رضیم
شماره دستور پخت: 673
رضیم
طرز تهیه نان سنگک

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه نان سنگک

متن ویدئو طرز تهیه نان سنگک

سلام دوستان من مهرداد هستم. مرسی که دوباره همراه من هستید. امروز می­خوایم بریم سراغ شاه گل نون­های ایران، نون سنگگ که واقعا یکی از بهترین و سلامت­ترین نون­هاست. خیلی هم خوش­مزه هست. فقط بچه­ها یه خرده باید حوصله بکنید، نون سنگگ یک نونی هست که خمیر چند مرحله­ای داره. اگه می­خواید به اون نتیجه مطلوب و واقعا اون نونی که تو نونوایی­ها درست می­کنن برسید و می­گم یک نتیجه­ی خوب بگیرید، یه خرده تحمل بکنید تا آخر ویدیو. نکته­هاش یک خرده زیاده. با هم دیگه ولی از پسش برمی­آیم.

خب مواد لازم، بچه­ها این جا من آرد گندم دارم، به همراه سبوس، کنجد که به دلخواه هست (حالا اگر خواستید نونتون رو کنجدی بکنید) مایه خمیر به همراه نمک و یک آب ولرم که تقریبا آب ولرم رو به گرم هست ولی داغ نه. خب من رفتم از این سنگ­ها تهیه کردم. ما سنگ­هایی رو می­خوایم که اولا سایزشون خیلی بزرگ نباشه خب و اینجوری حالت گرد داشته باشه دورش، لبه­هاش خیلی اینجوری حالت تیز تیز نباشه. یعنی یک حالت صیقل خورده باشه، همین شن رودخونه­ای هست دیگه. هم می­تونید مثل من اگر با نونوایی سنگگی محله­اتون رفیقید برید یه خرده ازش از این سنگ­ها بگیرید. اگر نه یک راهش این هست که برید سراغ آکواریومی­ها.

آکواریومی­ها شن کف آکواریوم دارند، از این شن­های رودخونه­ای، می­تونید از اون بگیرید. فقط بچه­ها این یک نکته داره وقتی می­ذارید این رو داخل فر که گرم بشه مخصوصا برای بارهای اول حتما روش یک چیزی برعکس کنید بذارید چون ممکنه بترکه. یه موقع خدایی نکرده نترکه بزنه شیشه فرتون رو بشکونه بعد فحشش رو بدید به منا. روش رو حتما یک چیزی بذارید که اگر خدایی نکرده هم سنگ­هات ترکید بر اثر داغ شدن بیرون ضربه­ای نزنه. هر اتفاقی هست همون تو بیوفته. بعد که نیم ساعت گذاشتیم داخل فر داغ داغ شد، اون موقع نونمون رو می­ندازیم روش که دیگه اون موقع اتفاق خاصی نمی­افته. اگر هم خواستید این کار رو نکنید می­تونید یه دونه از این کاغذ روغنی­ها کف سینی پخش کنید نونتون رو روی اون درست بکنید و پنجه بزنید ولی خب دیگه سنگگه دیگه باید روی سنگ باشه.

بریم سراغ خمیر ترش. این نون رو بچه­ها اگه بخواید به کیفیت فوق­العاده عالی برسید باید اول 24 ساعت قبل یا حداقل 12 ساعت قبل، 13 ساعت قبل یک خمیر ترش درست بکنید. بعد خمیر ترش رو به خمیر اصلی اضافه بکنید که بتونید به بالاترین سطح کیفیت برسید. الان می­خواییم با هم دیگه خمیر ترش درست بکنیم.

اولین نکته این هست که ظرفی که می­خواید توش خمیر ترش بکنید باید چند برابر حجم اون مایه خمیرتون باشه که اون چون پف می­کنه جا داشته باشه. این چیزهایی که دارم می­گم بهتون برای یک کیلو آرد هست. نگاه کنید آب ولرم تقریبا 30،35 درجه یک لیوان سرخالی. نگاه کنید از وسط یک ذره بالاتر. این رو می­ریزیم داخل کاسه. خب یک مقداری از این مایه خمیر بهش اضافه می­کنیم. تقریبا بچه­ها نصف مایه خمیری که دارید رو به این آب اضافه کنید. خمیر ترش باید مایه خمیرش کم باشه. این رو هم می­زنیم، قاطی می­کنیم. این که خوب مخلوط شد. این سبوسی که داریم بچه­ها به کل این آردمون قاطیش می­کنیم. خب قشنگ همش بزنید، بزارید این مخلوط بشه.

یک بار تو ویدیوی قبلی من این رو گفتم؛ این لیوان­های فرانسوی یک لیوان پرش 130 گرم آرد داره. ما 150 گرم این جا آرد می­خوایم پس یک لیوان پر می­کنیم، آروم آروم به این مایه خمیرمون اضافه می­کنیم. همم بزنید که این قشنگ حل بشه. این الان یک نصفه لیوان دیگه آرد بهش بزنیم بسه. دقت هم داشته باشید بچه­ها خمیر سنگگ کلا یک خمیر خیلی نرمی هست. توی صف­های سنگگ همه­اتون رفتید وایستادید دیگه. دیدید که می­خوان برش دارن هی با دست اینجوری بازی می­دن بهش که یک موقع نریزه. خب حالا روی این یک سلفون می­کشید، چندتا سوراخ ریز با خلال دندون روی سلفون بزنید که باد نکنه.

بزاریدش یک جای خنک، جایی که زیاد نباید گرم باشه. چون اگه زیاد گرم باشه این فعل و انفعالاتش خیلی سریع انجام می­شه و اون کیفیتی که می­خوایم رو بهمون نمی­ده. هرچی تایمش بیشتر باشه، کیفیت کار ما هم بالاتره. اگر بزارید بالای 15،16 ساعت باشه که عالی می­شه. می­تونید بزاریدش یک جای خنک. می­تونید داخل یخچال هم بزاریدش. ولی یک جای خنک باشه، بیرون باشه خیلی بهتره. بریم این استراحت بکنه بیایم بریم سراغ نون سنگکمون.

این آردی رو که با سبوس قاطی کرده بودید، یک مقدار نمک هم بهش اضافه می­کنیم که نونمون خوش طعم بشه. حالا آب رو اضافه می­کنیم. این آب بچه­ها آب ولرم رو به گرم هست. یک ذره دیگه من آب بریزم. این رو هم دقت بکنید ما اصلا تو بحث نون چیزی به عنوان اضافه کردن آب سرد نداریم. این جا اگر خمیرتون یک خرده سفت شد، اصلا نگرانش نباشید بعدا که اون خمیر ترش و با مایه خمیر رو بهش اضافه می­کنم، اون به اون مقدار نرمی که دلمون می­خواد می­رسه. نگاه کنید ورزش بدید بچه­ها روی سطح تا به این حالت برسیم. بعدش جمعش کنید. این رو روش یک دونه پارچه بکشید بذارید یک نیم ساعت بمونه. بعد بریم ادامه کارمون.

بچه­ها یک کوچولو آب گرم بردارید. آب تقریبا 25،30 درجه. این خمیر مایه رو، مابقی خمیر مایه­مون رو بهش اضافه می­کنیم. این رو مخلوط کنید. خب این هم که خمیرمون هست. نگاه کنید یک کوچولو حجم گرفته. این چون توش هیچ خمیر مایه­ای نداره دیگه. الان تازه می­خوایم بهش خمیر مایه رو اضافه بکنیم. خب این هم خمیر مایه این. خب خمیر ترشمون هم چی شده. این بافت رو بگیر. ببینید بچه­ها بافت توش رو. خب بچه­ها فقط بافت رو ببینید که واقعا تار عنکبوتی شده. حالا این خمیرمون رو هم می­آریم به این یکی اضافه­اش می­کنیم.

این در واقع انگار ما خمیرمون رو دوباره با این کار داریم تغذیه­اش می­کنیم بچه­ها. ویدیوی جامع خمیر رو توی اون کانال یا اینور گذاشتم یا مهردادپز 2. چک کنید. خب قشنگ حالا این­ها رو باهم ورز می­دید تا خمیرمون یک دست بشه. ببینید یواش یواش داره شبیه خمیر سنگک می­شه. این رو که کامل ورز دادید و کامل مخلوطش کردید، می­ذارید، روش رو می­کشید می­ذارید 2 ساعت تا 2ساعت و نیم استراحت بکنه و قشنگ ورز بیاد. ولی حسابی بچه­ها ورزش بدید که قشنگ این مخلوط بشه که یک سنگک باحال رو درست بکنیم.

خب خمیرمون ور اومده بچه­ها. نگاه کنید قشنگ این خمیر دیگه آماده­ی آماده است. خب بچه­ها خمیرمون که دیدید ور اومده بود، مشتی. این ظرمون رو آب می­کنیم قشنگ. یعنی خیس می­کنیم در واقع. از این روغن هم بزنید روش، چون این خمیرش خیلی می­چسبه. ما هم باید با این امکانات خونه کار انجام بدیم دیگه.

با یک دونه ته ابزارم اینجوری روش سوراخ سوراخ بزنیم. خب بریم که سنگ­ها رو دربیاریم گذاشتیم تو فر داغ شده. حالا این رو همیجوری آروم آردم با دست جداش بکنید. بریم توی فر.

خب بچه­ها اینم از نون سنگک ما. دیگه ما فرمون کوچیکه دیگه، نمی­تونیم اونجوری که باید سنگک بزرگ بزنیم. پشت رو نگاه کنید، سنگ­ها رو بزنیم بریزه. اوه اوه چه داغ هست. حالا اونایی که نمی­خوان روی سنگ هم درست کنن اگر خیلی براش سخته، می­تونن روی یک کاغذ روغنی هم درست کنن ولی خب دیگه این مدلی نمیشه که قشنگ به قول معروف اسمش سنگکه دیگه. اونجوری دیگه می­شه کاغذک. خب این هم یه ذره خمیرمون مونده بود. یه دونه بچه­ سنگک هم زدیم. اینجوری هم می­تونید درست کنید دیگه. خب بچه­ها این هم پشت و رو نونمون. حالا این­ها رو به هم دیگه بچسبونی شاید یک سنگکی هم از توش دربیاد. ولی طعم و بزارید من یک امتحانش هم بکنم. طعم سنگک نونوایی. می­گم فقط مشکل سایزه. خوش­بحال اون­هایی که فرهای بزرگتری دارن. یک فری می­خوان دهنه­اش یک متر باشه، قشنگ این درست بره داخلش. قشنگ نون سنگک از لحاظ قیافه­ای هم می­تونن خوب بزنن.

این سنگک ما پشت و رو، عالی.

مرسی که تا آخر ویدیو همراه ما بودید. امیدوارم درستش بکنید و لذت ببرید. آموزش نون بربری هم تو کانال هست دیگه. اگه دوست داشتید اون رو هم نگاه کنید. اون خیلی عالی هست. یادتون نره که کانال رو سابسکرایب بکنید، حتما لایک کنید ویدیو رو که ویدیو جدید می­ذاریم بهتون نمایش بده و پیشنهاد بده. یادتون نره که جاتون اینجاست. تا درودی دیگه بدرود.

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرز تهیه نان سنگک”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *