رضیم
رضیم
خواص شاهی تره تیزک (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص شاهی تره تیزک (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص شاهی (تره تیزک)

نکات درمانی شاهی (تره تیزک)

نکات درمانی شاهی (<a data-ail=تره تیزک)" width="700" height="525" srcset="https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-watercress.webp 700w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-watercress-300x225.webp 300w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2023/01/Properties-of-watercress-600x450.webp 600w" sizes="(max-width: 700px) 100vw, 700px" />

شاهی به علت داشتن ویتامین های B، C ،آهن کلسیم و اسید فولیک یک سبزی مفید و پر خاصیت محسوب میشود؛ این سبزی قابلیت کشت و مصرف در فصل زمستان را دارد؛ در کشور هند و در طب سنتی آن (آیورودا) از شاهی برای کاهش عوارض پس از زایمان بهره برده میشود؛ از عصاره دانههای شاهی نیز در صنایع داروسازی برای کاهش علایم سوءهاضمه و یبوست استفاده میشود دانههای شاهی خاصیت اشتها آوری داشته و مصرف آنها سبب افزایش اشتها می شود؛ در تهیه شربتهای گیاهی نیز از دانه های شاهی برای درمان مشکلات تنفسی مانند سرماخوردگی آسم و برونشیت استفاده گسترده ای میشود.

شاهی دارای خواصی مشابه هورمون استروژن بوده و مصرف آن در بانوان سبب تنظیم چرخه قاعدگی میشود؛ مصرف شاهی در رژیم غذایی روزانه سبب افزایش پاک سازی خون شده و خاصیت ملینی و مسهلی داشته و یبوست را کاهش میدهد برگهای شاهی یک اکسپکتورانت خوب است و مصرف آن سبب کاهش علایم گلو درد ،سرفه آسم و سر درد میشود؛ شاهی سبب افزایش تولید هموگلوبین در خون شده و عوارض ناشی از کم خونی را کاهش میدهد؛ مصرف شاهی به بانوان باردار توصیه نمیشود زیرا میتواند سبب سقط جنین در بانوان باردار ،شود همچنین مصرف شاهی در افراد دچار مشکلات تیروئید سبب کاهش جذب ید شده و عوارض دارد.

نکات تغذیه ای شاهی (تره تیزک)

نکات تغذیه ای شاهی (تره تیزک)

شاهی طعمی تند و تیز داشته و طعم آن مانند تربچه خام و یا خردل میباشد از شاهی در تهیه پنیرهای خامه ای به عنوان یک سبزی و یا در تهیه سوپها و غذاهای حاوی تخم مرغ کاربرد دارد؛ همچنین از این سبزی در تهیه مرغ و غذاهای گوشتی می توانید بهره ببرید؛ شاهی به علت داشتن طعمی تند قابلیت مصرف در تهیه انواع سوپ ها ساندویچها و انواع سالادها را دارد؛ در کشور انگلیس از قطعات خرد شده شاهی در تهیه ساندویچ تخم مرغ به همراه سس مایونز و نمک استفاده شود.

تاریخچه شاهی (تره تیزک)

شواهد نشان داده است که منشاء این سبزی به غرب و مرکز قاره آسیا باز می گردد ،شاهی تره تیزک یا تره تندک یک نوع سبزی خوردن است که به صورت خام و گاهی پخته مصرف میشود و به بذر آن سپندان گویند؛ این نوع سبزی به داشتن مقادیر زیادی ویتامین ث معروف است و از دیرباز برای مداوای سرماخوردگی کاربرد داشته است.

گیاه شناسی شاهی (تره تیزک)

گیاهی علفی، یک ساله دارای ارتفاعی بیش از ۵۰ سانتیمتر است که برگهایی به رنگ سبز مایل به آبی داشته و گلهای آن به رنگ سفید متمایل به صورتی مشاهده می شود.

مواد موثره شاهی (تره تیزک)

در هر یک صد گرم از شاهی تازه و خام ۲۲ کیلو کالری ،انرژی ۵.۵ گرم کربوهیدرات ۱.۱ گرم فیبر ۰۷ گرم چربی ۲۶ گرم پروتئین ۳۴۶ میکروگرم ویتامین ۸۰ میکروگرم ویتامین B (فولات ۶۹ میلی گرم ویتامین ۸۱ میلی گرم کلسیم و ۱.۳ میلی گرم باشد؛ شاهی محتوی ایزو ،تیاسیانیدها اتیل ایزوتیوسیانیدها بنزیل ایزو تیاسیانیدها و بنزیل سیانید است.

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

نظر خود را بیان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بهترین اپلیکیشن آموزش آشپزی و شیرینی پزی
بیش از 5000 کاربر فعال آکادمی رضیم
0 تا 100 رسپی ها ویدئویی