



موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه نان تافتون در فر
متن ویدئو طرز تهیه نان تافتون در فر
سلام به شما دوستان عزیز. من مهرداد هستم، این جا کانال مهردادپز هست. مرسی که دوباره همراه من هستید. ویدیوی نونو بربری رو گذاشتم، دیدم دوست داشتید و ترکوند. حالا درسته یک خرده کم لطفی میکنید و کامنت نمیذارید یا کامنت کم میذارید ولی اشکال نداره. ویدیوها رو به اشتراک بگذارید و ویدیوها رو شِیر بکنید. بذارید بیشتر دیده بشه و هرروز خونوادمون بزرگ و بزرگتر بشه. حتی شده یک قلب کوچولو تو کامنت بذارید خیلی لطف بزرگی به من کردید.
خب امروز میخوایم باهم دیگه یک دونه نون تافتون درجه یک، اورجینال درست بکنیم که روزای تعطیل تو کمپ یا کنار خونوادتون درست بکنید نون داغ با افتخار هم بگید که این نون رو خودم پختم. تا آخر ویدیو با من باشید.
دوستان گلم قبل از هرچیزی یک نکته رو بگم که مقدار دقیق مواد اولیه واسه تمامی ویدیوهای کانال مهردادپز داخل توضیحات هست. همین توضیحات زیر ویدیو. بریم سراغ مواد اولیه؛ این جا من آرد سفید دارم به همراه مایه خمیر، یک مقدار شکر، نمک و یک خرده روغن به همراه آب ولرم رو به داغ. دقت داشته باشید دمای آب باید طوری باشه که شما انگشتتو 10 ثانیه قرار میدی داخل آب، انگشتت بتونه اون گرما رو تحمل بکنه و نسوزه. بریم تو کارش.
آب با دمای مناسب که بهتون گفتم، شکر رو قاطیش میکنیم. شروع میکنیم هم زدن. یواش یواش مایه خمیر رو هم بهش اضافه میکنیم. دقت کنید این مایه خمیر رو بذارید یه جایی که دماش ثابت باشه مثل مثلا تو ماکرویو یا توی مثلا کابینت یا فر، فرقی نمیکنه. البته اینها همه خاموش باشه. شروع میکنه به فعالیت کردن و اکتیو شدن به قول معروف. این اکتیو کردن مایه خمیر خیلی مهم هست نتیجهاش توی نون ما. وقتی کف میکنه میاد بالا تقریبا یک 10، یک ربع که میمونه آماده است. هم مطمئن میشه که مایه خمیرتون سالم هست و درست داره کار خودش رو انجام میده، هم این که یک نتیجه خوب رو از نون میگیریم. یک چیزی رو هم من میذارم درش. میذارمش تو کابینت تا یک ده دقیقه، یک ربع دیگه آماده بشه. الان نگاهش بکنید. هیچ کفی نداره، بعد که میآرمش بهتون نشون میدم چه اتفاقی میافته.
این شده خمیر مایه ما. نگاه کنید من درش رو بردارم. ببینید این یک خمیر مایه سلامت هست، انقدر چیز بود که دیگه از ظرفش ریخته بود بیرون. انقدر کف کرده بود. آرد رو من یکبار الکش کردم، حالا میخوام الان خرد خرد بهش خمیر مایه و یک کوچولو روغن اضافه کنم. روغن داخل همین خمیر مایهاتون یک کوچولو بریزید هم بزنید. بعد به آرد اضافه بکنید. نمک هم یادتون نره. حالا یواش یواش این مایه خمیر رو بهش اضافه میکنیم، قبلش فقط یک خرده نمک به آردتون بزنید که نونتون خوشطعم باشه. خب این از نمکش. حالا خیلی آروم میایم این مایه خمیر رو بهش اضافه کنید. همش بزنید. خب این عالی شد. اگر دیدید آردش کم هست بهش یک خرده آرد اضافه کنید. اگر دیدید مایه خمیرتون کم هست خیلی سفته میتونید بهش یک خرده آب ولرم اضافه بکنید. خب من یک خرده آرد اضافه کردم.
حالا قشنگ این رو ورزش بدیم. از جلو جمع کنید رو به عقب. از عقب رو به جلو بازش کنید. یک تقریبا 3، 4 دقیقه باید ورز بخوره. بعدش کف همین ظرفتون رو یک ذره آرد بپاشید. روش رو یک دستمال خیس، یک دستمال با آب ولرم خیس کنید. آبش رو بگیرید پهن کنید روش. بذارید تا حجم خمیرتون دو تا سه برابر بشه. نگاه کنید یک خرده باید به دست بچسبه. خیلی اون خمیری نیست که بگیم اصلا نمیچسبه. خب این خمیرمون رو میذاریم این جا. یک دستمال گفتم با آب گرم قشنگ آبش رو بچلونید بزارید این جا. بذاریدش داخل کابینت یا داخل فر یا ماکرویو، جایی که دمای محیط یک دمایی در بسته هست و ثابت هست. بذارید قشنگ 1 ساعت تا 2 ساعت استراحت بکنه تا قشنگ این خمیرتون ور بیاد و بتونید یک نون باحال درجه یک رو سلامت درست بکنید که حتی کسایی که معدهاشون مشکل داره راحت میتونن این نون رو بخورن بدون هیچ مشکلی.
خب دوستان خمیرمون قشنگ ور اومده. فقط نگاهش کنید ببینید چی شده. حجم خمیر 2 تا 3 برابر شده، عالی. الان میخوام خمیرهام رو یک ورزش بدم آمادهاش کنم، چونه چونهاش کنم تا بازش کنیم. من امروز میخوام روی ساج بپزم نونم رو شما داخل ماهیتابه هم میتونید بپزید، داخل فر هم میتونید بپزید. ولی خواستید تو فر بپزید طبقه وسط حرارت 220 درجه ساتیگراد. بزارید تقریبا هر نون تو 10 دقیقه آماده میشه. حالا بستگی به ظرفتون و فرتون متفاوته. خمیرتون رو قشنگ بازش بکنید، زیاد دیگه ورزش ندید. زمانی که آماده شد. نگاه کنید چونههای انقدر انقدر درست کنید. حالا الان این جا ما یک وردنه میخوایم که قشنگ این خمیرمون رو باز کنیم. اول زیر ظرفتون قشنگ آرد بپاشید. یک خرده آرد هم به وردنهاتون بزنید. خب ببینید سعی کنید خمیر رو همین که یک ذره یک ذره باز میکنید، خمیر رو بچرخونید که اون فرم گردش رو هم داشته باشید. هر چقدر هم خمیرتون رو نازکترش بکنید، نونتون طردتر میشه.
خب نون رو هم تقریبا سعی کنید نون رو تقریبا گرد درش بیارید که اون حالت سنتیش حفظ بشه. حالا همینجوری با این وردنه نون رو جمعش بکنید، بیاریدش روی ساج، از یک طرف ساج بندازید. توی تابه هم میتونید این کار رو بکنید. نون رو پهنش بکنید. با یک دونه چاقو یا یک دونه چنگال هم میتونید اون حالت برشهای تافتون رو بهش بزنید گه دیگه یک نون تافتون داشته باشید. این نون رو قشنگ همه جاش رو بچرخونید که یکدست پخته بشه. نگاه کنید اینجوری باد میکنه. همینجوری که دیدی با چاقو هم میتونید روش خط بندازید. حالا یک طرفش که پخت، برش گردونید اون یکی طرفش رو هم بندازید نگاه کنید یک نون تافتون خیلی خوشگل و خوشمزه بهتون میده با لذت اینکه خودتون هم درستش کردید حسابی حالش رو ببرید.
خب ببینید چی آماده شده، نون تافتونی که خودمون تو خونه پختیم، درجه یک. نگاهش کنید فقط. نگاه کنید این نون تافتون با اون شیارهای خوشگلش قشنگ هم نرمه. میتونید درست بکنید تو خونه، لذتش رو ببرید در کنار خونوادتون یک نون باحال رو تجربه بکنید. مرسی که تا آخر ویدیو همراه من بودید. امیدوارم که بدرتون بخوره و لذت ببرید. کامنتها رو از من دریغ نکنید. ویدیو رو سیو بکنید و به اشتراک بگذارید. حتی شده یک قلب کوچولو هم تو کامنت بذارید، کلی به من کمک کردید. یادتون نره که خیلی دوستتون دارم و تا درودی دیگه بدرود.
آریانا (خریدار محصول) –
فوق العادست????