رضیم
رضیم
چرا نون خامه ای ترک می خوره؟ (2 نکته ساده)

چرا نون خامه ای ترک می خوره؟ (2 نکته ساده)

چرا نون خامه ای ترک می خوره؟

اگه اهل پخت و پز انواع شیرینی جات باشید، احتمالا تا حالا هوس پختن نون خامه ای مخصوصا تو ایام نوروز، به سرتون زده. حتما دیدید یا شنیدید که می گن نون خامه ای وقتی که پخته میشه، ترک می خوره. راستی گاهی اوقات چرا نون خامه ای ترک می خوره؟

ترک خوردن نون خامه ای دلایل مختلفی داره. به طور کلی رعایت نکردن نسبت مواد و همچنین مدت زمان پخت و درجه فر، باعث میشه شیرینی اونجوری که دلتون می خواد پخته نشه. اما ترک خوردن نون خامه ای به طور خاص، می تونه دلایل دیگه ای هم داشته باشه.

چکار کنیم که به جای نون خامه ای ترک خورده، یک شیرینی خامه ای سالم و یک دست تهیه کنیم؟ ما الان بهتون می گیم. هر شیرینی یک دستور پخت خاصی داره که رعایت دقیق اون دستور پخت اهمیت خاصی داره، اما اگه دیدید، باز هم نون خامه ای تون ترک می خوره، به احتمال قریب به یقین، موارد زیر رو دقیق رعایت نکردید.

سوراخ کردن ته نون خامه ای بلافاصله بعد از بیرون اوردن از فر، می تونه از ترک خوردن اون جلوگیری کنه.

مهمترین عامل در ترک خوردن نون خامه ای اینه که مواد خمیر، خوب با هم مخلوط نشدن. خمیر نون خامه ای باید یه خمیر کاملا یک دست باشه. اگه مواد کاملا با هم مخلوط نشده باشن، احتمال اینکه خمیر بعد از پختن ترک برداره خیلی زیاده. چسبندگی خمیر، باعث می شه مواد کاملا به هم بچسبن و بعد از پخته شدن ترک برندارن. البته اینکه خمیر، ابتدای کار تکه تکه هست طبیعیه، اما شما باید اینقدر خمیر رو هم بزنید تا کاملا یک دست بشه.

اما دلیل دوم ترک خوردن نون خامه ای! حتما شما هم دیدید که ته نون خامه ای ها سوراخه. این هم یکی از فن و فوت های مخصوص پخت نون خامه ای هست.

فشار بخار حاصل از گرمای مورد نیاز برای پخته شدن نون خامه ای می تونه باعث ترک خوردن نون خامه ای بشه. اگه شما هم دوست دارید نون خامه ای تون ترک نخوره، بهتره همین که اون رو از فر بیرون آوردید، بلافاصله ته شیرینی را با یه چاقو سوراخ کنید. این کار باعث میشه بخار شیرینی خیلی سریع خارج بشه و نون خامه ای ترک برنداره.

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *