رضیم
رضیم
خواص کدو تنبل (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص کدو تنبل (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص کدو تنبل

نکات درمانی کدو تنبل

نکات درمانی <a data-ail=کدو تنبل" width="850" height="565" srcset="https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Zucchini-properties5.jpg 850w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Zucchini-properties5-300x199.jpg 300w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Zucchini-properties5-768x510.jpg 768w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Zucchini-properties5-600x399.jpg 600w" sizes="(max-width: 850px) 100vw, 850px" />

طبق تحقیقات انجام داده شده در کشور چین مشخص شده است که مواد موجود در کدو تنبل سبب بازسازی سلولهای آسیب دیده سلولهای لوزالمعده شده و در نتیجه ترشح انسولین از لوزالمعده افزایش می یابد به همین علت مصرف کدو تنبل برای پیشگیری از بروز بیماری دیابت مفید و موثر است دانههای کدوتنبل منبعی غنی از پروتئین ،روی ،منیزیم ،منگنز ،فسفر فیتوسترولها و ویتامینها است و سبب کاهش کلسترول خون میشود دانه های کدوتنبل منبعی غنی از تریپتوفان است که از بروز افسردگی پیشگیری میکند.

رنگ نارنجی روشن کدو تنبل نشان میدهد که این سبزی منبعی غنی از آنتی اکسیدان بتاکاروتن است تحقیقات نشان میدهد افرادی که از غذاهای حاوی بتاکاروتن در رژیم غذایی خود بهره میبرند کمتر مبتلا به انواع سرطان ها می شوند؛ کدوتنبل به علت داشتن کاروتنوئید بتا کریپتو کسانتین سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه در افراد سیگاری میشود کدوتنبل منبعی غنی از ویتامین A محسوب میشود که مصرف این ویتامین که یک آنتی اکسیدان قوی محسوب میشود برای حفظ و غشاء های مخاطی لازم و ضروری ،است این ویتامین یکی از ویتامینهای ضروری برای بینایی محسوب شده و مطالعات نشان میدهد مصرف غذاهای سرشار از ویتامین A از بدن در برابر سرطانهای ریه و حنجره محافظت میکند؛ در کدوتنبل زئاکسانتین موجود است که این ماده از چشم در برابر بیماری ماکولا مرتبط با افزایش سن (ARMD) و تخریب چشم محافظت میکند.

نکات تغذیه ای کدو تنبل

نکات تغذیه ای کدو تنبل

در کشور کانادا از بخش داخلی کدوتنبل برای تهیه انواع پای و کیک ها استفاده میشود کدو تنبل را میتوانید به شکل آب پز بخارپز یا به شکل کباب شده میل کنید؛ در شمال قاره آمریکا از کدوتنبل در تهیه سوپها و پوره استفاده میشود. در کشورهای کانادا آمریکا، اروپایی و چین از دانه های بوداده و خشک شده کدو تنبل به عنوان یک میان وعده استفاده میشود؛ در هند از کدوتنبل به همراه کره شکر و ادویهها برای تهیه حلوا استفاده میشود؛ در چین و به خصوص در گوانگژو از برگهای کدو تنبل در تهیه انواع سوپ ها استفاده میشود در ژاپن از کدو تنبلهای کوچک به عنوان یک ظرف مناسب و یا برای تزیین منازل استفاده میشود؛ در تایلند کدوتنبلهای کوچک را بخاریز کرده و به عنوان یک دسر بهره می برند.

پیشنهاد رضیم :  خواص فلفل دلمه ای (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

در ایتالیا از کدو تنبل در تهیه غذای معروف راویولی به همراه پنیر استفاده میشود از دانههای کدو تنبل روغنی استخراج میشود که این روغن برای پخت و پز و تهیه انواع سسها بسیار مناسب است؛ این روغن طعمی قوی داشته و در کشورهای شرقی و مرکزی قاره اروپا از این روغن بهره برده می شود؛ در اتریش از روغن کدو تنبل در تهیه سوپ کدوتنبل سالاد سیب زمینی و حتی بستنی وانیلی استفاده میشود؛ روغن کدو تنبل حاوی اسیدهای چرب ضروری است که به افزایش سلامتی عروق خونی اعصاب و بافتهای بدن کمک میکند.

در کشورهای اروپایی و آمریکایی کنسرو کدوتنبل توسط دامپزشکان به عنوان یک مکمل غذایی برای درمان بیماریهای گوارشی یبوست اسهال در گربه و سگ تجویز میشود کدو تنبل فیبر بالایی داشته و سبب افزایش هضم می،شود مرغداران نیز از کدو تنبل در فصل زمستان برای تغذیه مرغ های تخمگذار استفاده میکنند زیرا تولید تخم مرغ در فصل زمستان در مرغداریها کاهش یافته و مرغهای تخمگذار با مصرف منظم کدو تنبل خام میتوانند سطح تولید خود را حفظ کرده و کاهشی در میزان تولید تخم مرغ نداشته باشند. برای آماده سازی و مصرف کدو تنبل میتوانید بدین ترتیب عمل ،کنید ابتدا کدو تنبل خریداری شده را زیر آب سرد کاملا بشویید سپس انتهای گیاه را بریده و میوه را به دو تیمه مساوی برش داده و دانهها را خارج کنید سپس بخشهای داخلی کدو تنبل را به شکل مکعب های کوچک برش داده و خارج کنید.

دانهها و میوه کدو تنبل محتوی منیزیم است که این ماده معدنی برای عملکردهای زیستی بدن مورد نیاز بوده و سبب حفاظت و نگهداری استخوانها و دندانها میشود کدو تنبل منبعی غنی از پتاسیم و روی است مطالعات نشان داده است که رژیم غذایی غنی از پتاسیم میتواند از بروز بیماریهای قلبی و عروقی و فشارخون پیشگیری کند روی برای افزایش تراکم استخوان در افراد در معرض پوکی استخوان ماده ای مفید و ضروری محسوب میشود و سبب تقویت سیستم دفاعی بدن و افزایش سلامتی دستگاه باروری میشود قسمت داخلی کدو تنبل اصطلاحا گوشت کدو تنبل بسیار کم کالری و منبعی عالی از فیبر است که برای درمان اختلالات گوارشی یبوست سوء هاضمه مصرف آن مفید بوده و سبب کاهش سطح کلسترول بد خون و تنظیم قند خون میشود دانههای کدو تنبل به علت داشتن موادی با نام فیتوسترول بروز سرطان پروستات را کاهش داده و سبب کوچک شدن غده پروستات و تحریک ترشح مواد شیمیایی میشود که این مواد از تبدیل تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون (DHT) جلوگیری می کند؛ هنگامی که سطح (DHT) بالا می رود اندازه غده پروستات افزایش می یابد.

پیشنهاد رضیم :  خواص چغندر (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

مصرف مداوم کدوتنبل در رژیم غذایی روزانه سبب کاهش التهاب بدن شده و از بروز التهاب مفاصل و آرتروز پیشگیری و محافظت می کند؛ به افرادی که میخواهند پوستی شاداب و درخشان داشته باشند توصیه میشود کدوتنبل میل کنند زیرا کدوتنبل به علت داشتن ویتامینهای A و E و ماده روی از پوست در برابر چین و چرک محافظت کرده و سبب تغذیه پوست و آب رسانی به پوست می شود؛ مصرف پنج تا ده گرم دانههای کدوتنبل سبب تحریک کلیه ها شده و از تشکیل سنگهای اگزالات کلسیم در کلیه جلوگیری میکند قسمت خوراکی داخل کدوتنبل محتوی ال تریپتوفان است که این ماده سبب ایجاد حالت و احساس خوب بودن و شادی می شود مصرف روزانه کدوتنبل از افسردگی پیشگیری میکند در کشور چین از کدوتنبل برای درمان انواع عفونتهای ناشی از کرم کدو و سایر انگلها استفاده میشود کدوتنبل یک دیورتیک ادرارآور طبیعی و قوی است که سبب دفع مواد زاید تجمع یافته در بدن و کاهش گر گرفتگی میشود؛ بومیان آمریکا کدو تنبل را به همراه شیر و عسل بر روی خاکستر گرم پخته و مصرف می کردند.

تاریخچه کدو تنبل

تاریخچه کدو تنبل

کدو تنبل گیاهی از تیره کدوئیان است که منشاء این گیاه آمریکای جنوبی می باشد؛ نام انگلیسی کدو تنبل از کلمه pepon که لغت یونانی است و به معنی خربزه بزرگ است مشتق شده است؛ قدیمی ترین دانه های کدو کشف در جهان به بیش از ۵۵۰۰ تا ۷۰۰۰ سال پیش از میلاد و در کشور مکزیک باز میگردد؛ کدو تنبل میوه ای است که بسته به شرایط محیطی رشد متفاوتی داشته و اندازه آن بین ۵ کیلوگرم تا ۴۵۰ کیلوگرم متغیر است؛ امروزه کدو تنبلهای موجود در بازار وزنی بین چهار تا هشت کیلوگرم دارند و بزرگترین کدو تنبل های موجود در بازار بیش از ۳۴ کیلوگرم وزن دارند کدو تنبل طیف رنگی گسترده ای داشته و معمولا در رنگهای نارنجی یا زرد عرضه شده ولی رنگهای سبز نارنجی ،کمرنگ ،سفید قرمز و خاکستری نیز دارد؛ امروزه بزرگترین تولید کنندگان کدوتنبل در سراسر جهان عبارت از کشورهای آمریکا ،کانادا ،مکزیک هند و چین میباشند در آمریکا کدو تنبل یکی از محبوب ترین سبزیجات محسوب شده و تولید سالیانه این سبزی به بیش از ۶۸۰ هزار تن بالغ شده که ایالتهای ایلینوی ایندینیااوهایو، پنسلوانیا و کالیفرنیا بزرگترین تولید کنندگان کدو تنبل در آمریکا محسوب می شوند.

پیشنهاد رضیم :  خواص تربچه (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

گیاه شناسی کدو تنبل

کدو حلوایی میوه یک گیاه علفی است که ساقه های بلند و خزنده و برگهای پهنی دارد گلهای این گیاه زرد و میوه آن میتواند به وزنی بیش از ۳۰ کیلوگرم برسد؛ پوست کدو حلوایی به رنگ سبز مایل به سفید تا نارنجی است؛ تمام قسمتهای کدو حلوایی قسمت گوشتدار تخمه ها پوست و گل آن مورد مصرف قرار می گیرد.

مواد موثره کدو تنبل

در هر یکصد گرم از کدو تنبل خام ۲۶ کیلوکالری انرژی ۶.۵ گرم کربوهیدرات ۱۳۶ گرم قند ۰.۵ گرم فیبر ۰.۱ گرم چربی ۰.۰۵ گرم چربی اشباع یک گرم ،پروتئین ۳۶۹ میکروگرم ویتامین ۱۰۰ میکروگرم بتا کاروتن ۰.۰۵ میلی گرم ویتامین B۱۰۰.۱۱ میلی گرم ویتامین B۲۰۰۶ میلی گرم ویتامین ۳۰۰۳ میلی گرم ویتامین ۵۰۰۶ میلی گرم ویتامین ۱۶ B۶ ، میکروگرم ویتامین B۹۹ میلی گرم ویتامین ث ۱.۰۶ میلی گرم ویتامین ۲۱ میلی گرم کلسیم ۰.۸ میلی گرم آهن ۱۲ میلی گرم منیزیم، ۴۴ میلی گرم ،فسفر ۳۴۰ میلی گرم پتاسیم یک میلی گرم سدیم و ۳۲ ۰ میلی گرم روی است.

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

نظر خود را بیان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *