موارد لازم + طرز تهیه
فیلم طرز تهیه نان پیده
متن ویدئو طرز تهیه نان پیده
۱: خمیرمایه، نمگ،شکر،اب وشیر داخل ظرف می ریزیم و همه ی مواد را باهم قاطی میکنیم تا خمیر مایه داخل مواد حل شوه.
بعدش ۵ لیوان آراد که داشتیم ۴ لیوان را یگبار می ریزیم. و یگ لیوان را نگه میداریم.و کم کم اضافه میکنیم.
در این مرحله ممکن است خمیر ما صفت و یا شل شود. اگر صفت شد کمی اب یا شیر اضافه میکنیم.اگر شل شد میتونیم آراد اضافه کنیم.
خمیر را به مدت ۸ دقیقه ورز میدیم و در اخر یگ قاشق غذاخوری روغن هم به خمیر اضافه کرده و سر خمیر را با سلفن پوشانده و مدت ۴۵ دقیقه خمیر را استراحت میدیم .تا خمیر ما دوبرابر شود.
۲: خمیر را به دوتا زوغاله تقسیم میکنیم.و روی ظرف مورد نظر که مه یکش را داخل ظرف کیک پختم یکی دیگش را روی ظرف کاغذ روغنی گذاشته و آراد سوخاری پاش دادم .خمیر را پهن میکنیم. با دست خود و با قاشق و چنگال می تونیم روی نان شکل ایجاد کنیم.
خمیر را دوباره به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه رویش یگ پارچه تمیز انداخته و استراحت میدیم.
۳: بعد استراحت دوم روی خمیر را با زرده تخم مرغ روی خمیر مالیده و کنجد و سیاه دانه پاش میدیم.
۴: فیری که ۱۰ دقیقه قبل روی درجه حرارت ۲۵۰ درجه سانتی گراد روشن کرده به مدت ۲۰ دقیقه نان را داخل فیر گذاشته و نان ما آماده میشود.
زمانیکه نان را داخل فیر گذاشتم. درجه فیر را روی درجه حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار دادم.
سلام دوستان خوب و نازنینم. امیدوارم که هر کجا هستید صحتمند و سلامت باشید. خوش آمدید به یک ویدیوی دیگر از کانال من.
من امروز تصمیم گرفتم که نان ترکیای به نام پیده یاد میشه آماده کنم. خوشحال میشم تا آخر ویدیو من رو همراهی کرده و نظرات خود رو در بخش کامنت برام بنویسید.
اول از همه من یک ظرف گرفتم، خمیر مایه که داشتم رو داخل ظرف میریزم. من یک پاکت خمیر مایه گرفتم. یک قاشق چایخوری نمک، یک قاشق چایی خوری شکر، یک لیوان شیر یا 150 میلیمیتر، یک لیوان آب. با یک قاشق یا همزن دستی میگیرم همهی مواد را باهم قاطی میکنم تا خمیر مایه حل بشه. من 5 لیوان آرد گرفتم. حالا 4 لیوان رو اضافه میکنم. یک لیوانش رو نگه میدارم، کم کم اضافه میکنم. شاید ممکنه آردمون اضافهاش نیاد. یعنی دیدم که آرد ما شل شد میتونم بیشتر از 5 لیوان اضافه کنم. اگر آردمون مناسب بود یعنی دیگر حالا من 4 لیوان اضافه کردم، میگیرم با یک قاشق اول قاطی میکنم آردمون رو.
یک لیوان آردی که باقی مانده بود، اون رو هم نصفش رو اضافه میکنم و نصف دیگهاش رو هم اضافه میکنم. الان من دیگه قاشق رو کنار گذاشتم با دست 8 دقیقه این خمیر رو ورز میدم. برای همین 1 لیوان آب و 1 لیوان شیر همین 5 لیوان آردی که گرفته بودم یعنی مناسب بود دیگه. من روش آرد اضافه نکردم. یک نان بسیار خوشمزهای هست برای صبحانه که میتونیم با پنیر و چایی استفاده کنیم و میتونیم با شوربا یا آبگوشت هم خیلی خوشمزه میشه. امیدوارم که درست کنید و خوشتان بیاید.
الان من بعد 8 دقیقه ورز دادن، خمیر رو روش یک قاشق غذاخوری روغن هم میریزم تا هم خمیرمون یکم نرم بیاد، هم خمیرمون به ظرف نچسبه. روی خمیر یک سلفون میکشم، روش یک پارچه تمیز میذارم تا به مدت نیم ساعت تا 45 دقیقه خمیرمون 2 برابر بشه. بعد نیم ساعت خمیر ما دیگه آماده شده. ما خمیر رو میگیریم به دو قسمت مساوی تقسیم میکنیم. چون میخوام با این خمیر 2تا نان آماده کنم.
من الان روی ظرفم کاغذ روغنی انداختم، میگیرم روش یکم آرد سوخاری هم میپاشم بعدش یک روی آرد سوخاری پهن میکنم، یکی دیگهاش رو هم بدون این که آرد سوخاری بریزم آماده میکنم. اگر آرد سوخاری بریزید نانتون خیلی خوشمزهتر میشه. وقتی خمیرم پهن شد به مدت 5 تا 10 دقیقه دیگه روش دوباره پارچه میندازم و کنارش میذارم تا دوباره خمیرمون یکم پف کنه. حالا داخل قالب کیک پزیمون یک خمیر دیگه پهن کردم و فقط زیرش رو چرب کردم و دیگه آرد سوخاری نرختم. بعد تقریبا 15 دقیقه الان ما با دست میگیرم روش شکل ایجاد میکنم. شما میتونید با قاشق یا چنگال یا هر وسیله دیگهای که خود شما دوست داشتید میتونید هر جور شکلی که دوست داشتید ایجاد کنید.
و یک عدد زرده تخم مرغ که داشتم با خوب مالیده. اگر کار نان با زرده تخم مرغ رو تموم کردید بعدش من با کنجد و سیاه دانه هم رو نان رو میپاشیم. شما میتونید تنها کنجد یا سیاه دانه و خیلی خوشمزه میشه با کنجد و سیاه دانه. فری که من از قبلش روشن کرده بودم روی درجه حرارت 200، 150 درجه سانتیگراد، وقتی که نان رو گذاشتم داخل فر روی 200 درجه ماندم به مدت 20 دقیقه. نان ما آماده میشه. الان یک نان رو داخل فر گذاشتم. این یکیش رو هم بعد 10 دقیقه بیشتر با دست روش شکل ایجاد میکنم تا اون یکیش پخته میشه، این یکیش هم آماده میشه و داخل فر میذارم.
این هم نان ما که بعد 20 تا 25 دقیقه آماده شد. امیدوارم که درست کنید و خوشتان بیاد، خوشحال میشم که نظرات خودتون رو در بخش کامنت برام بنویسید. همینجا جا داره تشکر کنم از اون دوستانی که همیشه با لایک و کامنتهای قشنگشون من رو همراهی میکنن.
این هم نان دوم ما که آماده شد. امیدوارم که درست کنید و خوشتان بیاد. امیدوارم که در هر کجا هستید صحتمند و سلامت باشید. شب و روزتان خوش. خداحافظ.
طرز تهیه نان پیده رمضان
نان پیده رمضان" width="1440" height="1800" srcset="https://rezim.ir/wp-content/uploads/2022/03/145939100_253189866212859_4118176904621092166_n.jpg 1440w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2022/03/145939100_253189866212859_4118176904621092166_n-240x300.jpg 240w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2022/03/145939100_253189866212859_4118176904621092166_n-819x1024.jpg 819w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2022/03/145939100_253189866212859_4118176904621092166_n-768x960.jpg 768w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2022/03/145939100_253189866212859_4118176904621092166_n-1229x1536.jpg 1229w, https://rezim.ir/wp-content/uploads/2022/03/145939100_253189866212859_4118176904621092166_n-600x750.jpg 600w" sizes="(max-width: 1440px) 100vw, 1440px" />
دستور این پیده ی رمضان که خیلی خوشمزه و مامان پسنده رو دوباره براتون میذارم که درست کنید ، اون کیک ها هم کیک ساده ی شکلاتیه که در قالب دونات درست کردم، عکس قالبشم گذاشتم براتون، لطفا ورق بزنید…
مواد لازم پیده رمضان:
آرد فانتزی: ۵۰۰ گرم
شیر پر چرب: ۲۶۰ گرم
آب: ۵۰ تا ۶۰ گرم
مایه خمیر: ۶ گرم
نمک: ۸ گرم
شکر: ۶۵ گرم
روغن مایع: ۵۰ گرم
یک عدد تخم مرغ کامل و کمی وانیل برای رومال
کنجد به مقدار لازم
✅طرز تهیه:
شیر به دمای محیط رسیده رو با نوک ق از شکر و مایه خمیر به مدت ده دقیقه فعال کنید، به ترکیب آرد و نمک و شکر اضافه اش کنید و سپس آب و روغن مایع رو اضافه کنید و به مدت ده تا پانزده دقیقه ورز دهید تا خمیر یکدست و کاملا نرمی داشته باشید(اگر خمیرتون نرم نبود دو تا سه ق آب اضافه کنید اگر خیلی چسبنده بود نهایتا دو ق آرد اضافه کنید) خمیرو در کاسه ی چرب شده نیم ساعت استراحت دهید و سپس خمیرو تا بزنید و دوباره نیم ساعت دیگه استراحت دهید(در دمای محیط)، خمیرو به سه قسمت مساوی تقسیم و چانه کنید(هر کدام حدود ۲۵۰ گرم) و روشونو چرب کنید و با کیسه بپوشونید و ۵ دقیقه استراحت دهید و سپس چانه هارو پهن کنید(خیلی نازکش نکنید)و روی کاغذ روغنی یا ورق نسوز بگذارید در سینی فر و روشونو با کیسه ی چرب بپوشونید و ۳۵ دقیقه دوباره استراحت دهید و سپس یک عدد تخم مرغ با کمی وانیل که خوب با چنگال زدید به آرومی رومال کنید و روی خمیر طرح بندازید و کنجد بپاشید ، فرو از قبل با دمای ۲۲۰ تا ۲۳۰ درجه داغ داغ کنید(حداقل ۳۰ تا ۴۵ دقیقه) ، و به مدت ۸ تا۱۰ دقیقه تا روی نان ها سرخ شود بپزید.در فرهای گازی اگر تا ده دقیقه رنگ نگرفت یک دقیقه گریل روشن کنید. اگر نان زیاد در فر بماند خشک می شود.خمیر این نان هرچقدر نرم و لطیف تر باشد کیفیت نان بهتر خواهد شد.
*می تونید مقدار نمک و شکرش رو هم کمتر بریزید.
پرنیان (خریدار محصول) –
چقدر خووووووووبه ???? ???????? ???????? ????????