رضیم
شماره دستور پخت: 108
رضیم
طرز تهیه دلمه برگ مو

موارد لازم + طرز تهیه

فیلم طرز تهیه دلمه برگ مو

متن ویدئو طرز تهیه دلمه برگ مو

سلام دوستان عزیز همراهان خوبم امروز براتون دلمه­ برگ­مو آوردم با اشکال متفاوت با ما همراه باشید.

ما برای درست کردن دلمه برگ مو نیاز به یک استکان لپه معادل 170 گرم لپه داریم ناگفته نمونه که این لپه باید کمی از قبل پخته بشه ولی کاملا پخته نشه. لپه رو خیس کردیم و آبش رو گرفتیم که باد نداشته باشه مقداری آب سرد یادمون باشه که حتما آب سرد باشه داخل قابلمه میریزیم و به لپه اضافه میکنیم و زیرش رو روشن میکنیم میزاریم لپه­مون نیم پز بشه به همون میزان یعنی یک استکان معادل 170 گرم برنج معطر که خیس کردیم میزاریم با مقداری آب نیم پز بشه. کامل پخته نشه چون اگه کامل پخته بشه حالت خمیری به خودش میگیره. وقتی با مواد دیگه شروع میکنه به پختن حالت خمیری بهش دست میده.

یه مقداری کمی آب میریزیم روشن میکنیم و میزاریم بپزه. در قابلمه­هارو میزاریم،اول نیم­باز میزاریم چون کف میکنه و وقتی کف میکنه سر میره.

ما برای ادامه کارمون نیاز داریم به پیاز که ما 5 تا پیاز نسبتا بزرگ رو نیم­خلال ریز کردیم کمی روغن بهش اضافه میکنیم و مقداری زردچوبه رو میریزیم روی پیازمون که هم خوشرنگ میشه و هم خوش­طعم.

خب تقریبا نصفی از زمانی رو که ما نیاز داشتیم پیاز رو سرخ کنیم گذشته بود یعنی یک دوم زمان گذشته یک دوم آخر ما زرچوبه رو اضافه کردیم.

تو این فاصله که ما گذاشتیم پیازمون کاملا سرخ بشه اینجا 300 گرم گوشت چرخ­کرده داریم.برای اینکه گوشت چرخکرده ما به صورت گوله گوله نشه کمی بهش آب اضافه می­کنیم با یک قاشق یا چنگال فرقی نمیکنه گوشت چرخکرده رو توی آب کاملا باز می­کنیم. حالا موقع درست کردن متوجه میشید که چه تفاوتی باهمدیگه میکنه.

یعنی این دیگه به هیچ عنوان گوله گوله نمیشه.خب گوشتی که توی آب باز کردیم رو کنار میزاریم و منتظر میشیم

خب مقداری سبزی ترخون داریم،گشنیز،پیازچه،تره،جعفری،مرزه و شوید تمام اینها هرکدوم 15 گرمِ که اگر وزنه ندارید میتونید از هرکدوم یک پیاله بردارید. تمام این سبزی هارو خرد میکنیم به اندازه­های که نه خیلی ریز باشه نه خیلی درشت و قاطی می­کنیم. پر سبزی بودن دلمه هیچ مشکلی رو ایجاد نمیکنه بلکه خیلی هم خوشطعم و خوشمزهش میکنه. مقدار پیازچه و تره 25 گرمِ که مجموعا میشه 50 گرم اما بقیه سبزیها 15 گرم یعنی یه مقداری کمتر از تره و پیازچه.خب اینم از سبزی.

گوشت رو که با مقداری آب حل کرده بودیم به تابه­مون اضافه میکنیم و باهم مخلوط می­کنیم.

دو قاشق­چایخوری فلفل سیاه و سه قاشق چایخوری نمک دریا و مابقی زردچوبه­مون رو اضافه میکنیم که مجموعا سه قاشق چایخوری بود یه مقداریش رو با پیاز تفت داده بودیم اضافه کردیم و یه مقداریش هم برای گوشت اضافه میکنیم که اینا خوب طعم بگیرن. و یک قاشق چایخوری زعفرون داریم که کاملا دلبخواهیِ که ما اضافه میکنیم برای طعم و عطرش.اینجا 5 قاشق چایخوری گل­محمدی داریم که اینرو آخر اضافه میکنیم

توی فصل بهار که گوجهسبز هست میتونیم برای ترشیش از گوجهسبز استفاده کنیم اما اگر فصلی بود که گوجهسبز نداشتیم میتونیم از زرشک استفاده کنیم.اگر زیاد ترش دوست نداریم از یکیش استفاده میکنیم و میتونیم هم اگر فصلش نبود فقط از زرشک استفاده کنیم درصورتیکه کاملا اختیاریه. گوجه­سبزها رو کوچیک ریز میکنیم

ما برای اینکه یک دلمه خوش فرمی رو داشته باشیم ته برگ هارو با قیچی آشپزخونه میبریم و میشوریم و بعد مرتب روی هم می­چینیم. اگر دلمه خوشگلی میخواین سعی کنین پشتش رو مواد بزارین و روش بیرون باشه.

حالا تو این مرحله برگه­امون رو آماده میکنیم شعله کوچیک گاز رو روی حرارت کم تنظیم میکنیم.آبجوش رو به حدی میریزیم که روی برگ­هامون رو بپوشونه و میزاریم روی شعله گاز بستگی به نوع برگ داره که بزاریم روی حرارت به اندازهای که قابلمه تقریبا داغ بشه و حرارت ببینه یا اینکه همین آبجوشی که ریختیم کافی باشه.بعضی از برگه­ها همون آبجوش رو که میریزی کفایت میکنه یعنی فقط شما کافیه یه در براش بزاری با بخار خودش تغییر رنگ بده و راحت تر شما میپیچی و موقع پیچیدن دلمه شما برگبینتون پاره نمیشه. خب برگ­هامونو میزاریم تو آب باشه تا وقتیکه بخوام دلمه­هامو درست کنم.

خب زیر تابه گوشت و پیازمون رو خاموش می­کنیم و درصورتیکه خاموشِ برنج رو بهش اضافه میکنیم برنجمون نیم­پز شده نه کاملا پخته نه کاملا پخته نیست لپه­مون اما کاملا پخته­است اما له نشده.

لپه رو میاریم و به موادمون اضافه میکنیم

حالا برگ­ها کاملا تغییر رنگ دادن و آماده شدن برایاینکه وقتی مواد دلم­همون اماده شد ما شروع کنیم به چیدن.

اینجا یه مرحله ما باید زیر تابهمون رو خاموش کنیم و از حرارن بیوفته و این­هارو کاملا یک­دستشون کنیم. وقتی کاملا یک­دست شد زیر تابه رو روشن میکنیم و تو این مرحله شروع میکنیم به اضافه کردن بقیه مواد به مواد دلم­همون. اینجا به دلخواه ما حدود 100 گرم گوجه­سبز رو خرد کردیم و توضیح دادیم که به چه نحوی آماده میکنیم. این رو اضافه میکنیم و هم­میزنیم. پنج قاشق غذاخوری سرپر ماست داریم که اضافه میکنیم، پنج قاشق غذاخوری سرصاف بلغورگندم داشتیم که از قبل خیس کردیم و به مواد دلمه اضافه میکنیم این هم به خوشمزگیش کمک میکنه و هم به چسبندگی موادمون. بلغورگندم رو اضافه کردیم هم میزنیم. ما چون فصل گوجه­سبز بود و مقدار زیادی گوجه سبز اضافه کردیم دیگه فکر نمیکنم لازم باشه زرشک­هارو اضافه کنیم بازم به دلخواه خودمونه و اگه دوست داشتم میتونیم اضافه کنیم.

سه بوته سیرتازه داشتیم که خرد کردیم و این هم اضافه میکنیم.خیلی خوشمزه و خوش­طعم میکنه این سیرتازه­هایی که ما بهش اضافه میکنیم اگر فصلی بود که شما سیرتازه در دسترس نداشتید میتونید خمیر سیر اضافه کنید اگر هم در دسترس نبود از پودرسیر استفاده کنید که البته هرچی تازه تر باشه خوش طعم­تر و خوشمزه­ ترش میکنه.

و اما میرسیم به سبزیجاتمون که مقدارهاشو گفتیم و همه مواد رو توضیح دادیم. حالا این سبزیجات رو به این مواد اضافه میکنیم و پنج قاشق چایخوری سرپر پودرگل­محمدی. ما الان بعد از این دیگه نیاز به این نداریم که حتما موادمون رو روی حرارت بزاریم پس ریزش رو خاموش میکنیم.

ما الان برای خوش­رنگ­تر شدن و تنوع بیشتر رنگ زرشک­هامون رو اضافه میکنیم و هم میزنیم. این مواد رو خوب هم میزنیم که کاملا یکدست بشه دیگه از روی حرارت برداشتیم و دیگه حرارت خودش کفایت میکنه و این آمادست.

و اما برگ­هامون رو که توی آب داغ ریخته بودیم میریزیم داخل یه صافی و دونه دونه برگ­هارو برمیداریم. از پشت برگ برای گذاشتنِ مواد توش استفاده میکنیم و یه مقدار خیلی کمی لاش مواد میزاریم و شروع میکنیم به پیچیدن. بعضی دوستان دوست دارن که دلمه­هاشون درشت باشه بعضی­ها هم مثل ما ریز رو می­پسندن این به خودتون بستگی داره. دلمه رو می­پیچیم و ته ظرف میچینیم. اگر خواستید دلمه درست کنید تاکید میکنم روی برگ رو روی دستتون قرار بدید پشت برگ رو بزارید برای اینکه مواد رو بزارید. پس پشت برگ رو بزارید داخل تا دلمه­هایی که شما درست میکنید دلمه­های قشنگی باشه. به­ صورت مدادی اگه خواستید دلمه­هاتونو بپیچید موادی که میزارید با دست به­صورت مدادی یا انگشتی حالت بدید اینم نحوه دیگه پیچیدن دلمه است.

دلمه­هارو کاملا پیچیدیم و الان میخوایم یه موادی روش بریزیم و بزاریم که بپزه. خب ما یک مقداری نمک داخل کاسه میریزیم و مقداری فلفل سیاه و خیلی کمهم زردچوبه اینو با مقداری آب داغ حلش میکنیم حدود یک لیوان آب بیشتر نیاز نداریم برای این مقدار یک لیوان کفایت میکنه. خب اینو میریزیم روی دلمه­هامون یه مقدار کمی روغن مایع بهش اضافه میکنیم. و بخاطر طعم ترشی که گوجه سبز میتونه بهش بده چند تا هم گوجه سبز خرد میکنیم و اون رو روی دلمههامون میریزیم.

خب الان اینها کاملا امادهست ظرف رو میزاریم روی گاز وقتی شروع کرد به جوشیدن زیرش رو کم میکنیم و دربش رو میزاریم. و همچنین وقتی شروع کرد به جوشیدن زیرش رو کم میکنیم و شعله پخشکن میزاریم.

خب حالا دلمه­هامون جوشیده. این دلمه ها باز نمیشه اما ما به رسم سنت یک بشقاب میزاریم روش و درب میزاریم و برش میداریم شعله پخش کن میزاریم و کمش میکنیم میزاریم حداقل به مدت یک ساعت و نیم موادمون با همدیگه هم مزه بشه.

دلمه­ها آماده شدن حالا از روی گاز برمیداریم و موادی که برای تزئین لازم داریم رو آماده می­کنیم.

مقداری پیاز خشک هستش که میریزیم داخل تابه تا وقتی میخوایم گوجه­هارو ریز کنیم میزاریم روی حرارت کم، گوجه فرنگی­هارو خیلی ریز سعی می­کنیم خرد کنیم حدود سه تا لازم داریم بستگی به میزانی که میخوایم استفاده کنیم ممکنه گوجه بیشتری احتیاج داشته باشیم با زرشک بیشتری نیاز داشته باشیم چون اینا بحث تزئیناتی داره خیلی به سلیقه خودتون بستگی داره. دوتا گوجه فرنگی رو که خرد کرده بودیم به پیاز اضافه میکنیم چون پیاز بیشتر از اون اگه میموند میسوخت پیاز خشک خیلی زود میسوزه خب حالا گوجه فرنگی سوم رو اضافه کردم که گفتیم کاملا سلیقه­ای و به اندازهای هست که خودتون لازم دارید.حالا حدود 20 گرم زرشک پاک کرده و شسته و خشک شده رو به مواد اضافه میکنیم با همین حرارت کم میزاریم این آماده بشه.

حالا گوجه سبزهایی که برش زده بودیم و روی دلمه­ها گذاشته بودیم تا طعم ترش به بقیه قسمت ها بده رو جدا میکنیم که بعد استفاده کنیم و بعد شروع میکنیم به دلمه­های کوچولو و ریزمون رو به چیدن.

دوستان خوبم دلمه برگ میم یا همون موی ما آمادهی سرو شد امیدوارم شما هم از درست کردن و پختنش و خوردنش در کنار همه عزیزانتون لذت ببرید.

ایام بسیار خوبی رو براتون آرزو میکنم.

نظر خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “طرز تهیه دلمه برگ مو”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *