آیا شیرینی فشار را بالا میبرد ؟
شیرینیهای خوشمزهای که اکثر افراد از خوردن آنها لذت میبرند، در برخی شرایط میتوانند برای افراد مشکلات سلامتی ایجاد کنند. برای تولید شیرینیهای مختلف مجبور هستیم تا در کنار سایر موادی همچون نشاسته، روغن و کره، از شکر و مواد قندی استفاده کنیم. مجموعه این مواد ممکن است در صورت مصرف زیاد مشکلات مختلفی را برای افراد، ایجاد کند.
در اینجا میخواهیم به پاسخ این سؤال بپردازیم که آیا مصرف شیرینیجات میتواند باعث بالارفتن فشارخون افراد بشود؟ اگر شما هم میخواهید که با پاسخ محققان مختلف به این سؤال آشنا شوید، ادامه این مقاله را از دست ندهید.
نقش مصرف قندی در بالارفتن فشارخون
مطالعات اخیر در حوزه تغذیه و سلامت، حاکی از آن است که مصرف بیرویه شیرینیجات و به تبع آن شکر موجود در این خوراکیها، میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به فشارخون شود. علت اصلی این موضوع در اختلالی است که در متابولیسم فروکتوز موجود در این خوراکیها در بدن ایجاد میشود. فروکتوز نوعی قند تشکیلدهنده شکر است که به طور طبیعی در میوهها، آبمیوهها، عسل و برخی سبزیجات نیز وجود دارد.
در بدن ما انسانها، فروکتوز موجود در مواد خوراکی، بر خلاف گلوکز که میتواند در تمامی سلولها مورد استفاده قرار بگیرد، تنها در شرایطی میتواند مورد استفاده قرار بگیرد که توسط سلولهای کبد به چربی تبدیل شود. خود فروکتوز به طور مستقیم باعث افزایش فشارخون نمیشود. زمانی که وارد کبد میشود، مقادیر اضافی از این ماده به چربی تبدیل میشود. این چربی هم میتواند باعث چاقی شود و هم اینکه به دلیل ورود به جریان خون میتواند باعث افزایش فشارخون و دیابت شود. ادامه این روند میتواند فرد را با مشکلات عدیده قلبی عروقی مواجه سازد.
چاره کار چیست؟ آیا باید به کل قید مصرف شیرینیجات را بزنیم؟
خیر. نیازی به انجامدادن این کار نیست. اگر مشکلات زمینهای خاصی ندارید، میتوانید انواع کیک و شیرینی را البته به صورت محدود میل کنید. بایستی بدانید که مصرف بیرویه این خوراکیها میتواند منجر به مشکلاتی همچون فشارخون بالا شود. در صورتی هم که از آن دسته افراد هستید که مشکلات زمینهای از جمله فشارخون و یا دیابت هستید، توصیه میشود تا مصرف این خوراکیها را با هماهنگی پزشک و یا متخصص تغذیه خود داشته باشید.