چرا شیرینی نعلی ترک میخورد؟
شیرینی نعلی یکی از انواع شیرینیهای خوشطعم ایرانی است که معمولاً برای عید نوروز تهیه میشود. در تهیه این شیرینی، آرد سفید، کره، پودر قند، زرده تخممرغ و وانیل استفاده میشود. همچنین میتوان از پودر پسته برای تزیین روی آن استفاده کرد. درست کردن این شیرینی بسیار ساده است و میتوان به راحتی در منزل با داشتن یک فر ساده اقدام به تهیه این شیرینی نمود.
گاهی اوقات افراد از ترکخوردن سطح شیرینی پس از درست کردن آن شکایت دارند. دلایل مختلفی میتواند عامل ترکخوردن شیرینی نعلی باشند. در ادامه میخواهیم شما را با عواملی که باعث ترکخوردن شیرینی میشوند، آشنا کنیم.
زیاد بودن آرد شیرینی
هنگام تهیه مایه شیرینی نعلی، باید در استفاده از آرد نهایت دقت را داشته باشیم. اگر میزان آرد استفاده شده برای تهیه مایه شیرینی بیش از حد باشد، شیرینی حالت خشکی به خود گرفته و رویه آن دچار ترک میشود. پس همواره هنگام اضافه نمودن آرد توصیه میشود تا آن را به صورت آرام آرام اضافه کنیم.
کمبود روغن یا کره
اگر کره و یا روغنی که برای تهیه مایه شیرینی نعلی استفاده میکنیم کمتر از مقدار توصیه شده باشد، باعث ترکخوردن شیرینی نعلی میشود. پس همواره در استفاده از کره نهایت دقت را داشته باشید.
استفاده از آب دارای املاح زیاد
اگر آبی که برای تهیه ماده اولیه شیرینی نعلی استفاده میکنید، دارای املاح زیادی باشد، میتواند باعث ترکخوردن شیرینی بشود. همچنین وجود آب زیاد نیز میتواند باعث خشکی و ترکخوردگی شود.
دمای بالای فر
یکی دیگر از عواملی که میتواند باعث ترکخوردن شیرینی ما شود، دمای بسیار بالای فر است. توصیه میشود تا برای تهیه کیک نعلی، دمای فر را از ۱۸۰ درجه بالاتر نبرید. بدین دلیل که دمای بالاتر میتواند باعث خشکشدن خمیر و ترکبرداشتن رویه شیرینی بشود.
ورز دادن نامناسب خمیر شیرینی
خمیری که برای تولید شیرینی نعلی آماده میشود، باید بهدرستی و به مقدار کافی ورز داده شود. اگر این کار انجام نشود و ورز دادن خمیر بیشتر و یا کمتر از حد شده باشد، میتواند باعث ترکخوردن شیرینی شود.
موارد بالا از جمله دلایلی بودند که میتوانند باعث ترکخوردن شیرینی نعلی شوند. اگر میخواهید شیرینی تهیه شده حالت سفت و یکدست داشته باشد، نکات ارائه شده در این مقاله را اجرا نموده و از یک شیرینی خوشطعم و خوشچهره لذت ببرید.