رضیم
شماره دستور پخت: 671
رضیم

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه نان بربری

متن ویدئو طرز تهیه نان بربری

امروز چی داریم؟ آموزش نون بربری اصیل. اگه می­خوایی این بربری رو یاد بگیری، تا آخر این ویدیو همراه من باش.

سلام به تو عزیزدل که امروز همراه من هستی. من مهرداد هستم. این جا کانال مهرداد پزه. امروز می­خوایم با هم دیگه یکی از نون­های درجه یکی ایرانی که واقعا پرطرفداره. من تا الان نشنیدم کسی بگه دوستش نداره. نون بربری درجه یک با هم دیگه یاد بگیریم که خیلی وقت­ها که حالش رو داریم خودمون یک نونو بربری باحال کنجدی درست بکنیم، باهاش عشق کنیم. تا آخر این ویدیو همراه من باش.

خب دوستان اولاً که مقدار دقیق مواد اولیه داخل توضیحات زیر ویدیو یا همون Description هستش، می­تونید برید استفاده بکنید. دوم این که نون بربری که بیرون درست می­کنن و ما می­ریم می­خریم و خیلی هم خوش­مزه است و خیلی هم اوکیه. ممکنه یک خرده از مواد این جا رو توش استفاده نکنن چون هزینه­اشون، براشون می­ره بالا. مثل بهبود دهنده، مثل روغن ممکنه اصلا روغن خیلی کم بزنن یا اصلاً نزنن. ولی این رسپی نون بربری هست. حالا با هم دیگه می­خوایم یک نون بربری اوکی درجه یک درست بکنیم. بریم سراغ مواد اولیه.

این جا من آرد سفید دارم که یک قاشقش رو باید برای رومالش برداریم؛ لون رومالی که روی بربری می­زنن. سبوس گندم به همراه بهبود دهنده، روغن مایع، مایع خمیر، نمک، شکر، آب ولرم به همراه کنجد و سیاه دونه که این کنجد و سیاه دونه دل­بخواهی هست. می­تونید بریزید، می­تونید هم نریزید. ولی بریزید خیلی عالی­تر می­شه. اول با مایه خمیرمون کارمون رو شروع می­کنیم. یک مقدار شکر داخل آب می­ریزیم. با یک مقدار مایه خمیر اضافه می­کنیم. همین­جوری هم، هم می­زنیم. این آبی که مایه خمیر رو داخلش می­ریزیم نباید دست رو بسوزونه، یعنی یک آب گرمی که دست رو نمی­سوزونه. دماش تقریباً حول و حوش 37، 38، 40 درجه عالیه. خب این رو قشنگ هَمِش بزنید، مخلوط بشه. بزاریدش یه جایی که دما ثابت باشه مثل داخل کابینت یا داخل ماکرویو خاموش. یه در هم اگه براش بزاری، خیلی عالی می­شه. تقریباً یک ربع بهش استراحت می­دیم تا قشنگ فعالیت کنه و کف کنه و بیاد بالا. این رو هم من می­زارم درش. می­زارمش داخل ماکروفر.

آرد سفید رو از این سبوس یه تقریباً دوتا قاشق غذاخوری بهش اضافه می­کنم، بهبود دهنده بهش می­زنم، به همراه یک کوچولو شکر، یک مقدار هم نمک. این­ها رو با هم قشنگ مخلوطش می­کنم. دقت کنید خمیر بربری از اون خمیرهایی نیست که ما بهش خیلی آرد اضافه کنیم تا به دست نچسبه. خمیر بربری اتفاقا اون اولش که خمیر درست می­شه، حالا تو ادامه ویدیو بهتون می­گم. اولش باید اصلاً به دست بچسبه. خیلی آهسته آب ولرم بهش اضافه می­کنیم. دقت کنید یهویی اضافه نکنید که آب زیاد بشه. خب نگاه کنید این جوری که گوله گوله شد، الان وقتش که مایه خمیر رو بهش اضافه کنیم.

مایه خمیرمون حسابی پف کرده و آماده است. نگاه کنید، عالی. حالا این روغن رو به این اضافه می­کنیم، به مایه خمیر. همش می­زنیم. حالا آروم آروم به این ظرفمون اضافه­اش می­کنیم. می­بینید چه کفی کرده؟ این یعنی مایه خمیر ما اوکی هست. خب به این مرحله که رسید، دیگه موقع عملیات دست هست. نگاه کنید این همون خمیری که بهتون می­گم به دست می­چسبه. نگاه کنید ما یک خمیری نمی­خوایم که خیلی نچسب باشه مثل خیلی از خمیرها. نگاه کنید. خب این الان خمیرمون آماده شد. من خمیرم یک کوچولو آردش کم بود، دوباره بهش آرد اضافه کردم. نگاه کن این رو می­خواما. بافت روی خمیر رو نگاه کنید، خمیری که شما دستتون رو می­ذارید، نگاه کنید دست رو در این حد می­گیره.

نگاه کنید در این حد به دست می­چسبه. خب این رو قشنگ گردش بکنید. ته ظرفتون رو یک کوچولو از همین سبوس هم می­تونید بپاشید، خب این رو می­ذاریم این جا. یک دستمال رو یک نمه مرطوبش کردم، خیلی کوچولو، یه خرده رطوبت داشته باشه که هم دمای توی ظرفمون رو خوب یک دستش بکنه، هم رطوبتی که می­خوایم توی ظرمون باشه و از بین نره. این رو بذارید داخل کابینت یا داخل یه جایی که دمای ثابتی داره، تقریباً یک ساعت، یک ساعت و نیم استراحت بکنه تا حجم خمیرمون دو برابر بشه. دیگه یواش یواش داریم به اون بربریه نزدیک می­شیم. بریم بیایم.

خمیر بربریمون حسابی ور اومده و آماده است. حجمش قشنگ سه برابر شده. الان می­خوایم هم خمیرمون رو آماده کنیم، هم اون روماله که خیلی راحت هست رو درست کنیم؛ ترکیب آب و آرد هست، فقط نسبتاً باید غلیظ باشه. تو این نونون بربری­ها دیدید دیگه، می­آرن می­مالن روی نون­ها. خب بریم کارمون رو با رومال شروع کنیم.

یک قاشق آرد می­ریزم، بعد کم کم بهش آب اضافه می­کنم تا قشنگ باز بشه. این اون غلظتی هست که می­خوایم. نگاه کنید یک انگار قوامی داره. این واسه­ی رومالش هست. این هم از خمیرمون که ببینید به به چقدر قشنگ ور اومده و نگاهش کنید عالی شده. خب این رو هم دوباره جمعش می­کنید. یک خرده ورزش بدید، زیاد هم نمی­خواد ورزش بدید. نگاه کنید همون چیزی که بهتون گفتم به دست می­چسبه، عالی هست. وزن استاندارد چونه بربری 480 گرم هست و وزن پخته شدش 390 گرم هست. این استاندارد چونه نون بربری هست.

حالا این جا اومدم یک ترازو گذاشتم می­خوام یک چونه­ی 480 گرمی بردارم که دیگه بربریمون با بربری بیرون مو نزنه. این هم چونه­امون. حالا یه ذره روی سطح صاف (من این سطح رو تمیز کردم، الکل پاشیش هم کردم، ضدعفونی هست.) یه ذره از توی این ظرمون رو می­گیریم، می­ذاریم توی این آرد، قشنگ این بیرون نونمون رو، قشنگ ورزش می­دیم. نگاه کنید این یک چیز استاندارد هست. وسط خمیر کاملاً چسبناک، این جوری که می­بینید. بیرون خمیر با توجه به این آردی که روی سطح می­زنیم، قشنگ چونه­اش می­کنیم. خب نگاه کنید این می­شه یک چونه استاندارد بربری. حالا اون سبوس­هایی که داشتیم، من فرم هم، آهان حالا این رو هم بگم که روشنش کردم، گذاشتم دماش برسه به 250 درجه سانتی­گراد. دما از کف، طبقه وسط فر باید بذاریم. الان باید سبوس رو هم پخش بکنیم، بریم سراغ ادامه کار بربری. با من باشید. من دستم رو بشورم.

حالا وقتش هست که سبوس رو، بیا نگاه کنید چه خمیر نرمی به ما داده. این خمیر عالی هست. سبوس رو قشنگ می­ریزیم کف. من دیدم بعضی از این دوستانمون، حالا نمی­دونم بربری آموزش دادن، بربری رو گذاشته تو کاغذ روغنی، آخه این چه کاری هست عزیزدل. خب این هم سبوس. این چونه­امون رو یک ذره، نگاه کنید همین جوری بازش می­کنیم، به صورت یک ذره دراز. یک ذره بکشیدش. خب حالا این رومالی که داشتیم، نگاه کنید این رو می­زنیم روی بربری، قشنگ با دست پخشش بکنید. نگاه کنید به به تازه داره می­شه یواش یواش بربری. حالا می­ریم جایی که باید اسمتون رو روی بربری بنویسید، با تایپ پنجه، نگاه کنید بزنید نترسید، نگاه کنید قشنگ پنجه­ها رو بزنید که نون باز بشه.

خب این جا، اون جایی که حالا هرچی که می­خواید رو می­تونید بهش اضافه کنید. یک خرده از این سیاه دونه­ها روش بریزید با کنجد. بربری باید کنجدی باشه دیگه. کنجدش رو هم پر بزنید چون این خمیر یک خرده باز می­شه، خودش فاصله می­افته. یک دونه ظرف بذارید، ظرف فلزی. باید این رو بازش کنید، بندازید روش. همین که بلندش می­کنید، با دست، یه ذره دستتون رو فاصله بدید، قشنگ باز می­شهو یک خرده نیاز به تمرین و مهارت هم داره ولی اصلاً ازش نترسید، برید توی دلش. این هم از این. ین الان آماده است. باید بذارید همین جوری تقریباً یک پنج دقیقه، ده دقیقه استراحت می­کنه. روش هم دوباره این پارچه رو می­ندازم. نگاه کنید همون پارچه مرطوب بودش، می­ندازم روش. یک خرده که استراحت بکنه، این دوباره حجمش زیاد می­شه، بعد آماده است که بره تو فر. روی 250 درجه، یک چیزی حول و حوش یک ربع طول می­کشه تا بپزه.

این هم پشتش هست، قشنگ. این هم از جلوش. این نون بربری هست. این نون­هایی که مثل نون شیرمال درست می­کنن، اون نون بربری نیست. این نون بربر سنتی هست. قشنگ بشین صبح با گوجه و پنیر بخور، حالش رو ببر. مرسی که تا آخر این ویدیو همراه من بودید. امیدوارم که تنور زندگیتون همیشه روشن و داغ داغ باشه. اگر هم دوست داشتی از من حمایت کنی، لایک و کامنت یادت نره. کانال رو سابکرایب کن و به دوست­هات معرفی بکن. ویدیو رو سیو کنید، حتماً به دردتون می­خوره. به اشتراک هم بذارید. مثل همیشه یادت نره که خیلی دوستت دارم. تا یک ویدیوی دیگه خدا نگه­دار.

طرز تهیه نان بربری (روش 2)

طرز تهیه نان بربری (روش 2)

بربری خانگی
آرد ۵۰۰ گرم
نمک ۷ گرم
شکر ۵ گرم
مایه خمیر ۷ گرم
کره ۱۵ گرم
آب ۳۲۰ تا ۳۴۰ میلی لیتر (یا گرم)
بهبوددهنده ۲ گرم(که قابل حذف هم می باشد)
برای رومال:زرده ی تخم مرغ و یک دوم ق چ خامه و کمی آب ( که رومال رقیق داشته باشیم)
طرز تهیه:
۲۶۰ میل از آب (دستور) رو با کمی از شکر و‌ مایه خمیر به مدت ۱۰ دقیقه فعال کنید، و به ترکیب مواد خشک اضافه کنید و ورز بدید و بقیه ی آب رو هم کم کم اضافه کنید و بعد کره رو هم اضافه کنید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز بدید، انقدری که خمیر کاملا نرم و لطیف بشه (آرد من ۳۴۰ میل آب برد)، ده دقیقه بهش استراحت بدید، (سطح کارتون و دستتون رو‌ خیلی کم چرب کنید)بعد خمیرتون رو تقسیم کنید و چونه بگیرید( هر چونه ی من حدود ۲۸۵ گرم شد)، روی چونه ها کمی روغن بمالید و روشونو با کیسه فریزر بپوشونید و دوباره نیم ساعت استراحت بدید، بعد رومالتون رو آماده کنید و با دست یا وردنه خمیرتون رو بازکنید(خیلی زیادی نازکش نکنید) و بگذارید داخل سینی فر( می تونید سینی تون رو کمی چرب و آر‌د پاشی کنید یا از ورق یا کاغذ نسوز جنس خوب که نچسبه استفاده کنید) بعد رومال بمالید و خیلی عمیق با انگشت هاتون روش شیار بندازید، کنجد بپاشید و روشونو کیسه چرب بکشید و دوباره ۳۰ تا ۳۵ دقیقه استراحت بدید. فرتون رو داغ کنید(حداقل ۱۵ دقیقه داغِ داغش کنید) قبل از اینکه نان ها رو داخل فر بگذارید، خیلی آروم دوباره شیارهارو با انگشت های خیس (که به خمیر نچسبه)فشار بدید و بعد با دمای ۲۳۰ درجه(اگر فرتون گازیه ۱۰ تا ۱۵ درجه بیشتر بذارید و یکی دو دقیقه ی آخر می تونید گریل روشن کنید) در طبقه ی وسط به مدت ۱۵ تا ۱۸ دقیقه نان هاتون رو بپزید تا
کاملاً رنگ بگیرن.(کاسه ی آب نیاز نیست)

 

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرز تهیه نان بربری”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *