موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه نان سنگک
متن ویدئو طرز تهیه نان سنگک
سلام دوستان من مهرداد هستم. مرسی که دوباره همراه من هستید. امروز میخوایم بریم سراغ شاه گل نونهای ایران، نون سنگگ که واقعا یکی از بهترین و سلامتترین نونهاست. خیلی هم خوشمزه هست. فقط بچهها یه خرده باید حوصله بکنید، نون سنگگ یک نونی هست که خمیر چند مرحلهای داره. اگه میخواید به اون نتیجه مطلوب و واقعا اون نونی که تو نونواییها درست میکنن برسید و میگم یک نتیجهی خوب بگیرید، یه خرده تحمل بکنید تا آخر ویدیو. نکتههاش یک خرده زیاده. با هم دیگه ولی از پسش برمیآیم.
خب مواد لازم، بچهها این جا من آرد گندم دارم، به همراه سبوس، کنجد که به دلخواه هست (حالا اگر خواستید نونتون رو کنجدی بکنید) مایه خمیر به همراه نمک و یک آب ولرم که تقریبا آب ولرم رو به گرم هست ولی داغ نه. خب من رفتم از این سنگها تهیه کردم. ما سنگهایی رو میخوایم که اولا سایزشون خیلی بزرگ نباشه خب و اینجوری حالت گرد داشته باشه دورش، لبههاش خیلی اینجوری حالت تیز تیز نباشه. یعنی یک حالت صیقل خورده باشه، همین شن رودخونهای هست دیگه. هم میتونید مثل من اگر با نونوایی سنگگی محلهاتون رفیقید برید یه خرده ازش از این سنگها بگیرید. اگر نه یک راهش این هست که برید سراغ آکواریومیها.
آکواریومیها شن کف آکواریوم دارند، از این شنهای رودخونهای، میتونید از اون بگیرید. فقط بچهها این یک نکته داره وقتی میذارید این رو داخل فر که گرم بشه مخصوصا برای بارهای اول حتما روش یک چیزی برعکس کنید بذارید چون ممکنه بترکه. یه موقع خدایی نکرده نترکه بزنه شیشه فرتون رو بشکونه بعد فحشش رو بدید به منا. روش رو حتما یک چیزی بذارید که اگر خدایی نکرده هم سنگهات ترکید بر اثر داغ شدن بیرون ضربهای نزنه. هر اتفاقی هست همون تو بیوفته. بعد که نیم ساعت گذاشتیم داخل فر داغ داغ شد، اون موقع نونمون رو میندازیم روش که دیگه اون موقع اتفاق خاصی نمیافته. اگر هم خواستید این کار رو نکنید میتونید یه دونه از این کاغذ روغنیها کف سینی پخش کنید نونتون رو روی اون درست بکنید و پنجه بزنید ولی خب دیگه سنگگه دیگه باید روی سنگ باشه.
بریم سراغ خمیر ترش. این نون رو بچهها اگه بخواید به کیفیت فوقالعاده عالی برسید باید اول 24 ساعت قبل یا حداقل 12 ساعت قبل، 13 ساعت قبل یک خمیر ترش درست بکنید. بعد خمیر ترش رو به خمیر اصلی اضافه بکنید که بتونید به بالاترین سطح کیفیت برسید. الان میخواییم با هم دیگه خمیر ترش درست بکنیم.
اولین نکته این هست که ظرفی که میخواید توش خمیر ترش بکنید باید چند برابر حجم اون مایه خمیرتون باشه که اون چون پف میکنه جا داشته باشه. این چیزهایی که دارم میگم بهتون برای یک کیلو آرد هست. نگاه کنید آب ولرم تقریبا 30،35 درجه یک لیوان سرخالی. نگاه کنید از وسط یک ذره بالاتر. این رو میریزیم داخل کاسه. خب یک مقداری از این مایه خمیر بهش اضافه میکنیم. تقریبا بچهها نصف مایه خمیری که دارید رو به این آب اضافه کنید. خمیر ترش باید مایه خمیرش کم باشه. این رو هم میزنیم، قاطی میکنیم. این که خوب مخلوط شد. این سبوسی که داریم بچهها به کل این آردمون قاطیش میکنیم. خب قشنگ همش بزنید، بزارید این مخلوط بشه.
یک بار تو ویدیوی قبلی من این رو گفتم؛ این لیوانهای فرانسوی یک لیوان پرش 130 گرم آرد داره. ما 150 گرم این جا آرد میخوایم پس یک لیوان پر میکنیم، آروم آروم به این مایه خمیرمون اضافه میکنیم. همم بزنید که این قشنگ حل بشه. این الان یک نصفه لیوان دیگه آرد بهش بزنیم بسه. دقت هم داشته باشید بچهها خمیر سنگگ کلا یک خمیر خیلی نرمی هست. توی صفهای سنگگ همهاتون رفتید وایستادید دیگه. دیدید که میخوان برش دارن هی با دست اینجوری بازی میدن بهش که یک موقع نریزه. خب حالا روی این یک سلفون میکشید، چندتا سوراخ ریز با خلال دندون روی سلفون بزنید که باد نکنه.
بزاریدش یک جای خنک، جایی که زیاد نباید گرم باشه. چون اگه زیاد گرم باشه این فعل و انفعالاتش خیلی سریع انجام میشه و اون کیفیتی که میخوایم رو بهمون نمیده. هرچی تایمش بیشتر باشه، کیفیت کار ما هم بالاتره. اگر بزارید بالای 15،16 ساعت باشه که عالی میشه. میتونید بزاریدش یک جای خنک. میتونید داخل یخچال هم بزاریدش. ولی یک جای خنک باشه، بیرون باشه خیلی بهتره. بریم این استراحت بکنه بیایم بریم سراغ نون سنگکمون.
این آردی رو که با سبوس قاطی کرده بودید، یک مقدار نمک هم بهش اضافه میکنیم که نونمون خوش طعم بشه. حالا آب رو اضافه میکنیم. این آب بچهها آب ولرم رو به گرم هست. یک ذره دیگه من آب بریزم. این رو هم دقت بکنید ما اصلا تو بحث نون چیزی به عنوان اضافه کردن آب سرد نداریم. این جا اگر خمیرتون یک خرده سفت شد، اصلا نگرانش نباشید بعدا که اون خمیر ترش و با مایه خمیر رو بهش اضافه میکنم، اون به اون مقدار نرمی که دلمون میخواد میرسه. نگاه کنید ورزش بدید بچهها روی سطح تا به این حالت برسیم. بعدش جمعش کنید. این رو روش یک دونه پارچه بکشید بذارید یک نیم ساعت بمونه. بعد بریم ادامه کارمون.
بچهها یک کوچولو آب گرم بردارید. آب تقریبا 25،30 درجه. این خمیر مایه رو، مابقی خمیر مایهمون رو بهش اضافه میکنیم. این رو مخلوط کنید. خب این هم که خمیرمون هست. نگاه کنید یک کوچولو حجم گرفته. این چون توش هیچ خمیر مایهای نداره دیگه. الان تازه میخوایم بهش خمیر مایه رو اضافه بکنیم. خب این هم خمیر مایه این. خب خمیر ترشمون هم چی شده. این بافت رو بگیر. ببینید بچهها بافت توش رو. خب بچهها فقط بافت رو ببینید که واقعا تار عنکبوتی شده. حالا این خمیرمون رو هم میآریم به این یکی اضافهاش میکنیم.
این در واقع انگار ما خمیرمون رو دوباره با این کار داریم تغذیهاش میکنیم بچهها. ویدیوی جامع خمیر رو توی اون کانال یا اینور گذاشتم یا مهردادپز 2. چک کنید. خب قشنگ حالا اینها رو باهم ورز میدید تا خمیرمون یک دست بشه. ببینید یواش یواش داره شبیه خمیر سنگک میشه. این رو که کامل ورز دادید و کامل مخلوطش کردید، میذارید، روش رو میکشید میذارید 2 ساعت تا 2ساعت و نیم استراحت بکنه و قشنگ ورز بیاد. ولی حسابی بچهها ورزش بدید که قشنگ این مخلوط بشه که یک سنگک باحال رو درست بکنیم.
خب خمیرمون ور اومده بچهها. نگاه کنید قشنگ این خمیر دیگه آمادهی آماده است. خب بچهها خمیرمون که دیدید ور اومده بود، مشتی. این ظرمون رو آب میکنیم قشنگ. یعنی خیس میکنیم در واقع. از این روغن هم بزنید روش، چون این خمیرش خیلی میچسبه. ما هم باید با این امکانات خونه کار انجام بدیم دیگه.
با یک دونه ته ابزارم اینجوری روش سوراخ سوراخ بزنیم. خب بریم که سنگها رو دربیاریم گذاشتیم تو فر داغ شده. حالا این رو همیجوری آروم آردم با دست جداش بکنید. بریم توی فر.
خب بچهها اینم از نون سنگک ما. دیگه ما فرمون کوچیکه دیگه، نمیتونیم اونجوری که باید سنگک بزرگ بزنیم. پشت رو نگاه کنید، سنگها رو بزنیم بریزه. اوه اوه چه داغ هست. حالا اونایی که نمیخوان روی سنگ هم درست کنن اگر خیلی براش سخته، میتونن روی یک کاغذ روغنی هم درست کنن ولی خب دیگه این مدلی نمیشه که قشنگ به قول معروف اسمش سنگکه دیگه. اونجوری دیگه میشه کاغذک. خب این هم یه ذره خمیرمون مونده بود. یه دونه بچه سنگک هم زدیم. اینجوری هم میتونید درست کنید دیگه. خب بچهها این هم پشت و رو نونمون. حالا اینها رو به هم دیگه بچسبونی شاید یک سنگکی هم از توش دربیاد. ولی طعم و بزارید من یک امتحانش هم بکنم. طعم سنگک نونوایی. میگم فقط مشکل سایزه. خوشبحال اونهایی که فرهای بزرگتری دارن. یک فری میخوان دهنهاش یک متر باشه، قشنگ این درست بره داخلش. قشنگ نون سنگک از لحاظ قیافهای هم میتونن خوب بزنن.
این سنگک ما پشت و رو، عالی.
مرسی که تا آخر ویدیو همراه ما بودید. امیدوارم درستش بکنید و لذت ببرید. آموزش نون بربری هم تو کانال هست دیگه. اگه دوست داشتید اون رو هم نگاه کنید. اون خیلی عالی هست. یادتون نره که کانال رو سابسکرایب بکنید، حتما لایک کنید ویدیو رو که ویدیو جدید میذاریم بهتون نمایش بده و پیشنهاد بده. یادتون نره که جاتون اینجاست. تا درودی دیگه بدرود.
پریدخت (خریدار محصول) –
بسیار گویا و شفاف بیان کردید🥰🥰😋
پری بانو –
این رپسی حرف نداره
چشمه (خریدار محصول) –
من شکمو با این همه غذایی میبینم اذیت میشم????????????