چطور شیرینی شلهزرد را کم کنیم
شلهزرد یکی از دسرهای محبوب ایرانیها برای مراسمات مختلف همچون مراسمات نذری شناخته میشود. این دسر که از برنج تهیه میشود، طعم شیرینی داشته و برای ما ایرانیها یادآور خاطرههای شیرین گذشته خواهد بود. در تهیه این دسر از برنج شکر و آب استفاده میشود.
باوجوداینکه اکثر خانمهای کدبانوی ایرانی در تهیه این خوراکی خوشمزه تبحر خاصی دارند، با این حال ممکن است تا برخی اوقات شلهزرد تهیه شده مزه بسیار شیرینتر از حد معمول داشته باشد. چنین شرایطی ممکن است برای برخی افراد ناراحتکننده باشد. به این دلیل که برخی افراد توانایی مصرف غذاهای بسیار شیرین را ندارند. در ادامه میخواهیم تا راهکارهای برای رفع مشکلات ارائه کنیم..
چهکار کنیم تا شلهزرد ما مزه بسیار شیرینی نداشته باشد؟
اگر بخواهیم تا شلهزرد تهیهشدهمان مزه شیرین مناسبی داشته باشد، باید پیمانه صحیح این دسر را رعایت کنیم. توصیه شده است که در هر مقدار و حجمی که قصد تولید این دسر را دارید، باید یک نسبت خاص از مواد اولیه را برای آن رعایت کنید. توصیههای متفاوتی نیز برای این کار در بین آشپزهای با تجربه ایرانی وجود دارد.
با این حال، اگر بخواهیم سادهترین راه را به شما ارائه دهیم، باید بگوییم که به هر نسبتی که شما برنج برمیدارید، باید دوبرابر همان نسبت، شکر به مجموعه اضافه نمایید. همچنین میزان آب موردنیاز برای تهیه این دسر نیز پنج برابر مقدار پیمانه برنج خواهد بود. با این نسبت میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که شلهزرد تولیدی ما شیرینی مطلوبی داشته باشد.
حال بیایید شرایط دیگری را در نظر بگیریم، شرایطی که ممکن است برای هر فردی که قصد تهیه این دسر خوشمزه را دارد، اتفاق بیفتد. اگر دسر تولیدی شما شیرینی بیش از اندازه داشت، پیشنهاد میشود تا راهکارهای زیر را دنبال کنید.
اضافهکردن مواد اولیه به جز شکر.
یکی از راهکارهای ارائه شده برای رفع این مشکل، اضافهکردن مواد اولیه به جز شکر خواهد بود. برای این کار باید مجدداً مقداری برنج را پخته و پس از آمادهشدن به مجموعه اضافه کنید.
اضافهکردن آب
اگر نمیخواهید تا با اضافهکردن برنج، مقدار شلهزرد خود را افزایش دهید، میتوانید با اضافهکردن آب به مجموعه و سپس خارجکردن آب شیرین شده، از مقدار شیرینی دسر خود بکاهید.
نکته
لازم به ذکر است که به هیچ وجه به دنبال اضافهکردن موادی همچون نمک، لیمو، آبغوره و … نروید. زیرا ممکن است مزه دسر را به کل خراب کنند.