رضیم
شماره دستور پخت: 867
رضیم
لازانیا سبزیجات

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه لازانیا سبزیجات

متن ویدئو طرز تهیه لازانیا سبزیجات

سلام. لاانیای سبزیجاتی می‌خوایم درست کنیم با هم. از نظرِ خودم خیلی خوشمزه‌تر از لازانیاییی هست که با گوشت درست می‌شه. این لازانیا رو با اسفناج درست می‌کنیم. حالا موادِ اولیه‌ش رو که می‌گم خدمتتون. یک بسته لازانیا هم ما لازم داریم. حدودِ 12 تا تا 14 تا ورقِش کافیه. سبزیجاتی هم که لازم داریم یه سه چهارتا حبه سیرِ، یه پیازِ درشت می‌خوایم، یک فلفلِ دلمه برایِ داخلِش و یه دونه هم برایِ تزئینِش. چهار پنج‌تا هم کدویِ سبز کوچیک استفاده می‌کنیم. حدودِ نیم کیلو اسفناج داریم. صد گرم جعفری، حدودِ چهارصد گرم تا 500 گرم هم قارچ هستِش، پنیرِ پیتزا و پنیرِ خامه‌ای. مثلاً صد گرم پنیرِ خامه‌ای داشته باشیم و حدودِ 300 تا 400 گرم هم پنیرِ پیتزا.

خُب حالا اول اسفناج‌ها رو یه کم خورد می‌کنیم. بعد اینا رو به تفت می‌دیم اسفناج‌هامون رو و ساقه‌هاشون رو جدا می‌کنیم. یک چند قطره روغنِ زیتون یا روغنِ آفتاب‌گردون، ذرت یا هر چیزی که دوست داشتید رو تویِ قابلمه بریزید بعد اسفناج‌ها رو داخلِ قابلمه بریزید و بگذارید کمی حرارت ببینن و یک کم نرم بشن. چون اصلاً نمی‌خوایم اسفناج‌هامون کاملاً سرخ بِشَن یا بپزن. همین که این تردیشون از بین رفت شعله رو خاموش کنید. خُب یه کم نمک و یک چند قطره سسِ فلفلِ سبز که خیلی تند نباشه؛ فلفلِ سبزی که ملایم هست سسِش یه چند قطره از این به اسفناج‌ها اضافه می‌کنیم که طعم بگیره یک دقیقه که بمونه این کاملاً این تردیِ اسفناج از بین میره و کافی هستِش برایِ ما.

به محضِ این‌که اسفناج نرم شد از رویِ حرارت بردارید و بیش‌تر از این نذارید که آب از دست بده. خُب حالا تویِ مرحله‌یِ بعد یک پیاز داشتیم. پیازِمون رو نگینیِ ریز خورد می‌کنیم. سرخِش می‌کنیم. خُب این کدوها رو  از طول به چهار قسمتِش بکنید بعد خیلی ریز ریز اینا رو خُرد کنید. بعد قارچ‌ها رو هم همین‌طوری ریز خُرد می‌کنیم. نصفِ یک دونه فلفلِ دلمه رو هم خُرد می‌کنیم، یه دو سه‌تا حبه سیر بعد یه ذره که پیازها سرخ شد و طلایی شد قارچ و فلفلِ دلمه و سیرِ خُرد شده رو همراه با کدو همه رو اضافه می‌کنیم. اصلاً لازم نیست اینا رو جدا جدا تفت بدید مخصوصاً قارچ رو اتفاقاً من می‌خوام قارچ این آبی گه پس میده به تمامِ این کدو‌ها و پیاز و اینا طعم بده. همه رو شما باهم مخلوط کنید  با فلفلِ دلمه‌ای که خُرد کردید بعد اجازه بدید کامل این سبزیجات نرم بشن، آب از دست بدن و بعد ادویه‌هاش رو اضافه می‌کنیم.

سبزیجات که نرم شد تویِ این مرحله نمک و فلفلِ سیاه رو همراهِ ی نصفِ جوزِهندی رنده شده داخلِش می‌ریزیم که عطر و بویِ خیلی خیلی خوبی بهش میده. خُب بعد از این‌که اینا تقریباً آبِشون رو از دست دادن و کامل نرم شدند بعد بهش جعفری اضافه می‌کنیم؛ جعریِ خُرد شده حدودِ دو تا مشتِ بسته به اضافه‌یِ حدودِ صد گرم پنیرِ خامه‌ای. بعد صبر می‌کنیم تا این پنیر هم کاملاً داخلِ اینا آب بشه بعد از رویِ شعله برش می‌داریم. خُب پنیر هم که کامل آب ششد دیگه از رویِ حرارت بَرِش دارید. خُب یه قابلمه‌یِ بزرگ آب بذارید بجوشه فقط سایزِ قابلمه بزرگ باشه که وقتی لازانیاها رو می‌ندازید داخلِش تا نشه که حالا پاره بشه موقعِ جوشیدن یا بشکنه.

بعد فقط یه کم نمک توش بریزید همین و روغن هم لازم نیست دیگه نمی‌دونم بعضی جاها چرا می‌گن روغن بریزید داخلِ آب. موقع انداختنِ لازانیاها هم تویِ آب اونا رو به صورتِ ضرب‌دری تویِ آب بندازید که به هم نچسپند. نمی‌تونیم زمانِ مشخصی برایِ موندنِ لازانیا در آبِ جوش گفت چون مارک‌هایِ مختلفی داره و جنسِشون یه مقداری با همم فرق می‌کنن. ولی هر وقت دیدید کاملاً نرمِ نرم شد و قبل از این‌که خیلی بپزه و پاره بشه از آب خارجِش می‌کنیم. فقط خشکیش از بین بره کافیه. بعد از این‌که از آبِ جوش خارج کردیم داخلِ آبِ معمولی می‌ندازیمِشون تا خنک شه. حرارتِش رو که از دست داد تویِ صافی بریزید که آبِش خارج بشه. بعد شروع می‌کنیم به چیدنِش تویِ ظرف. اولین مرحله همیشه کفِ ظرف رو باسسِ بشامل بپوشونید؛ یک لایه‌یِ خیلی نازک باشه کافیه. می‌خوایم اون لازانیاها به کف نچسپه. بشامل وقتی داغ می‌شه خیلی بویِ خوبی تولید می‌کنه واسه‌یِ همین می‌خوایم تویِ همه‌یِ لایه‌ها بشاملِمون باشه.

خُب بعد لازانیاها رو می‌چینیم. بعد رویِ اونا بشامل، حالا سبزیجاتی رو که تفت دادیم با پنیر روش می‌ریزیم. کلاً قراره که سه لایه بشه. نصفِ سبزیجات رو الان می‌ذاریم، نصفِش رو تویِ لایه‌یِ دوم و لایه‌یِ آخر فقط پنیر و بشامل رویِ لازانیاها می‌ریزیم و دیگه مواد روش نمی‌ذاریم. بعد اسفناجی رو که تفت داده بودیم. خُب حالا اسفناج‌هایی رو که گذاشته بودیم حالا روش پنیرِ پیتزا. ضخامتِ پنیر باز بستگی به خودِتون داره دیگه اگه می‌خواید یه ذره کالریش کم‌تر باشه و رژیمی‌تر باشه پنیر رو خیلی نازک بگیرید و اگه هم می‌خواید لازانیاتون خُب خیلی ضخیم‌تر و پرتر باشه پنیرِ شرو زیاد کنید. ببینید خیلی مهمه که هر لایه رو که چیدین بعد کامل شما با دست فشرده کنید. اگر می‌خواید لازانیاتون بعد از پخت وقتی می‌برید خیلی حالتِ قالبی و ایستاده‌ای داشته باشه این لایه‌ها رو کانلاً رویِ هم فشرده کنید.

بعد لایه‌یِ بعد رو می‌چینیم، دوباره فشرده‌ش می‌کنیم و بعد سسِ بشامل. مثلِ دقیقاً لایه‌یِ قبل. بعد دوباره سبزیجات رویِ بشامل و به همین ترتیب تا لایه‌یِ آخر. دیگه باید گلِ سبزیجات رو توش بریزید نصفِش رو لایه‌یِ اول و نصفِش رو لایه‌یِ دوم. فشرده‌ش می‌کنیم. لایه‌یِ آخر هم بعد ازاین‌که لازانیاها رو چیدیم فقط بشامل و پنیر می‌ریزیم. فقط اگه دورِ ظرفه‌تون خامه‌ای یا سسی مالیده شده بود پاکِش کنید که تویِ فر اینا نسوزه و ظاهرِ زشتی به ظرفتون بده. حدودِ یک سومِ یک فلفلِ دلمه هم، حالا اگه رنگی باشه که قشنگ‌تره رو رویِ پنیر بریزید و بذارید تویِ فر. فرِتون رو از قبل گرم کنید، طبقه‌یِ وسطِ فر، مثلاً 180 تا 200 درجه خوبه. زمانِش رو هم که مثلِ مواردِ دیگه زمانِش رو بهتون نمی‌گم به‌خاطرِ این‌که خودتون نگاه کنید و ببینید اگه پنیرها آب شد و روش طلایی شد و خال‌هایِ قهوه‌ایِ ریز افتاد رویِ پنیر دیگه اون موقع خوبه و می‌تونید دَرِش بیارید از تویِ فر. لازانیا دو روش سرو داره.

می‌تونید همون‌طوری با ظرفِش ببرید سرِ سفره و هر کسی برایِ خودش و به سهمِ  و اشتهایِ خودش تکه تکه ببره و بکشه تویِ ظرف که به این حالت گروپ سِرو می‌گن و اگه خواستید پرسی سرو کنید قبل از این‌که ببرید سره سفره برش بزنید و داخلِ بشقاب بکشید و بعد ببرید سرِ سفره. قبل از برِش حتماً بذارید سرد بشه چون زمانی که داغ هستِش در حالتِ برش حالتِ له‌شدگی پیدا می‌کنه و خیلی فرمِ خوبی نداره. اگه می‌خواید خیلی فرمِ رستورانی هتلی داشته باشه بذارید کاملاً خنک بشه، خودش رو جمع کنه بعد برش بدید و تویِ بشقاب بذارید. اگر می‌خواید یه ذره رژیمی‌تر و کم‌کالری‌تر بشه خامه‌یِ تویِ بشاملِتون رو حذف کنید، مقدارِ پنیرِش رو کم کنید و یا پنیرِ خامه‌ای رو حذف کنید.

 

 

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “لازانیا سبزیجات”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.