رضیم
رضیم
خواص تره (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص تره (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص تره

نکات درمانی تره

نکات درمانی تره

مصرف تره ناراحتی طحال را برطرف میکند تره از نظر خواص غذایی و درمان شبیه سیر و پیاز است اما طعم و بوی آن ملایم تر از آنها بوده و دهان را خوشبو میکند؛ مصرف تره تازه برای رفع یبوست دایمی ترش کردن غذا و سوء هاضمه، رفع چاقی و تسکین درد مفاصل و تقرس مفید است؛ مصرف سوپ یا شربت تره برای معالجه تمام بیماریهای حاد و مزمن دستگاه تنفس اثر شفا بخش دارد در گریپ گلو درد گرفتگی صدا و سیاه سرفه مقید بوده و اثر خلط آوری دارد و در این موارد اضافه کردن کمی عسل به آب تره و مصرف آن مفید تر است؛ تره از سبزیهای مدر ادرارآور است و مصرف سوپ یا شربت تره و یا جوشانده چهار گرم تخم تره در یک لیتر آب برای حبس البول آب آوردن بافتها دفع سنگ کلیه و تسکین قولنج مفید است؛ مالیدن آب تره یا له کرده آن بر روی پوست برای درمان کهیر و رفع خارش مخصوصا اگر با سماق مخلوط شود مؤثر است؛ تره ضد عفونی کننده رودهها و مدر است و برای معالجه رماتیسم و بیماریهای کبدی مفید است؛ ضماد آن برای ترم کردن ورمها مفید است تره از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی خیلی گرم و به طور متوسط خشک است خواص آن گرم کننده و باز کننده انسدادها گرفتگیها و لطیف کننده است اگر برگ آن را با سرکه مخلوط و در آن له کرده و به پیشانی ،بمالید خونریزی از بینی را قطع می کند؛ مصرف تره پاک کننده ریه و باز کننده گرفتگیهای کبد تقویت کننده هاضمه و ملین است اگر با طعام و بعد از طعام خورده شود کمک به هضم غذا کرده مانع ترش شدن غذا میشود و مزاج را لینت میدهد و نیروی جنسی را تقویت میکند؛ خوردن آب تره به میزان ۱۵ گرم خون بواسیر را قطع میکند و اگر با عسل خورده شود محرک نیروی جنسی است؛ برای بیماریهای سرد و تر سینه و ورمهای ریه و ترم کردن آنها مفید است و با آب جوشانده جو و یا پخته تره با جو برای سردرد سینه تنگی نفس و تره در سرکه بازکننده گرفتگی کبد و طحال و خوردن برگ پخته آن برای بواسیر مفید است؛ مالیدن پخته آن برای بواسیر و قطره آن که با روغن گل و سرکه مخلوط شده باشد در گوش برای کاهش درد گوش مفید است؛ تره از پیاز دیر هضم تر و تفاخ تر است و خون را می سوزاند و بینایی چشم را کاهش می دهد لثه را خراب میکند و برای گرم مزاجان مضر است از این رو باید با گشنیز و کاسنی تازه مصرف شود.

تاریخچه تره

تاریخچه تره

گیاهانی علفی و دارای پیاز یا ریزوم و یا ریشههای غده ای که در برخی موارد به شکل درختچه ای و بندرت درختی با قاعده چوبی شده و خشبی یا کاکتوس مانند و بندرت به شکل گیاهان یک ساله مشاهده میشوند؛ برگها به اشکال مختلف بوده گل ها به شکل تر و ماده بندرت یک جنس که در این حالت به صورت دو پایه هستند؛ کاسبرگها سه عدد گلبرگها سه عدد گلبرگها و کاسبرگها ممکن است به یکدیگر چسبیده و لوله ای را تشکیل دهند پرچمها شش عدد آزاد یا متصل بهم هستند، تخمدان سه خانه ای فوقانی میوه به شکل کپسول یا سته حاوی دانههای متعدد با آلبومن پروتئیدی است؛ این خانواده شامل بیش از ۲۵۰ جنس و بیش از ۳۵۰۰ گونه است.

در اروپا به تره سیر پهن برگ یا تره فرنگی وحشی میگویند؛ تره گیاهی بومی اروپا غرب آسیا و شمال آفریقا می باشد؛ نام گیاه از لغات یونانی Ampelo به معنی انگور و prason به معنی تره مشتق شده است و اشاره به این دارد که تره در باغ های انگور به شکل علف هرز رشد می کرده است؛ تره در مناطقی از شمال ،آمریکا ،انگلستان در جنوب کانادا و در کشورهای آسیایی کشت می شود.

گیاه شناسی تره

گیاه شناسی تره

تره (Allium ampeloprasum ssp. Persicum) از گیاهان خوراکی است رنگ آن سبز است و آن را در دسته سبزیها به شمار می آورند؛ برگهای آن به شکل نوارهای بلندی است که از ریشه آغاز میشوند و در امتداد طولی شکاف دارد، گیاهی دو ساله و پایا است برگهای آن دراز باریک و اغلب خمیده و افتاده به رنگ سبز تیره و قسمت پایین ساقه سفید است که منتهی به یک پیاز کوچک در داخل خاک می شود گلهای آن مجتمع و گروهی به شکل یک گلوله مدور در انتهای ساقه گل دهنده و رنگ هر یک از گلها سفید مایل به سبز یا گلی است که از آنها دانه های سیاه پهن و صاف تره حاصل میشود به طور کلی دو نوع تره وجود دارد یکی نوع کوتاه و نازک تابستانه و دیگری تره فرنگی که نوع زمستانه خیلی بلند تا) یک متر و برگ هایی پهن دارد.

کاشت تره

تره گیاهی چند ساله است که پس از سه سال بوته آن مسن شده و برگهای آن از لطافت می افتد؛ تکثیر آن از طریق بذر است که در اوایل بهار یا اوایل پاییز کشت می شود؛ بذر آن را به صورت خطی یا دست پاش می کارند؛ ضخامت خاک روی بذر نباید بیشتر از یک سانتیمتر باشد و خاک تا سبز شدن بذر باید مرطوب نگه داشته شود؛ فاصله دو بوته روی خطوط کشت دو تا سه سانتیمتر است و هر سه تا چهار هفته یک بار برگها را از سوی سطح خاک با فاصله دو تا سه سانتیمتری قطع میکنند؛ در مناطق معتدل بذر این گیاه را در پاییز و بهار پس از سرما مستقیم در محل اصلی کشت میکنند؛ و در مناطق گرمسیر در پاییز کشت می شود؛ کشت آن به طریقه کرتی به شیوه دستپاش؛ خطی و یا روی پشته با جوی کم عمق انجام میگیرد؛ فاصله بوته ها بین دو تا سه سانتیمتر و فاصله خطوط ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر در نظر گرفته میشود افزودن کود شیمیایی به طور سرک و کولتیواتور زدن بین خطوط ضروری می باشد.

مواد موثره تره

از نظر ترکیبات شیمیایی در تره کمی آرسنیک وجود دارد و به علاوه اسانس روغنی قرار دارد که جزء عمده و اصلی آن را آلیل دی سولفید تشکیل می دهد؛ در پیاز در حدود چهار درصد آلیئین وجود دارد و حضور ،آلانین آرژینین اسید اسپارتیک آسپاراژین هیستیدین ،لوسین ،متیونین تریپتوفان والین فنیل ،آلانین پرولین سرین و ترئوتین در آن گزارش شده است.

 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

نظر خود را بیان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بهترین اپلیکیشن آموزش آشپزی و شیرینی پزی
بیش از 5000 کاربر فعال آکادمی رضیم
0 تا 100 رسپی ها ویدئویی