رضیم
رضیم
خواص سیب زمینی شیرین (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص سیب زمینی شیرین (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص سیب زمینی شیرین

نکات درمانی سیب زمینی شیرین

نکات درمانی <a data-ail=سیب زمینی شیرین" width="800" height="800" srcset="https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-sweet-potato2.jpg 800w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-sweet-potato2-300x300.jpg 300w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-sweet-potato2-150x150.jpg 150w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-sweet-potato2-768x768.jpg 768w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-sweet-potato2-600x600.jpg 600w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-sweet-potato2-100x100.jpg 100w" sizes="(max-width: 800px) 100vw, 800px" />

سیب زمینی شیرین علاوه بر نشاسته سرشار از کربوهیدراتهای ،پیچیده فیبر بتاکاروتن ویتامین ث و ویتامین B۶ .است سیب زمینی شیرین یکی از غذاهای نشاسته متوسط کالری است؛ سیب زمینی شیرین محتوی چربیهای اشباع شده و کلسترول نبوده و منبعی غنی از فیبر آنتی اکسیدانها ویتامینها و مواد معدنی است؛ محتوی کالری موجود در سیب زمینی شیرین ناشی از کربوهیدراتهای پیچیده است که محتوی آمیلوز آن نسبت به سیب زمینی معمولی بالاتر میباشد آمیلوز سبب افزایش آرام قند خون در بدن شده و مصرف آن در بیماران دیابتی ممنوع نمی باشد؛ سیب زمینی شیرین منبعی غنی از ترکیبات فنولی فلاونوئید مانند بتا کاروتن و ویتامین A می باشد؛ ویتامین A برای حفظ غشاهای مخاط و پوست مورد نیاز بدن بوده و مصرف سبزیجات غنی از این نمی باشد.

ویتامین از بروز سرطانهای ریه و حنجره پیشگیری میکند؛ سیب زمینی شیرین منبعی غنی از ویتامینهای ضروری و مورد نیاز بدن شامل ویتامینهای گروه B B B B و B می باشد؛ ویتامینهای گروه B موادی ضروری برای متابولیسم بدن و تولید آنزیمهای آن میباشند؛ سیب زمینی شیرین منبعی غنی از بتا کاروتین است که امروزه ثابت شده است این آنتی اکسیدان سبب افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن میشود؛ سیب زمینی شیرین دارای خواص ضد التهابی می باشد این خاصیت به علت وجود بتا کاروتین ویتامین ث و منیزیم در این سبزی است که سبب کاهش علائم التهاب داخلی و خارجی بدن میشود؛ مصرف سیب زمینی شیرین در رژیم غذایی روزانه سبب کاهش گرفتگی بینی برونشها و ریه ها میشود.

مصرف سیب زمینی شیرین به علت محتوای ویتامین ث آهن و مواد مغذی و آنتی اکسیدان سبب گرم شدن بدن شده و به بدن برای درمان برونشیت یاری می رساند؛ سیب زمینی شیرین دارای اثر تسکین دهنده بر معده و روده است؛ ویتامینهای B کمپلکس و ث بتا کاروتن پتاسیم و کلسیم تاثیر بالایی در درمان زخم معده دارد.

نکات تغذیه ای سیب زمینی شیرین

نکات تغذیه ای سیب زمینی شیرین

برای مصرف سیب زمینی شیرین میتوانید آنها را در زیر آب سرد شست و شو داده و به شکل خام میل کنید و یا پوست آنها را جدا کرده و به همراه غذای اصلی بپزید پخت سیب زمینی شیرین با آب و نمک سبب افزایش طعم سیب زمینی شیرین میشود؛ از سیب زمینی شیرین در تهیه انواع سوپ،ها غذاهای کودکان خورشتها و کیکها استفاده گسترده ای میشود؛ سیب زمینی شیرین یکی از غذاهای اصلی مردم کشورهای آفریقایی به خصوص کشورهای اوگاندا و رواندا میباشد.

در اروپا در کشورهای پرتغال ایتالیا و اسپانیا سیب زمینی شیرین در مقیاسی کوچک تولید و عرضه میشود در مصر در فصل زمستان چرخ دستی هایی حاوی سیب زمینی شیرین پخته در خیابانها عرضه شده و به صورت تازه به فروش میرسد در کشور چین نیز سوپ محلی با نام تانگ سوئی که از سیب زمینی شیرین تهیه شده در اغذیه فروشیها عرضه و مصرف می،شود در ژاپن سیب زمینی شیرین سرخ شده با نام یاکی ایمو در بازار به مردم عرضه میشود؛ در تهیه غذاهای کشور کره جنوبی از نشاسته سیب زمینی شیرین در تهیه تودل و رشته فرنگی از بخار پز کردن این تودلها آنها را سرخ کرده و میل میکنند.

مصرف سیب زمینی شیرین با برنج پخته در گوانگدونگ ،چین تایوان و ژاپن بسیار مرسوم و محبوب است در کشورهای مالزی و سنگاپور ابتدا سی سیب زمینی شیرین را قطعه قطعه کرده سپس به همراه شیر نارگیل میپزند و از این غذا به عنوان یک دسر شیرین با نام محلی بوبورکاکا در کنار غذای اصلی استفاده میکنند؛ در فیلیپین سیب زمینی شیرین محصول غذایی مهمی در مناطق روستایی است سیب زمینی شیرین یکی از اجزای اصلی غذاهای خانوادههای فقیر در مناطق روستایی فیلیپین است؛ در اندونزی نیز سیب زمینی شیرین را به همراه آرد شکل داده و پس از سرخ کردن در روغن به عنوان یک میان وعده از این غذا استفاده میشود؛ گونه های مختلفی از سیب زمینی شیرین وجود دارد اما بهترین و پر مصرف ترین گونه سیب زمینی شیرین یا سیب زمینی اسلامبولی گونه های سفید رنگ و کوچک میباشد؛ سیب زمینی شیرین منبعی غنی از ویتامین A میباشد و کشت این گونه سیب زمینی در مناطق استوایی مرسوم است.

تیره پیچک صحرایی Convolvulaceae

دارای گیاهانی ،علقی پیچنده یا بالا رونده و در برخی به صورت درختچه است برخی از گیاهان این تیره در مناطق خشک رشد کرده و تبدیل به خار شدهاند گروهی دارای ریشه یا ساقه های غده ای میباشند برگها عموما ساده و فاقد گوشوارک هستند، گل ها به شکل منفرد یا دارای گل آذین گرزن یا به شکل خوشه ای بوده گل ها دو ،جنسی منظم و به ندرت تک جنسی پنج پر و بندرت چهار پر جام گل قیفی یا استکانی شکل و تافه دارای پنج پرچم که در قاعده جام گل قرار دارند مادگی فوقانی و معمولا از دو برچه متصل بهم تشکیل شده است تخمدان دو خانه ای تخمکها ،محوری و هر تخمدان معمولا دارای دو تخمک ،راست میوه به شکل کپسول فندقه یا سته است. دانه آندوسپرم دار و جنین خمیده می.باشد گیاهان این تیره در مناطق استوایی و معتدله زمین پراکنش یافته اند.

تاریخچه سیب زمینی شیرین

تاریخچه سیب زمینی شیرین

زمینی شیرین بومی آمریکای مرکزی و جنوبی ،است منشاء و اهلی شدن سیب زمینی شیرین به پنج هزار سال پیش و به آمریکای مرکزی و جنوبی باز می گردد؛ طبق تحقیقات انجام شده مشخص شده است منطقه ای در بین شبه جزیره یوکاتان (مکزیک) و کناره رودخانه ارینوکو ونزوئلا محل کشت اولیه و محل پیدایش سیب زمینی شیرین می باشد؛ امروزه سیب زمینی شیرین در سراسر مناطق گرمسیری و معتدل گرم کشت و به بازار مصرف عرضه میشود.

تولید سالانه سیب زمینی شیرین در سطح جهان بیش از ۱۲۷ میلیون تن میباشد که کشور چین با تولید بیش از ۱۰۵ میلیون تن بزرگترین تولید کننده سیب زمینی شیرین است؛ تیمی از محصول تولیدی کشور چین برای تغذیه و خوراک دامها تولید شده و باقی آن در بازار برای مصرف مردم عرضه می شود؛ در چین بیش از رقم مختلف سیب زمینی شیرین کشت و عرضه میشود؛ بزرگترین تولیدکنندگان سیب زمینی شیرین در جهان به ترتیب عبارت از کشورهای چین (۷۶۸٪) اوگاندا (۲۷۷) نیجریه (۲۷۵) اندونزی (۲۱) تانزانیا (۱.۳۸٪) و ویتنام (۱۲۱)، هند (۱۱) و ژاپن (۱) میباشد. سیب زمینی شیرین پس از انتقال از آمریکای جنوبی به کشورهای حوزه اقیانوس آرام به سرعت مورد توجه و محبوبیت در بین مردم کشورهای ژاپن و فیلیپین قرار گرفت در کشورهای ،ژاپن ،تایوان ،فیلیپین اندونزی، ویتنام، هند و برخی کشورهای حوزه قاره آسیا مصرف سیب زمینی شیرین رشدی روز افزون یافت و در تهیه بسیاری از غذاها از این نوع سیب زمینی استفاده می شود.

گیاه شناسی سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین با نام علمی Ipomoea batatas یک گیاه دو لپه است که متعلق به خانواده Convolvulaceae می باشد.

مواد موثره سیب زمینی شیرین

در هر یکصد گرم از سیب زمینی شیرین بیش از ۸۶ کیلو کالری انرژی ۲۰۰۱ گرم کربوهیدرات ۱۲.۷ گرم نشاسته ۴.۲ گرم قند سه گرم فیبر ۰۱ گرم ،چربی ۱۶ گرم ،پروتئین ۷۰۹ میکروگرم ویتامین ۵۰۹ میکروگرم بتا کاروتن، لوتئین و زناکسانتین، ۰.۱ میلی گرم ویتامین ۱۰.۱ میلی گرم ویتامین B۲۰۶۱ میلی گرم ویتامین B۳۰۸ میلی گرم ویتامین ۵۰۲ میلی گرم ویتامین ۱۱ B میکروگرم ویتامین B۹۲.۴ میلی گرم ویتامین ث ۰.۲۶ میلی گرم ویتامین E و مواد معدنی شامل ۳۰ میلی گرم کلسیم، ۰.۶ میلی گرم آهن ۲۵ میلی گرم منیزیم ۴۷ میلی گرم فسفر ۳۳۷ میلی گرم پتاسیم ۵۵ میلی گرم سدیم و ۰.۳ میلی گرم روی می باشد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

نظر خود را بیان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بهترین اپلیکیشن آموزش آشپزی و شیرینی پزی
بیش از 5000 کاربر فعال آکادمی رضیم
0 تا 100 رسپی ها ویدئویی