ میکروگرم ،مولیبدن ۲۲ میلی گرم ویتامین B۶۰۱۷ ، میلی گرم ،منگنز ۰۱۴ میلی گرم ویتامین ۲۶۲ B۲ ، میلی گرم پتاسیم ۲۹ میکروگرم ،فولات ۱.۰۹ گرم فیبر ۲۰۰ واحد بین المللی ویتامین ۳۸ میلی گرم ،فسفر ۳ میکروگرم ویتامین ۰.۰۴ میلی گرم ویتامین ۱۰۰۰۱ B گرم تریپتوفان ۰.۰۶ میلی گرم ،مس ۰۴۸ میلی گرم ویتامین B۱۲ ، گرم پروتئین و ۰.۰۶ گرم امگا ۳ موجود می باشد. ۱.۲۱

 

 

اشتراک گذاری
برچسب‌ها:

مطالب مرتبط

نظر خود را بیان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بهترین اپلیکیشن آموزش آشپزی و شیرینی پزی
بیش از 5000 کاربر فعال آکادمی رضیم
0 تا 100 رسپی ها ویدئویی