رضیم
رضیم
خواص لوبیا سبز (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص لوبیا سبز (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

خواص لوبیا سبز

نکات درمانی لوبیا سبز

نکات درمانی لوبیا سبز

لوبیا سبز محتوی ماده ای با نام سیلیکون معدنی است که این ماده مانند کلسیم و منیزیم سبب افزایش سلامتی استخوانها و تشکیل بافتهای سالم همبند در بدن میشود؛ لوبیا سبز منبعی غنی از آنتی اکسیدانهای طبیعی است و علاوه بر این آنتی اکسیدانها محتوی ویتامینهای ث و K می باشد و به علت داشتن فلاوونوئیدهایی شامل ،کوئرستین کامپفرول ،کاتچین اپی کاتچین و پروسیانیدها ظرفیت بالای آنتی اکسیدانی دارد؛ مطالعات نشان داده است مصرف لوبیا سبز در رژیم غذایی روزانه سبب کاهش سطح چربی های خون شده و سطح سلامتی سیستم قلبی عروقی بدن را افزایش میدهد؛ لوبیا سبز به علت داشتن چربیهای امگا ۳ آلفا لینولیک اسید سبب حفاظت از قلب میشود.

لوبیا سبز به دلیل داشتن محتوای بالای کاروتینوئیدها و فلاوونوئیدها خاصیت ضد التهابی بالایی دارد و سبب جلوگیری از بروز و پیشرفت بیماری دیابت نوع دو میشود؛ لوبیا سبز منبعی غنی از آنتی اکسیدانهای طبیعی است در لوبیا سبز موادی مانند ویتامین ث بتاکاروتین و منبعی غنی از منگنز است؛ لوبیا سبز محتوی طیف گسترده ای از کاروتنوئیدها (لوتئین بتاکاروتین، ویولا کزانتین و نئو زاکساتیتین و فلاوونوئیدهایی از جمله ،کوئرستین کامیفرول ،کاتچین اپی کاتچین و پروسیاتیادینها میباشد؛ طبق آخرین مطالعات انجام شده میزان آنتی اکسیدانهای موجود در لوبیا سبز بیشترین مقدار در بین گیاهان خانواده حبوبات می باشد؛ تحقیقات نشان میدهد مصرف لوبیا سبز سبب بهبود سطح چربیهای خون و حفاظت بهتر از عروق میشود؛ این خاصیت در پوست لوبیا سبز و قسمتهای داخلی لوبیا سبز میباشد.

لوبیا سبز مقادیر از اسید آلفا لینولیک (ALA) یا همان امگا ۳ را دارد و به علت داشتن این اسیدهای چرب برای افزایش عملکرد و حفظ عروق مفید میباشد؛ مطالعات نشان داده است مصرف لوبیا سبز سطح کلسترول خون را کاهش داده که این امر به دلیل وجود فیبر در این لوبیا می باشد فیبر بالای لوبیا سبز سبب حفظ سطح قند خون در بیماران دیابتی میشود و مصرف لوبیا سبز به بیماران دیابتی توصیه میشود؛ لوبیا سبز به علت داشتن اسید فولیک و ویتامین B به بدن برای پایین نگه داشتن سطح هموسیستئین کمک میکند هموسیستئین یک اسید آمینه است که در چرخه سوخت و ساز و در چرخهای با نام متیلاسیون در بدن تولید میشود سطح بالای این اسید آمینه در خون سبب افزایش بروز حملات قلبی، سکته مغزی و گرفتگی محیطی عروق میشود؛ این اسید آمینه در بیماران مبتلا به بیماری های قلبی بین ۲۰ تا ۴۰ درصد میباشد؛ مصرف لوبیا سبز سطح این اسید آمینه در خون را کاهش داده و از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری میکند.

پیشنهاد رضیم :  خواص کلم بروکسل (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

لوبیا سبز منبعی عالی از ویتامین K محسوب میشود؛ ویتامین K نقشی بسیار مهم در سلامتی استخوان ها و پیشگیری از بروز پوکی استخوان دارد؛ مطالعات متعددی نشان داده است کمبود ویتامین K در بدن سبب کاهش تراکم استخوانها و افزایش بروز شکستگی در استخوان میشود؛ لوبیا سبز خاصیت دیورتیک ادرار آور داشته و سبب افزایش دفع مواد سمی و زائد بدن میشود؛ پودر تهیه شده از لوبیا سبز سبب کاهش تورم و خارش و تسکین نقاط دچار خشکی اگزمای پوستی میشود؛ لوبیا سبز منبعی غنی از فیبر محسوب میشود که سبب رفع یبوست و محافظت از غشا داخلی روده بزرگ شده و سبب دفع مواد سمی و مضر تجمع یافته در روده میشود این امر از سرطان روده بزرگ پیشگیری کرده و سبب کاهش جذب کلسترول در روده بزرگ با اتصال به اسیدهای صفراوی میشود؛ لوبیا سبز محتوی موادی ضد التهابی است که سبب کاهش التهاب در بدن شده و از بروز بیماری های التهابی مانند ورم مفاصل و آسم پیشگیری میکند.

لوبیا سبز منبعی عالی از ویتامین A و موادی مانند فلاوونوئیدهای پلی فنل و آنتی اکسیدانهایی مانند لوتئین زئاکسانتین و بتاکاروتین است که این ترکیبات سبب پاکسازی و محافظت از سلولهای بدن شده و از سلولهای بدن در برابر رادیکالهای آزاد مشتق شده از اکسیژنهای فعال (ROS) که سبب افزایش پیری و بروز بیماریها میشود جلوگیری میکند؛ لوبیا سبز به دلیل داشتن زئاکسانتین از بروز بیماری ماکولای چشم ناشی از افزایش (ARMD) در سالمندان پیشگیری میکند؛ لوبیا سبز منبعی غنی از فولات و ویتامین B۱۲ است که جز مواد ضروری در تولید DNA و تقسیم سلولی است و مصرف آن در دوران بارداری از بروز نقص لوله عصبی در نوزادان پیشگیری میکند.

نکات تغذیه ای لوبیا سبز

نکات تغذیه ای لوبیا سبز

از لوبیا سبز در تهیه انواع غذاهای آسیای شرقی و جنوب شرقی آسیا استفاده میشود لوبیا سبز در بازار مصرف به شکل کنسرو شده منجمد و یا تازه عرضه میشود؛ از لوبیا سبز به شکل ،خام ،بخاریز آب پز و یا به صورت سرخ شده در تهیه انواع غذاها استفاده می شود؛ در رستورانهای کشورهای ژاپن و آمریکا لوبیا سبز سرخ شده در کنار غذای اصلی سرو و مصرف میشود؛ بهتر است از لوبیا سبز تازه در تهیه غذاها استفاده شود اما مطالعات نشان داده است لوبیا سبز منجمد شده سه تا شش ماه خاصیت و مواد مغذی خود را حفظ کرده و خاصیت لوبیا سبز تازه را دارد توصیه میشود به منظور حفظ مواد مغذی و افزایش طعم و عطر لوبیا سبز از بخار برای پخت لوبیا سبز بهره ببرید؛ پنج دقیقه زمان برای پخت لوبیا سبز با بخار کافی است؛ از لوبیا سبز میتوانید در تهیه انواع غذاها استفاده کنید از غذاهای رایجی که از لوبیا سبز تهیه و مصرف میشود میتوان به لوبیا پلو خوراک لوبیا و مرغ لوبیا سبز پخته به همراه قارچ سرخ شده اشاره داشت و میتوانید از لوبیا سبز در تهیه انواع سالادها و غذاهای حاوی گوشت استفاده کنید.

پیشنهاد رضیم :  خواص خیار (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

در رژیم های غذایی اروپایی از لوبیا سبز به علت کالری کم بسیار استفاده میشود؛ در کشورهای اروپایی علاوه بر عرضه لوبیا سبز به شکل تازه یا منجمد، لوبیا سبز را به شکل کنسرو نیز در فروشگاهها عرضه میکنند برای تهیه کنسرو لوبیا ،سبز لوبیا سبزهای تازه برداشت شده را شسته سپس به مدت شش تا هشت دقیقه در آب جوش محتوی تمک و بی کربنات اصطلاحا بلنچید میکنند سپس لوبیا سبزهای آماده را در درون ظروف شیشه ای حاوی آب تمک (۲۰) گرم آب در هر (لیتر) بسته بندی و به مدت پانزده دقیقه در دمای ۱۲۱ درجه سانتیگراد اتوکلاو کنند تا باکتری هایی خاص مانند کلستریدیوم بوتولینوم که عامل بیماری بوتولیسم است از بین برود؛ لوبیا سبز را در تهیه غذاها برای افزایش طعم میتوانید به همراه خامه و یا سس گوجه فرنگی پخته و به ظرف اصلی غذا اضافه کنید؛ از خرید لوبیا سبزهای ،پژمرده خشک شده یا در معرض گرما و نور خورشید اجتناب کنید؛ اگر لوبیا سبز را در یخچال و در یک کیسه پلاستیکی نگهداری کنید تا یک هفته قابل استفاده باشند.

نکات احتیاطی لوبیا سبز

نکات احتیاطی لوبیا سبز

لوبیا سبز خام محتوی درصد بالایی لکتین است و مصرف آن به شکل خام سبب بروز مسمومیت و بیماری میشود؛ فلاوونوئید میگیولیانین در لوبیا سبز وجود دارد؛ لوبیا سبز یکی از گیاهانی است که به صورت طبیعی مقادیر بالایی اگزالات دارد تجمع اگزالات در بدن سبب ایجاد سنگهای کلیوی میشود به همین علت به افرادی که دارای مشکلات کلیوی هستند و یا دچار بیماری سنگ کیسه صفرا می باشد توصیه میشود از مصرف لوبیا سبز در مقادیر زیاد در رژیم غذایی خود خودداری کنند؛ همچنین مطالعات نشان داده است اگزالات سبب تداخل در جذب کلسیم در بدن می شود.

تاریخچه لوبیا سبز

از بزرگترین کشورهای تولید کننده لوبیا سبز در جهان میتوان به کشورهای چین آمریکا ،فرانسه ،مکزیک ،عراق آرژانتین و مصر اشاره داشت؛ در سطح جهان بیش از ۱۳۰ رقم مختلف لوبیا سبز وجود دارد؛ جد لوبیا سبز به لوبیای بومی رشد کرده در پرو باز می گردد؛ در قرن شانزدهم میلادی جهانگردان اسپانیایی با انتقال بذر و گیاه لوبیا به اروپا سبب گسترش کشت و مصرف این سبزی در سراسر جهان شدند؛ امروزه کشور چین بزرگترین تولید کننده لوبیا سبز در جهان بوده و بیش از ۴۰ لوبیا سبز تولیدی در جهان در کشور چین تولید میشود؛ پس از کشور ،چین کشورهای اندونزی ،ترکیه، هند، مصر، اسپانیا ،ایتالیا ،مراکش بلژیک آمریکا، تایلند هلند و فرانسه قرار می گیرند.

گیاه شناسی لوبیا سبز

لوبیا سبز یا لوبیای فرانسوی میوه کال لوبیا به خصوص لوبیا Phaseolus Vulgaris محسوب میشود؛ ساقه گیاه ناصاف خشن بند بند و در نوع پا بلند آن پیچنده میباشد؛ در نوع پاکوتاه ساقه ها ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر رشد میکنند؛ برگ لوبیا سبز مرکب بوده و از چند برگچه خشن که دارای کرکهای سخت میباشند تشکیل می یابد؛ گل به رنگهای سفید صورتی و بنفش کمرنگ مشاهده میشود که تعدادی از دو تا هشت گل آن به شکل خوشه به هر شاخه چسبیدهاند؛ دانههای این گیاه در داخل غلاف کشیده و شمشیری شکل به حالت آویزان به ساقه قرار دارند.

پیشنهاد رضیم :  خواص کلم بروکلی (0 تا 100 نکات درمانی و تغذیه ای)

نیازهای اکولوژیکی لوبیا سبز

مناسب ترین محل برای کاشت لوبیا سبز زمینهای بکر و تازه میباشد که قبلا کشت دیگری در آن نشده باشد؛ لوبیا در زمینهای مرطوب و چسبنده محصول خوبی نمی دهد؛ بوته های لوبیا به سرما حساسیت دارند و در حرارت کم سبز نمی شوند به همین علت ابتدا بذر را در خزانه یا در شاسی کشت میکنند.

کاشت لوبیا سبز

در نقاط معتدل و گرم از اواسط فروردین ماه بذر را در محل اصلی میتوان ،کاشت بهترین روش کاشت لوبیا سبز روش ردیف کاری میباشد؛ در نقاط سردسیر در خرداد ماه به کشت این گیاه می پردازند؛ در زمین اصلی فاصله دو بوته از یکدیگر نباید از ۴۰ تا ۵۰ سانتیمتر کمتر باشد تا برداشت محصول به خوبی انجام پذیرد در زمان کاشت در زمین اصلی در هر حفره ای که در زمین ایجاد میکنند و عمق آن دو تا سه سانتیمتر خواهد بود دو عدد بذر می کارند؛ اگر بذور لوبیا را قبل از کاشت به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در آب خیس کنید گیاه زودتر سبز میشود؛ پس از کاشت زمین را آبیاری میکنند و پس از دو ماه به تدریج می توان محصول لوبیا را برداشت نموده به عنوان لوبیا سبز مصرف کرد؛ برای بدست آوردن و برداشت محصول لوبیا که از دانه های خشک آن استفاده می شود. باید منتظر ماند تا غلافهای حامل دانه ها زرد و خشک شوند؛ سپس آنها را از بوته ها جدا ساخته و دانه ها را از غلافها خارج ساخت.

مواد موثره لوبیا سبز

در هر یکصد گرم از لوبیا سبز تازه ۳۱ کیلوکالری ،انرژی ۷.۱۳ گرم کربوهیدرات ۱.۸۲ گرم ،پروتئین ۳۴ گرم ،چربی ۳.۴ گرم فیبر ۳۷ میکروگرم ،فولات ۰۷۵ میلی گرم تیاسین ۰.۰۹ میلی گرم پانتوتنیک ،اسید ۰.۰۷ میلی گرم پیریدوکسین ۰.۱ میلی گرم ریبوفلاوین ۰۸ میلی گرم تیامین ۶۹۰ واحد ویتامین ۱۶.۳ میلی گرم ویتامین ث ۶ میلی گرم سدیم ۲۰۹ میلی گرم پتاسیم ۳۷ میلی گرم کلسیم ۱.۰۴ میلی گرم آهن ۲۵ میلی گرم منیزیم ۹۰ میلی گرم ،منگنز ۳۸ میلی گرم فسفر، ۰.۲۴ میلی گرم ۳۷۹ میکرو گرم بتا کاروتن ۶۹ میکروگرم آلفا کاروتن و ۶۴۰ میکروگرم لوتئین زناکسانتین موجود است لوبیا سبز محتوی کاروتنوئیدهایی شامل لوتئین بتا ،کاروتن ویولا کرانتین تئوکرانتین کورستین و کامیفرول است.

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

نظر خود را بیان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *