
موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه دلمه برگ مو
متن ویدئو طرز تهیه دلمه برگ مو
سلام دوستان عزیز همراهان خوبم امروز براتون دلمه برگمو آوردم با اشکال متفاوت با ما همراه باشید.
ما برای درست کردن دلمه برگ مو نیاز به یک استکان لپه معادل 170 گرم لپه داریم ناگفته نمونه که این لپه باید کمی از قبل پخته بشه ولی کاملا پخته نشه. لپه رو خیس کردیم و آبش رو گرفتیم که باد نداشته باشه مقداری آب سرد یادمون باشه که حتما آب سرد باشه داخل قابلمه میریزیم و به لپه اضافه میکنیم و زیرش رو روشن میکنیم میزاریم لپهمون نیم پز بشه به همون میزان یعنی یک استکان معادل 170 گرم برنج معطر که خیس کردیم میزاریم با مقداری آب نیم پز بشه. کامل پخته نشه چون اگه کامل پخته بشه حالت خمیری به خودش میگیره. وقتی با مواد دیگه شروع میکنه به پختن حالت خمیری بهش دست میده.
یه مقداری کمی آب میریزیم روشن میکنیم و میزاریم بپزه. در قابلمههارو میزاریم،اول نیمباز میزاریم چون کف میکنه و وقتی کف میکنه سر میره.
ما برای ادامه کارمون نیاز داریم به پیاز که ما 5 تا پیاز نسبتا بزرگ رو نیمخلال ریز کردیم کمی روغن بهش اضافه میکنیم و مقداری زردچوبه رو میریزیم روی پیازمون که هم خوشرنگ میشه و هم خوشطعم.
خب تقریبا نصفی از زمانی رو که ما نیاز داشتیم پیاز رو سرخ کنیم گذشته بود یعنی یک دوم زمان گذشته یک دوم آخر ما زرچوبه رو اضافه کردیم.
تو این فاصله که ما گذاشتیم پیازمون کاملا سرخ بشه اینجا 300 گرم گوشت چرخکرده داریم.برای اینکه گوشت چرخکرده ما به صورت گوله گوله نشه کمی بهش آب اضافه میکنیم با یک قاشق یا چنگال فرقی نمیکنه گوشت چرخکرده رو توی آب کاملا باز میکنیم. حالا موقع درست کردن متوجه میشید که چه تفاوتی باهمدیگه میکنه.
یعنی این دیگه به هیچ عنوان گوله گوله نمیشه.خب گوشتی که توی آب باز کردیم رو کنار میزاریم و منتظر میشیم
خب مقداری سبزی ترخون داریم،گشنیز،پیازچه،تره،جعفری،مرزه و شوید تمام اینها هرکدوم 15 گرمِ که اگر وزنه ندارید میتونید از هرکدوم یک پیاله بردارید. تمام این سبزی هارو خرد میکنیم به اندازههای که نه خیلی ریز باشه نه خیلی درشت و قاطی میکنیم. پر سبزی بودن دلمه هیچ مشکلی رو ایجاد نمیکنه بلکه خیلی هم خوشطعم و خوشمزهش میکنه. مقدار پیازچه و تره 25 گرمِ که مجموعا میشه 50 گرم اما بقیه سبزیها 15 گرم یعنی یه مقداری کمتر از تره و پیازچه.خب اینم از سبزی.
گوشت رو که با مقداری آب حل کرده بودیم به تابهمون اضافه میکنیم و باهم مخلوط میکنیم.
دو قاشقچایخوری فلفل سیاه و سه قاشق چایخوری نمک دریا و مابقی زردچوبهمون رو اضافه میکنیم که مجموعا سه قاشق چایخوری بود یه مقداریش رو با پیاز تفت داده بودیم اضافه کردیم و یه مقداریش هم برای گوشت اضافه میکنیم که اینا خوب طعم بگیرن. و یک قاشق چایخوری زعفرون داریم که کاملا دلبخواهیِ که ما اضافه میکنیم برای طعم و عطرش.اینجا 5 قاشق چایخوری گلمحمدی داریم که اینرو آخر اضافه میکنیم
توی فصل بهار که گوجهسبز هست میتونیم برای ترشیش از گوجهسبز استفاده کنیم اما اگر فصلی بود که گوجهسبز نداشتیم میتونیم از زرشک استفاده کنیم.اگر زیاد ترش دوست نداریم از یکیش استفاده میکنیم و میتونیم هم اگر فصلش نبود فقط از زرشک استفاده کنیم درصورتیکه کاملا اختیاریه. گوجهسبزها رو کوچیک ریز میکنیم
ما برای اینکه یک دلمه خوش فرمی رو داشته باشیم ته برگ هارو با قیچی آشپزخونه میبریم و میشوریم و بعد مرتب روی هم میچینیم. اگر دلمه خوشگلی میخواین سعی کنین پشتش رو مواد بزارین و روش بیرون باشه.
حالا تو این مرحله برگهامون رو آماده میکنیم شعله کوچیک گاز رو روی حرارت کم تنظیم میکنیم.آبجوش رو به حدی میریزیم که روی برگهامون رو بپوشونه و میزاریم روی شعله گاز بستگی به نوع برگ داره که بزاریم روی حرارت به اندازهای که قابلمه تقریبا داغ بشه و حرارت ببینه یا اینکه همین آبجوشی که ریختیم کافی باشه.بعضی از برگهها همون آبجوش رو که میریزی کفایت میکنه یعنی فقط شما کافیه یه در براش بزاری با بخار خودش تغییر رنگ بده و راحت تر شما میپیچی و موقع پیچیدن دلمه شما برگبینتون پاره نمیشه. خب برگهامونو میزاریم تو آب باشه تا وقتیکه بخوام دلمههامو درست کنم.
خب زیر تابه گوشت و پیازمون رو خاموش میکنیم و درصورتیکه خاموشِ برنج رو بهش اضافه میکنیم برنجمون نیمپز شده نه کاملا پخته نه کاملا پخته نیست لپهمون اما کاملا پختهاست اما له نشده.
لپه رو میاریم و به موادمون اضافه میکنیم
حالا برگها کاملا تغییر رنگ دادن و آماده شدن برایاینکه وقتی مواد دلمهمون اماده شد ما شروع کنیم به چیدن.
اینجا یه مرحله ما باید زیر تابهمون رو خاموش کنیم و از حرارن بیوفته و اینهارو کاملا یکدستشون کنیم. وقتی کاملا یکدست شد زیر تابه رو روشن میکنیم و تو این مرحله شروع میکنیم به اضافه کردن بقیه مواد به مواد دلمهمون. اینجا به دلخواه ما حدود 100 گرم گوجهسبز رو خرد کردیم و توضیح دادیم که به چه نحوی آماده میکنیم. این رو اضافه میکنیم و هممیزنیم. پنج قاشق غذاخوری سرپر ماست داریم که اضافه میکنیم، پنج قاشق غذاخوری سرصاف بلغورگندم داشتیم که از قبل خیس کردیم و به مواد دلمه اضافه میکنیم این هم به خوشمزگیش کمک میکنه و هم به چسبندگی موادمون. بلغورگندم رو اضافه کردیم هم میزنیم. ما چون فصل گوجهسبز بود و مقدار زیادی گوجه سبز اضافه کردیم دیگه فکر نمیکنم لازم باشه زرشکهارو اضافه کنیم بازم به دلخواه خودمونه و اگه دوست داشتم میتونیم اضافه کنیم.
سه بوته سیرتازه داشتیم که خرد کردیم و این هم اضافه میکنیم.خیلی خوشمزه و خوشطعم میکنه این سیرتازههایی که ما بهش اضافه میکنیم اگر فصلی بود که شما سیرتازه در دسترس نداشتید میتونید خمیر سیر اضافه کنید اگر هم در دسترس نبود از پودرسیر استفاده کنید که البته هرچی تازه تر باشه خوش طعمتر و خوشمزه ترش میکنه.
و اما میرسیم به سبزیجاتمون که مقدارهاشو گفتیم و همه مواد رو توضیح دادیم. حالا این سبزیجات رو به این مواد اضافه میکنیم و پنج قاشق چایخوری سرپر پودرگلمحمدی. ما الان بعد از این دیگه نیاز به این نداریم که حتما موادمون رو روی حرارت بزاریم پس ریزش رو خاموش میکنیم.
ما الان برای خوشرنگتر شدن و تنوع بیشتر رنگ زرشکهامون رو اضافه میکنیم و هم میزنیم. این مواد رو خوب هم میزنیم که کاملا یکدست بشه دیگه از روی حرارت برداشتیم و دیگه حرارت خودش کفایت میکنه و این آمادست.
و اما برگهامون رو که توی آب داغ ریخته بودیم میریزیم داخل یه صافی و دونه دونه برگهارو برمیداریم. از پشت برگ برای گذاشتنِ مواد توش استفاده میکنیم و یه مقدار خیلی کمی لاش مواد میزاریم و شروع میکنیم به پیچیدن. بعضی دوستان دوست دارن که دلمههاشون درشت باشه بعضیها هم مثل ما ریز رو میپسندن این به خودتون بستگی داره. دلمه رو میپیچیم و ته ظرف میچینیم. اگر خواستید دلمه درست کنید تاکید میکنم روی برگ رو روی دستتون قرار بدید پشت برگ رو بزارید برای اینکه مواد رو بزارید. پس پشت برگ رو بزارید داخل تا دلمههایی که شما درست میکنید دلمههای قشنگی باشه. به صورت مدادی اگه خواستید دلمههاتونو بپیچید موادی که میزارید با دست بهصورت مدادی یا انگشتی حالت بدید اینم نحوه دیگه پیچیدن دلمه است.
دلمههارو کاملا پیچیدیم و الان میخوایم یه موادی روش بریزیم و بزاریم که بپزه. خب ما یک مقداری نمک داخل کاسه میریزیم و مقداری فلفل سیاه و خیلی کمهم زردچوبه اینو با مقداری آب داغ حلش میکنیم حدود یک لیوان آب بیشتر نیاز نداریم برای این مقدار یک لیوان کفایت میکنه. خب اینو میریزیم روی دلمههامون یه مقدار کمی روغن مایع بهش اضافه میکنیم. و بخاطر طعم ترشی که گوجه سبز میتونه بهش بده چند تا هم گوجه سبز خرد میکنیم و اون رو روی دلمههامون میریزیم.
خب الان اینها کاملا امادهست ظرف رو میزاریم روی گاز وقتی شروع کرد به جوشیدن زیرش رو کم میکنیم و دربش رو میزاریم. و همچنین وقتی شروع کرد به جوشیدن زیرش رو کم میکنیم و شعله پخشکن میزاریم.
خب حالا دلمههامون جوشیده. این دلمه ها باز نمیشه اما ما به رسم سنت یک بشقاب میزاریم روش و درب میزاریم و برش میداریم شعله پخش کن میزاریم و کمش میکنیم میزاریم حداقل به مدت یک ساعت و نیم موادمون با همدیگه هم مزه بشه.
دلمهها آماده شدن حالا از روی گاز برمیداریم و موادی که برای تزئین لازم داریم رو آماده میکنیم.
مقداری پیاز خشک هستش که میریزیم داخل تابه تا وقتی میخوایم گوجههارو ریز کنیم میزاریم روی حرارت کم، گوجه فرنگیهارو خیلی ریز سعی میکنیم خرد کنیم حدود سه تا لازم داریم بستگی به میزانی که میخوایم استفاده کنیم ممکنه گوجه بیشتری احتیاج داشته باشیم با زرشک بیشتری نیاز داشته باشیم چون اینا بحث تزئیناتی داره خیلی به سلیقه خودتون بستگی داره. دوتا گوجه فرنگی رو که خرد کرده بودیم به پیاز اضافه میکنیم چون پیاز بیشتر از اون اگه میموند میسوخت پیاز خشک خیلی زود میسوزه خب حالا گوجه فرنگی سوم رو اضافه کردم که گفتیم کاملا سلیقهای و به اندازهای هست که خودتون لازم دارید.حالا حدود 20 گرم زرشک پاک کرده و شسته و خشک شده رو به مواد اضافه میکنیم با همین حرارت کم میزاریم این آماده بشه.
حالا گوجه سبزهایی که برش زده بودیم و روی دلمهها گذاشته بودیم تا طعم ترش به بقیه قسمت ها بده رو جدا میکنیم که بعد استفاده کنیم و بعد شروع میکنیم به دلمههای کوچولو و ریزمون رو به چیدن.
دوستان خوبم دلمه برگ میم یا همون موی ما آمادهی سرو شد امیدوارم شما هم از درست کردن و پختنش و خوردنش در کنار همه عزیزانتون لذت ببرید.
ایام بسیار خوبی رو براتون آرزو میکنم.
گلی (خریدار محصول) –
دیگه زیادی خوشمزه بنظر میاد🥰🥰😋
مهرافروز –
دیگه زیادی خوشمزه بنظر میاد🥰
لیسا (خریدار محصول) –
بنظیری شماااا😍
گشتا –
بازم درمورد این دسته بندی طرز تهیه بزارین????????????