موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه نان بربری
متن ویدئو طرز تهیه نان بربری
امروز چی داریم؟ آموزش نون بربری اصیل. اگه میخوایی این بربری رو یاد بگیری، تا آخر این ویدیو همراه من باش.
سلام به تو عزیزدل که امروز همراه من هستی. من مهرداد هستم. این جا کانال مهرداد پزه. امروز میخوایم با هم دیگه یکی از نونهای درجه یکی ایرانی که واقعا پرطرفداره. من تا الان نشنیدم کسی بگه دوستش نداره. نون بربری درجه یک با هم دیگه یاد بگیریم که خیلی وقتها که حالش رو داریم خودمون یک نونو بربری باحال کنجدی درست بکنیم، باهاش عشق کنیم. تا آخر این ویدیو همراه من باش.
خب دوستان اولاً که مقدار دقیق مواد اولیه داخل توضیحات زیر ویدیو یا همون Description هستش، میتونید برید استفاده بکنید. دوم این که نون بربری که بیرون درست میکنن و ما میریم میخریم و خیلی هم خوشمزه است و خیلی هم اوکیه. ممکنه یک خرده از مواد این جا رو توش استفاده نکنن چون هزینهاشون، براشون میره بالا. مثل بهبود دهنده، مثل روغن ممکنه اصلا روغن خیلی کم بزنن یا اصلاً نزنن. ولی این رسپی نون بربری هست. حالا با هم دیگه میخوایم یک نون بربری اوکی درجه یک درست بکنیم. بریم سراغ مواد اولیه.
این جا من آرد سفید دارم که یک قاشقش رو باید برای رومالش برداریم؛ لون رومالی که روی بربری میزنن. سبوس گندم به همراه بهبود دهنده، روغن مایع، مایع خمیر، نمک، شکر، آب ولرم به همراه کنجد و سیاه دونه که این کنجد و سیاه دونه دلبخواهی هست. میتونید بریزید، میتونید هم نریزید. ولی بریزید خیلی عالیتر میشه. اول با مایه خمیرمون کارمون رو شروع میکنیم. یک مقدار شکر داخل آب میریزیم. با یک مقدار مایه خمیر اضافه میکنیم. همینجوری هم، هم میزنیم. این آبی که مایه خمیر رو داخلش میریزیم نباید دست رو بسوزونه، یعنی یک آب گرمی که دست رو نمیسوزونه. دماش تقریباً حول و حوش 37، 38، 40 درجه عالیه. خب این رو قشنگ هَمِش بزنید، مخلوط بشه. بزاریدش یه جایی که دما ثابت باشه مثل داخل کابینت یا داخل ماکرویو خاموش. یه در هم اگه براش بزاری، خیلی عالی میشه. تقریباً یک ربع بهش استراحت میدیم تا قشنگ فعالیت کنه و کف کنه و بیاد بالا. این رو هم من میزارم درش. میزارمش داخل ماکروفر.
آرد سفید رو از این سبوس یه تقریباً دوتا قاشق غذاخوری بهش اضافه میکنم، بهبود دهنده بهش میزنم، به همراه یک کوچولو شکر، یک مقدار هم نمک. اینها رو با هم قشنگ مخلوطش میکنم. دقت کنید خمیر بربری از اون خمیرهایی نیست که ما بهش خیلی آرد اضافه کنیم تا به دست نچسبه. خمیر بربری اتفاقا اون اولش که خمیر درست میشه، حالا تو ادامه ویدیو بهتون میگم. اولش باید اصلاً به دست بچسبه. خیلی آهسته آب ولرم بهش اضافه میکنیم. دقت کنید یهویی اضافه نکنید که آب زیاد بشه. خب نگاه کنید این جوری که گوله گوله شد، الان وقتش که مایه خمیر رو بهش اضافه کنیم.
مایه خمیرمون حسابی پف کرده و آماده است. نگاه کنید، عالی. حالا این روغن رو به این اضافه میکنیم، به مایه خمیر. همش میزنیم. حالا آروم آروم به این ظرفمون اضافهاش میکنیم. میبینید چه کفی کرده؟ این یعنی مایه خمیر ما اوکی هست. خب به این مرحله که رسید، دیگه موقع عملیات دست هست. نگاه کنید این همون خمیری که بهتون میگم به دست میچسبه. نگاه کنید ما یک خمیری نمیخوایم که خیلی نچسب باشه مثل خیلی از خمیرها. نگاه کنید. خب این الان خمیرمون آماده شد. من خمیرم یک کوچولو آردش کم بود، دوباره بهش آرد اضافه کردم. نگاه کن این رو میخواما. بافت روی خمیر رو نگاه کنید، خمیری که شما دستتون رو میذارید، نگاه کنید دست رو در این حد میگیره.
نگاه کنید در این حد به دست میچسبه. خب این رو قشنگ گردش بکنید. ته ظرفتون رو یک کوچولو از همین سبوس هم میتونید بپاشید، خب این رو میذاریم این جا. یک دستمال رو یک نمه مرطوبش کردم، خیلی کوچولو، یه خرده رطوبت داشته باشه که هم دمای توی ظرفمون رو خوب یک دستش بکنه، هم رطوبتی که میخوایم توی ظرمون باشه و از بین نره. این رو بذارید داخل کابینت یا داخل یه جایی که دمای ثابتی داره، تقریباً یک ساعت، یک ساعت و نیم استراحت بکنه تا حجم خمیرمون دو برابر بشه. دیگه یواش یواش داریم به اون بربریه نزدیک میشیم. بریم بیایم.
خمیر بربریمون حسابی ور اومده و آماده است. حجمش قشنگ سه برابر شده. الان میخوایم هم خمیرمون رو آماده کنیم، هم اون روماله که خیلی راحت هست رو درست کنیم؛ ترکیب آب و آرد هست، فقط نسبتاً باید غلیظ باشه. تو این نونون بربریها دیدید دیگه، میآرن میمالن روی نونها. خب بریم کارمون رو با رومال شروع کنیم.
یک قاشق آرد میریزم، بعد کم کم بهش آب اضافه میکنم تا قشنگ باز بشه. این اون غلظتی هست که میخوایم. نگاه کنید یک انگار قوامی داره. این واسهی رومالش هست. این هم از خمیرمون که ببینید به به چقدر قشنگ ور اومده و نگاهش کنید عالی شده. خب این رو هم دوباره جمعش میکنید. یک خرده ورزش بدید، زیاد هم نمیخواد ورزش بدید. نگاه کنید همون چیزی که بهتون گفتم به دست میچسبه، عالی هست. وزن استاندارد چونه بربری 480 گرم هست و وزن پخته شدش 390 گرم هست. این استاندارد چونه نون بربری هست.
حالا این جا اومدم یک ترازو گذاشتم میخوام یک چونهی 480 گرمی بردارم که دیگه بربریمون با بربری بیرون مو نزنه. این هم چونهامون. حالا یه ذره روی سطح صاف (من این سطح رو تمیز کردم، الکل پاشیش هم کردم، ضدعفونی هست.) یه ذره از توی این ظرمون رو میگیریم، میذاریم توی این آرد، قشنگ این بیرون نونمون رو، قشنگ ورزش میدیم. نگاه کنید این یک چیز استاندارد هست. وسط خمیر کاملاً چسبناک، این جوری که میبینید. بیرون خمیر با توجه به این آردی که روی سطح میزنیم، قشنگ چونهاش میکنیم. خب نگاه کنید این میشه یک چونه استاندارد بربری. حالا اون سبوسهایی که داشتیم، من فرم هم، آهان حالا این رو هم بگم که روشنش کردم، گذاشتم دماش برسه به 250 درجه سانتیگراد. دما از کف، طبقه وسط فر باید بذاریم. الان باید سبوس رو هم پخش بکنیم، بریم سراغ ادامه کار بربری. با من باشید. من دستم رو بشورم.
حالا وقتش هست که سبوس رو، بیا نگاه کنید چه خمیر نرمی به ما داده. این خمیر عالی هست. سبوس رو قشنگ میریزیم کف. من دیدم بعضی از این دوستانمون، حالا نمیدونم بربری آموزش دادن، بربری رو گذاشته تو کاغذ روغنی، آخه این چه کاری هست عزیزدل. خب این هم سبوس. این چونهامون رو یک ذره، نگاه کنید همین جوری بازش میکنیم، به صورت یک ذره دراز. یک ذره بکشیدش. خب حالا این رومالی که داشتیم، نگاه کنید این رو میزنیم روی بربری، قشنگ با دست پخشش بکنید. نگاه کنید به به تازه داره میشه یواش یواش بربری. حالا میریم جایی که باید اسمتون رو روی بربری بنویسید، با تایپ پنجه، نگاه کنید بزنید نترسید، نگاه کنید قشنگ پنجهها رو بزنید که نون باز بشه.
خب این جا، اون جایی که حالا هرچی که میخواید رو میتونید بهش اضافه کنید. یک خرده از این سیاه دونهها روش بریزید با کنجد. بربری باید کنجدی باشه دیگه. کنجدش رو هم پر بزنید چون این خمیر یک خرده باز میشه، خودش فاصله میافته. یک دونه ظرف بذارید، ظرف فلزی. باید این رو بازش کنید، بندازید روش. همین که بلندش میکنید، با دست، یه ذره دستتون رو فاصله بدید، قشنگ باز میشهو یک خرده نیاز به تمرین و مهارت هم داره ولی اصلاً ازش نترسید، برید توی دلش. این هم از این. ین الان آماده است. باید بذارید همین جوری تقریباً یک پنج دقیقه، ده دقیقه استراحت میکنه. روش هم دوباره این پارچه رو میندازم. نگاه کنید همون پارچه مرطوب بودش، میندازم روش. یک خرده که استراحت بکنه، این دوباره حجمش زیاد میشه، بعد آماده است که بره تو فر. روی 250 درجه، یک چیزی حول و حوش یک ربع طول میکشه تا بپزه.
این هم پشتش هست، قشنگ. این هم از جلوش. این نون بربری هست. این نونهایی که مثل نون شیرمال درست میکنن، اون نون بربری نیست. این نون بربر سنتی هست. قشنگ بشین صبح با گوجه و پنیر بخور، حالش رو ببر. مرسی که تا آخر این ویدیو همراه من بودید. امیدوارم که تنور زندگیتون همیشه روشن و داغ داغ باشه. اگر هم دوست داشتی از من حمایت کنی، لایک و کامنت یادت نره. کانال رو سابکرایب کن و به دوستهات معرفی بکن. ویدیو رو سیو کنید، حتماً به دردتون میخوره. به اشتراک هم بذارید. مثل همیشه یادت نره که خیلی دوستت دارم. تا یک ویدیوی دیگه خدا نگهدار.
طرز تهیه نان بربری (روش 2)
نان بربری (روش 2)" width="800" height="600" srcset="https://rezim.ir/wp-content/uploads/2022/03/Barbari-bread.jpg 800w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2022/03/Barbari-bread-300x225.jpg 300w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2022/03/Barbari-bread-768x576.jpg 768w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2022/03/Barbari-bread-600x450.jpg 600w" sizes="(max-width: 800px) 100vw, 800px" />
بربری خانگی
آرد ۵۰۰ گرم
نمک ۷ گرم
شکر ۵ گرم
مایه خمیر ۷ گرم
کره ۱۵ گرم
آب ۳۲۰ تا ۳۴۰ میلی لیتر (یا گرم)
بهبوددهنده ۲ گرم(که قابل حذف هم می باشد)
برای رومال:زرده ی تخم مرغ و یک دوم ق چ خامه و کمی آب ( که رومال رقیق داشته باشیم)
طرز تهیه:
۲۶۰ میل از آب (دستور) رو با کمی از شکر و مایه خمیر به مدت ۱۰ دقیقه فعال کنید، و به ترکیب مواد خشک اضافه کنید و ورز بدید و بقیه ی آب رو هم کم کم اضافه کنید و بعد کره رو هم اضافه کنید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز بدید، انقدری که خمیر کاملا نرم و لطیف بشه (آرد من ۳۴۰ میل آب برد)، ده دقیقه بهش استراحت بدید، (سطح کارتون و دستتون رو خیلی کم چرب کنید)بعد خمیرتون رو تقسیم کنید و چونه بگیرید( هر چونه ی من حدود ۲۸۵ گرم شد)، روی چونه ها کمی روغن بمالید و روشونو با کیسه فریزر بپوشونید و دوباره نیم ساعت استراحت بدید، بعد رومالتون رو آماده کنید و با دست یا وردنه خمیرتون رو بازکنید(خیلی زیادی نازکش نکنید) و بگذارید داخل سینی فر( می تونید سینی تون رو کمی چرب و آرد پاشی کنید یا از ورق یا کاغذ نسوز جنس خوب که نچسبه استفاده کنید) بعد رومال بمالید و خیلی عمیق با انگشت هاتون روش شیار بندازید، کنجد بپاشید و روشونو کیسه چرب بکشید و دوباره ۳۰ تا ۳۵ دقیقه استراحت بدید. فرتون رو داغ کنید(حداقل ۱۵ دقیقه داغِ داغش کنید) قبل از اینکه نان ها رو داخل فر بگذارید، خیلی آروم دوباره شیارهارو با انگشت های خیس (که به خمیر نچسبه)فشار بدید و بعد با دمای ۲۳۰ درجه(اگر فرتون گازیه ۱۰ تا ۱۵ درجه بیشتر بذارید و یکی دو دقیقه ی آخر می تونید گریل روشن کنید) در طبقه ی وسط به مدت ۱۵ تا ۱۸ دقیقه نان هاتون رو بپزید تا
کاملاً رنگ بگیرن.(کاسه ی آب نیاز نیست)
وهرو –
به به میخواااام ???? ???????? ???? ????????
خورشید چهر –
دستت دردنکنه، رسپی خیلی خوبی قرار دادی????????